FIGUERES

Masquef presenta la llista de Junts per Figueres


L’alcaldable de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha presentat la llista per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Asseguren ser una candidatura transversal en formació, majoritàriament independent, amb accent en l’especialització i la professionalització.

Vídeo relacionat

Compromís en subscriure el conveni de cessió de la NIIa i la N260 a Figueres


El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana manté el seu compromís de subscriure el conveni de cessió de les travesseres urbanes de la N-IIa i la N260 a l’Ajuntament de Figueres. Unes carreteres que ja estan classificats com a sòl urbà pel recentment aprovat Pla d’Ordenació Urbana però que encara són de titularitat estatal. Actualment, Ministeri i Ajuntament estudien les actuacions que s’hauran de realitzar per “humanitzar” les travesseres per redactar en breu el projecte constructiu.

Vídeo relacionat

La Ruta de la Tapa Surrealista de Figueres se celebra del 18 al 28 de maig


Del 18 al 28 de maig Comerç Figueres Associació en col·laboració amb l'Ajuntament de Figueres, organitzen la segona Ruta de la Tapa Surrealista on participen un total de 20 establiments d’hostaleria de la ciutat.

Vídeo relacionat

S’aplaça el judici del jove que va violar a la seva mare a Figueres


Ahir es va suspendre el judici a un jove que hauria violat a la seva pròpia mare, discapacitada, a Figueres. A més va demanar-li material pornogràfic. L’acusat d’aquests fets s’enfronta a una pena de més de 15 anys de presó. El judici s’ha aplaçat al mes de novembre.

Vídeo relacionat

La Junta Electoral obliga a retirar una pancarta a l’Ajuntament de Figueres


La Junta Electoral obliga a l’Ajuntament de Figueres a que retirar la pancarta amb el lema ‘Amnistia i Llibertat’ que penja a la façana del consistori. El grup de Ciutadans va interposar una queixa el passat dia 12 d’abril i aquest dimarts s’ha publicat la seva resolució donant la raó al partit taronja.

Vídeo relacionat

Àlex Gifreu ha dissenyat el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2023


Ja s’ha presentat el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2023 de Figueres. L’encarregat d’elaborar-lo ha estat el dissenyador Àlex Gifreu. A part de cartells també s’hi dissenyaran xapes i posagots.

Vídeo relacionat

Àlex Gifreu ha dissenyat el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2023


Ja s’ha presentat el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2023 de Figueres. L’encarregat d’elaborar-lo ha estat el dissenyador Àlex Gifreu. A part de cartells també s’hi dissenyaran xapes i posagots.

Vídeo relacionat

Comissen 500 pastilles d’èxtasi en un pis de Figueres


Mossos d’Esquadra conjuntament amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Figueres han intervingut més de 500 pastilles d’èxtasi en un pis situat al carrer Peralada de la capital de l’Alt Empordà. Una actuació que ha permès comissar diversa droga preparada per a la seva venda.

Vídeo relacionat

Francesc Giner deixa definitivament la política activa


Francesc Giner deixa definitivament la política activa. Nascut a Roses el 28 d'octubre del 1959, i pintor de professió, Francesc Giner va repetir com a candidat a l'alcaldia a les eleccions del 2015, després d'haver estat quatre anys a l'oposició. En aquells comicis, va aconseguir dos regidors i, des d'un primer moment, tant ell com el seu número 2, Fèlix Llorens, van acordar amb l'alcaldessa, Montse Mindan, fer un pacte de govern. En aquella legislatura va fer-se càrrec de la regidoria de cultura i festes. Al 2019 Francesc Giner torna a presentar-se amb la llista de Gent del Poble, però en aquesta ocasió com a número dos, ja que en aquests comicis va encapçalar la llista Fèlix Llorenç, formant part del pacte de Canyelles que ha governat fins a dia d'avui, i fent-se càrrec de la regidoria de medi ambient. Francesc Giner ens explica el motiu que l'ha portat a deixar definitivament la política activa, ja que considera que s'ha de deixar pas a la gent jove. Per la seva part Fèlix Llorens ha destacat la important tasca que Giner ha realitzat pel municipi de Roses en les diferents regidories que ha estat.

Vídeo relacionat

Figueres ha acollit 3 finals del MICFootball 2023


Atlético de Madrid, RCD Espanyol, Valencia CF, Promoesport Etoiles du Mande i Femení Manu Lanzarote, primers campions del MICFootball. Palamós i Figueres reuneixen uns 6.000 espectadors per veure en directe els guanyadors de les categories U12-B, U13, U15, U18 i F19.

Vídeo relacionat

L’alumnat de l’Amistat dissenyen les ciutats del futur


Els i les estudiants de l’escola Amistat han reflexionat sobre els objectius de desenvolupament sostenible, en concret sobre com han de ser les ciutats del futur per ser més sostenibles. En un treball pedagògic han dissenyat com creuen que han de ser les ciutats del futur.

Vídeo relacionat

1.500 euros de multa a Figueres per no presentar el pla d’emergència de sequera


L’Agència Catalana de l’Aigua ha multat amb 1.500 euros a deu ajuntaments que no han complert l’obligació de presentar el pla d’emergència de sequera. Entre els consistoris multats hi ha l’Ajuntament de Figueres.

Vídeo relacionat

Última fase de reforma integral del Museu de l’Empordà


A finals de maig s'iniciarà l'última fase de reforma integral del Museu de l'Empordà. Tot i això el Museu seguirà oferint exposicions temporals i activitats. La reforma suposarà una inversió de gairebé 1,2 milions d’euros. Amb aquesta obra es guanyarà més espai expositiu a la planta baixa, primer i segon pis i, el tercer, passarà a ser un espai de reserves visitables, d'oficines i de restauració.

Vídeo relacionat

Figueres elabora una guia de serveis per facilitar l’accés a totes les persones


L’Ajuntament de Figueres elabora una guia de serveis per facilitar l’accés a tot el que ofereix la institució. La guia recopila la informació bàsica sobre els equipaments públics i els serveis que l’Ajuntament ofereix.

Vídeo relacionat

Figueres aprova el POUM que permetrà eliminar els passos a nivell


L’Ajuntament de Figueres ha aprovat el nou POUM amb 13 vots favorables, l’abstenció de Junts i Ciutadans. El vot favorable de Joselín Castelló, representant de Guanyem ha fet que la CUP hagi demanat públicament la seva dimissió ja que des de la formació independentista volien que votés en contra. Un nou Plo d’ordenació urbanística municipal que contempla una estació de tren intermodal i la supressió dels passos de nivell.

Vídeo relacionat

El Cap de Roses celebra la II Setmana de la Felicitat!!


Aquest dimarts i dimecres els nens del Centre Obert de Roses ajudaran a decorar el CAP i a animar a la gent a participar de la iniciativa, del “Dia Internacional de la Felicitat” , que el CAP de Roses celebra per segona vegada, proposant receptes simbòliques que aporten benestar!, divendres al matí seran els avis de la Residència Pi i Sunyer, qui també s’acostaran al CAP a penjar les seves receptes. L’objectiu d’aquesta proposta és donar a conèixer com n’és d’important conèixer conscientment què ens fa sentir bé, per tal de reduir el malestar emocional i en segon terme un possible malestar físic. Amb el suport del Centre Obert de Roses, s’han ideat unes receptes mèdiques simbòliques, on allò receptat sigui una proposta de salut en benestar emocional, que ells com a persones vulguin prescriure a altres persones de la seva població, moltes d’aquestes receptes fins i tot han sorprès als propis professionals També es convidarà als usuaris del CAP a recomanar alguna acció que pugui aportar benestar i també es penjarà aquesta recepta simbòlica, com element decoratiu al centre.

Vídeo relacionat

La Ruta de les Tapes de roses tanca amb un èxit de públic


Els hotels de Roses han registrat aquest passat cap de setmana una magnifica afluència de gent, molts dels visitants s’han desplaçat a Roses per gaudir de la gastronomia, i de la Ruta de les Tapes de Roses que ha registrat uns números com els de les millors edicions, tant de visitants com de tapes venudes. Ara des de l’ajuntament es treballa es recopilar les dades i les votacions dels visitants, per escollir la millor tapa tant dels professionals com del públic i fer el sorteig per el passaports per l’any vinent. La setena Ruta de les Tapes de Roses s’ha celebrat del 17 al 26 de març, en ella han participats 84 establiments i ja s’ha convertit en una de les més multitudinàries.

Vídeo relacionat

S’aprova el reglament d’ús i funcionament de la incubadora vertical d’empreses


El ple de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat de manera inicial el reglament d'ús i funcionament de la incubadora vertical d'empreses. Un espai que ja l’utilitzen cinc empreses amb base tecnològica.

Vídeo relacionat

Figueres ja treballa en la redacció del pla d’emergència per sequera


Tot i que Figueres encara no ha presentat el seu pla d’emergència per sequera que va requerir la Generalitat a tots els municipis majors de 20.000 habitants, asseguren que estan treballant en la seva redacció i que el faran arribar el més aviat possible. Tot i això, des del govern figuerenc, també diuen que fa temps que la ciutat realitza tasques per minimitzar al màxim el consum d’aigua.

Vídeo relacionat

Demanen l’aplicació de la llei per agilitzar els desnonaments d’okupes conflictius


Ciutadans Figueres va presentar al ple de l’Ajuntament una moció que demanava al govern municipal l’aplicació de la llei catalana per agilitzar els desnonaments d’okupes conflictius. Tot i que es va ser aprovada per unanimitat hi va haver estira-i-arronses entre el regidor taronja i el regidor de Seguretat, Pere Casellas. Casellas va dir que la moció era “inútil” i que l’Ajuntament de Figueres sempre aplica les lleis.

Vídeo relacionat

El ple de Figueres aprova demanar la cessió de l’antiga N-II


El ple de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat demanar a l’Estat la cessió de l’antiga Nacional II i de part de la Nacional 260. Una demanda que s’ha de fer arribar al Ministeri de Transports com a pas previ a la negociació amb l’Estat per redactar el conveni al que es va comprometre el secretari General d’Infraestructures, Xavier Flores, fa unes setmanes en una visita a la capital de l’Alt Empordà.

Vídeo relacionat

Figueres acollirà l’arxiu de l’arquitecte Enric Ruiz-Geli


L’Ajuntament de Figueres cedirà una parcel·la de la Pujada del Castell on s’ubicarà l’arxiu de l’arquitecte Enric Ruiz-Geli. Amb aquesta construcció es completarà l’itinerari de la Pujada del Castell entre el node cultural del Castell de Sant Ferran i el Museu Dalí. Un projecte anomenat Me We i que consistirà en un “living lab” dedicat a l’educació a través de l’arquitectura.

Vídeo relacionat

Figueres s’omple d’actes feministes per reivindicar el Dia de la Dona


Un any més, arriba el moment de donar visibilitat a la lluita del dia a dia per aconseguir la igualtat entre homes i dones. A Castelló d’Empúries han preparat un seguit d’activitats. Un any més són moltes les entitats que col·laboren en aquesta acció ajudant a visibilitzar aquesta lluita cap a una normalitat feminista.t.

Vídeo relacionat

El CPA Figueres classifica els dos grups de xou pel Campionat d’Espanya


El Club Patinatge Artístic de Figueres aconsegueix una segona posició en la categoria de grups de Xou Júnior en el Campionat de Catalunya que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Granollers. A més, en la categoria de xou petit han aconseguit una cinquena posició. Ara, la pròxima cita serà al Campionat d’Espanya que se celebrarà a finals de mes de març.

Vídeo relacionat

Figueres s’omple d’actes feministes per reivindicar el Dia de la Dona


Dimecres és 8 de març i per tant es commemora el Dia de la Dona. Figueres ho fa amb un programa farcit d’activitats. S’han organitzat diferents tallers, xerrades, documentals, una cadena reivindicativa feminista i una lectura del manifest.

Vídeo relacionat

“L’opció del soterrament de les vies no ha existit mai”


Segons l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, la opció del soterrament de les vies del tren no ha existit mai. Ho ha dit a l’Hora de l’Alcaldessa d’Empordà Televisió. També ha assegurat que l’eliminació dels passos a nivell és la notícia més important i esperada que ha rebut la capital de l’Alt Empordà en 50 anys.

Vídeo relacionat

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR