FIGUERES

Aquest divendres es dona el tret de sortida oficial a les Fires i Festes de la Santa Creu 2022. Les primeres que la ciutat de Figuers viurà amb normalitat després de la pandèmia. Tornen els concerts, s’estrena l’espai el Rampell i tornaran a omplir carrers i places els llibres vells, els gegants, la colla castellera i les fires de l’1 de maig.

Un Sant Jordi més, però una diada molt més especial que altres. L’epicentre d’aquesta diada a la comarca de l’Alt Empordà ha estat a Figueres on floristes, llibreters i entitats han tornat a omplir la Rambla. Un espai que ha estat orfe de Sant Jordi durant dos anys.

Figueres ja és ‘Ciutat amiga dels Animals’. El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 ha reconegut a la capital de l’Alt Empordà amb aquest nomenament. La finalitat és reconèixer la implicació dels consistoris en la millora de la convivència amb els animals i de les mesures de protecció.

Figueres Futur s’ha incorporat a la marca ‘Tots x l’Empordà’. El grup figuerenc se suma a la coalició empordanesa de candidatures independents per impulsar un projecte local amb una forta visió comarcal.

Figueres recupera les Fires i Festes de la Santa Creu amb una proposta renovada i inclusiva. Després de dos anys marcats per la pandèmia, tindran lloc del 28 d'abril al 3 de maig. El pregó serà un homenatge a l'esport femení de la ciutat i al paper de la dona.

L’escola Amistataposta per les STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtica) peraixò ha dedicat el seu projecte interdisciplinari a la creació de maquinària.Cada grup classe ha pensat una problemàtica del món que ens envolta i ha pensatun enginy per resoldre’l. Les famílies han pogut conèixer de primera mà totsels projectes durant la fira de mostres d’aquest divendres.

Després de dos anys sense celebrar-se ha tornat de nou el MIC, aquesta és ja la 20 edició del torneig de futbol que es juga a les comarques gironines. Enguany, els 300 equips participants jugaran al llarg d’aquesta setmana i fins diumenge 17 d’abril. En total hi participen més de 6.000 jugadors i els partits es disputaran a 33 seus de les comarques gironines.

El projecte Mapa de Ball arriba a la seva cinquena edició i ho fa amb una salut excel·lent. Més de mil alumnes de diversos municipis de l’Alt Empordà participen a les funcions finals de l’edició del 2022. Una iniciativa que pretén apropar el llenguatge de la dansa de creació contemporània a l’alumnat de secundària.

Amb el mes d’abril ja es comença a pensar en una de les diades més importants de Catalunya, la de Sant Jordi. Després de dos anys de pandèmia, es recupera la normalitat sense restriccions per aquesta raó, la ciutat de Figueres ha decidit que llibreters, floristes i entitats omplin la Rambla de paradetes en aquesta diada tradicional recuperant aquest espai emblemàtic del Sant Jordi figuerenc.

Aquest dissabte s’ha celebrat la 29a edició de la Fira del Brunyol de Figueres que ha tornat, després de la pandèmia, i ho ha fet amb més força que mai. L’esdeveniment, que està organitzat pels Amics de Sant Josep, s’ha instal·lat per primera vegada entre la Rambla i el carrer Sant Pau.

La Guàrdia Urbana de Figueres i els Mossos d’Esquadra investiguen la baralla que el dissabte passat es va produir a les portes d’un local d’oci nocturn de la ciutat. El vídeo de la baralla s’ha viralitzat a les xarxes socials i es pot veure com un dels porters del local va usar matxets.

L’Ajuntament de Figueres demana que es retorni la subvenció de 350.000 euros que es va atorgar a l’empresa Raig d’Idees i Propostes Visuals, SL de Ventura Pons per les obres de la posada en marxa dels cinemes ‘Las Vegas’. Un espai que ha passat ja per les mans de dues empreses diferents i que al mes de febrer d’enguany va tornar a tancar la seva persiana. 350.000 euros és el que l’Ajuntament de Figueres va atorgar a l’empresa Raig d’Idees i Propostes Visuals, SL de Ventura Pons. Els diners anaven destinats al condicionament i també a la posada en funcionament dels cinemes ‘Las Vegas’’. Aquests ajuts anaven acompanyats d’actuacions de control permanents però, al novembre de l’any passat finalment es va emetre un informe on deia que no s’havien aportat els documents justificatius que acrediten el pagament de les despeses que es van subvencionar. La inversió feta al cinema Las Vegas van ser de dos milions d’euros. Va obrir les seves portes l’any 2018. Poc després es va haver de realitzar diverses obres de millora d’accessibilitat i els seus treballadors van denunciar que no cobraven. El cinema va tancar i uns pocs mesos després una nova empresa va tornar a reobrir-los. A finals del mes de febrer d’enguany els cinemes tornaven a tancar. L’espai no ha aconseguit remuntar la crisi provocada per la pandèmia.

L'Ajuntament ha ampliat la convocatòria per arribar a més col·lectius  

 

Figueres ha fet aquest matí el sorteig públic de les concessions de les 25 parcel·les municipals d'horts urbans per als pròxims 4 anys a la Closa Rasa, al barri de la Marca de l'Ham.  L'objectiu és incentivar l'agricultura ecològica a la ciutat i empoderar diferents col·lectius. 

3 parcel·les es destinaran a entitats de la ciutat sense ànim de lucre, 1 per a centres educatius, 7 per persones de més de 60 anys, 7 per a persones en situació d'atur i 7 per a la resta de veïns. 

 

Pel que fa als requisits per a les entitats, hauran d’estar inscrites en el registre municipal d’entitats i associacions de l’Ajuntament de Figueres, tenir entre les seves finalitats la naturalesa pedagògica, terapèutica o d’inserció social. Els centres educatius han d’estar ubicats a la ciutat i han de ser públics. Ambdós grups han de presentar un projecte de gestió de l’hort durant quatre anys.

 

Les persones que ho demanin a títol individual no poden tenir cap hort en propietat o arrendament i han d’estar empadronats a Figueres amb un mínim d’un any abans de la data de publicació de la convocatòria.

Del 14 al 17 d’abril tora el Festival Comic de Figueres, un certamen que ha estat dos anys sense celebrar-se degut a la pandèmia. Enguany celebra la seva quinzena edició i ho fa amb 15 espectacles diferents, amb descomptes pels menors de 15 any i recuperant escenaris a l’espai públic com la Rambla o la plaça Catalunya.

Figueres crea el Comitè de Coordinació per la situació a Ucraïna. L'objectiu és coordinar les diferents accions de solidaritat i suport al poble ucraïnès així com gestionar l'arribada de persones refugiades a la ciutat.

En el Ple que l’Ajuntament de Figueres va celebrar ahir a la tarda, Ciutadans Figueres, va proposar una declaració d’adhesió al Dia internacional de la Dona per aconseguir “una igualtat real i efectiva i impulsar la participació de la dona en llocs de lideratge”.

L'aparcament del Far de Figueres serà gratuït a partir del mes de març

Des d’aquest mes de març aparcar a Figueres és un xic més fàcil. L’Ajuntament de la ciutat ha convertit l’aparcament del Far en un espai d’estacionament gratuït. Una zona situada a poc més de cinc minuts del centre. En aquest indret hi caben 380 vehicles.

.

El Passeig de la Memòria convertirà el Passeig nou de Figueres en un memorial de record a les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil. Es tracta d'un projecte impulsat pels alumnes del Projecte d'Enriquiment de l'Institut Ramon Muntaner amb el suport de l'Ajuntament de Figueres. Es col·locarà un tòtem informatiu que s'integrarà en la Ruta de la Memòria, 180 petges amb el nom i la data de defunció de les víctimes i un element escultòric que simbolitzi l'absència de l'escultor empordanès Eudald de Juana.

L’Oficina d’Habitatge de l’Alt Empordà tramita les subvencions de lloguer per a majors de 65 anys. Una línia d’ajuts que ha engegat l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per al pagament del lloguer de persones grans.

Aquesta setmana la plantilla de la Unió Esportiva Figueres ha dut a terme un taller de coaching esportiu a les instal·lacions de Vilatenim. La sessió l’ha impartit Carles Vilaseca, Coach i CEO de Coach Galàctic, qui també és col·laborador a Empordà Televisió en programes com l’Hora de Poder, l’Anàlisi o El Contraatac. Durant els 45 minuts de durada, s’ha treballat amb els futbolistes conceptes com la identitat, els rols, els objectius personals i els col·lectius de cadascun d’ells i com aquests es poden posar al servei de l’equip. Aquest taller ha estat el primer d’un procés que constarà d’un total de tres sessions de treball, on es buscarà potenciar els aspectes mentals d’un equip que es troba en dificultats, ja que ara mateix es troba a la zona baixa de la classificació del grup 5è de 3a divisió.

L'Ajuntament de Figueres s'adhereix a la declaració promoguda pel Fons Català de Cooperació i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna. En aquest manifest es reclama una desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau a més del recolzament de la Unió Europea a Ucraïna.

En pocs mesos l’aparcamentdel Far de Figueres pot convertir-se en un espai d’aparcament gratuït. El mantenimentde l’espai suposa una despesa de 50.000 euros per l’ajuntament de la ciutat ivolen donar-li rendibilitat a una gran zona d’aparcament que, ara per ara, estàmolt poc concorreguda. A més també volen habilitar un espai per a l’aparcamentd’autocaravanes.

Durant el 2021l'Ajuntament de Figueres ha contractat diferents perfils per poder donar unmillor servei a la ciutat: 7 agents de la Guàrdia Urbana , 4 sergents i 3tècnics delineants entre d'altres. L'ampliació de la plantilla de l'Ajuntamentté com a objectiu fomentar l'ocupació a la ciutat i millorar els serveispúblic.

Figueres iTelefònica acorden una moratòria de dos mesos per buscar si hi ha una milloropció per l'antena 4G de l'Olivar Gran. Una antena que ha portat de colls al’Ajuntament de la capital de l’Alt Empordà després que des de l’Associació deVeïns de l’Olivar Gran realitzessin diverses mobilitzacions i queixes demanantaturar la seva instal·lació.

L’equip de govern de Figueres va realitzar una modificació puntual del POUM a l’àmbit de la casa Nouvilas per continuar amb l’operació de venda d’aquest immoble. Un habitatge que es va comprar l’any 2008 per ubicar els serveis socials però on finalment no s’ha fet res. Amb aquesta modificació es facilita la seva venda.

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR