CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Presentació de la llista de la CUP a Castelló d’Empúries


L’acte de presentació de la llista de la CUP a Castelló d’Empúries va sorprendre a tothom pel seu format ja que es va simular una quina per triar la posició dels seus integrants. L’actual regidor de joventut, habitatge, cooperació, transparència i agermanaments, Jaume Mach serà qui encapçalarà aquest projecte que pretén transformar les formes de fer política, lluitar per la independència i avançar en drets. A banda de la presentació de la llista es va aprofitar per inaugurar el nou local de la CUP situat al carrer Carbonar número 8, un espai que pretén convertir-se en un casal on s’hi puguin fer diferents activitats.

Vídeo relacionat

Inauguració de la 33º Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava


Aquest dissabte s’ha donat el tret de sortida a la 33a edició de la Fira del Vaixell d'Ocasió a la Marina d'Empuriabrava que estarà oberta al públic fins diumenge 9 d'abril. El 2022 es va reprendre la fira, després de dos anys, i encara que en format reduït, els expositors participants van quedar satisfets amb els resultats. És per això que enguany hi participen una trentena d'expositors i 250 embarcacions, és a dir el doble d'embarcacions a la venda respecte a l'any passat. En aquesta edició 2023, la pràctica totalitat dels expositors nàutics participants estan exposant per a la seva venda ofertes en nou, semi nou i usat. El ventall és ampli i a la Fira s'hi pot adquirir des de la típica auxiliar de 4 metres, motores del tipus pesca-passeig , iots de fins a 18m, motos d'aigua i pneumàtiques de 4m a 12 m d'eslora. En els darrers anys i degut a la reducció del parc d'embarcacions usades es va decidir obrir la Fira també a les embarcacions noves. Actualment, el 60% d'embarcacions són de segona mà i el 30% producte nou. La novetat d'aquesta 33a edició és que per primera vegada a la història de la Fira , s'hi exposen embarcacions de propulsió elèctrica. A banda de les embarcacions, també hi ha una escola nàutica i una agència immobiliària que ofereix cases amb canal. La Fira està oberta diàriament entre l'1 i 9 d'abril de 10h del matí a 7h de la tarda.

Vídeo relacionat

Benedicció del Ram a la plaça de la Basílica


En el cristianisme el Dia de Rams o Diumenge de Rams es recorda l'entrada de Jesucrist enfilat sobre un ruc a Jerusalem acompanyat per als seus deixebles, durant la pasqua jueva. Segons l'Evangeli, Jesús va ser rebut amb alegria ja que la gent de Jerusalem va alçar palmes i branques de llorer i d'olivera per a donar-li la benvinguda. Precisament, aquest moment és el que recrea l’associació Via Crucis de Castelló d’Empúries a la plaça de la Basílica en el moment de la benedicció de les palmes i els palmons. D’enguany cal destacar la participació dels nens i nenes que fan la catequesi ja que s’han afegit als figurants que fan de poble a la representació. Amb aquest acte senzill, l’entitat dona el tret de sortida als actes que organitza per Setmana Santa i que culminaran aquest divendres amb el Via Crucis. Aquest diumenge mossèn Joan d’Arquer abans de la missa del diumenge de Rams va beneir les palmes, els palmons i els rams de llorer de tota la gent que hi havia concentrada a la plaça. En algunes llars encara és tradició de penjar la palma beneïda al balcó i deixar-la-hi tot l'any, perquè es creu que dona protecció i bona sort.

Vídeo relacionat

Vermut de Rams entramuntanat


La tramuntana ha estat la gran protagonista de la quarta edició del Vermut de Rams que organitza l’Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava amb la col·laboració de l’Ajuntament. En el Vermut de Rams l’associació Esport i Vida ha donat el tret de sortida a les inscripcions presencials de la Cursa de la Dona. El Vermut de Rams ha tingut molt bona rebuda des de la seva primera edició. L’entorn excepcional on es celebra i el bon ambient que s’hi respira l’han consolidat com un dels esdeveniments de Setmana Santa d’aquest municipi.

Vídeo relacionat

Presentació d’un Pla de Màrqueting de Turisme per al període 2023-2026


Després de la pandèmia cal reforçar i diversificar les estratègies en turisme per seguir consolidant la destinació de Castelló d’Empúries i Empuriabrava com una de les més importants de la Costa Brava. El pla estratègic que s’ha presentat inclou un total de 55 accions per aconseguir els seus objectius, a través de la millora de serveis turístics, la promoció de noves propostes d’oci i cultura i la creació d’una oferta turística més atractiva durant tot l’any. Tot plegat passa per una major i millor estratègia digital enfocada als diferents públics objectius que s’han definit en el pla. La proposta es basa a fer arribar les diferents experiències que ofereixen les empreses turístiques del municipi i el mateix Ajuntament, a cada un dels públics definits. També s’analitzen els diferents vessants de l’oferta turística: platja, natura, cultura i la gran diversitat d’activitats i experiències que s’hi ofereixen, un dels punts més forts de la proposta turística del municipi. Aquest pla es presentarà als empresaris del municipi, per tal de hi facin també les seves aportacions.

Vídeo relacionat

VI Fòrum Viles Florides a Castelló d’Empúries


Tècnics d’Ajuntaments, jardiners i alcaldes han participat al VII Fòrum organitzat per Viles Florides a Castelló d’Empúries. La jornada ha consistit en diferents ponències i visites sobre el terreny com al Passeig Marítim o a la planta de compostatge TEVECA. Una vuitantena de persones han participat en aquesta jornada de treball. L’Ajuntament de Castelló d’Empúries es va adherir a Viles Florides l’any 2016 i des d’aleshores han estat moltes les millores que s’han portat a terme al municipi i que li han valgut les quatre Flors d’Honor, el màxim reconeixement que atorga el moviment.

Vídeo relacionat

Primer aniversari del Centre de Dia de Castelló d’Empúries


Després de les obres d’adequació de l’edifici El Cau l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va posar en funcionament el Centre de Dia. Recordem que abans de la pandèmia aquest servei estava integrat dins la Residència Toribi Duran però que a partir d’aquell moment, es va haver d’aturar per incompatibilitat amb les mesures per a la contenció de la Covid-19. Amb l’objectiu de tornar a obrir-lo doncs, es va optar per formalitzar un contracte de lloguer a tres bandes entre la Fundació Santa Llúcia, els propietaris de l’Edifici El Cau i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Les instal·lacions compten amb espais amplis, amb molta llum natural i una sala polivalent on es poden realitzar activitats de diferents tipus. Hi ha també una sala específica per a fisioteràpia i un entorn idoni per poder sortir a passejar quan fa bon temps. Aquest dijous a la tarda familiars, usuaris i treballadors han fet una festa per celebrar el seu primer any de funcionament. El centre de dia funciona de 9h a 18h de la tarda, de dilluns a divendres, i amb un equipament de 20 places. Aquest servei està pensat per a persones que tenen algun tipus de dependència i necessiten supervisió per al seu dia a dia però que encara no han de fer el pas a una situació residencial completa. Al mateix centre s’hi porten a terme activitats de teràpia ocupacional, psicològica, sanitària, amb servei de fisioteràpia i un treball molt important també per fomentar les seves habilitats socials i d’autonomia. Cal destacar el servei de transport adaptat que opera a tota la comarca i que els usuaris que hi estiguin interessats poden sol·licitar a part.

Vídeo relacionat

A l’estiu en funcionament les càmeres de seguretat ciutadana i lectores de matrícules


Un cop superats tots els entrebancs avui ha començat la instal.lació de les càmeres de seguretat ciutadana i lectores de matrícules. Aquesta actuació llargament reivindicada per la ciutadania però també per la policia local estarà en funcionament abans de l’estiu. Aquests dispositius són una eina més que permetrà treballar en xarxa diferents cossos policials amb l’objectiu de vetllar per la seguretat ciutadana.

Vídeo relacionat

SOM parla de cultura en el seu 7º col.loqui


SOM aquest dimecres ha estat a la sala gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per parlar de cultura. Al col.loqui que forma part del cicle de xerrades que està organitzant mensualment aquest partit per tractar diferents aspectes del municipi s’hi han presentat propostes per fer dels diferents àmbits culturals de la vila un reclam per a la resta del territori. A banda d’exposar propostes, aquest cicle de col.loquis té com a finalitat escoltar al públic i recollir els seus suggeriments o idees.

Vídeo relacionat

La policia local estrena càmeres unipersonals


A l’espera de la posada en funcionament de les càmeres de videovigilància, la policia local de Castelló d’Empúries acaba d’adquirir la última tecnologia en càmeres unipersonals, és a dir, minicàmeres que porten acoblades a l’uniforme els agents. En total se n’han comprat 8 i de moment en portarà una cada patrulla. Amb aquesta nova adquisició la policia local de Castelló d’Empúries es converteix en un dels primers municipis catalans en utilitzar aquest tipus de càmeres.

Vídeo relacionat

Es posa en marxa la campanya 'Descomptes Encadenats'!


Aquest dissabte es posa en marxa la campanya 'Descomptes Encadenats'! Aquesta nova promoció de l’associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava té per objectiu dinamitzar el comerç local i animar als compradors a recórrer els diferents establiments associats per aconseguir descomptes. Cada val serà vàlid només per una compra o servei, i no es podrà acumular ni canviar per diners en efectiu. Les promocions seran vàlides fins el 31 de maig. Durant l’any l’associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava idea diferents campanyes de fidelització per als seus clients. Entre les que han tingut més èxit hi ha la del joc de la Quina, el sorteig de superlots de Nadal o el rasca i guanya. D’aquesta manera es busca premiar a aquelles persones que confien i donen suport al comerç local comprant als establiments del municipi.

Vídeo relacionat

S’instal.len tòtems als projectes executats dels pressupostos participatius


Ja estan instal.lats a la via pública, els tòtems informatius dels projectes que durant la posada en funcionament dels pressupostos participatius ja són una realitat. Per fer un seguiment dels projectes guanyadors que encara no han començat o ho han fet però no estan acabats es pot entrar al web municipal a l’apartat de participació i consultar-los.

Vídeo relacionat

Dijous hi ha ple ordinari a Castelló d’Empúries


El ple ordinari d’aquest mes de març a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es preveu llarg ja que inclou 31 punts a l’ordre del dia. La majoria dels temes que es posaran sobre la taula són econòmics. L’alcalde de la vila, Salvi Güell, ens en fa cinc cèntims.

Vídeo relacionat

4º edició del Vermut de Rams a la plaça Joan Alsina


Aquest diumenge durant tot el matí l’Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava organitza la quarta edició del Vermut de Rams a la plaça Joan Alsina, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Enguany hi participaran els establiments: Vedella dels Aiguamolls, Bar el Tronco, Bar Aires Nuevos, Crismiou Foodtruck i Pastisseria Surroca, que oferiran una tapa i una consumició a un preu de 3€. La programació és la següent: El Vermut de Rams ha tingut molt bona rebuda des de la seva primera edició. L’entorn excepcional on es celebra i el bon ambient que s’hi respira l’han consolidat com un dels esdeveniments més esperats de la Setmana Santa a Castelló d’Empúries.

Vídeo relacionat

Comença el muntatge de la Fira del Vaixell d’Ocasió


Castelló d’Empúries és una de les poblacions on tenen base concessionaris nàutics de la majoria de marques existents al mercat. Per això no és estrany que s’hi organitzi una de les fires més importants del vaixell d’ocasió. La Fira que s’inaugura aquest dissabte al migdia ja ha començat amb el muntatge. A la fira s’hi pot trobar un ampli ventall d’embarcacions, des de la típica auxiliar de 4 metres, motores del tipus pesca-passeig , iots de fins a 18m, motos d'aigua i pneumàtiques de 4 a 12 m. La novetat d'aquesta 33a edició és que per primera vegada s'hi exposaran embarcacions de propulsió elèctrica. I si el visitant té un bon pressupost es pot emportar tot el pack ja que a part d’una escola nàutica per treure’s la llicència també hi haurà una immobiliària que vendrà cases amb canal d’Empuriabrava.

Vídeo relacionat

Presentació d’Anna Massot com a candidata d’ERC a Castelló


Anna Massot, encapçalarà per primera vegada la candidatura d’ERC a Castelló d’Empúries i Empuriabrava. Amb una llarga experiència en el món de la política municipal, Massot s’ha presentat com alcaldable amb l’escalf de l’actual alcalde de la vila, Salvi Güell i el suport de Dolors Bassa. L’acte de presentació ha estat molt dinàmic i en un format poc habitual. Massot actualment és regidora de l’equip de govern i porta l’àrea de benestar social i famílies, ensenyament, treball, formació, ocupació i participació ciutadana. També és consellera comarcal, mare de dos fills i mestra i directora d’una escola.

Vídeo relacionat

Presentació de Susy Fernández com a candidata d’En Comú Podem a Castelló


L’auditori de l’edifici de serveis Puigmal d’Empuriabrava ha estat el lloc escollit per presentar de forma oficial la candidata a l’alcaldia de Castelló d’Empúries d’En Comú Podem, Susy Fernández. Aquest grup es presenta per primera vegada en aquesta població i ho fa posant al capdavant una dona amb la idea d’aportar polítiques d’esquerres per a millorar el dia a dia dels seus habitants. Fernández en aquest acte de presentació ha rebut l’escalf de Conchi Abellán, coordinadora autonòmica de Podem a Catalunya. L’acte ha servit per començar a parlar de solucions per a problemes com és l’habitatge i més endavant es tractaran aspectes de turisme o ecologia i sostenibilitat. En Comú Podem properament presentarà la llista que acompanya a la candidata a la cursa municipal.

Vídeo relacionat

Visita del diputat per Girona de Vox a Castelló d’Empúries


Aquest cap de setmana el candidat i alguns dels membres de la llista de Vox de Castelló d’Empúries han participat a la 44º Cavallada i ho han fet acompanyats per Alberto Tarradas, diputat per Girona al Parlament de Catalunya de Vox. Tarradas ha aprofitat aquest esdeveniment per trobar-se amb militants del partit de la comarca de l’Alt Empordà, com Sant Climent o Roses i per donar suport a la candidatura castellonina. Tarradas va treballar al Parlament Europeu, on va rebre atenció mediàtica perquè el febrer de 2020 durant un discurs va increpar al President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Tarradas va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Girona a les eleccions del 14 de febrer de 2021, sent l'únic candidat electe de Vox per aquesta província.

Vídeo relacionat

Acord entre la propietat de l’edifici Club Nàutic i l’Ajuntament


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries té 3 anys per pensar-se si compra o no l’edifici del Club Nàutic d’Empuriabrava. La propietat el posa a la venda per 3 milions i mig d’euros i l’Ajuntament el pagaria sense tocar el pressupost municipal, venent unes parcel.les urbanitzables amb canal de la marina. L’edifici disposa de molts locals on l’Ajuntament hi té pensat oferir diferents serveis a la ciutadania. L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha calculat que si compra l’edifici després hi haurà d’invertir uns 200 mil euros més per poder adequar-lo.

Vídeo relacionat

Liquidació del pressupost municipal 2022


La liquidació de l’exercici 2022 de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries reflexa la bona salut de la situació econòmica i financera municipal, continuant, per tant, en una zona de confort. Globalment, s’han millorat ràtios com generar un romanent de tresoreria i superàvit inicial sobre la liquidació de 19.493.335,19 €.

Vídeo relacionat

Una conferència sobre la Muga tanca el Cicle de Castelló d’Empúries


Aquest diumenge el Grup Cavallista de Castelló d’Empúries ha organitzat la 44ª Cavallada. 126 cavalls han participat en el tradicional passeig per dins del centre històric que ha culminat amb la benedicció de cavalls i genets a la plaça de la Basílica.

Vídeo relacionat

Èxit de la 3º jornada de benestar i salut emocional


Aquest diumenge al matí s’ha celebrat la tercera jornada de benestar i salut emocional, organitzada de forma conjunta entre l’ABS de Roses i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Les activitats que s’han programat a la platja, a la zona del Delta Muga, han estat un èxit.

Vídeo relacionat

El viatge de Kokoro a l’Emporikids


L’Emporikids, la programació de teatre infantil que forma part del Cicle de Teatre Empori de Castelló d’Empúries s’ha estrenat aquest dissabte al migdia amb l’espectacle “El viatge de Kokoro”, de la companyia Ángeles Gordillo. Aquest espectacle de petit format tenia un aforament limitat a 35 persones.

Vídeo relacionat

Exposició “Better together” de Christopher A. Smith


Christopher A. Smith és de Wisconsin, EEUU, i passa tres mesos a l’any a Roses. Ara està jubilat i dedica llargues estones a passejar pels Aiguamolls de l’Empordà. Fruit d’aquests passejos captura amb les seva càmera els ocells d’aquest espai protegit i un cop a casa els transporta a la tela amb una tècnica molt particular. “El títol Millor junts, es refereix tan a animals com persones ja que individualment estan molt bé però sempre millor que estiguin junts” D’aquest treball ha sorgit l’exposició “Better together” que es podrà visitar a la sala d’exposicions del Cortalet fins al 16 d’abril. “Si, és una tècnica diferent que es diu fotoacrílic. És la barreja de les meves fotografies amb pintura. La tècnica bàsicament és que la tinta de la foto es traspassa a la tela i amb l’acrílica puc acabar de fer la imatge que tinc al meu cap”. Christopher A. Smith que ja ha fet diverses exposicions als EEUU, ara ho fa per primera vegada a Catalunya captivat per unes espècies totalment diferents a les que està acostumat a fotografiar a Wisconsin.

Vídeo relacionat

7º Col.loqui de SOM sobre cultura amb Neus Poch i Carme Torras


SOM encara la recta final dels col.loquis que ve organitzant els darrers mesos per fer una radiografia de la situació de diferents aspectes del municipi i copsar les opinions o idees del públic que hi assisteix. El proper dimecres toca parlar de cultura. El funcionament serà l’habitual. Un cop feta l’exposició del tema amb Neus Poch i Carme Torras, el públic podrà fer les seves aportacions d’una forma distesa mentre s’ofereix un piscolabis.

Vídeo relacionat

La Festa de la Vellesa de Castelló es torna a celebrar per Setmana Santa


Ja fa uns dies que s’ha enviat una carta personalitzada a casa de totes les persones que reuneixen les condicions per participar a l’Homenatge a la Vellesa que enguany celebra la seva 76º edició. El més important, és apuntar-se per saber quanta gent assistirà a un dinar on hi acostumen a inscriure’s entre 400 i 500 persones. El contingut de la programació d’aquest any majoritàriament segueix la línia del que s’ha realitzat en les últimes edicions. Un any més s’ha comptat amb la col.laboració d’un artista local per a dissenyar el cartell de la festa. L’Homenatge a la Vellesa també serveix per homenatjar a l’home i la dona més gran d’edat de la festa. Se’ls fa entrega d’un ram de flors, presideixen la fotografia de grup de record i seuen a la taula de les autoritats durant el dinar.

Vídeo relacionat

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR