CASTELLÓ D'EMPÚRIES

La 6º Cursa de la Dona vol arribar a les 600 inscripcions


Últims dies per inscriure’s a la 6º Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries. Aquesta cursa solidària que es celebrarà diumenge al matí té per objectiu recaptar fons per a la investigació del càncer. Enguany la data s’ha traslladat una setmana del calendari habitual per culpa de les eleccions municipals, no obstant s’espera obtenir un elevat nombre de participants. Aquesta cursa és apta per a tothom ja que es pot fer caminant o corrent, la qüestió és col.laborar. Aquesta setmana per a preparar la cursa es convoca a la gent a fer una passejada per la via verda de La Muga. L’organització compte amb el suport de molts col.laboradors que ajuden presencialment, econòmicament o bé donant regals per als participants.

Vídeo relacionat

Arriba la 23a Fira del Blat al Pa


L’Ecomuseu Farinera, un museu que us convida a conèixer l’impressionant sistema de producció de farina, l’energia de l’aigua i la seva turbina Francis, la importància del blat i de la farina per obtenir els diferents tipus de pa que mengem i com la humanitat ha transformat el blat durant els deu mil anys que fa que s’alimenta d’ell us convida a la 23a edició de la Fira del Blat al Pa que es celebrarà el diumenge 11 de juny a Castelló d’Empúries. Aquesta edició arriba carregada de novetats. La Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries i el Gremi de Flequers Artesans de Girona també hi seran presents com a organitzadors. Recordeu que durant la 23a Fira del Blat al Pa, l’Ecomuseu Farinera obrirà les portes de 10 a 19 h, i es farà un 50% de descompte per tal que tothom pugui visitar-lo. Aquestes activitats reben el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Vídeo relacionat

Inici de la fase de validació tècnica de les propostes del Pressupost Participatiu 2024


Durant aquest mes de maig s’han dut a terme diverses reunions de la comissió tècnica i s’analitzaran les diverses propostes que enguany s’han recollit amb la primera fase del pressupost participatiu. Les propostes que passaran a la següent fase, la del Fòrum de Participació, no poden passar dels 150.000 € i han de ser considerades una inversió.

Vídeo relacionat

ERC guanya les eleccions a Castelló però no obté la majoria per a governar


Victòria d’Anna Massot d’ERC amb el 24,1% dels vots a Castelló d’Empúries. Amb aquest resultat ha superat per un regidor a SOM, llista encapçalada per Agustí Ayats. Tot i ser la força majoritària caldrà veure el moviment de pactes per saber si podrà ser l’alcaldessa del municipi. 4º A Castelló d’Empúries la força majoritària tornarà a ser ERC. Després d’aquest 28M tindran 5 dels 17 regidors del consistori. El partit encapçalat per Anna Massot ha estat el partit més votat malgrat perdre 2 regidors respecte als comicis del 2019. Aquest resultat no garanteix que acabi essent l’alcaldessa. Ahir a la nit a la seu del partit hi havia alegria continguda a l’espera dels moviments dels propers dies amb les altres forces polítiques. SOM ha estat la segona força més votada doblant el nombre de regidors respecte el 2019. La llista encapçalada per Agustí Ayats obté 4 reyhtttgidors i ara li toca aconseguir una aliança amb els partits que demanaven el canvi per a desbancar a Massot. Junts amb Dolors Barceló com a cap de llista ha millorat resultats passant de 1 a 2 regidors. El Partit Socialista serà la quarta força al consistori ja que s’ha quedat amb els 2 regidors que tenia. La CUP ha perdut 1 regidor respecte al 2019 i Jaume Mach continuarà al consistori. VOX que es presentava per primera vegada a Castelló d’Empúries també ha aconseguit 1 regidor. Així doncs Toni Galeote s’estrenarà com a regidor al consistori. En aquest proper mandat el PP amb Agostino Avventurato recupera la representació després de 4 anys d’absència al consistori. Un cop acabada la nit electoral les mostres d’alegria eren evidents. Finalment Demòcrates ha aconseguit 1 regidor per tant Cristina Bech també jugarà la partida política durant els propers 4 anys. En aquest proper mandat doncs s’estrenaran tres noves formacions PP, Demòcrates i VOX que fins ara no tenien representació mentre que Ciudadanos queda fora de l’Ajuntament per què ha perdut els dos regidors que tenia. Pel que fa a la participació han anat a votar el 46,7% dels castellonins el que significa una davallada de 8,6 punts respecte el 2019, una dada molt inferior a la mitjana catalana que es situa al 55,5%. El que està clar és que vagin com vagin els pactes en aquest municipi hi haurà un nou alcalde o alcaldessa ja que Salvi Güell no s’ha tornat a presentar a les eleccions.

Vídeo relacionat

Castelló d’Empúries celebra el darrer ple ordinari de la legislatura


A la darrera sessió de ple ordinària de la legislatura, a banda dels 28 punts de l’ordre del dia i els 7 assumptes urgents que s’hi van incloure, cal destacar la intervenció de Vicens Comas, portaveu del grup de Junts per Castelló i Empuriabrava que va comunicar al plenari la voluntat d’abandonar el seu grup polític municipal per passar a ser regidor no adscrit per només un ple. D’altra banda, com sempre que s’acaba una legislatura en l’apartat de precs i preguntes els regidors que no es presenten a cap llista del municipi i els que per la seva posició a les llistes no tenen clar si tornaran a ser regidors van aprofitar per acomiadar-se i agrair l’oportunitat que han tingut de poder intervenir en la política municipal. El darrer en intervenir va ser l’alcalde, Salvi Güell, que no es torna a presentar per alcaldable. El proper ple serà el 17 de juny i servirà per prometre el càrrec dels 17 regidors de la corporació i per investir al nou alcalde o alcaldessa de Castelló d’Empúries.

Vídeo relacionat

Els col·legis electorals del 28M estaran situats a la Sala Polivalent i a l’Espai Alberes


Aquest diumenge estan cridats a les urnes de Castelló d’Empúries 5.771 ciutadans i ciutadanes. En aquesta ocasió, Castelló d’Empúries comptarà amb dos col·legis electorals. Del resultat de les eleccions d’aquest diumenge, en sortiran 17 regidors que, el dia 17 de juny, elegiran l’alcalde o l’alcaldessa del municipi després de prendre possessió.

Vídeo relacionat

ERC demana el vot per aconseguir una majoria estable


Últimes hores per esgarrapar vots, especialment dels indecisos. La candidata d’ERC, Anna Massot, demana a la ciutadania el seu suport per aconseguir una àmplia majoria que permeti governar per fer avançar al municipi.

Vídeo relacionat

En Comú Podem demana el vot


En Comú Podem es presenta a les eleccions municipals a Castelló d’Empúries per primera vegada. Tot i ser una candidatura modesta, pel que fa a recursos, vol fer arribar a tothom els eixos principals del seu programa. Susy Fernández ens en fa un repàs.

Vídeo relacionat

El PSC de Castelló demana el vot útil


. Amb una llista molt renovada i rejovenida el PSC de Castelló d’Empúries es presenta a aquestes eleccions amb moltes ganes de governar. És per això que aprofita aquests darrers dies de campanya electoral per demanar als ciutadans el vot útil.

Vídeo relacionat

SOM presenta el seu programa a Empuriabrava


Un cop presentada la llista al centre històric i després de fer una campanya amb un toc diferent a la dels altres partits polítics, SOM ha presentat el seu programa electoral a Empuriabrava. El seu cap de llista, Agustí Ayats ha donat veu als 7 primers membres de la llista per què expliquessin quines són les seves propostes.

Vídeo relacionat

Massot emplaça a llegir el butlletí per votar el projecte d’ERC


Aquests darrers 15 dies molts castellonins i castellonines estan llegint els programes electorals de les diferents candidatures que es presenten a les eleccions municipals d’aquest diumenge. La candidata d’ERC, Anna Massot recomana als ciutadans que es llegeixin el butlletí que ha editat el seu partit per què certifiquin el compromís que ERC ha adquirit i adquirirà amb la ciutadania.

Vídeo relacionat

Presentació del llibre “A la recerca de l’obra perduda. Històries sobre el patrimoni artístic”


. El Dr. Alberto Velasco, un gran expert en art medieval i en pintura gòtica catalana, ha presentat el seu darrer llibre al Convent de Sant Agustí de Castelló d'Empúries. “A la recerca de l’obra perduda. Històries sobre el patrimoni artístic” recull els millors i també algun dels pitjors moments de la seva vida professional. Velasco realitza una important tasca d'investigar, conservar i recuperar el patrimoni cultural i artístic de Catalunya. Velasco en el llibre explica alguns moments viscuts de gran emoció com a historiador de l'art. Velasco ha presentat el llibre acompanyat del també historiador i antiquari, Albert Martí Palau.

Vídeo relacionat

Presentació de la candidatura d’ERC a Empuriabrava


Un cop feta la presentació de la candidatura al centre històric, ERC ha fet el mateix a Empuriabrava. L’acte ha servit per posar l’accent en els projectes que s’han desenvolupat aquesta legislatura a la marina i per explicar quins són els que el seu programa inclou per al futur.

Vídeo relacionat

La CUP defensa els punts forts del seu programa


La CUP de Castelló d’Empúries també aprofita aquests últims dies de campanya per fer arribar el seu programa electoral a la ciutadania. Aquesta formació que ha estat a l’equip de govern aquesta darrera legislatura continua apostant per l’habitatge, el medi ambient, la sostenibilitat i altres aspectes que han de permetre als castellonins i castellonines viure millor.

Vídeo relacionat

Cloenda del Casal Puigmal


El Casal Puigmal és una acció per fomentar el lleure del cap de setmana, que es porta a terme al pati de l’IE El Bruel Empuriabrava, on es realitzen activitats diverses com tallers, jocs o sortides, per un preu simbòlic de 5 €. L’objectiu és que nens i nenes disposin d’un espai lúdic, de lleure, obert, divers i flexible, on es contribueixi, a través del joc i del temps de lleure, a l’educació dels infants, fomentant l’esperit crític i participatiu. Es porta a terme durant 10 dissabtes a la tarda i aquest cap de setmana se n’ha fet la cloenda. Aquesta activitat s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn amb l’objectiu de donar oportunitats educatives més enllà de l’escola. Aquest casal ara fa 15 anys que es va posar en marxa i té molt bona acollida.

Vídeo relacionat

L’Ecomuseu Farinera proposa el Joc de l’Oca per celebrar la Setmana de la Natura


A Catalunya estem en plena celebració de la 8º Setmana de la Natura. La Setmana de la Natura servirà un any més per visibilitzar la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per mantenir el bon funcionament dels ecosistemes i fer front a la pèrdua de biodiversitat i a la crisi climàtica. El tret de sortida de la Setmana ha estat el Dia Internacional de la Diversitat Biològica (22 de maig), inclourà el Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) i finalitzarà amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). L’Ecomuseu Farinera es suma a la iniciativa amb dues activitats. Amb aquest nou joc s’avança pel taulell i es pot conèixer a fons el riu La Muga, des del seu naixement al Pla de la Muga fins la seva desembocadura al golf de Roses, a la urbanització d’Empuriabrava. I tots els usos que es fan de l’aigua: comportes, rescloses, embassament, depuradores, … així com recomanacions de bones pautes per un ús responsable d’aquesta. Els continguts d’aquest joc han estat desenvolupats per l’empresa mediambiental Sorbus, amb l’acompanyament de l’equip del museu. I el disseny per part de Sixtemia. Cada participant s’emportarà un joc a casa seva i un regal! L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia al 972 25 05 12 i/o informacio@ecomuseu-farinera.org El dia 4 de juny es celebrarà a l’Ecomuseu Farinera una jornada de portes obertes. Una bona ocasió per descobrir l’espai fabril i l’espai EmpordàNA’T, la porta d’entrada al quatre parcs naturals de la comarca. Aquestes activitats reben el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Vídeo relacionat

Presentació del documental “La meva amiga la mar”


Sota el lema: Museus, sostenibilitat i benestar s’ha volgut explicar com els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental. En aquest sentit s’ha presentat el documental “La meva amiga la mar”. La recepta blava que s’ha començat a assajar des del CAP de Castelló d’Empúries és una mostra de com el mar pot ajudar a les persones a millorar el seu benestar.

Vídeo relacionat

Empordà Televisió vol donar l'oportunitat als partits sense representació al consistori de Castelló d'Empúries perquè expliquin les seves propostes polítiques al poble.


Empordà Televisió, amb el seu compromís de promoure la transparència i la participació democràtica en el municipi de Castelló d'Empúries. Conscients de la importància de donar veu a totes les forces polítiques, fins i tot a aquelles que no tenen representació al consistori, els hi ha donat uns minuts perquè puguin presentar les seves propostes polítiques directament al poble. En un esforç per fomentar un diàleg inclusiu i pluralista, Empordà Televisió ha creat un espai, dedicat exclusivament als partits que no van poder assistir al Debat, motivada per la manca de representació al consistori. En aquest espai, els representants d'aquests partits tindran l'oportunitat d'exposar les seves propostes i donar a conèixer la seva visió de Castelló d'Empúries. Aquest espai, es retransmetrà en horari de màxima audiència, permetrà als ciutadans conèixer de primera mà les idees i projectes d'aquells partits que, malgrat no tenir representació actualment, aspiren a contribuir al desenvolupament i progrés del municipi. Empordà Televisió entén la importància de fomentar la participació ciutadana i garantir la pluralitat política en benefici de la democràcia local. L'objectiu d'aquesta iniciativa és oferir als partits polítics sense representació l'oportunitat de transmetre les seves propostes de manera equitativa i sense prejudicis. Empordà Televisió es compromet així a mantenir durant tota la campanya i fins les eleccions, una cobertura imparcial i neutral, assegurant així un espai just i equitatiu per a tots els partits polítics participants.

Vídeo relacionat

Recepció als alumnes d’Elna que participen en un intercanvi


.Elna està agermanada amb Castelló d’Empúries des de l’any 1986. Després de diferents trobades entre els Ajuntaments dels dos municipis, aquest curs s’ha promogut un intercanvi entre els infants de les escoles d’ambdues poblacions perquè es coneguin, aprenguin la cultura i tradicions de cada poble i s’enforteixi el vincle entre ells, tot utilitzant el català com a llengua comuna. Els alumnes de 4º de l’escola Ruiz Amado van estar a Elna dos dies i aquesta setmana els francesos tornen la visita amb una estada de 3 dies. Un total de 88 alumnes, 43 de Castelló i 45 d’Elna, participen en aquest projecte al qual se li intentarà donar continuïtat els propers cursos.

Vídeo relacionat

Vox es presenta a les eleccions per primera vegada


El partit nacionalista espanyol VOX es presenta per primera vegada a unes eleccions municipals a Castelló d’Empúries. El seu cap de llista, Toni Galeote no viu al municipi mentre que el seu número 2, Francisco Javier Medina és d’Empuriabrava. Precisament ell és qui ens explica els eixos principals del seu programa.

Vídeo relacionat

El play back de l’escola Ruiz Amado omple la sala polivalent


Amb una sala gòtica plena de simpatitzants i militants el PSC ha fet la presentació del seu programa electoral i dels membres que formen part de la candidatura. Els socialistes castellonins encapçalats per Antonio Martín han rebut el suport de Ramon Espadaler, exconseller de Seguretat i Diputat del Parlament de Catalunya. Martín que es presenta aquests comicis amb una llarga experiència en el món de la política municipal basa el programa en el benestar de les persones.

Vídeo relacionat

El play back de l’escola Ruiz Amado omple la sala polivalent


Amb força retard degut als problemes per arribar a la sala polivalent per culpa dels talls dels accessos degut a la coincidència amb la triatló i la lentitud en la venda d’entrades, aquest dissabte es va celebrar una nova edició del Play Back de l’escola Ruiz Amado. Com cada any un grup de mares han estat les encarregades de preparar l’espectacle musical dissenyant les coreografies i fent assajar a la mainada per què el show fos tot un èxit. Des dels més petits de cicle inicial fins als alumnes de sisè ho van donar tot a l’escenari, cantant i ballant els grans èxits del moment. Com passa sempre es va omplir l’aforament de la sala de famílies i amics dels joves artistes participants del Play Back. Una molt bona notícia ja que els diners recaptats serveixen per ajudar a pagar el viatge dels alumnes de 6º de final de curs a Port Aventura. A continuació us deixem amb una pinzellada d’algunes de les actuacions d’aquest espectacle tan arrelat a la vila.

Vídeo relacionat

La CUP tancarà la campanya amb una festa al Paller d’en Melino


Després de dues setmanes intentant fer arribar els punts del seu programa electoral als castellonins i castellonines la CUP proposa un acte de final de campanya molt festiu. L’acte es farà aquest divendres a les 20h al Paller d’en Melino.

Vídeo relacionat

Ciudadanos vol que el CAP estigui obert les 24hores


Fernando Fernández, cap de llista de Ciudadanos vol remarcar un dels punts del seu programa electoral relacionat amb la Sanitat. Fernández creu que l’actual equip de govern no ha fet prou per aconseguir que el CAP ofereixi un servei de 24h i promet que treballarà per què això pugui ser una realitat.

Vídeo relacionat

Demòcrates presenta la llista i el programa a Castelló


Antoni Castellà (Portaveu Nacional de Demòcrates de Catalunya i Portaveu del Consell de la República) confia i aposta per Cristina Bech com a candidata de Demòcrates per Castelló i Empuriabrava i la seva llista. És per això que aquest divendres ha assistit a l’acte de presentació de la candidatura i del programa que s’ha fet a la capella del Convent de Santa Clara.

Vídeo relacionat

Nadal visita Castelló i posa en valor el seu patrimoni


La candidata d’ERC, Anna Massot i alguns dels membres de la seva llista han acompanyat a Joaquim Nadal, Conseller de Recerca i Universitats a la Basílica de Santa Maria per parlar de patrimoni i com aquest pot ajudar a revitalitzar el centre històric de la vila. Aquesta visita s’ha fet abans d’oferir una xerrada sobre aquest tema a la sala gòtica de l’Ajuntament.

Vídeo relacionat

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR