CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Valoració 16º Ruta de l’Art


Del 12 al 15 d’octubre Castelló d’Empúries ha acollit la 16º edició de la Ruta de l’Art. Un any més, la Ruta de l’Art ha tornat a vestir els carrers i edificis del centre històric amb diferents modalitats d’art: pintura, escultura, fotografia, gravats, instal.lacions... El públic ha pogut veure les creacions de més de 100 artistes, entre ells els alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, els de l’Institut Brugalat de Banyoles i els de 6º de primària de l’escola Ruiz Amado. Aquest any també ha participat a la Ruta la galeria Port 25 de l’Escala, la qual també ha aportat a l’exposició obres dels seus artistes. Durant aquests 4 dies el públic s’ha passejat per als 18 diferents espais expositius. Durant to el pont la Ruta també ha comptat amb el Mercat d’Art, l’espai de venda d’obres en petit format i a un preu més assequible; les visites guiades amb itineraris pels principals edificis històrics de Castelló d’Empúries, a càrrec d’Empordàbrava i Terramar; i el concurs de dibuix RutaKids, unes activitats que han complementat aquesta proposta cultural.

Vídeo relacionat

Èxit de la Fira Tardor al Passeig Marítim d’Empuriabrava


L’Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha organitzat una nova edició de la Fira de Tardor. Durant tota la jornada els comerços i establiments que hi han participat han exposat i posat a la venda els seus productes i s’han donat a conèixer entre el nombrós públic que s’ha acostat fins al Passeig Marítim d’Empuriabrava. Per tal d’amenitzar la fira també hi ha hagut actuacions en directe, jocs per a la mainada i concursos de la carbassa. De les 10h del matí a les 20h del vespre l’ambient no ha parat a l’espai central del passeig ja que per sort el temps ha acompanyat fins a l’últim moment de la fira.

Vídeo relacionat

Presentació de l’inici de la votació final del Pressupost Participatiu 2024


El Fòrum Ciutadà de Priorització va seleccionar les 18 propostes finalistes que a partir d’avui i fins a l’1 de novembre es poden votar en el marc del pressupost participatiu 2024. Com sempre a la fase final de votació, hi poden prendre part totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades al municipi. Els 18 projectes finalistes han sorgit de les 103 propostes vàlides que l’equip de tècnics va acceptar per què complien tots els requisits..

Vídeo relacionat

Inauguració de la 16º Ruta de l’Art


Ja s’ha donat el tret de sortida a la 16a RUTA de l’ART, un esdeveniment artístic i cultural ubicat en 18 espais expositius del centre històric i en el que hi participen més de 100 artistes d’arreu. Les autoritats acompanyades per la comissària de la Ruta han fet el tradicional recorregut per donar la benvinguda a tots els participants. En aquesta edició, i per primera vegada, es compta amb la participació dels alumnes de 6è de primària de l’Escola Ruíz Amado i per segon any consecutiu hi participen els alumnes de l’Institut Brugulat de Banyoles. Tampoc hi falten els alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, un fet que demostra que la Ruta aposta pels artistes emergents. A la Ruta de l’Art a banda dels artistes convidats també hi col·labora la galeria Port 25 de l’Escala, aportant a l’ exposició obres dels seus artistes. Per tancar la inauguració que s’ha fet a la Basílica i després de la fotografia de grup el públic ha pogut gaudir de l’espectacle pirotècnic del Senyors del Foc. Els espais expositius romandran oberts fins diumenge a la tarda..

Vídeo relacionat

Jornada de portes obertes als museus


En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni a Castelló d’Empúries avui hi ha hagut jornada de portes obertes al Museu de la Cúria-Presó, a l’Ecomuseu-Farinera i a la Basílica de Santa Maria i a la tarda s’ha ofert una visita guiada a la Sinagoga del Puig Mercadal, que ha inclòs la degustació de vi i productes kosher. Les activitats per a promocionar el patrimoni castelloní continuaran durant tot el cap de setmana. Dissabte es mantindran les portes obertes al Museu de la Cúria-Presó, a l’Ecomuseu Farinera i a la Basílica de Santa Maria. També hi haurà a les 12h del migdia una visita guiada musical a la Basílica de Santa Maria amb el títol “La música en temps del gòtic a través del retaule major de Castelló d’Empúries”. I a la tarda s’oferirà una visita guiada al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, en motiu de la commemoració dels “800 anys dels Privilegis de Castelló d’Empúries i del Comtat d’Empúries (1223-2023). Ja per finalitzar la celebració de les Jornades, diumenge hi tornarà a haver portes obertes als museus del municipi. Les Jornades Europees de Patrimoni, són considerades la festa major del patrimoni cultural a Europa i enguany es celebren sota el lema “Patrimoni viu”. Un any més l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha animat a tothom a participar d’aquesta iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea, considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Vídeo relacionat

Últim cap de setmana de l’Empuriatapes


. La 7a edició de l’EmpuriaTapes, la ruta de tapes de Castelló d’Empúries, arriba a la seva recta final. Només queden tres dies per degustar alguna de les 35 propostes gastronòmiques que ofereixen els bars i restaurants del municipi que hi participen. Aquestes consten d’una tapa acompanyada d’una beguda, per només 3 €. Un dels incentius per realitzar la ruta de tapes, a part de degustar-la i gaudir-la, és l’opció de guanyar un dels tres premis. A través d’un codi QR es pot votar i valorar les tapes formant part de la votació popular. Recordem que el primer premi s’emporta un menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, un salt en tàndem per a dues persones a l’Skydive Empuriabrava i 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i Basílica de Santa Maria. El segon premi és un menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, un vol al túnel del vent Windoor i 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria. Finalment el tercer premi és un menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, un passeig en vaixell pels canals amb Ecoboats i 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria. A part de la votació popular a la millor tapa, en aquesta edició es segueix comptant amb un jurat professional que d’incògnit farà la degustació per a poder valorar l’experiència de forma real. Hi ha establiments que durant la primera setmana han servit més de 150 tapes al dia. El públic fent el recorregut de les tapes pot descobrir la gran varietat de cuines que es poden degustar al municipi.

Vídeo relacionat

Les nàutiques castellonines tornen al Saló Nàutic de Barcelona


. El Saló Nàutic Internacional de Barcelona es celebra al Port Vell de Barcelona de l’11 al 15 octubre presentant les novetats d’empreses de l’estat i internacionals relacionades amb els sectors de Canoes, Buceig, Embarcacions a motor, Roba per a esports d’aigua, Esports Nàutics... Com cada any no hi falta la representació de les nàutiques castellonines, un dels sectors més potents de l’economia del municipi. En aquesta edició la inclusió, la sostenibilitat i l’ economia blava, denominadors comuns de la Copa América de Vela, són part del fil conductor de la Fira. L’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN) col.labora a la mostra, en la que s’hi exposen 20 catamarans, 17 candidats a vaixell europeu de l’any, 2 embarcacions completament elèctriques, una per a sortir a pescar o bucejar que es pot portar al cotxe, i motos aquàtiques submergibles. El saló Nàutic de Barcelona és un dels més importants i serveix per impulsar les vendes d’aquesta industria que, entre gener i setembre, ha registrat un total de 5.453 matriculacions, el que representa un increment interanual del 4,8%. La venda d’embarcacions de menys de 6 metres d’eslora, principalment motos d’aigua i embarcacions plegables, amb un 12,5% més de creixement, són les principals culpables d’aquest èxit. Les nàutiques castellonines aprofitaran aquests dies per mostrar les seves darreres novetats a un públic que es desplaça expressament a Barcelona per estar al dia de tot el que es va introduint en el sector nàutic.

Vídeo relacionat

Exhaurides totes les entrades de les 3 funcions d’”Allò que hem deixat enrere”


.El públic va demanar que es tornés a representar i així ha estat. Des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’han programat 3 funcions de l’obra “Allò que hem deixat enrere” i en només 3 dies totes les entrades han quedat exhaurides. El seu autor, Manel Puig va crear aquest muntatge que es representa amb un aforament reduït al convent de Sant Agustí en el marc del Cicle de Teatre Empori. El grup de Teatre Esplais i Tequatre, participen en aquesta representació que recull els testimonis reals de fets que van succeir a Castelló d’Empúries durant la Guerra Civil del 36 al municipi. Mitjançant la interpretació de 6 monòlegs, un total de vuit actors recorden a través dels textos de Manel Puig uns fets basats en persones i casos reals com l’afusellament de capellans, l’afusellament d’11 castellonins, l’exili de Josep Bordas de la Cuesta, la història d’un soldat que va anar al front amb la quinta del biberó. Del muntatge cal destacar la música composada expressament per Martí Fontclara i tocada en directe per exalumnes de l’escola municipal de música. Les funcions es podran veure els dies 27, 28 i 29 d’octubre a partir de les 20.30h al Convent de Sant Agustí.

Vídeo relacionat

El Museu d’Història Medieval commemora els “800 anys dels Privilegis de Castelló d’Empúries”


. Enguany té lloc el vuitè centenari de l’inici de la compilació documental l’any 1223 i en temps del comte d’Empúries Hug IV (1200-1230), dels diversos privilegis i drets concedits i confirmats pels comtes d’Empúries al llarg dels segles als habitants de la capital i del comtat d’Empúries, en el desaparegut Llibre de la Xivella i dels Botons i posteriorment a la Rúbrica dels Privilegis de Castelló d’Empúries. Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2023, aquest dissabte 14 d’octubre a les 17 h de la tarda tindrà lloc l’acte de commemoració dels “800 anys dels Privilegis de Castelló d’Empúries i del Comtat d’Empúries (1223-2023)”, amb una visita guiada gratuïta al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV a càrrec de Jordi Canet, tècnic del Departament de Patrimoni Històric, responsable del Museu d’Història Medieval i autor de l’edició més recent de la Rúbrica dels Privilegis de Castelló d’Empúries i del comtat d’Empúries (1223). Durant els tres dies de les JEP’2023 es podrà visitar gratuïtament el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV. El lema de l’edició d’enguany de les Jornades Europees de Patrimoni proposat pel Consell d’Europa és “Patrimoni viu”, fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint. La temàtica d’aquest any tracta d’examinar com el patrimoni d’ahir s’ha convertit en el patrimoni d’avui i com aquest patrimoni, gràcies a les persones que transmeten el seu coneixement, es pot salvaguardar per a les generacions futures. El lema “Patrimoni viu” vol donar l’oportunitat a les institucions, entitats i associacions que participen en les Jornades Europees de Patrimoni d’organitzar activitats que permetin fixar-nos més detingudament en el treball dut a terme pels guardians del nostre patrimoni.

Vídeo relacionat

8ª Setmana del Turisme Industrial


La Setmana del Turisme Industrial de Catalunya és una oportunitat especial i única per descobrir el més interessant del patrimoni industrial català, de manera totalment diferent, amb escapades i activitats atractives i enriquidores per al visitant. Amb la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya es busca atraure un públic que busca descobrir nous racons, espais per mirar enrere, compartir, gaudir, badar, aprendre i entendre que el turisme industrial és diferent, sostenible i molt més proper. L’Ecomuseu Farinera hi participa com cada any amb dues activitats. Per a més informació i inscripcions a les activitats i al Bus a Cegues de la Setmana del Turisme Industrial cal contactar amb la XATIC mentre que per la visita teatralitzada a l’ecomuseu Farinera cal reservar al 972 25 05 12 o a informacio@ecomuseu-farinera.org. Les places són limitades. . El preu és de 7€ pels adults i 4€ per als nens de 6 a 14 anys.

Vídeo relacionat

La biblioteca comença a fer visites per als escolars


Des dels nens i nenes més petits als més grans aquest curs tornaran a passar per la biblioteca municipal Ramon Bordas i Estragués per participar en una visita que els permetrà descobrir què es fa en aquest equipament i quins recursos pot oferir als seus usuaris. Des de la biblioteca cada any es programen aquestes visites amb els centres educatius del municipi. Les primeres visites ja han començat i durant tot el curs aniran passant per la biblioteca diferents grups d’edat a qui se’ls farà un recorregut a mida.

Vídeo relacionat

Comença el muntatge de la 16º Ruta de l’Art


Durant tot el dia al centre històric de Castelló d’Empúries ha estat un no parar de camions descarregant escultures de grans dimensions, furgonetes i cotxes del centenar d’artistes que enguany participen a la 16º Ruta de l’Art. Avui era dia de muntatge per deixar-ho tot a punt per a la inauguració d’aquest dijous a les 16h de la tarda. Les obres repartides en 18 espais expositius públics i privats són d’artistes repetidors però també de nous. La 16º Ruta de l’Art es pot visitar del 12 al 15 d’octubre durant tot el dia.

Vídeo relacionat

Arriben les Jornades Europees de Patrimoni a Castelló d’Empúries


Els museus de Castelló d’Empúries se sumen un any més a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), un dels esdeveniments més significatius al continent pel què fa a la posada en valor i la divulgació del patrimoni cultural. Els dies 13, 14 i 15 d’octubre s’organitzen noves activitats i experiències obertes a tothom. El lema de l’edició d’enguany, proposat pel Consell d’Europa, és “Patrimoni viu”. El cap de setmana de les Jornades coincideix enguany novament amb la 16a Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries, un esdeveniment que suposa la simbiosi entre art i patrimoni cultural durant els tres dies al centre històric de la vila. A Catalunya, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Vídeo relacionat

Es reprenen les obres del IV Cicle de Teatre Empori


La programació de teatre estable continua a Castelló d’Empúries després de l’aturada de l’estiu i amb la mirada posada en la data d’inici de les obres de rehabilitació de la sala municipal. Com que de moment no comencen s’ha pogut programar amb normalitat el darrer trimestre de l’any del IV Cicle de Teatre Empori. Aquest mes d’octubre podrem tornar a veure l’obra “Allò que hem deixat enrere” de Manel Puig, al novembre “Hamlet.01” amb Enric Cambray i al desembre “Microteatre: Histerioestrip” amb Despertaferro, el Col·lectiu el Paller, el Grup de Teatre Esplais i Tequatre. Les entrades ja s’han posat a la venda i estan volant. De la representació Allò que hem deixat enrere!, una obra que explica testimonis reals de fets que van succeir a Castelló d’Empúries durant la guerra civil, s’han programat 3 funcions al Convent de Sant Agustí a les 20.30h. La del divendres 27 ja té les entrades exhaurides però encara en queden pel dissabte i el diumenge. Hamlet .01 de Sergi Belbel la podreu veure a la sala municipal el 4 de novembre a les 20.30h. Aquest Hamlet.01 és un divertit joc on l’actor, Enric Cambray, fa tots els personatges de l’auca shakespeariana; surt de la ficció per comentar i disseccionar el text amb humor, però també amb ganes d’arribar fins al fons de la qüestió. Així mateix, convida els espectadors a acompanyar-lo entre les bambolines de l’ofici de l’actor. Finalment el Microteatre – Histerioestrip tindrà lloc el 17 de desembre a partir de les 17h de la tarda amb punt d'inici al Convent de Sant Agustí. Aquesta jornada de microteatre permetrà al públic gaudir de 4 espectacles durant les dues hores que dura aquesta activitat. De la mà d'un guia, que serà qui acompanyarà als grups d'un espai a l'altre, també es podrà conèixer una mica més la història del poble.

Vídeo relacionat

Exposició: Vallverdú, horitzó


Ideada per Carme Vidalhuguet, comissària de l’Any Josep Vallverdú, aquesta exposició de petit format, busca explicar la vida i obra de Josep Vallverdú per acostar la seva figura polièdrica al públic general, en especial les seves cares més poc conegudes. Aquest objectiu s’assoleix amb sis plafons il·lustrats que estan instal.lats a l’entrada de la biblioteca municipal, que expliquen la seva vida i obra. Filòleg de formació, Josep Vallverdú és conegut , sobretot, com a escriptor de literatura per a joves, per bé que la seva obra, amb tres-cents tres llibres publicats, en primera edició, el defineix com a novel·lista, assagista, traductor, poeta, articulista, etc., activitats en totes les quals hi conrea una gran varietat de registres. Enguany la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués s’ha sumat a la commemoració del centenari d’aquest gran escriptor. Per Sant Jordi ja es va realitzar un lectura de textos de Vallverdú, a càrrec del grup de teatre Esplais, Tequatre i l’Associació Cultural d’Esbarjo de Castelló i ara podeu visitar l’exposició fins al 23 d’octubre a la biblioteca.

Vídeo relacionat

“La tardor als horts” omple el primer taller


Taller d’herbologia i cosmètica aquest dissabte en el marc de la proposta “la tardor als horts”. Una vintena de persones han après a fer espelmes però amb propietats perquè la cera que han manipulat era de baixa temperatura, això vol dir que un cop fosa es pot aplicar sobre el cos. Entre els ingredients que hi han afegit hi havia vitamines com la E, olis essencials fets d’herbes com la de Sant Joan que permeten fer massatges relaxants i amb aromes molt especials. Gràcies a la Laura i l’Àngels Bagué d’Ohana Salut Integrativa els participants han descobert el poder de crear productes naturals saludables per a un mateix i per a la llar. Des del Departament de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries un cop posat en marxa el projecte dels horts comunitaris amb un gran èxit va decidir crear un centre pedagògic i de consciència social oferint una programació d’activitats oberta a tothom i gratuïta que inclou activitats d’interès general relacionades amb plantes (medicinals, aromàtiques i els seus diferents usos) i amb la voluntat de fomentar el creixement i benestar dels participants. És per això que s’ha plantejat l’activitat de “la Primavera i la tardor als horts”, un projecte que vol donar a conèixer als castellonins i castellonines els horts comunitaris i crear un espai de consciència, coneixement i reflexió en un moment on ens cal més que mai posar en valor els beneficis del contacte amb el territori. És per això que el proper taller serà el dissabte 21 octubre al matí en el que s’aprendran a fer tapes KM0 amb l’Aula Gastronòmica de l’Alt Empordà. Tot i ser gratuït cal reservar la plaça trucant a l’àrea d’atenció a les persones.

Vídeo relacionat

L’Ajuntament de Castelló publica un BAN amb les restriccions per la sequera


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries acaba de publicar un BAN per informar als ciutadans del que es pot i no es pot fer ara que el municipi ha entrat en estat d’emergència per sequera. Les restriccions han variat respecte a l’estiu i afecten a particulars, pagesia i serveis públics. L’Ajuntament ja està aplicant aquestes noves restriccions i demana a la ciutadania que també les respecti pel bé comú.

Vídeo relacionat

Projecció del curtmetratge “Demà tindrem sort” a la Trobada del Coll de la Manrella


Aquest cap de setmana com cada any tindrà lloc una nova Trobada al Coll de la Manrella per homenatjar al president Lluis Companys. En el coll hi ha el Monument a Lluís Companys, en commemoració del lloc per on va marxar a l'exili el gener del 1939 amb una part del govern de la Generalitat republicana. Aquest coll va ser un dels llocs clau en la retirada republicana del 1939. La Comissió d’Actes Lluís Companys ha programat per dissabte a La Vajol la presentació i projecció del curtmetratge del castelloní Jack Gou. Al curtmetratge s’hi poden veure moltes cares conegudes ja que es va poder fer gràcies als voluntaris que van fer d’extres. La resta d’actes es concentraran el diumenge a partir de les 11h del matí davant del monument del Coll de la Manrella amb l’arribada de la Flama de la Llibertat, l’ofrena floral, l’entrega del guardó Memorial Coll de la Manrella, els parlaments de l’alcalde d’Elna, el president d’Òmnium Cultural a l’Alt Empordà i el músic Carles Coll i per finalitzar l’actuació musical del cantautor Tomàs Fletxa.

Vídeo relacionat

Primer cap de setmana de l’Empuriatapes


.Primer cap de setmana de l’Empuriatapes. Fins al 15 d’octubre la 7a edició d’EmpuriaTapes ofereix 35 propostes gastronòmiques mostrant una vegada més, la diversitat culinària que es pot degustar a bars i restaurants tant d’ Empuriabrava com de Castelló. Per dissenyar la vostra ruta, veure horaris, adreces i seleccionar les vostres tapes preferides podeu entrar a empuriatapes. cat

Vídeo relacionat

SOM comenta algunes de les seves intervencions al ple ordinari


El grup de SOM d’Empuriabrava i Castelló també ha volgut fer la valoració del ple ordinari de la setmana passada. Dues de les seves regidores ens expliquen el seu punt de vista sobre alguns dels punts que es van aprovar i mostren la seva decepció per la no reacció de l’equip de govern davant l’informe que SOM a el.laborat sobre la poca qualitat de la neteja de platges que ha fet aquest estiu CENET.

Vídeo relacionat

Val de 100€ per gastar als establiments de Castelló i Empuriabrava


Us agradaria guanyar un val de 100€ per gastar en els establiments que formen part de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d'Empúries i Empuriabrava? Aconseguir-ho és fàcil. Per participar en aquesta nova promoció que s’ha posat en marxa heu d’entrar al perfil d'Instagram @c.astellocomerc. Només aquest perfil donarà el nom del guanyador. Vigileu amb els perfils falsos que es fan passar per l’associació. El seu és un perfil públic. Només contactaran amb el guanyador per concretar l'entrega del val.

Vídeo relacionat

Els comerciants preparen la 3º edició de la Fira Tardor


.Amb la tardor com a pretext i amb l’objectiu de continuar treballant per dinamitzar el comerç del municipi, l’associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava proposa la tercera edició de la Fira de Tardor. Durant tota la jornada els comerços i establiments que hi participen exposaran i vendran els seus productes. L’associació de Comerciants i Empresaris també organitza una fira igual a la primavera per a donar a conèixer tots els seus associats.

Vídeo relacionat

L’equip de govern destaca alguns dels punts del ple ordinari


En la valoració del primer ple ordinari de la legislatura l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries parla conjuntament d’alguns dels punts que es van tractar en aquesta sessió.

Vídeo relacionat

Les sessions de cinema estrenen els dimecres


La pel.lícula francesa “La clau de la Sarah” que parla sobre el nazisme i l’holocaust ha estat l’escollida per estrenar la nova temporada de projeccions de cinema que organitza l’associació Cultural i d’Esbarjo a la capella de Santa Clara. En aquesta nova temporada les sessions de cinema es faran els dimecres i no els dijous com fins ara. Amb entrada gratuïta la presentació d’aquest drama ha anat a càrrec Marina Giner. La pel.lícula narra la història de Julia Jarmond, una periodista americana que viu a París des de fa vint anys a qui encarreguen un article en motiu dels 60 anys d’una redada contra els jueus. Julia, casada amb Bertrand Tézac, amb qui té una filla d’onze anys, anirà descobrint els esdeveniments del fatídic any1942, entre ells la història de la Sarah, una jove que, curiosament, està relacionada amb la seva família política, els Tézac. La periodista no descansa fins conèixer quin va ser el destí de la Sarah i quina va ser la seva relació amb la família del seu marit. Aquesta pel.lícula és una adaptació del best-seller de Tatiana de Rosnay.

Vídeo relacionat

El Festival de Guitarra del Mediterrani finalitza amb record de públic


El concert del mallorquí Ferran Pisà amb la tiorba, un instrument del barroc, a la Basílica de Santa Maria ha estat dels últims programats del Festival de Guitarra del Mediterrani 2023. L’edició d’aquest any a Castelló d’Empúries ha batut tots els records de públic. Cada any passen per la Basílica els millors guitarristes nacionals i internacionals donant al Festival una gran rellevància a nivell mundial. El festival ofereix més de 100 concerts entre els mesos de maig i octubre, sempre amb la guitarra espanyola com a element principal. Els concerts es reparteixen entre 10 localitats de la costa catalana, entre ellles Castelló d’Empúries.

Vídeo relacionat

Inici de curs a l’Escola de Música amb llista d’espera en instruments


. L’escola municipal de música de Castelló d’Empúries després de l’aturada de l’estiu torna a estar en marxa i enceta un nou curs. El seu director, Oriol Casadevall ens explica quins són els reptes per aquest any. L’escola municipal de música és oberta a tothom, des dels més petits a partir de 5 anys als més grans. L’Escola Municipal de música de Castelló d’Empúries “Antoni Agramont” és un servei educatiu municipal de difusió de la cultura musical, un centre públic obert a tothom i fortament arrelat al municipi. En el centre es duen a terme ensenyaments de música no reglats, estructurats en diferents programes docents que s’adeqüen a la diversitat de necessitats formatives de l’alumnat. L’equip docent està format per un grup interdisciplinari de professionals de reconeguda trajectòria.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR