CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Homenatge a Mn Joan Alsina en el 50 aniversari de la seva mort


Castelló d’Empúries, municipi natal de Mn. Joan Alsina, ha organitzat diferents actes per recordar la figura d’aquest missioner castelloní assassinat per un escamot militar pocs dies després del cop d’estat d’Augusto Pinochet. El darrer homenatge ha estat una ofrena floral davant del monument realitzat en la seva memòria ubicat a la plaça que porta el seu nom. A l’acte hi han assistit familiars i amics d’Alsina. Aquests dies, a banda de l’ofrena floral també s’ha fet una taula rodona amb la participació de Flora Ridaura, activista social i exmissionera a Xile, Jordi Roig, historiador, Lluís Cortada, coautor de l’opuscle en commemoració del màrtir i Pepe Frías, coordinador de l’Agenda Llatinoamericana a Xile i una missa en la memòria del missioner a la Basílica de Santa Maria.

Vídeo relacionat

Els Espais Joves organitzen una sortida familiar a Port Aventura


.Torna la sortida Jove a Port Aventura, tot un clàssic del mes d’octubre organitzada des dels Espais Joves. Aquesta és una activitat familiar oberta a tothom. Les inscripcions estan obertes i les places són limitades. El preu per a les persones empadronades al municipi és molt ajustat i inclou el bus i l’entrada. Les inscripcions es poden formalitzar cada tarda de 16h a 19h als 2 espais joves del municipi.

Vídeo relacionat

El pati de l’escola Ruiz Amado nou espai d’ús públic al poble


Ja fa uns dies que un cop acaba l’escola el pati del Ruiz Amado està obert com a espai d’ús públic. Patis Oberts proposa tenir obertes aquestes instal.lacions de dilluns a divendres de 16 h fins la posta de sol. La idea és afavorir la convivència dels i les participants, vetllar pel bon ús de les instal·lacions i optimitzar els equipaments escolars fora de l’horari lectiu. En aquest sentit, la consergeria del departament d’esports s’encarrega d’obrir i tancar la instal·lació, així com de garantir que l’ús d’aquest espai es faci de manera cívica, responsable i respectuosa. L’objectiu final del projecte és oferir espais de joc de proximitat i afavorir i fomentar la convivència entre els diferents usuaris, especialment entre les famílies de l’escola que en poden fer ús un cop finalitzades les classes dels seus fills i filles.

Vídeo relacionat

Taller familiar: Creem amb tints naturals


Aquest dissabte les famílies han tingut l’oportunitat de plasmar la seva creativitat i conèixer plantes naturals. En el taller familiar de tints naturals organitzat per l’Ecomuseu Farinera i el monitoratge de La Copa els participants han après que abans de l’aparició dels tints sintètics, les plantes i els minerals servien per donar color als teixits i per fer pintures i dibuixos. En una primera part del taller, el monitor ha explicat com s’extreu el tint d’algunes plantes tintòries —algunes autòctones, d’altres importades- i quines tècniques s’utilitzaven per fixar-los. Després de conèixer aquestes tècniques s’ha portat a terme la pràctica amb l’elaboració d’alguns tints i la seva aplicació sobre paper. Aquests tallers familiars que es fan un cop al mes reben el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El proper serà el 21 d’octubre i anirà sobre cuina ja que els participants aprendran a fer cupcakes de la castanyada. Recordem que el preu per a participar-hi és de 2 euros els adults i 1 euro els majors de 6 anys. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telf. 972 25 05 12..

Vídeo relacionat

Taller familiar: Creem amb tints naturals


Aquest dissabte les famílies han tingut l’oportunitat de plasmar la seva creativitat i conèixer plantes naturals. En el taller familiar de tints naturals organitzat per l’Ecomuseu Farinera i el monitoratge de La Copa els participants han après que abans de l’aparició dels tints sintètics, les plantes i els minerals servien per donar color als teixits i per fer pintures i dibuixos. En una primera part del taller, el monitor ha explicat com s’extreu el tint d’algunes plantes tintòries —algunes autòctones, d’altres importades- i quines tècniques s’utilitzaven per fixar-los. Després de conèixer aquestes tècniques s’ha portat a terme la pràctica amb l’elaboració d’alguns tints i la seva aplicació sobre paper. Aquests tallers familiars que es fan un cop al mes reben el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El proper serà el 21 d’octubre i anirà sobre cuina ja que els participants aprendran a fer cupcakes de la castanyada. Recordem que el preu per a participar-hi és de 2 euros els adults i 1 euro els majors de 6 anys. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telf. 972 25 05 12.

Vídeo relacionat

L’equip de la Síndica de Greuges torna a Castelló d’Empúries


L’ Auditori del Centre de Serveis Puigmal és el lloc on aquest dijous l’equip de la síndica de greuges de Catalunya atendrà als castellonins. Aquesta visita és fruit del conveni signat la passada legislatura entre l’Ajuntament i l’oficina del Síndic. Per demanar cita prèvia es pot fer a través del telèfon gratuït 900 124 124, per correu electrònic citaprevia@sindic.cat, al web https://visita.sindic.cat o amb el codi QR que hi ha imprès al cartell.

Vídeo relacionat

Exposició i conducció pràctica de vehicles elèctrics al passeig d’Empuriabrava


Durant tota la setmana a Castelló d’Empúries hi haurà activitats per recordar i conscienciar a la ciutadania sobre la mobilitat sostenible. A banda del bus interurbà gratuït, al passeig marítim d’Empuriabrava s’hi ha organitzat una exposició i conducció pràctica de vehicles elèctrics. Dimecres hi haurà una xerrada sobre mobilitat sostenible i vehicles elèctrics, dissabte una gimcana familiar i diumenge una bicicletada popular fins a la platja de La Rubina.

Vídeo relacionat

Commemoració dels 50 anys de la mort de mossèn Joan Alsina


El 19 de setembre, és a dir aquest dimarts es compleixen 50 anys de l’assassinat del castelloní Mn. Joan Alsina Hortós, missioner a Xile, assassinat per un escamot militar pocs dies després del cop d’estat d’Augusto Pinochet. Castelló d’Empúries, municipi natal de Mn. Joan Alsina, ha organitzat diferents actes per recordar la seva figura. El primer va ser aquest dissabte a les vuit del vespre amb una taula rodona a la Capella dels Dolors, que va comptar amb la participació de Flora Ridaura, activista social i exmissionera a Xile, Jordi Roig, historiador, Lluís Cortada, coautor de l’opuscle en commemoració del màrtir i Pepe Frías, coordinador de l’Agenda Llatinoamericana a Xile. Demà continuen els actes en record al missioner castelloní. A la Basílica de Santa Maria , a les 10 del matí es celebrarà una missa en memòria de Mn. Joan Alsina i a les sis de la tarda, tindrà lloc una ofrena floral i lectura de textos escrits pel mateix Mn. Joan Alsina, davant el monument en la seva memòria i plaça que porta el seu nom. Altres municipis de la demarcació gironina aquests dies també estan organitzant actes en record a mossèn Joan Alsina. Nascut a una masia de Castelló d'Empúries, als onze anys va ingressar al Seminari de Girona i als divuit, al Seminario Hispano Americano de Madrid per a les missions. Un cop ordenat sacerdot, el 1965, va ser destinat a Malgrat de Mar, on va ser fins al gener de 1968, quan va marxar cap a Xile per a treballar en l'evangelització del món obrer, amb els més desfavorits socialment. A Santiago va ser capellà de la parròquia de San Ignacio i va treballar a l'Hospital de San Juan de Dios. Alsina creia en la teologia de l'alliberament i en el socialisme democràtic de Salvador Allende, per això va ser fitxat com a perillós pel nou règim pinochetista. El 19 de setembre, vuit dies després del cop d'estat que va enderrocar el president Allende, Alsina va ser detingut quan anava a l'hospital a treballar i va ser brutalment apallissat. Al vespre se'l van endur a Puente Bulnes, sobre el riu Mapocho, li van descarregar una ràfega de metralleta i van llançar-lo al riu.

Vídeo relacionat

La principal incidència de la pluja de divendres es concentra a la zona esportiva de Castelló


L’aiguat que va caure divendres al vespre a Castelló d’Empúries va provocar algunes incidències destacables a la zona esportiva del centre històric, al carrer Pau Casals i al carrer del Pont. Al pavelló que a aquella hora s’hi estava entrenant les canonades no van donar a l’abast i l’aigua de la pluja va inundar la pista i la zona de les grades. Al camp de futbol, la pluja també hi va provocar problemes ja que l’aigua entrava per les escales de l’accés a la instal.lació i va inundar la zona del bar. Aquest episodi de pluja forta va durar uns 15-20 minuts. Ràpidament els serveis municipals van posar-se a treballar fins a altes hores de la nit per treure l’aigua i deixar en estat òptim les instal.lacions esportives. L’endemà al matí ja s’hi podia entrenar novament. Pel que fa a les cases particulars del carrer del Pont i Pau Casals també hi va haver algunes inundacions de baixos. Val a dir que les bombes noves que s’han instal.lat recentment a la zona esportiva van funcionar correctament en tot moment però la intensitat de la pluja era tanta en tan poc temps que no donaven a l’abast per evacuar l’aigua.

Vídeo relacionat

S’obren les inscripcions de l’agenda formativa


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha editat la nova agenda formativa pel període d’octubre de 2023 a gener de 2024. Enguany, s’incorporen vàries novetats importants a destacar, tant de cursos i activitats, com de recursos de la pròpia agenda. En primer lloc destacar que a partir d’aquesta edició, l’agenda incorpora una marca distintiva amb “NOU” per a ressaltar totes aquelles activitats i recursos que siguin noves. En total en aquesta edició de l’agenda s’hi poden trobar 20 novetats diferents. Val la pena mirar-s’ho per què les inscripcions ja estan obertes. Entre les activitats i recursos nous, es destaca que s’implementa un nou servei genèric de “Punt de suport de tràmits en línia” per a oferir acompanyament a la ciutadania en la gestió de tràmits telemàtics de tots tipus amb suport professional. El punt es trobarà els dimarts, de 15h a 18 h, al Casal de Castelló del centre històric i els dimecres, de 9h a 13 h, a l’Espai Alberes d’Empuriabrava. A més, aquest servei oferirà petites píndoles formatives als usuaris i usuàries del servei en funció de les demandes que es detectin. I més novetats, a formació ocupacional, hi podem trobar la píndola formativa de l’oferta pública: com funciona? A la Formació Empresarial i Comercial, són 3 propostes noves: “Emprenedor/a, com pots iniciar el teu negoci”, “Resseteja, reconnecta i reinicia” i “Introducció a la PNL”. Des de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués, s’ofereixen nous cursos tant per adults com per infants. Per adults podem trobar “Com elaborar un currículum amb Canva”, “Edició d’imatges amb el Gimp”, “Participa a les xarxes socials: Facebook” i “Iniciació a la fotografia digital” i de la formació per infants de 6 a 9 anys trobem “Exploració científica oceànica robòtica amb Lego Wedo”. A l’altra cara de l’agenda, al bloc de Salut i creixement personal, trobareu l’activitat nova de “Zumba” i dos cursos de cuina nadalencs, un d’entrants i un altre de postres. Al bloc d’Artesania, podem veure que s’iniciarà un “Taller de dibuix” els dissabtes i que es faran dos tallers esporàdics de manualitats, Scrapbooking i un de lettering. Des de l’Ecomuseu Farinera, també proposen diferents tallers familiars nous: “Creem tints amb plantes”, “Fem cupcakes per la castanyada”, “Robòtica amb Vex Go” i “Fem postals estampades amb flors”. Des de l’Ajuntament també, s’ha apostat per seguir oferint, cursos, jornades i activitats relacionades amb la formació bàsica, la salut i el creixement personal i l’artesania, amb la finalitat de seguir oferint aquelles activitats i recursos de més demanda per la població i que ja estan consolidades en el municipi. En aquesta edició doncs, es presenten un total de 43 cursos, jornades, tallers i recursos que es classifiquen en: formació bàsica, formació ocupacional, formació empresarial i comercial, salut i creixement personal i artesania. També s’hi poden trobar les activitats organitzades des de l’Ecomuseu-Farinera i la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués. Com a darrera novetat a destacar, l’agenda d’enguany incorpora un codi QR per a poder accedir a una enquesta que té com a finalitat recollir les inquietuds formatives dels vilatans de Castelló d’Empúries per a poder tenir en compte per a properes edicions. També és important recordar que des de l’anterior agenda formativa el procediment per inscriure’s als cursos amb un cost econòmic, es podrà fer a través de la seu electrònica de l’Ajuntament seguint les indicacions que es poden trobar a l’agenda formativa. També es podran realitzar de forma presencial sol·licitant cita prèvia a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OMAC).

Vídeo relacionat

Xerrada de benvinguda al nou curs escolar 23-24


L’alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot ha estat l’encarregada de donar la benvinguda al nou curs escolar 23-24. Acompanyada per la regidora d’ensenyament i la tècnica del Pla Educatiu d’Entorn han assessorat i informat amb les seves explicacions als docents, educadors i familiars dels escolars presents a l’acte de les diferents propostes i eines disponibles per aquest any . Tot seguit, Gisela Vilanova ha ofert una xerrada compartint recomanacions per comprendre els 4 cervells per així millorar les relacions amb els infants. Entre les recomanacions donar autonomia a la mainada, escoltar, aprendre i dir sempre el que pensem, procurar que decideixin i que corregeixin les seves errades, marcar límits i anticipar conseqüències, tenir un criteri clar i ser congruents amb el que diem o fem, anticipar o explicar el que passa i tenir control de les reaccions. La idea del departament d’ensenyament és fer de forma periòdica xerrades d’aquest tipus dirigides als docents, educadors i familiars dels escolars.

Vídeo relacionat

Valoració de la temporada de vigilància de platges


Aquest dilluns s’ha acabat la campanya de vigilància de platges al municipi de Castelló d’Empúries. Aquest ha estat un estiu en el que hi ha hagut dues morts per ofegament. La regidora, Cristina Bech, lamenta aquestes defuncions però en la valoració general de la temporada destaca la bona tasca dels socorristes que en moltes ocasions han hagut de posar la seva vida en perill per què els banyistes no respecten el color de la bandera. A Castelló d’Empúries hi ha dues platges amb servei de vigilància, La Rubina i la urbana d’Empuriabrava. La platja de Can Comas de més difícil accés, tot i que aquest estiu la desembocadura de la Muga estava tancada i s’hi podia arribar a peu, no disposa de socorristes.

Vídeo relacionat

Torna la formació TIC a la biblioteca


A partir d’octubre la biblioteca de Castelló d’Empúries oferirà 4 cursos de formació TIC. Aquestes sessions gratuïtes estan pensades per aquella gent que té més dificultat per dominar les noves tecnologies. Ja podeu començar a formalitzar les vostres inscripcions ja sigui en bloc o per sessions.

Vídeo relacionat

Campanya d’asfaltat a Castelló i Empuriabrava


Des de fa una setmana alguns carrers del centre històric i de la marina d’Empuriabrava tenen nou asfaltat. Aquesta actuació forma part de la campanya anual que es realitza des de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Cada any l’Ajuntament de Castelló d’Empúries destina una partida del pressupost municipal a les campanyes d’asfaltat de carrers.

Vídeo relacionat

Es preveu acabar l’edifici de la plaça de Les Palmeres per Setmana Santa


Amb un pressupost d’1 milió 600 mil euros s’ha iniciat la primera fase de les obres de la plaça de les Palmeres. Aquest espai es va perimetrar al mes de maig, no s’hi ha fet res a l’estiu i ara es comença el projecte de construcció d’un edifici polivalent. En aquesta zona portuària en una carpa de lloguer s’hi realitzaven activitats com el Festival de Jazz, el carnaval, els reis, l’October Fest... i ara es construirà un equipament estable. El nou edifici permetrà a la ciutadania la pràctica d’activitats esportives, culturals, socials, lúdiques i religioses. La sala disposarà de dos volums tancats, en un hi haurà l’escenari, camerinos i instal·lacions, i a l’altre el bar i els lavabos públics. L’element més singular serà la coberta que tindrà una forma sinuosa recordant indubtablement el mar.

Vídeo relacionat

Presentació d’una nova edició de l’EmpuriaTapes


Torna l’EmpuriaTapes. En aquesta 7º edició es manté el preu de 3 euros de beguda i tapa i la proposta també coincidirà amb la Fira de Tardor i la 16º Ruta de l’Art. L’alcaldessa en la presentació ha destacat la varietat de tapes que es poden degustar aquests dies. Com cada any hi haurà un jurat professional que valorarà la millor tapa i la gent també podrà votar a través d’un codi QR amb opció a premis gastronòmics i experiències com volar al túnel del vent o saltar en paracaigudes.

Vídeo relacionat

L’Ecomuseu Farinera torna a participar a “Beu-te el museu”


Ara que és temps de verema dotze museus i dotze cellers de Girona programen un cicle de visites i tasts de vins de la DO Empordà, anomenat Beu-te el museu. La nova campanya que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona impulsa des dels clubs de màrqueting de Cultura i Identitat i la Ruta del Vi DO Empordà, promociona de manera combinada l’oferta museística i l’enoturisme de la destinació de la Costa Brava entre el públic de proximitat a la tardor. L’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries és un dels museus participants. A “Beu-te el museu” hi participen l’Ecomuseu Farinera, el Castell Gala Dalí, el Museu del Cinema, el Museu d’Art de Girona, el Terraccotta Museu, el Museu de l’Empordà, el Museu de l’Anxova i de la Sal, el Museu de la Pesca, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Monestir de Sant Esteve.

Vídeo relacionat

La Pota i Tripa dels Arquers del Comtat guanya el concurs gastronòmic del TdT


Després de 3 dies despatxant menjars típics de l’època medieval ja hi ha veredicte del concurs gastronòmic del Terra de Trobadors. Per segon any consecutiu i amb un total de 46 punts sobre 50, els Arquers del Comtat, amb taverna al pàrking de l’Ecomuseu Farinera, han guanyat amb la seva proposta de Pota i Tripa. El segon premi, amb 42,5 punts, ha estat per al Senglar amb Salsafins del Bordell, una taverna que s’estrenava aquest any en el concurs. En el concurs gastronòmic del Terra de Trobadors hi han participat 7 tavernes: els Arquers del Comtat amb la Pota i Tripa, la Taverna dels Amics del Menjar Medieval amb Pollastre amb cervesa, la Taverna del Foc amb el Xai Infernal, la taverna del Bordell amb el Senglar amb salsafins, la Taverna del Mar amb botifarra rostida amb ceba i all, la Taverna dels Gegants amb coca de botifarra i la Taverna dels Pescadors amb costelló de porc a la brasa.

Vídeo relacionat

Castelló d’Empúries es torna a adherir a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura


L’àrea de medi ambient de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha programat un seguit d’activitats per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb l’objectiu de promocionar l’ús de la bicicleta i dels vehicles elèctrics. La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya per sensibilitzar els responsables polítics i també la ciutadania de les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat. El tema escollit per la Comissió Europea el 2023 és ‘Eficiència energètica’ i el lema és ‘Combina i mou-te!’.

Vídeo relacionat

Minut de silenci en solidaritat amb el poble marroquí


Aquest migdia els castellonins han dedicat un minut de silenci a recordar les víctimes del terratrèmol del Marroc. Aquest acte en solidaritat amb el poble marroquí s’ha fet al Pati del Palau dels Comtes amb la presència de polítics, ciutadans i una bona representació de la comunitat marroquina del poble molt afectada pel què ha passat al seu país d’origen. A Castelló d’Empúries un 10% de la població és d’origen marroquí.

Vídeo relacionat

 L’Ecomuseu Farinera reprèn els tallers familiars


Abans de l’aparició dels tints sintètics, les plantes i els minerals servien per donar color als teixits i per fer pintures i dibuixos. En el taller familiar de tints naturals que ens proposa aquest dissabte l’Ecomuseu Farinera es recuperarà aquesta essència; ja que els participants veuran com s’extreu el tint d’algunes plantes tintòries —algunes autòctones, d’altres importades- i quines tècniques s’utilitzaven per fixar-los. Després de conèixer aquestes tècniques es portarà a la pràctica l’elaboració d’alguns tints i la seva aplicació sobre paper. El taller anirà a càrrec de La Copa. Aquest però no és l’únic taller que s’ofereix a l’Ecomuseu Farinera. Els tallers familiars que ara es reprenen es fan un cop al mes, per tant en quedaran 3 més abans de finalitzar l’any.

Vídeo relacionat

Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya


Aquest any l’acte institucional de l’11 de setembre a Castelló d’Empúries no ha coincidit amb el Festival Terra de Trobadors i de la plaça de la Basílica s’ha traslladat a la plaça dels Homes. En primer lloc l’alcaldessa acompanyada per alguns regidors ha llegit el manifest de l’Associació Catalana de Municipis. L’acte institucional de la diada ha continuat amb el Cant dels Segadors amb la Coral Castellonina i la Cobla Rossinyolets. Per tancar l’acte la Cobla Rossinyolets ha ofert mitja audició de sardanes.

Vídeo relacionat

Nou èxit de visitants al Festival Terra de Trobadors


Durant tres dies Castelló d’Empúries ha retrocedit en el temps evocant l’època medieval. La 31º edició del Festival Terra de Trobadors, enguany dedicat a l’enderroc del castell comtal ha batut tots els records amb un càlcul aproximat de 50 mil visitants. Aquest augment de visitants s’ha notat especialment a les tardes, sobretot dissabte, però també cal destacar l’increment de públic durant els matins del cap de setmana. Els estacionaments habilitats, que es van ampliar respecte a edicions anteriors, es van omplir de gom a gom. A causa de la massiva afluència de visitants, algunes tavernes van exhaurir existències el dissabte a la nit i van haver de comprar més producte diumenge al matí per poder atendre l’elevada demanda. Tot i el volum de visitants, la gran quantitat d’espais repartits pel centre del municipi han permès distribuir els visitants i evitar el col·lapse i les aglomeracions. De la programació d’aquest any, cal destacar la bona acollida del nou espai de joc per a la primera infància per a mainada de 0 a 3 anys, instal·lat a la plaça Josefina Gambús. De fet, totes les zones dedicades al públic infantil han funcionat molt bé durant el cap de setmana, entre elles els jocs de gegants de fusta o la ludoteca, a la plaça de La Moneda. Cal remarcar l’èxit de l’activitat El camí de l’infern, un recorregut per diversos carrers plens d’espelmes, instal·lacions i estructures de foc. Aquesta proposta, que es va inaugurar fa dues edicions i que està impulsada pels Senyors del Foc, va rebre més d’un miler de visitants i, en molt poc temps, s’ha consolidat com una de les activitats més ben valorades pels visitants. Una altra de les activitats que s’està consolidant com un dels ‘clàssics’ del festival és el Cau de les Bruixes, de l’Associació Cultural i Esbarjo, que és una de les propostes més esperades pel públic i que va rebre també més d’un miler de visites. Cal remarcar també el bon funcionament del nou Campament de soldats en temps de pau, ubicat a la zona Fora Muralles, i del seu nou espectacle L’Escaramussa, protagonitzat per Despertaferro, Els Arquers del Comtat, Acers Trempats i Alma Cubrae. En aquest sentit, cal remarcar el nivell de professionalització que ha assolit Despertaferro, la companyia de teatre i lluita escènica formada per castellonins i castellonines que assagen durant tot l’any per preparar els seus espectacles a Terra de Trobadors. Finalment, d’aquesta edició, destacar també l’èxit d’assistència a la conferència inaugural sobre l’enderroc del castell comtal impartida per l’historiador Elvis Mallorquí, així com les dues visites guiades que va oferir i que van exhaurir les localitats disponibles. El sopar medieval -que va exhaurir les 400 entrades disponibles setmanes abans de la seva celebració-, el torneig medieval, el mercat medieval o els espectacles de carrer continuen sent les propostes més populars i multitudinàries del festival. Ara tocarà fer la valoració des de les entitats, l’autèntica ànima del festival.

Vídeo relacionat

La Casa Natal de Salvador Dalí obrirà les portes el 20 d'octubre


.L'edifici modernista on va néixer Salvador Dalí es convertirà en un equipament cultural per descobrir el geni des dels seus inicis i contextualitzar la Figueres de principis del segle XX. Una casa que obrirà les seves portes el dia 20 d’octubre.

Vídeo relacionat

El pantà de Darnius-Boadella, en un estat preocupant


L'embassament més important de l'Alt Empordà, amb un 17,39% de la seva capacitat, és un dels més baixos de Catalunya. Les reserves d'aigua segueixen sota mínims malgrat les pluges dels últims dies. L'estat preocupant del pantà de Darnius-Boadella preocupa les autoritats, que temen que pugui tenir conseqüències negatives per al proveïment d'aigua, l'agricultura i el medi ambient.

Vídeo relacionat

Subvenció per als establiments que realitzin actuacions d’estalvi energètic


La voluntat municipal és incentivar que els empresaris i empresàries de Castelló d’Empúries facin actuacions de millora en els seus establiments encaminades a la reducció del consum d’energia per així també facilitar les dificultats econòmiques provocades per l’augment dels preus de l’electricitat. Les actuacions subvencionables hauran de ser executades entre l’1 de gener del 2022 i el 31 de desembre 2023. Des de l’Ajuntament ja s’estan portant a terme bonificacions per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als domicilis dels veïns i veïnes del municipi.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR