CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Embolics i xafarderies del veïnat amb l’obra de teatre “Sota la Catifa”


Aquest dissabte s’ha representat la primera obra de teatre que forma part del V Cicle de Teatre EMPORI de Castelló d’Empúries. L’obra “Sota la Catifa” de la companyia WCTeatre, és una comèdia satírica on les misèries d’uns veïns “peculiars” surten a la llum. Estereotips, vergonyes, prejudicis i pudor són retratats en aquesta trobada de veïns. I és que Sota la catifa dels menjadors de la majoria de llars s'hi poden trobar totes aquelles restes que amb el temps hi ha anat quedant acumulades, això si no és que les hi anem posant expressament cada vegada que escombrem per tal que el nostre terra llueixi com el primer dia. Neus Rubio dirigeix als actors Carles Andreu, Sara Granados, Pep Obiols i Neus Malagelada. WCTEATRE és una petita companyia de teatre d’Arbúcies creada el 2016 i que té com a objectiu poder gaudir de la màgia del teatre i fer gaudir al públic. Precisament, “Sota la Catifa” forma part de la programació que ofereix la 10º edició de la Campanya de Teatre Amateur que la Fundació Casa de Cultura de Girona i la Federació Teatral Amateur Gironina impulsen des de l’any 2015 amb l’objectiu de donar suport a les companyies i, alhora, facilitar als municipis i a les entitats socioculturals la programació de teatre amateur local i incentivar l’assistència del públic als teatres dels municipis gironins. A Castelló d’Empúries el teatre tornarà el 16 de març a la sala municipal amb “El salt del llit” a càrrec de l’Elenc Sant perenc, una comèdia d’embolics per passar una bona estona. I al migdia per al públic familiar a la sala municipal també hi haurà l’Emporikids, la secció de teatre familiar del cicle de teatre Empori, amb “Vull ser com sóc” de Creixent Art. Un viatge de recerca divertit, emocionant i molt revelador per a la protagonista i per a tots els espectadors. Ja podeu adquirir les entrades al preu de 5€ a la web municipal www.castello.cat. Igual que en les anteriors edicions les persones més grans de 65 anys, més petits de 16 i qui acrediti tenir una discapacitat igual o superior al 33% tenen entrada gratuïta.

Vídeo relacionat

Oriol Casadevall parla sobre "Ministrers, joglars i d’altres espècimens de Casa del Comte"


En el marc del VIII Cicle de Conferències de Castelló que organitza l’Associació Cultural El Salner amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el músic Oriol Casadevall ha parlat sobre "Ministrers, joglars i d’altres espècimens de Casa del Comte", centrant-se en la vila medieval de Castelló. Aquest divendres 16 febrer el torn arriba al mestre d’obres, Salvador Famoso que parlarà sobre La Muga i altres xarxes hídriques del terme castelloní. El cicle de conferències s’allargarà fins el divendres 5 d’abril. Es realitzaran un total de 10 conferències, una Taula Rodona i dues visites comentades amb recorregut pel nostre centre històric.

Vídeo relacionat

Maria Casero presenta la seva col.lecció de roba de bany


Montjoi, Port Lligat, cala Braman, Garbet, Almadrava són alguns dels noms de les creacions de la jove empuriabravenca Maria Casero. Aquesta dissenyadora ha creat la marca Alma Brava especialitzada en roba de bany per a tot tipus de dones. La Maria que també és influencer a les xarxes socials va treure la seva primera col.lecció quan vivia a Colòmbia. Els seus banyadors i bikinis tenen ànima empordanesa. La nova col.lecció`formada per 9 peces ja està a la venda. Amb aquesta col.lecció Alma Brava es reivindica no només com a marca KM0 sinó que també ho fa amb sensibilitat envers les dones que no tenen cossos perfectes.

Vídeo relacionat

El Carnaval de Castelló d’Empúries comptarà amb 27 colles


El Carnaval de Castelló d’Empúries tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de febrer. Avui s’ha exhaurit el termini que tenien les colles per apuntar-se a les diferents rues que es faran la setmana que ve a Empuriabrava i al centre històric. Si el temps acompanya, aquesta alta participació pot fer que el de Castelló d’Empúries amb el permís del Carnaval de Roses es torni a convertir en un dels Carnavals més importants de la comarca.

Vídeo relacionat

Trobada de la Comissió representativa del Pla Educatiu d’Entorn


El Pla Eductiu d‘Entorn és una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i les entitats municipals, amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. L’objectiu de la Comissió Representativa és, principalment, presentar el Pla Anual d’Actuacions del curs 2023-24, juntament amb els municipis de Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Fluvià. A la Comissió hi ha assistit agents de tota la comunitat educativa (mestres, educadors/es, centres educatius, associacions de pares i mares, etc.), per tal de consolidar i seguir creant xarxa entre les diferents activitats i recursos que el municipi ofereix a infants i joves, famílies i docents, en relació a l’educació.

Vídeo relacionat

Castelló d’Empúries inicia els tràmits per a la construcció d’habitatges de protecció oficial


En el ple ordinari de gener es va fer l’aprovació provisional de la modificació puntual del POUM núm. 17 amb la finalitat de construir nous habitatges de protecció oficial al sector Mestral d’Empuriabrava. El ple també va aprovar la modificació per obligar a construir aparcaments per als vehicles vinculats als habitatges plurifamiliars protegits. Posant així fil a l’agulla a un projecte que es vol desenvolupar aquesta legislatura. Aquesta adquisició respon a l’objectiu del govern actual de garantir el dret a l’habitatge. Paral·lelament, el departament d’Habitatge està immers en diversos projectes destinats a facilitar aquest accés. Aquesta iniciativa busca millorar l’oferta d’habitatge a curt termini i assegurar un desenvolupament planificat i sostenible a llarg termini per a Castelló d’Empúries, anticipant-se a les necessitats demogràfiques futures.

Vídeo relacionat

El V Cicle de Teatre EMPORI aixeca el teló amb “Sota la Catifa”


Aquest dissabte tindrà lloc la primera obra de teatre que forma part del V Cicle de Teatre EMPORI. L’obra “Sota la Catifa” de la companyia WCTeatre, és una comèdia satírica on les misèries d’uns veïns “peculiars” surten a la llum. Estereotips, vergonyes, prejudicis i pudor són retratats en aquesta trobada de veïns. I és que Sota la catifa dels menjadors de la majoria de llars s'hi poden trobar totes aquelles restes que amb el temps hi ha anat quedant acumulades, això si no és que les hi anem posant expressament cada vegada que escombrem per tal que el nostre terra llueixi com el primer dia. Neus Rubio dirigeix als actors Carles Andreu, sara Granados, Pep Obiols i Neus Malagelada. WCTEATRE és una petita companyia de teatre d’Arbúcies creada el 2016 i que té com a objectiu poder gaudir de la màgia del teatre i fer gaudir al públic. Precisament, “Sota la Catifa” forma part de la programació que ofereix la 10º edició de la Campanya de Teatre Amateur que la Fundació Casa de Cultura de Girona i la Federació Teatral Amateur Gironina impulsen des de l’any 2015 amb l’objectiu de donar suport a les companyies i, alhora, facilitar als municipis i a les entitats socioculturals la programació de teatre amateur local i incentivar l’assistència del públic als teatres dels municipis gironins. Podreu veure l’obra de teatre aquest dissabte 10 de febrer, a les 20.30 hores a la Sala Municipal de Castelló d’Empúries. Com que encara queden algunes localitats podeu adquirir les entrades al preu de 5€ a la web municipal www.castello.cat. Igual que en les anteriors edicions les persones més grans de 65 anys, més petits de 16 i qui acrediti tenir una discapacitat igual o superior al 33% tenen entrada gratuïta.

Vídeo relacionat

Nou aparador a la sala infantil de la biblioteca dedicat al món


La biblioteca municipal de Castelló d’Empúries ha instal.lat a la sala infantil i fins al proper 28 de febrer un nou aparador per què els més petits però també els joves puguin descobrir llibres sobre països i cultures de tot el planeta. L'aparador es titula "Arreu del món". Aquesta proposta va lligada amb la darrera Hora del Conte que es va fer a finals del mes de gener a la biblioteca i que portava per títol Contes d’arreu del món. Joan de Boer va fer una volta al món amb els nens i nenes que van assistir a la sessió a través dels contes de diferents pobles d’arreu del món: indis, esquimals, hindús, xinesos... Doncs bé, ara sense haver d’agafar la maleta i gràcies a aquest nou aparador els petits lectors podran descobrir noves cultures, costums, menjars i animals d’arreu del planeta. Amb aquest recull de llibres temàtics viatjar és molt fàcil, només cal obrir-los, llegir-los i deixar anar la imaginació.

Vídeo relacionat

La Federació Catalana de Vela premia el programa castelloní “Esport Blau”


La Federació Catalana de Vela va reunir a més de 400 assistents a la Festa de la Vela Catalana 2024 que es va celebrar a l'America's Cup Experience de Barcelona, centre de divulgació oficial de la Copa Amèrica de Vela. Aquest acte ha guardonat els èxits esportius i socials d’esportistes, dels clubs i de les escoles de la vela catalana dels anys 2022 i 2023, i també a les administracions i entitats que ho han fet possible. L’Ajuntament de Castelló d’Empúries va rebre un reconeixement per al programa “Esport Blau”. Entre els guardonats a la gala hi va haver més empordanesos com Aina Gelpí, regatista del GEN Roses, aclamada com a Millor Navegant de l'Any en la categoria femenina. Carlos Manera, regatista del Club Nàutic Port de la Selva, distingit com a Millor Navegant de l'Any en la categoria masculina i el Club Nàutic l'Escala reconegut amb el premi Vela Solidària per la seva destacada implicació social.

Vídeo relacionat

Els pagesos castellonins diuen prou a Girona i Barcelona


“S’ha acabat el bròquil!” o “La nostra fi, la vostra fam” són alguns dels crits que els pagesos castellonins estan utilitzant entre ahir i avui per fer sentir la seva veu i dir prou. El sector agrícola i ramader ha sortit al carrer per què pateix una gran crisi agreujada per les noves polítiques ambientals, la burocràcia, l’increment de preu de les matèries necessàries per al desenvolupament de l’activitat, l’abús de les elèctriques, els preus dels intermediaris i una sequera extrema que porta patint el territori des de fa tres anys. Per tot això cada dia es tanquen explotacions i els que queden cada cop estan més ofegats i en perill d’extinció. Els pagesos i ramaders amb aquestes mobilitzacions fan un crit d’auxili a les administracions per tal de poder continuar tirar endavant els seus negocis. Tot i els talls de carreteres la majoria de la població es solidaritza amb aquestes mobilitzacions ja que amb la producció alimentària no s’hi juga.

Vídeo relacionat

Abril Jordà, guanyadora del cartell del VII descens pels canals d'Empuriabrava


Aquest cap de setmana el VII descens de canals d’Empuriabrava s’ha publicitat amb aquest cartell que ha dissenyat l’Abril Jordà, la guanyadora d'enguany del cartell de la regata. Aquest concurs és una iniciativa del mateix Club Rem Xons d’Empuriabrava. Amb aquesta sortida lúdica al País Basc els remers i remeres del Xons Rem Empuriabrava desconnectaran uns dies de la competició oficial que va donar el seu tret de sortida el passat cap de setmana a Empuriabrava.

Vídeo relacionat

L’equip de govern fa la valoració del ple de gener


L’equip de govern de Castelló d’Empúries format per ERC, PSC i Demòcrates valora molt positivament el primer ple de l’any per què es van aprovar tots els punts i en especial alguns que seran molt importants per al futur i el benestar dels ciutadans del municipi.

Vídeo relacionat

Junts per Catalunya organitza a Empuriabrava una Jornada d’Estratègia Municipal


Una cinquantena de càrrecs electes de Junts per Catalunya han participat aquest dissabte a la Jornada d’Estratègia Municipal que s’ha realitzat a Empuriabrava. La trobada ha comptat amb la presència del seu secretari general, Jordi Turull, la presidenta de la Vegueria, Maria Àngels Planas i la presidenta comarcal Míriam Lanero, entre d’altres. Les dues regidores de Junts per Castelló d’Empúries i Empuriabrava també hi han assistit. Aquesta jornada d’Estratègia Municipal s’ha realitzat al nou auditori de l’edifici de Serveis Puigmal durant tot el matí de dissabte.

Vídeo relacionat

Comença una nova edició de Conte per Relleus


L’escriptora Mariona Masferrer i l’il·lustrador Sergi Moreso acompanyats per l’alcaldessa i la regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries han donat el tret de sortida a la 11º edició del projecte “Conte per relleus” davant tot l’alumnat de 5º de les 3 escoles del municipi.

Vídeo relacionat

Castelló d’Empúries viu intensament la festa de La Candelera


Castelló d’Empúries ha estat de Festa Major de l’1 al 4 de febrer. Entre les novetats cal destacar la bona acollida del play back que ha impulsat la Comissió de Festes i la gran afluència de públic al vermut i al dinar popular organitzat per l’associació Via Crucis. .

Vídeo relacionat

Les veteranes del Club Rem Xons s’estrenen a la lliga amb una segona posició


Castelló d’Empúries ha estat de Festa Major de l’1 al 4 de febrer. Entre les novetats cal destacar la bona acollida del play back que ha impulsat la Comissió de Festes i la gran afluència de públic al vermut i al dinar popular organitzat per l’associació Via Crucis.

Vídeo relacionat

El Consorci d’Aigües de la Costa Brava Girona inicia els sondejos per als pous del Trabuc


Aquest matí una empresa especialitzada en perforacions ha iniciat els primers sondejos a la zona verda del Trabuc d’Empuriabrava per a construir-hi pous. El Consorci d’Aigües de la Costa Brava Girona la setmana passada va organitzar una reunió a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable d’Empuriabrava, en la que hi van participar representants polítics i tècnics municipals dels municipis de subministrament en alta i gestors de la xarxa d’abastament. A la reunió es va presentar l’anàlisi de la greu situació de sequera que pateix la comarca i les perspectives per la temporada d’estiu 2024. Entre les mesures proposades es va anunciar la construcció de pous al Parc del Trabuc. Doncs bé una setmana després les primeres màquines ja estan sobre el terreny per fer sondejos geotècnics per determinar les característiques del terreny a partir de perforacions de diferents diàmetres i profunditats. Aquests són els treballs previs a la construcció d’uns pous que s’hauran d’utilitzar en el cas que la situació d’emergència per sequera no millori. Aquesta és una mesura urgent ja que tal i com es va explicar a la reunió no és possible la construcció d’una dessalinitzadora per la greu situació en què ens trobem en aquest moment i cal una solució més ràpida.

Vídeo relacionat

L’associació Via Crucis organitza un dinar popular


L’associació Via Crucis ja ho té tot a punt per oferir aquest dissabte un dinar popular al Pati del Palau dels Comtes. La proposta és engrescadora ja que primer hi haurà vermut amb DJ Llamp i tot seguit es farà el dinar al preu de 10 euros. Encara sou a temps de fer la vostra inscripció trucant al 687 654 647

Vídeo relacionat

La missa en honor a la Verge a la Candelera inicia la festa major


Avui és La Candelera, la festa petita de Castelló d’Empúries i com mana la tradició en el dia de la festa local els castellonins i castellonines han assistit a la missa solemne presidida per Mossén Joan d’Arquer en honor a la Verge. No ha faltat tampoc la benedicció de les candeles ni la col.laboració de la Coral Castellonina dirigida per Clàudia Coral que ha fet l’acompanyament musical de l’ofici solemne. Tot seguit a la plaça dels Homes hi ha hagut audició de sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí. Avui també ha estat el dia de la dita “Si la Candelera plora el fred és fora i si la Candelera riu el fred és viu”; el que és segur és que avui molta gent al sol ha passat calor i que a més d’un la jaqueta li sobrava.

Vídeo relacionat

La música Jamaicana amb Boom booom Fighters


Joan Fité i Oriol Pujades han parlat sobre "La música jamaicana i l'Empordà" en una sessió superrítmica moderada pel periodista Xavi Castillon. La vetllada organitzada per la biblioteca forma part de 78 RPM, una iniciativa per fomentar la música. El projecte 78 RPM ha portat a Castelló d’Empúries diferents sessions per parlar sobre música i ara només en queda una que es dedicarà al públic infantil.

Vídeo relacionat

Inauguració de l’exposició “Paracaigudes”


Per setè any la façana de la biblioteca es converteix en un aparador per mostrar les obres dels estudiants del municipi. Enguany els alumnes de 5º de l’escola Ruiz Amado s’han inspirat en el paracaigudisme, un esport molt arrelat a Empuriabrava. La inauguració s’ha fet aquest matí i ha servit per sonar el tret de sortida a la festa de La Candelera. Els alumnes a part de la satisfacció de veure exposats els seus treballs també s’han emportat d’obsequi una bossa, un llibre i una làmina amb el seu dibuix.

Vídeo relacionat

Presentació del V Cicle de Teatre Empori


El V Cicle de Teatre Empori s’ha programat replantejant formats i espais degut a l’inici de les obres de rehabilitació de la sala municipal a partir del mes d’abril. Enguany la dissenyadora del cartell ha estat la castellonina Yvonne León. Fins al mes de juny la programació de teatre al municipi està assegurada, caldrà veure com es resolt el segon tram del cicle que compren els mesos d’octubre a desembre.

Vídeo relacionat

SOM mostra el seu descontentament amb l’equip de govern


El grup de SOM en la valoració del ple de gener mostra el seu descontentament amb l’equip de govern per la seva actitud davant temes relacionats amb la sequera i per la manca de concreció en les respostes a la moció que van presentar sobre l’obertura artificial de la desembocadura de La Muga.

Vídeo relacionat

Comença el muntatge de l’exposició “La Muga, quan el poble vivia de cara al riu”


Del 2 de febrer al 28 d’abril l’Ecomuseu Farinera acollirà l’exposició “La Muga, quan el poble vivia de cara al riu”, una mostra que presenta la relació entre la vila i el riu a través d’objectes i testimonis que recullen la memòria d’un temps en que el riu formava part de la vida diària de castellonins i castellonines. Avui ha acabat el muntatge i ja està tot a punt per a la inauguració d’aquest divendres, diada de La Candelera, a les 17h. Aquesta exposició ja es va poder veure en el marc de la Festa Major de l’any 2022. Atès l’interès de la mostra, el museu ha decidit recuperar-la per donar-li una major difusió. L’exposició rep el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb entrada gratuïta es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 10h a 14h i de 16 a 18h. Diumenges i festius de 10h a 14h.

Vídeo relacionat

CENET millora les àrees d’aportació de residus


En els darrers mesos, degut la majoria de vegades per l’incivisme, CENET està renovant algunes àrees d’aportació de residus i fins i tot creant-ne de noves. D’altra banda, també està estudiant com millorar alguns d’aquests punts del centre històric que no acaben de ser pràctics per a la ciutadania. Aquest any també s’han retolat els contenidors de rebuig advertint als usuaris que cal anar amb compte amb les cendres de la llar de foc per evitar incendis. Aquesta inversió que està fent el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, CENET i l’Ajuntament pretén millorar el servei que es dona a la ciutadania. Ara només cal esperar que se’n faci un bon ús.

Vídeo relacionat

Primera trobada del curs del Consell d’Infants i Adolescents


A partir d’ara els alumnes que formen part del Consell d’Infants i Adolescents seran els responsables de portar al Ple Municipal les propostes d’accions que s’hauran elaborat a l’aula i que tindran com a objectiu millorar la vida quotidiana del municipi. Enguany el tema escollit és educació i civisme. L’alcaldessa, Anna Massot i la regidora d’ensenyament, Laura Guerrero, els han donat la benvinguda alhora que els han animat en aquest nou càrrec. El Consell té un blog on es pot trobar tot el treball fet el curs passat, i que s’anirà actualitzant amb la nova feina. Aquesta actuació s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn del municipi.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR