FIGUERES

Més de 8 milions d’euros per condicionar la Nacional II


8,2 milions d’euros és el cost que segons un estudi encarregat per l’Ajuntament de Figueres tindran les actuacions de millora de la Nacional IIa abans de demanar el seu traspàs a l’Estat. A més l’estudi també planteja una millora íntegra del ferm de la N260 al seu pas per la ciutat per un import de 1,4 Milions d’Euros.

Vídeo relacionat

Tornen les subvencions per a la restauració de façanes a Figueres


Figueres obre la tercera convocatòria de subvencions per a la restauració de façanes. L'import de la convocatòria ascendeix a 100.000 euros. El termini de presentació d'instància és fins el 7 de desembre .

Vídeo relacionat

Figueres engega un directori digital de tots els comerços de la ciutat


La ciutat de Figueres ha engegat un directori digital de tots els comerços de la ciutat. Els 769 comerços i negocis estan agrupats per categories i té com a objectiu donar visibilitat al teixit econòmic. L'espai web s'anomena www.compremafigueres.cat i també s'hi podran consultar totes les campanyes

Vídeo relacionat

El FIRAVO amb més vehicles que mai


Cap de setmana de la 16a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres amb la participació de 17 concessionaris i més de 400 cotxes. Es pot visitar fins aquest diumenge al recinte Firal de la capital de l’Alt Empordà. Una de les novetats és que hi ha un estand on es pot vendre el vehicle sense la necessitat de comprar-ne un altre

Vídeo relacionat

Afavorir la inserció laboral als joves de la comarca


450 persones s'han format a través de la col·laboració amb l'Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació de la UGT en l'àmbit de la formació ocupacional i contínua a Figueres. L'Ajuntament de la ciutat amplia la col·laboració amb l'IDFO per ampliar l'oferta de formació ocupacional i contínua a la ciutat. El Programa de Formació Professional Ocupacional Dual va destinat als joves en situació d'atur.

Vídeo relacionat


Roses i Castelló d’Empúries van ser dos dels municipis més afectats per la tempesta de la setmana passada. En poc més de 20 minuts van caure 30 litres i en algunes zones molt localitzades també va pedregar. Aquest és el cas d’aquesta finca de 3 hectàrees de Castelló d’Empúries on feia pocs dies havia començat la campanya de la poma gala. Els efectes de la pedra han malmès tota la collita i ara els propietaris estan a l’espera del peritatge per avaluar els danys. Aquesta varietat ja es dona per perduda en un any en que s’esperava una collita excel.lent. Ara tocarà esperar a principis de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Demà comença la 16ª edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres


Aquest divendres s’inaugurarà la 16ª edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres. Un esdeveniment que es consolida com un dels més importants de la demarcació de Girona. Un acte que se celebrarà durant tot el cap de setmana al Recinte Firal de Figueres.

Vídeo relacionat


Aquest migdia l’ajuntament de Roses ha aprovat les ordenances que regulen les taxes i els impostos, que després han de servir per poder elaborar el pressupost del 2023, Roses ha tornat a congelar els impostos d’IBI, IAE, circulació i plusvàlua, així com la majoria de les taxes com la de la recollida de residus i clavegueram, mentre que l’impost de construccions, l’abastament d’aigua, l’ocupació de via pública del mercat dels diumenges i el menjador de les llars d’infants, augmentaran les seves tarifes per ajustar-se al costos reals dels serveis. L’oposició per la seva banda ha criticat alguna d’aquestes puges que no acaben d’entendre com la puja de l’aigua que l’equip de govern justifica que es fa perquè la gent agafi consciencia que l’aigua es un be molt preuat i escàs. També han criticat la puja del servei de menjador de les llars d’infants o la puja de l’impost de construccions que s’augmenta el tipus de gravamen del 3,5% actual a un 4%. Es mantenen les bonificacions dirigides a la promoció de les energies renovables i s’incorpora la gratuïtat per als alumnes de P2 de les llars d’infants municipals.

El centenari de la Biblioteca protagonista de la 13ª Empordoneses


El centenari de la Biblioteca, protagonista de la tretzena edició de l'exposició col·lectiva Empordoneses. "Despertar els clàssics" reuneix títols de la literatura empordanesa reinterpretats per artistes plàstics. L'exposició es podrà visitar fins el 15 de gener a la Sala d'Exposicions de l'Escorxador.

Vídeo relacionat

Figueres congela impostos davant la situació d’inflació i d’incertesa econòmica


L’Ajuntament de Figueres ha decidit congelar els impostos i les taxes municipals a les ordenances fiscals del 2023. A més també es mantenen les bonificacions actuals i se n’hi afegeixen noves com la rehabilitació d’habitatge amb criteris d’eficiència energètica.

Figueres organitza la primera Mostra de Cervesa Artesana de l'Alt Empordà


La ciutat de Figueres acollirà la primera Mostra de Cervesa Artesana de l’Alt Empordà. Un certamen organitzat per Comerç Figueres en col·laboració amb l'Ajuntament i que se celebrarà els dies 4 i 5 de novembre a la Rambla de la ciutat.

Vídeo relacionat

Figueres aprova 1,1M€ per la segona fase d’obres del Museu de l’Empordà/strong>


El govern de Figueres ha aprovat invertir 1,1 milions d’euros en la segona fase de les obres de millora del Museu de l’Empordà. Aquestes millores se centraran en la rehabilitació de la façana, la construcció d’una nova entrada pel carrer Enginyers i el trasllat d’oficines a la part alta de l’edifici.

Vídeo relacionat

El castell de Sant Ferran acull una nova jura civil de bandera


L’Exèrcit organitza una jura civil de bandera al castell de Sant Ferran de Figueres per commemorar el 12 d’octubre. En la darrera jura civil van participar 300 persones. En aquesta ocasió també hi haurà una exposició de materials i armament militar al fossat del castell i també participaran els cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Vídeo relacionat

S’aprova el projecte de millora de l’accessibilitat del Teatre Jardí


Figueres aprova el projecte de millora de l'accessibilitat del Teatre Jardí i la instal·lació d'un ascensor. L'import del projecte és de gairebé 190.000 euros i completa les millores d'accessibilitat que es van fer al 2021.

Vídeo relacionat

La Casa Natal de Salvador Dalí podria estar enllestida al febrer del 2023


Les obres de la segona fase d’adequació de la Casa Natal de Salvador Dalí podrien estar enllestides el primer trimestre de l’any vinent. Segons el regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez, tot va segons el previst.

Vídeo relacionat

Figueres programa dues visites a la casa familiar dels Dalí


Roses i Castelló d’Empúries van ser dos dels municipis més afectats per la tempesta de la setmana passada. En poc més de 20 minuts van caure 30 litres i en algunes zones molt localitzades també va pedregar. Aquest és el cas d’aquesta finca de 3 hectàrees de Castelló d’Empúries on feia pocs dies havia començat la campanya de la poma gala. Els efectes de la pedra han malmès tota la collita i ara els propietaris estan a l’espera del peritatge per avaluar els danys. Aquesta varietat ja es dona per perduda en un any en que s’esperava una collita excel.lent. Ara tocarà esperar a principis de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Vídeo relacionat

Figueres celebra la 16a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió


17 concessionaris i més de 400 cotxes participaran a la 16a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres que es consolida com una de les més importants de Catalunya. Enguany se celebrarà els dies 7, 8 i 9 d’octubre al Recinte Firal de Figueres.

Vídeo relacionat

Figueres convertirà la mobilitat de quatre carrers en zona de "prioritat invertida" donant prioritat als vianants


Es tracta de carrers de plataforma única: carrer de la Jonquera, Barceloneta, Muralla i Peralada Coincideix en el marc de la Setmana de la Europea de la Mobilitat

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Figueres transformarà la mobilitat de quatre carrers de la ciutat en zona de "prioritat invertida". Això significa que conviuran els vianants i els vehicles de motor donant prioritat als vianants per damunt dels vehicles, que estaran limitats a circular a 20 quilòmetres per hora. Es tracta de carrers que actualment són de plataforma única: carrer de la Jonquera, Peralada, Barceloneta i Muralla. Aquesta decisió del Govern, juntament amb la resta de carrers de la ciutat on la velocitat dels vehicles està limitada a 30km/h, està orientada a pacificar el trànsit en la trama urbana de la ciutat. El regidor de Mobilitat, Xavier Amiel, ha destacat que "aquest és un pas endavant per garantir la convivència a la ciutat entre vehicles de motor i vianants i perquè aquests últims vagin guanyant pes i alhora tenir més prioritat". Coincideix en el marc de la Setmana de la Europea de la Mobilitat


Figueres aprova l’avantprojecte d’adequació dels terrenys que envolten l’antiga presó. S’adequarà una zona verda als terrenys que envolten l’antiga presó de Figueres i s’adaptarà l’espai públic adjacent per garantir l’accessibilitat.

17 concessionaris i més de 400 cotxes participaran a la 16a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres que es consolida com una de les més importants


FIRAVO d’enguany se celebrarà els dies 7, 8 i 9 d’octubre al Recinte Firal de Figueres Una de les novetats és que hi haurà un estand on es podrà vendre el cotxe sense la necessitat de comprar-ne un altre

La Fira del Vehicle d'Ocasió 2022 (FIRAVO) se celebrarà els dies 7, 8 i 9 d’octubre al Recinte Firal de Figueres. Aquest any el certamen arriba a la setzena edició i és una fira totalment consolidada i un dels referents de les comarques gironines. 

Enguany hi participen 17 concessionaris, amb 400 cotxes en exposició i s’ocupa el 100% de l’espai disponible.

Com a les edicions anteriors, juntament amb Fisersa, se sortejaran 17 vals d'un any d’aparcament gratuït a la zona blava de Figueres, entre les persones que comprin un vehicle a la Fira.

A diferència de les altres edicions, a la d’enguany, hi haurà un estand on es podrà vendre el cotxe  sense la necessitat de comprar-ne un altre, amb valoració i pagament del vehicle al moment.

Un vianant va morir atropellat a l’AP-7 a Figueres


Aquest dissabte a la nit es va produir un accident viari mortal a l’AP-7 a l’altura del punt quilomètric 24,2 a Figueres. La víctima mortal és R.P., de 38 anys i veí de França. Arran de la incidència, que va obligar a tallar 1 carril en sentit nord.e setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Vídeo relacionat


Figueres rebrà més de 4 milions d'euros dels Fons europeus NEXT GENERATION per a rehabilitar habitatges amb criteris d'eficiència energètica. Les zones d’actuació aprovades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya inclouen la zona nord-oest de la ciutat i l’entorn dels carrers Vilafant i Sant Pau.

Pròrroga del contracte de recollida de residus de Figueres


Figueres ha aprovat una nova pròrroga del contracte de recollida de residus de la ciutat a l’empresa Fisersa Ecoserveis. Un allargament que arribarà fins l’octubre del 2023 i que d’aquesta manera evita que el servei quedi vacant durant aquesta tardor.

Una ocupació del 82,5% de mitjana durant l’estiu a Figueres


Figueres presenta una bona ocupació hotelera durant els mesos de juliol i agost. Al juliol hi va haver una ocupació del 75% i durant el mes d’agost ha estat del 90%. A la ciutat hi ha unes 1.500 places hoteleres i una important oferta d’apartaments turístics.

Vídeo relacionat

Darrera setmana per veure l’Estudi per a “Tristany foll” al Teatre-Museu Dalí

L’acció forma part de la col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu en el seu 175è aniversari

La tinta sobre plafó titulada Estudi per a “Tristany foll” de Salvador Dalí ha estat exposada a la planta baixa del Teatre-Museu Dalí de Figueres des del dia 15 de març.

 A partir del diumenge 4 de setembre serà substituïda per Projecte per a “Tristany foll”Tristán loco.

 L’acció s’emmarca dins el programa del 175è aniversari que el Gran Teatre del Liceu commemora amb la participació de 121 institucions culturals catalanes.

Tot a punt per l’Acústica de Figueres


Mariona Escoda, la guanyadora d’eufòria, oferirà el seu primer concert en solitari a l’Acústica de Figueres. A més, Lal’Ba un dels grups amb més projecció del moment, actuarà en lloc de MEMÉ, que no podrà passar per l’Acústica perquè està de baixa per maternitat. Són algunes de les novetats d’aquest Festival que enguany recupera la normalitat al 100%

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR