CASTELLÓ D'EMPÚRIES

6º Col loqui de SOM mobilitat i seguretat


Aquest dimarts toca el col.loqui de febrer del cicle que organitza SOM d’Empuriabrava i Castelló. Agustí Ayats, cap de llista de la formació ha assumit els treballs d'anàlisi, per tant juntament amb Emmanuel Shubert conduirà la ponència que estarà dedicada a la seguretat i a la mobilitat. En aquest col.loqui s’exposaran quines polítiques es poden aplicar per viure en un poble més segur.

Vídeo relacionat

Tot i l’amenaça de pluja Castelló d’Empúries salva el Carnaval


Totes les escoles de Castelló d’Empúries celebren el Carnaval però l’institut escola El Bruel d’Empuriabrava fa un pas més i cada any organitza una desfilada de disfresses pel barri de Puigmal. Aquest divendres a la tarda, els alumnes de primària, disfressats de la temàtica del mar, han fet un recorregut molt vistós pels carrers que envolten el centre educatiu. Peixos, una orca gegant, submarinistes, taurons, meduses....no hi faltava res. Els pares dels escolars no s’han volgut perdre ni un detall de la desfilada i han anat seguint la rua durant tot el recorregut.

Vídeo relacionat

Exhaurides les places per la sortida a Canillo (Andorra)


El cap de setmana de l’11 i 12 de març torna la sortida a Andorra que cada any s’organitza des de l’Espai Jove de Castelló d’Empúries. Concretament es va a Canillo gràcies a l’acord existent entre els dos ajuntaments. Aquesta sortida sempre és un èxit fet que demostra que en poques hores han quedat exhaurides les places. Els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult, excepte els joves majors de 16 anys, que viatgin amb els Espais Joves.

Vídeo relacionat

La Càtedra de Patrimoni Literari convoca el II Premi a Treballs de Recerca de Batxillerat


La Càtedra de Patrimoni Literari vol fomentar la recerca, entre l’alumnat dels centres d’educació secundària, sobre Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent, convocant el II Premi a Treballs de Recerca de Batxillerat. Es podran presentar a aquesta convocatòria treballs de recerca escrits en llengua catalana, corresponents al curs 2021-2022 i al curs 2022-2023. Els treballs poden presentar-se fins el 23 d’abril a través d’un formulari. Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent són escriptors vinculats estretament amb l’Empordà i especialment amb Castelló d’Empúries. La Càtedra va ser creada el 28 d’octubre de 2004 amb el nom de Càtedra M. Àngels Anglada i el 31 d’octubre de 2013, el Consell de Govern de la UdG va acordar ampliar el seu camp d’acció i afegir i incorporar el nom de l’escriptor Carles Fages de Climent, amb l’objectiu de promoure també l’estudi i la difusió de l’escriptor empordanès.

Vídeo relacionat

Castelló d’Empúries repartirà 1000 euros amb els premis de Carnaval


Ja fa anys que a Castelló d’Empúries el diumenge a la tarda es lliuren els premis de Carnaval. En total es reparteixen 1000€. En dues de les categories, a la de Carrosses i Comparses es reparteixen 3 premis guanyant el primer 250€, 150€ el segon i 100€ el tercer. La categoria Flor i Nata és un premi honorífic i únic que no és remunerat. La difícil feina d’escollir qui mereix aquests premis la porta a terme un jurat format per veïns i veïnes del municipi que pertanyen a diferents entitats. Per a cada categoria hi ha una puntuació final que s’obté fent una valoració de diversos aspectes. En el cas de la carrossa es té en compte l’estètica, l’elaboració i l’originalitat. En el cas de les comparses l’estètica, l’elaboració dels vestits i també la coreografia. La darrera categoria, La Flor i Nata nomena l’ànima del carnaval. Per optar a un dels premis serà obligatori haver-se inscrit prèviament i participar, com a mínim, a la desfilada divendres a la nit a Empuriabrava, la del dissabte a la nit al Centre Històric i la del diumenge al matí a Empuriabrava. Com dèiem els premis es lliuraran diumenge a la tarda després del dinar ja que aquest any s’ha acordat no realitzar la demostració de coreografies de les colles.

Vídeo relacionat

Augmenten les donacions de sang a la primera convocatòria de l’any


Aquest dimecres a Castelló d’Empúries hi ha hagut la primera convocatòria per anar a donar sang del 2023. Les donacions s’han fet a la sala municipal de 16h de la tarda a les 21h del vespre. Per remuntar les donacions i cobrir les necessitats de les persones es necessita sang, per això els delegats del Banc de Sang i Teixits havien fet una crida a la població demanant a tothom que es trobés bé de salut que no deixés passar aquesta oportunitat per ser altruista amb qui ho necessita. Amb les dades a la mà, sembla que la crida ha donat bons resultats ja que s’han comptabilitzat 69 donacions, una xifra superior a la donació de sang del mateix mes del 2022. El més destacable és que 14 persones més s’han ofert per participar a la donació però finalment han estat descartades per diferents motius. Una altra de les alegries de la jornada és que 7 persones noves han donat sang per primera vegada. Aprofitant la convocatòria el Banc de Sang i Teixits també ha citat a 7 donants de plasma. D’altra banda, per culpa de la Covid es va haver d’aturar la col.laboració amb l’institut de Castelló d’Empúries però aquest dimecres s’ha pogut reprendre. Els alumnes han realitzat tasques d’informació, de subministrament de mascaretes i han ajudat a l’hora de servir les begudes i el menjar als donants. Aquests estudiants també han dissenyat i repartit el cartell que publicitava la donació de sang. El seu voluntariat pot continuar a les properes convocatòries que aquest 2023 seran el 28 de juny i el 25 d’octubre a la sala municipal del centre històric i el 19 de juliol a Empuriabrava. Precisament a Empuriabrava, on només es fa la donació de sang de l’estiu, hi haurà canvi d’ubicació; del Casal Cívic d’Alberes Comercial es passarà al nou auditori del Centre de Serveis Puigmal, un espai més ampli i que disposa d'aire condicionat.

Vídeo relacionat

Subvenció als establiments que realitzin actuacions d’estalvi energètic


El departament de promoció econòmica i comerç de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries destina 100 mil euros a una nova subvenció destinada a tots els establiments amb activitat econòmica que realitzin actuacions d’estalvi energètic. La voluntat municipal és incentivar que els empresaris i empresàries del municipi facin actuacions de millora en els seus establiments encaminades a la reducció del consum d’energia per així també facilitar les dificultats econòmiques provocades per l’augment dels preus de l’electricitat. Les actuacions subvencionables estan enfocades a la renovació de finestres i tancaments exteriors, aïllaments tèrmics i estalvi energètic i la implementació d’energies renovables.

Vídeo relacionat

La XXXIII Fira del Vaixell d’Ocasió es celebrarà de l’1 al 9 d’abril


Amb l’arribada de les festes de Setmana Santa, arriba també la Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava. De l’1 al 9 d’abril les instal·lacions del port de la marina acolliran una nova i ja normalitzada edició de la Fira. Aquesta és una Fira que ja porta 33 edicions exposant i venent un nombre important d’embarcacions gràcies al parc nàutic existent a la zona tenint en compte que està situada a la Marina navegable més gran del país (16 km), la qual cosa fa que sovint hi hagi canvis d’embarcacions i també que Empuriabrava sigui la base dels concessionaris de la majoria de marques existents al mercat. L’any passat es va reprendre la fira, després de dos llargs anys, en format reduït. Tot i això els expositors participants van quedar satisfets amb els resultats. En aquesta edició 2023, la pràctica totalitat dels expositors nàutics participants en les últimes 30 edicions compten amb assistir a la Fira, exposant per a la seva venda, les seves millors ofertes en nou, seminou i usat. Recordem la Fira és d’ entrada gratuïta. Per a més informació: www.firavaixell.com

Vídeo relacionat

Més de 2500 persones assisteixen L'arrossada de carnaval de Roses


Després d'uns anys d'impàs el pavelló poliesportiu i l'annexa va tornar a acollir l'arrossada de dilluns de carnaval, una decisió que l'Ajuntament de Roses va prendre conjuntament amb l'Associació Rosinca de Festes, donat que aquest any per fi s'han acabat totes les restriccions, i l'arròs ja es podia tornar a fer al pavelló o a l'exterior com es va fer l'any anterior, tenint en compte, dolentes previsions que hi havia del temps per a Roses, que per sort no s'han complert es va decidir fer-lo al pavelló com es va començar a fer el 2015 El Pavelló Poliesportiu novament va quedar petit, per encabir-les moltes persones que no es van voler perdre aquest típic àpat del Dilluns de Carnaval, on nova quedar ni una sola cadira lliure, la pista annexa o sala polivalent també presentava un aspecte molt bo, ple de gom a gom de membres de les colles que varen anar disfressats, algunes colles van a buscar l'arròs i se'l varen emportar a les seves carrosses, que per a l'ocasió varen estacionar a l'esplanada del costat de la Piscina Municipal. Aquesta Arrossada Popular de Dilluns de Carnaval està elaborada per una seixantena de voluntaris de l'Associació Rosinca de Festes, dirigits un any més, pel rosinc Andreu Rodríguez "Boque", que són els encarregats de tallar tota la carn, les verdures i preparar el marisc amb què s'elabora l'arròs, així com d'encendre els focs de llenya i preparar les grans peroles on es cuina l'arròs. En total es fan servir uns 300 kg d'arròs, que necessita unes 5 hores per a tenir-lo a punt, enguany com a gran novetat també es va fer una gran paella d'arròs vega, que es va acabar ràpidament. Joan Plana va valorar molt positivament esl carnavals del que ha dit que han estat un dels més multitudinaris i amb menys incidents tants mèdics com de seguretat. Aquest any es calcula que van ser més de 2500 persones que varen assistir a l'arròs, uns 1200 entre visitants la majoria francesos, veïns i 1300 membres de les diferents colles, les que van gaudir d'aquest últim àpat de germanor del Carnaval a la pista annexa.

Vídeo relacionat

Formació empresarial dedicada al neurolideratge


El cicle de formacions destinades al teixit empresarial, comercial i emprenedor del municipi ofereix una programació que va del mes de febrer al mes d’abril i inclou un total de sis cursos, dos dels quals es portaran a terme de forma presencial i la resta en línia. La primera de les sessions s’ha dedicat al neurolideratge posant sobre la taula eines per a liderar un grup amb l’objectiu d’aconseguir el màxim potencial de cadascuna de les persones que conforma l’equip de treball, de manera que permeti establir motivacions diferencials que fan que cada professional pugui expressar el seu màxim potencial i, en conseqüència, el de l’empresa. Altres propostes del cicle són saber amb més facilitat quin contingut es més adequat i atractiu a Instagram, Stories i reels, com vendre a partir de WhatsApp Business, com es pot créixer a Instagram amb un estil propi o com posicionar els negocis per mitjà de la Geolocalització. Les inscripcions estan obertes de forma telemàtica o través del departament de Promoció Econòmica trucant al telèfon 972 450 088 o a través del correu electrònic promocioeconomica@castello.cat.

Vídeo relacionat

Per un Carnaval lliure de sexisme i racisme


Aquest cap de setmana torna el Carnaval a Castelló d’Empúries, una de les festes més esperades i multitudinàries del poble. Per tal que sigui un Carnaval segur per a tothom, des del Departament de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament, s’impulsa una vegada més la instal·lació d’un punt lila les nits de divendres i dissabte. El Punt Lila no només pretén l’atenció i assessorament de les persones que han patit una agressió, sinó que també té una funció sensibilitzadora, perquè totes les persones tinguin clar que hi ha d’haver tolerància zero davant qualsevol forma d’agressió sexista. El Punt Lila comptarà amb professionals del Grup NUT, que és una entitat especialitzada en violències masclistes i estarà coordinat amb la Policia Local, Mossos d’Esquadra i la seguretat privada de l’Ajuntament.

Vídeo relacionat

VII Cicle de Conferències “La pagesia a Castelló. Posa un pagès a la teva vida”


“La pagesia a Castelló. Posa un pagès a la teva vida” és el títol que ha escollit Joan Dalmau per realitzar la xerrada del Cicle de Conferències de Castelló d’Empúries. Dalmau ha fet un recorregut en el temps per parlar de com era la pagesia al segle XX i acompanyat per noves generacions de pagesos i de la tècnica agrònoma de la Cooperativa Agrícola s’ha fet una explicació del present i futur d’aquest sector. Aquest divendres a les 19h de la tarda a la sala gòtica Oriol Ribas, traductor i expert en l'Europa de l'Est, oferirà la conferència: " Rússia-Ucraïna: història d'una desavinença”, un tema molt interessant per entendre el conflicte de la guerra.

Vídeo relacionat

Guspira Teatre representa a Castelló “C’est la vie”


El Cicle de Teatre Empori aquest cap de setmana ha portat a Castelló d’Empúries la representació del mes de febrer a la sala municipal. En aquesta ocasió dissabte a les 20.30h s’ha vist l’obra “Cest la vie” dels autors Agota Ktistoff i Guy Foissy. Guspira Teatre ha presentat un tastet dels seus personatges a la plaça del poble, al cafè, en un banc o al carrer. Allà on la gent es troba i va i ve, on cada dia és diferent, però al capdavall, no deixa de ser el mateix. Aquesta és una obra pensada des de la senzillesa dels textos i la simplicitat dels personatges, que no fan altra cosa que, simplement, ser tal com són: autèntics. Els protagonistes, no amaguen el seus vicis, neures ni obsessions, però tot plegat sense estridències. I d’una manera suau, el dia a dia flueix a la plaça. Perquè així és la vida. Perquè això... c’est la vie! Guspira Teatre és un grup de teatre amateur creat a Cassà de la Selva l’any 1984 i està dirigit per Nani Castellsagué. A Castelló d’Empúries ha representat aquesta comèdia d’una durada de 75 minuts. Guspira Teatre és una formació que té més de trenta anys d'existència i al llarg d'aquest temps ha anat renovant-se i incorporant nous integrants, també gent jove. Cada any i mig intenten estrenar nova obra. Un dels seus darrers muntatges, Mentiders s'havia de representar el 20 de març passat a Castelló d'Empúries, però es va anul·lar per segon cop al municipi per causes derivades de la Covid. Amb el retorn a la normalitat els cassanencs ara presenten el seu nou treball “Cest la vie”. La propera obra del Cicle de Teatre Empori serà “Els Gossos” el dia 11 de març a la sala municipal. Les entrades ja estan a la venda.

Vídeo relacionat

Dimecres hi ha donació de sang a Castelló d’Empúries


Aquest dimecres a Castelló d’Empúries hi ha la primera convocatòria per anar a donar sang del 2023. Les donacions es poden fer a la sala municipal de 16h de la tarda a les 21h del vespre. Per remuntar les donacions i cobrir les necessitats de les persones es necessita sang, per això des del Banc de Sang i Teixits es demana a tothom que es trobi bé de salut que no deixi passar aquesta oportunitat per ser altruista amb qui ho necessita. Per culpa de la Covid es va haver d’aturar la col.laboració amb l’institut de Castelló d’Empúries però aquest dimecres es reprèn. A Catalunya, calen 13.000 donacions per fer front a les necessitats dels pacients. Les festes i el fred són dos motius que provoquen que menys persones vagin a donar sang. Malgrat això, els hospitals continuen amb la seva activitat de transfusió. La donació és sempre imprescindible. Tots els grups són necessaris, però ara especialment l’A- i el 0-, l’universal, són els que es troben es una situació més crítica.

Vídeo relacionat

Pere Parramon parla sobre L'art contemporani a l'abast


Pere Parramon és escriptor, professor, doctor en història de l'art i màster en comunicació i crítica d'art per la Universitat de Girona. En el marc del cicle de conferències itinerants que organitza la Diputació ha parlat sobre "L'art contemporani a l'abast", fent una aproximació a l'art contemporani sense tòpics i prejudicis. En una xerrada pensada per a tots els públics, Parramon ha comentat algunes de les obres més conegudes i ha paralt de referents i protagonistes de l’art contemporani, tant de casa nostra com d’arreu.

Vídeo relacionat

Cascai Teatre i Marcel Tomàs estrenen la lectura dramatitzada Un tal Quixot


UN TAL QUIXOT és un text delirant on MARCEL TOMÀS I TONI ESCRIBANO es posen al paper d’un il·lustre conferenciant i un mosso de manteniment gallec per narrar els capítols més emblemàtics d’aquesta obra universal. És un espectacle on la bogeria del Quixot atrapa als protagonistes i els fa viure situacions insòlites, música en directe, improvisacions, col·laboracions espontànies i molt d’humor. La creació i direcció de l’espectacle és a càrrec de Marcel Tomàs i s’ha emmarcat dins el IV cicle de teatre Empori. Aquest muntatge que s’ha vist per primera vegada a Castelló d’Empúries també forma part de la programació del Temporada Alta de Girona.

Vídeo relacionat

Preinscripcions i portes obertes a les escoles


Una sessió informativa i jornades de portes obertes a les escoles, aquestes són les eines que podran utilitzar les famílies a l’hora d’escollir un centre on matricular els seus fills el curs 2023-2024. Com cada any s’acosta el període de preinscripció i matriculació i a l’hora d’educar els fills tothom busca la millor opció. L’Oficina Municipal d’Escolarització l’OME durant la resta de l’any segueix atenent aquelles famílies que es troben fora de termini però que volen sol·licitar plaça a algun centre educatiu del municipi.

Vídeo relacionat

Contes per a nadons petons i moixaines


La biblioteca de Castelló d’Empúries periòdicament organitza l’activitat Contes per a nadons. Es tracta d’una Hora del Conte especial dirigida a nens i nenes d’ 1 a 3 anys. En aquesta ocasió, Assumpta Mercader ha portat a la sala infantil de la biblioteca l’espectacle “Petons i moixaines”. A la sessió s’han explicat tres contes plens de tendresa per als més petits i és que tots els nadons volen petons i moixaines. Els més menuts han compartit contes i han viscut aventures amb la nena que busca la reina dels petons; també han conegut un ós que fa abraçades. El títol dels contes és “La reina dels petons”, “El regal” i “L’ós que abraçava els arbres”. Els tres arguments són adaptats perquè arribin als més petitons. Amb la complicitat dels pares, l’ajut d’elements visuals i l’acompanyament de cançons, tot el públic ha passat una bona estona.

Vídeo relacionat

Exposició Catalunya Nord 40 anys d’arrels, 40 anys d’un país


L’exposició que es pot visitar a la biblioteca Ramon Bordas i Estragués ens mostra de manera didàctica com la ciutadania de Catalunya del nord ha protagonitzat lluites socials, ecologistes o culturals en defensa del territori i de la llengua catalana, episodis d’una actualitat que Ràdio Arrels ha anat recollint a través de les seves cròniques i emissions i que s’han inclòs en l’exposició en forma d’il·lustracions sonores accessible mitjançant codis QR. L’exposició: Catalunya Nord. 40 anys d’arrels, 40 anys d’un país, és més que recomanable i es pot visitar fins al 31 de març. L’exposició està formada per 13 roll-up’s repartits a la planta principal i es pot visitar en horaris de la biblioteca.

Vídeo relacionat

L’associació Cultural i d’Esbarjo torna amb les xerrades sobre Història de l’Art


Aquest any el cicle que organitza l’associació Cultural i d’Esbarjo de Castelló d’Empúries dedicat a la Història de l’Art està centrat en el Modernisme. Anton Salcedo Miliani cada 15 dies oferirà una xerrada a la capella del Convent de Santa Clara per descobrir aquest corrent artístic. El tret de sortida del cicle l’ha donat fent una introducció del Modernisme primerenc situat a París, Brussel.les i Escòcia. El cicle consta de 8 xerrades que s’allargaran fins al 25 de maig. Entre d’altres es parlarà de Lluís Domènech i Muntaner, Josep Puig Cadafalch o Antoni Gaudí. El modernisme català va ser un moviment politicocultural que anhelava transformar la societat catalana. Els modernistes, de final del XIX i principi del XX, van maldar per aconseguir una cultura moderna i nacional. El modernisme català es va desenvolupar a Catalunya, i de forma especial a Barcelona, al llarg d'unes tres dècades, entre aproximadament 1885 i 1920. Va ser un moviment molt eclèctic que va destacar sobretot per la seva arquitectura, que es va caracteritzar per una renovació formal, un sentit nacional i l'ús de materials innovadors. Tot i això, el modernisme català no va ser tan sols un estil arquitectònic i decoratiu caracteritzat per les formes curvilínies, extretes de la flora i en general de la natura. En realitat aquest modernisme és només una part del significat del nom, coneguda fora de Catalunya com a Art Nouveau, Modern Style o Glasgow Style, Jugendstil, Sezession, Liberty, etc. El que va començar-se a anomenar modernisme, a Catalunya, eren les arts –incloses literatura i música– més noves, més modernes, que van aparèixer al final del segle XIX i van continuar els primers anys del segle XX. Era l'art més semblant a les tendències més modernes aparegudes a Europa. Així, tan modernista era un pintor que s'acostava al simbolisme com un altre que seguia l'impressionisme o un escriptor seduït pel naturalisme. Si sonaven a modern eren, en conseqüència, modernistes. Encara que és part d'un corrent general que sorgeix a tot Europa (el Modernisme), a Catalunya adquireix una personalitat pròpia i diferenciada, i es converteix en el modernisme probablement més desenvolupat.

Vídeo relacionat

Campanya de control de gossos


Fa dies que la Policia Local ha començat una campanya de control i prevenció d’infraccions relacionades amb la normativa de tinença d’animals domèstics. En la primera fase d’aquesta campanya, els agents informen els vianants acompanyats de gossos, recordant-los les obligacions i responsabilitats com a titulars d’animals de companyia, així com la normativa vigent que existeix al respecte. També es faciliten tríptics als comerços, a les dependències de la Policia Local, a l’Ajuntament i a altres llocs d’interès. De moment, tot i que el període d’informació de la campanya no ha acabat, els agents de Policia Mediambiental ja han aixecat dues actes a causa d’incompliment greu de la normativa. Tenir a càrrec un animal de companyia implica l’acompliment d’una sèrie de deures i responsabilitats.

Vídeo relacionat

Hora del conte el rei Carnestoltes i la vella Quaresma


Disfressada de lloro, així és com Helena Ballester s’ha posat el públic a la butxaca a la sessió de l’Hora del Conte de la biblioteca municipal de Castelló d’Empúries. En aquesta ocasió, l’espectacle pensat per a nenes i nenes a partir de 4 anys i titulat “El rei Carnestoltes i la vella Quaresma” s’ha dedicat a la festa de Carnaval. La biblioteca Ramon Bordas i Estragués periòdicament organitza l’activitat de l’Hora del Conte a la sala infantil i sovint aprofita les festes més assenyalades per dedicar la sessió a la temàtica que toca com contes terrorífics per la castanyada, contes de Nadal al desembre, contes d’històries medievals durant el Festival Terra de Trobadors...per tant aquesta setmana no podien faltar els contes dedicats al Carnaval. Estigueu atents a la temàtica de la propera sessió!

Vídeo relacionat

Obres de millora dels pluvials al carrer Mare de la Font de Castelló Nou


La urbanització de Castelló Nou es troba en plenes obres al carrer Mare de la Font. Aquesta actuació ha de permetre millorar el desguàs de l’aigua que s’acumula al carrer els dies de pluja. Per tal de solucionar aquesta problemàtica, causada per la diferència de pendents entre la part central del vial i els marges, se soterrarà un tub que conduirà l’aigua de pluja fins al bombament situat a la rotonda d’entrada a la urbanització. Amb aquesta actuació a Castelló Nou el tema de pluvials quedarà pràcticament tancat. Per minimitzar les molèsties als veïns i veïnes s’ha tirat endavant amb aquesta obra aprofitant que en aquests moments, al mateix carrer, Castelló 2000 ha obert una rasa i està treballant en la millora de la xarxa d’aigua potable i de l’enllumenat.

Vídeo relacionat

Lectura dramatitzada Un tal Quixot


Aquest divendres a les vuit del vespre, a la Capella del Convent de Santa Clara podreu assistir de forma gratuïta a la lectura dramatitzada d’UN TAL QUIXOT. Un text delirant on MARCEL TOMÀS I TONI ESCRIBANO es posen al paper d’un il·lustre conferenciant i un mosso de manteniment gallec per narrar els capítols més emblemàtics d’aquesta obra universal. Per primera vegada aquesta actuació organitzada des de la biblioteca municipal s’ha inclòs en el programa del Cicle de Teatre Empori. La creació i direcció de l’espectacle és a càrrec de Marcel Tomàs, un actor que embolicarà la troca tant com es pugui.

Vídeo relacionat

Per Carnaval hi haurà bus nocturn gratuït entre Castelló i Empuriabrava


Com que a Castelló d’Empúries hi ha dos nuclis urbans, de sempre la festa del Carnaval s’ha repartit entre Empuriabrava i el centre històric. El dia 24 de febrer la rua i el ball es fan a Empuriabrava i dissabte 25 la festa es trasllada a Castelló. Per què tots els veïns puguin gaudir del Carnaval al 100% i sense haver d’agafar el cotxe, per segon any consecutiu es posarà servei de bus gratuït per a poder-se desplaçar sense haver de patir per la ingesta d’alcohol.

Vídeo relacionat

Ciudadanos denuncia la presència de rates a la part posterior de l’Esclat


Veïns de Castelló Nou han fet arribar la queixa a Ciudadanos d’un problema de rates. El focus està localitzat a les deixalles que es dipositen al contenidor que hi ha a la part posterior del supermercat Esclat. Els taronges ja han entrat una instància a l’Ajuntament per què s’hi actuï de forma immediata.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR