FIGUERES

Del 30 de juny al 3 de juliol, el festival Figueres es MOU recupera el seu format habitual i programa una quinzena d’espectacles al centre de Figueres. Artistes i companyies catalanes, espanyoles i internacionals participen en aquesta novena edició marcada per un discurs feminista. El festival manté la gratuïtat de la majoria de propostes per apropar la dansa a tothom, però incorpora per primer cop dos espectacles de pagament amb la voluntat de millorar la seva proposta artística.

Figueres convoca 8 places d'agents de Guàrdia Urbana en comissió de serveis. Van destinades a agents de policia d'altres administracions públiques.

Figueres presenta el Pla de Sostenibilitat Turística per convertir el centre històric en una experiència turística total. El projecte s'ha presentat en el marc dels fons Next Generation. Una de les prioritats del pla és l'ordenació de la zona del Museu Dalí i crear un eix que connecti Casa Natal de Dalí, Rambla, Museu i Castell de Sant Ferran. Les actuacions previstes tenen un cost de 5 milions d'euros .

Figueres presenta la campanya "Posa't a la meva pell" per sensibilitzar sobre les persones amb discapacitat. L'objectiu és conèixer les dificultats amb què es troben en el seu dia a dia i apropar-se a la seva realitat.

L’ONCE ha lliurat quatre contes en braille a la Biblioteca de Figueres. Uns llibres que ja estan disponibles en aquest espai i que, a part del Braille també compten amb il·lustracions en relleu i textures perquè les persones amb discapacitat visual puguin gaudir de la lectura al 100%.

L’auditori dels Caputxins de Figueres ha acollit l’acte ‘Tribut a l’Empordà’ on s’han presentat dos llibres editats per Gorbs: Empordà. Un ampli mosaic de Dolors Gibert i D’Abantes a Xurrencai. El parlar de l’Empordà de Robert Sabater.

Figueres obre la convocatòria per a l'atorgament de subvencions adreçades a entitats culturals, educatives, juvenils, socials i esportives de la ciutat. El termini per a la presentació de sol·licituds comença el dia 23 de maig i s'allarga fins el 3 de juny.

Els nens i nenes de Figueres escullen els noms dels personatges de la campanya de civisme "Figueres, fem-la millor".  Hi han participat 7 centres de la ciutat i 24 aules. Els noms escollits han estat DJ Cor, Punxi, Gupi i Glu-glu.

L’Hospital de Figueres s’ha convertit en el centre hospitalari comarcal més ben valorat de Catalunya pels metges interns residents. Una conclusió que s’extreu de l’enquesta que ha realitzat el sindicat Metges de Catalunya i on han rebut 427 respostes. De l’avaluació també s’extreu que tots els hospitals incompleixen amb el pagament de les guàrdies a les pagues extres.

La fotògrafa Montse Capel ens convida a passejar-nos pel centre de la ciutat de Figueres i visitar la seva nova exposició: Kiel Hejme. Es tracta d’un conjunt de fotografies, repartides per diferents botigues de la capital de l’Alt Empordà, que el faran viatjar a la Figueres dels anys trenta.

Aquest dimecres tenen la oportunitat de gaudir d’un gran espectacle, que ha estat premiat en diversos certàmens: ‘Concerto a tempo d’umore’ de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Es farà al Teatre El Jardí de Figueres i els diners que es recaptin amb la venda d’entrades es destinaran al poble d’Ucraïna.

El Foment de la Sardana Pep Ventura celebra aquest cap de setmana el 61è aplec de la Sardana de Figueres. El primer que es viurà amb normalitat després de la pandèmia. Els actes comencen demà dissabte a les sis de la tarda amb un concert a La Cate de la cobla Ciutat de Girona.

Figueres organitza show cookings al Mercat per donar a conèixer els productes de proximitat i cuiners locals. Del Mercat al Plat s'inicia dissabte amb el cuiner Jordi Margall i la ceba de Figueres.

Durant el primer trimestre de 2022, 76.030 persones han visitat els tres museus de la Fundació Gala-Salvador Dali, Figueres, Portlligat i Púbol. Això suposa el 60% dels que va rebre abans de la pandèmia durant el mateix període (gener-març 2019). Es confirma una tendència que li permet encarar amb confiança la recuperació. Aquesta recuperació s'expressa també en els resultats de l'exercici 2021, que recullen un excedent de 821.000 euros, mentre que els de 2020 van registrar pèrdues de més de 3 milions d'euros. La recuperació del nombre de visitants i les fites econòmiques assolides han de permetre una plena recuperació dels programes de la Fundació el proper any 2023, tant pel que fa a la gestió dels tres museus, com a la celebració d'exposicions internacionals, tradicionals i immersives La Fundació ha agrait al Govern d'Espanya, la Generalitat de Catalunya, I'Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona el suport que li han ofert aquests darrers anys.

El centre Ferran Sunyer i Inesdi Digital Business School s'uneixen per impulsar la transformació digital de Figueres. Els empordanesos tindran un descompte especial per a la realització de formacions impulsades per aquest centre de formació que pertany a Planeta Formació i Universitats i amb titulació pròpia acreditada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Internacional de València (VIU) i la Universitat de l’Empresa (UNIE)

El parc d’atraccions de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres han celebrat una jornada inclusiva. Les atraccions s’han adaptat a les necessitats diverses de les persones amb diversitat funcional per tal que també puguin gaudir, amb total normalitat, de les atraccions.

La Fira del Llibre Vell de Figueres ha estat tot un èxit. Centenars de persones han passat per la plaça Catalunya per gaudir de les parades de llibre vell, atrets per la lectura i en a la recerca dels tresors que els llibreters de vell exposen any rere any des de fa 42.

Aquest diumenge, la ciutat de Figueres, s’ha vestit de gala per celebrar el primer de Maig amb les diverses fires i activitats que tradicionalment se celebren coincidint amb el dia del treballador. Els carrers han tornat a tancar-se a les moltíssimes parades que han envaït diversos espais emblemàtics de la capital de l’Alt Empordà.

Els castells han tornat a la plaça de l’Ajuntament de Figueres. Aquest 1 de Maig la plaça s’ha omplert de gom a gom per gaudir amb les actuacions de les Colles els Merlots, els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt. Un dels actes que s’ha pogut recuperar després de la pandèmia.

Un pregó feminista obre les Fires i Festes de la Santa Creu 2022La plaça de l’Ajuntament de Figueres ha tornat a acollir, després de dos anys, el pregó que obra les Fires i Festes de la Santa Creu. Enguany cinc dones esportistes han estat les encarregades de donar el tret de sortida a unes festes que es viuran amb normalitat, sense restriccions i amb activitats a diversos punts de a ciutat.

Aquest divendres es dona el tret de sortida oficial a les Fires i Festes de la Santa Creu 2022. Les primeres que la ciutat de Figuers viurà amb normalitat després de la pandèmia. Tornen els concerts, s’estrena l’espai el Rampell i tornaran a omplir carrers i places els llibres vells, els gegants, la colla castellera i les fires de l’1 de maig.

La compositora i cantautora malaguenya María Peláe actuarà aquest dissabte al vespre al Teatre Jardí de Figueres. L’andalusa està immersa en una gira pel llançament del seu disc ‘La folclórica’.

Aquest divendres es dona el tret de sortida oficial a les Fires i Festes de la Santa Creu 2022. Les primeres que la ciutat de Figuers viurà amb normalitat després de la pandèmia. Tornen els concerts, s’estrena l’espai el Rampell i tornaran a omplir carrers i places els llibres vells, els gegants, la colla castellera i les fires de l’1 de maig.

Un Sant Jordi més, però una diada molt més especial que altres. L’epicentre d’aquesta diada a la comarca de l’Alt Empordà ha estat a Figueres on floristes, llibreters i entitats han tornat a omplir la Rambla. Un espai que ha estat orfe de Sant Jordi durant dos anys.

Figueres ja és ‘Ciutat amiga dels Animals’. El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 ha reconegut a la capital de l’Alt Empordà amb aquest nomenament. La finalitat és reconèixer la implicació dels consistoris en la millora de la convivència amb els animals i de les mesures de protecció.

Figueres Futur s’ha incorporat a la marca ‘Tots x l’Empordà’. El grup figuerenc se suma a la coalició empordanesa de candidatures independents per impulsar un projecte local amb una forta visió comarcal.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR