FIGUERES

Figueres presenta un programa de Nadal amb més activitats que mai


Figueres ha presentat aquest matí, el programa d’activitats de la campanya nadalenca. Més de trenta activitats formen part del programa Viu el Nadal a Figueres. Destaquen l'encesa de llums, el mercat de Nadal, el màpping, en Fumera, el tió de Nadal, el Nadal als barris i el campament i cavalcada de Reis.

Vídeo relacionat

‘Com acompanyar la sexualitat dels infants’ a


La psicòloga Anna Salvia va oferir aquest passat divendres una xerrada sobre com acompanyar la sexualitat d’infants i joves. Aquesta activitat, que s’engloba dins de l’Aprenem Jugant està impulsada per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses. En aquesta ocasió la xerrada estava destinada a guiar i donar orientacions a pares i mares sobre com acompanyar la sexualitat en la infància, mentre que la que es realitzarà el dia 9 de desembre estarà centrada en la sexualitat dels joves..

Vídeo relacionat

L’arbre de la memòria a Figueres per recordar les víctimes de feminicidis


A la capital de l’Alt Empordà s’ha omplert la plaça de l’Ajuntament per commemorar el dia internacional per l’eliminació de les violències masclistes. Un 25 de novembre per ser la veu de les víctimes d’aquesta xacra. A Espanya, en el que portem d’any hi ha hagut 79 feminicidis i assassinats..

Vídeo relacionat

Figueres encén les llums de Nadal durant el Black Friday


Aquest divendres al vespre la ciutat de Figueres bullirà i de ben segur els carrers s’ompliran de gom a gom. A dos quarts de set del vespre es farà l’encesa de les llums de Nadal des de la Font Lluminosa en un espectacle que promet moltes sorpreses i on hi haurà la presència de l'emissari dels Reis d'Orients, en Fumera..

Vídeo relacionat

Figueres presenta un programa de Nadal amb més activitats que mai


Figueres ha presentat aquest matí, el programa d’activitats de la campanya nadalenca. Més de trenta activitats formen part del programa Viu el Nadal a Figueres. Destaquen l'encesa de llums, el mercat de Nadal, el màpping, en Fumera, el tió de Nadal, el Nadal als barris i el campament i cavalcada de Reis..

Vídeo relacionat

La UdG treballa per obrir una unitat docent universitària a l’Hospital de Figueres


La Universitat de Girona i la Fundació Salut Empordà acorden començar a treballar en la creació d’una unitat docent universitària que podria ser una realitat, previsiblement, el curs vinent i que afavorirà acostar els estudis de Grau en Infermeria, que actualment imparteix la Facultat d’Infermeria, a la ciutat de Figueres.

Vídeo relacionat

1 expedient d’expulsió i 14 citacions és el resultat del dispositiu a la Marca de l’Hama


En el dispositiu que va dur a terme la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Figueres a la zona d’habitatges ocupats del barri de la Marca de l’Ham van identificar a 53 persones. Com a resultat hi ha un expedient preferent d'expulsió, per estada irregular a un ciutadà; i es lliuren 14 citacions per a la incoació d'expedients ordinaris de sortida obligatòria.

Vídeo relacionat

L’Estació Depuradora de Figueres retira 170.000 quilos l’any


L’Estació Depuradora de Figueres retira 170.000 quilos de residus anualment. Una xifra que suposa un cost de 70.000 euros l’any. Entre els elements que s’hi retiren hi ha, sobretot, tovalloletes. Unes xifres que s’han publicat per conscienciar a la població coincidint amb el Dia Mundial del Sanejament..

Vídeo relacionat

Esquerra Republicana ha reclamat al Senat les inversions pendents a Figueres


Esquerra Republicana al Senat reclama l'execució de les inversions pendents del govern espanyol a Figueres. Ho ha fet a través d’una moció que consta de 15 punts entre es quals destaquen el restabliment de les freqüències prepandèmia de la línia d’alta velocitat Mitja Distància entre Figueres – Girona – Barcelona. La moció ha rebut el vot en contra del PSOE i del PP i no ha estat aprovada..

Vídeo relacionat

Operatiu especial de control a les cases ocupades de la Marca de l’Ham


Com els vam avançar ahir a l’informatiu d’Empordà Televisió la Policia Nacional conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Figueres han realitzat un operatiu especial de control en el conjunt dels edificis ocupats de la Marca de l’Ham. Una actuació reivindicada des de fa mesos pels veïns d’aquest sector que es queixaven, entre d’altres, de l’augment d’inseguretat i de conflictivitat.

Vídeo relacionat

L’Estació Depuradora de Figueres retira 170.000 quilos l’any


L’Estació Depuradora de Figueres retira 170.000 quilos de residus anualment. Una xifra que suposa un cost de 70.000 euros l’any. Entre els elements que s’hi retiren hi ha, sobretot, tovalloletes. Unes xifres que s’han publicat per conscienciar a la població coincidint amb el Dia Mundial del Sanejament.

Vídeo relacionat

La Cate de Figueres ha estat la guanyadora del V Premi Antoni Carné en la categoria d'Entitat, que concedeix l'Ens de l'Associacionisme cultural Català.


El guardó, lliurat en una cerimònia realitzada el passat dissabte 12 de novembre al Teatre Kursaal de Manresa, ha premiat així la llarga trajectòria de més de cent anys de l'entitat que segueix més forta que mai, amb una programació anual farcida de cultura popular, teatre, música, espectacles infantils, cinema o retransmissions d'òpera en directe. A més a més, també es premia la capacitat de l'entitat per crear sinergies i donar espai a associacions que treballen en diferents àmbits de la cultura o amb col·lectius en risc d'exclusió social. La Unió de les Anelles de la Flama de Valls i l’Associació Banda-Cobla Col·legi de Santa Maria de Blanes van ser seleccionades com a finalistes. Un nou reconeixement a la nostra entitat que ens dona encara més impuls per a seguir acomplint la nostra tasca d'apropar la cultura al major número de gent possible..

Alerten de la construcció d’una granja de porcs a l’Albera


IAEDEN-Salvem l’Empordà ha presentat al·legacions contra el projecte de construcció d’una granja de porcs a la zona dels estanys de l’Albera, al terme municipal de Sant Climent Sescebes. La granja encabiria uns 2.000 animals. Des de l’entitat ecologista denuncien que l’explotació se situaria prop de l’estany Llampol amenaçant els aqüífers de la zona..

Vídeo relacionat

Figueres tancarà la Plaça de Sant Vicenç de Paül durant la nit


El govern de Figueres ha decidit tancar la Plaça de Sant Vicenç de Paül durant la nit. Una mesura per posar fre a les accions incíviques que es produeixen en aquest indret de la ciutat. Feia temps que els veïns denunciaven la difícil situació que hi viuen. .

Vídeo relacionat

El govern de Figueres ha decidit tancar la Plaça de Sant Vicenç de Paül durant la nit. Una mesura per posar fre a les accions incíviques que es produeixen en aquest indret de la ciutat. Feia temps que els veïns denunciaven la difícil situació que hi viuen.

3 hectàrees de poma gala malmeses per la tempesta de la setmana passada


Roses i Castelló d’Empúries van ser dos dels municipis més afectats per la tempesta de la setmana passada. En poc més de 20 minuts van caure 30 litres i en algunes zones molt localitzades també va pedregar. Aquest és el cas d’aquesta finca de 3 hectàrees de Castelló d’Empúries on feia pocs dies havia començat la campanya de la poma gala. Els efectes de la pedra han malmès tota la collita i ara els propietaris estan a l’espera del peritatge per avaluar els danys. Aquesta varietat ja es dona per perduda en un any en que s’esperava una collita excel.lent. Ara tocarà esperar a principis de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Vídeo relacionat

Apropar generacions per conscienciar sobre la vellesa


Fer que els joves entenguin que fer-se gran no és un problema i poder eliminar els estereotips que hi ha sobre la vellesa. Aquests són els objectius de la setmana ‘Compartim’ que ha engegat la Taula Comarcal de Maltractaments a la Gent Gran per tal d’apropar sinèrgies i crear experiències entre els nens i joves de les escoles i instituts de l’Alt Empordà amb un bon grapat de persones grans..

Vídeo relacionat

Demanen més contundència davant les ocupacions a la Marca de l’Ham


El partit de Ciutadans demana al govern de Figueres que actuï amb més contundència davant la ocupació de diversos edificis a la Marca de l’Ham. Asseguren que ha augmentat la inseguretat al barri degut a l’augment de sorolls, baralles i fins i tot tràfic de drogues..

Vídeo relacionat

Alliberament als Aiguamolls de 13 tortugues d’estany


Aquesta setmana, amb la col·laboració d’alguns visitants, s’han alliberat al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà 13 tortuguetes d’estany, Emys orbicularis, procedents del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera. Són exemplars d’uns 4 anys d’edat que s’han alliberat al Rec Corredor, al final de l’itinerari 1. Aquestes tortugues han nascut al Centre i han estat alimentades amb larves de mosquits i mosques fins arribar a una mida d’uns 8-10 cm de llargada, per garantir més la seva supervivència. A Catalunya es considera que aquesta espècie està en situació de perill atesa la fragmentació de la seva distribució, poblacions de pocs exemplars allunyats els uns dels altres i pèrdua d’hàbitat. Presenta una closca de color fosc amb petits punts o pigues ordenades de color groc, també sobre la cua, cap i potes. Viu en aigües estancades amb una bona vegetació de ribera on pot trobar amagatalls. Menja petits insectes aquàtics, cucs, crustacis i peixos. Pot arribar a una mida de 170 mm de llargada. La tortuga d'estany (Emys orbicularis) és la tortuga d'aigua autòctona de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i de gran part d'Europa i del nord d'Àfrica. Es troba en un estat de conservació de "gairebé amenaçat" a causa de la degradació del seu hàbitat i de la competència d'espècies introduïdes per l'home com la tortuga d'orelles vermelles o la tortuga d'orelles grogues. Per aquest motiu, gaudeix d'una protecció especial per part de la Unió Europea i de la Convenció de Berna. Gràcies a la gran tasca del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, les tortuguetes d’estany poden ser alliberades al Parc dels Aiguamolls a la primavera i a la tardor.

Vídeo relacionat

"El nostre compromís és Figueres i fer que sigui una ciutat per a totes les persones" /strong>


Divendres al vespre, a La Cate de Figueres, s’ha fet l’acte de presentació de la candidata a l’alcaldia de la ciutat per Esquerra Republicana de Catalunya, Agnès Lladó. L’acte ha estat molt emotiu, amb la participació d’amigues i companyes de Lladó, que han parlat de la seva vessant més personal i on també ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Vídeo relacionat

Primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana de Figueresa


Aquest divendres al vespre s’ha inaugurat la I Fira de la Cervesa Artesana de Roses. Sis elaboradors comarcals de cervesa s’han donat cita a la Rambla amb l’objectiu de mostrar la varietat i la qualitat de les cerveses produïdes a l’Alt Empordà..

Vídeo relacionat

Josep Maria Joan Rosa guanya el Premi Nacional de la Creativitat en la Joguina


Josep Maria Joan Rosa ha guanyat el Premi Nacional de la Creativitat en la Joguina. És el fundador del Museu del Joguet de Catalunya, situat a Figueres. Un espai que enguany està celebrant el seu 40è aniversari. El figuerenc ha estat reconegut pel seu treball al capdavant del museu i també per la seva dilatada trajectòria.

Vídeo relacionat

741.340,35€ de fons Next Generation per la rehabilitació del Museu de l’Empordà


El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda urbana ha atorgat més de 740.000 euros del fons Next Generation per la rehabilitació integral del Museu de l’Empordà situat a la ciutat de Figueres. El consistori figuerenc va presentar el projecte a la convocatòria del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics i ha rebut el 100% de la subvenció..

Vídeo relacionat

Millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral a les dones


Figueres inicia un programa de suport per millorar l'ocupabilitat i facilitar la inserció laboral a les dones. El programa, coordinat per la Fundació SURT i amb la col·laboració d'Intermèdia i l'Ajuntament, aposta per nous sectors emergents com l'economia verda i digital. Hi participen 14 dones d'entre 25 i 55 anys . de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Vídeo relacionat

Comença la campanya ‘ A Figueres, els dijous mercat i arròs’


Aquest dijous ha començat la segona edició de la campanya ‘A Figueres, els dijous mercat i arròs’. 42 establiments gastronòmics hi participen en aquest programa que s’allargarà fins el dia 1 de desembre. Una edició que compta amb un sorteig de deu cistelles amb productes saludables i de proximitat del mercat.

Vídeo relacionat

Realitzen un simulacre d’accident al Túnel del Pertús


El passat dilluns es va dur a terme, al túnel del Pertús, un exercici de simulació de descarrilmanent d’un tren de passatgers. Un exercici per comprovar que el pla de rescat binacional funciona correctament i on es va posar a provar l’organització de la resposta de la seguretat civil íntegrament.

Vídeo relacionat

Reconeixement a tota una vida dedicada al joguet


L’Ajuntament de Figueres ha aprovat, a través d’una moció, proposar a Josep Maria Joan, director del Museu del Joguet de Catalunya, que el Ministeri de Cultura i Esports la concessió del Premio Nacional de Fomento de la Creativitat en la Joguina corresponent a l’any 2022. Un guardó que, si s’accepta, arribaria en el quarantè aniversari del Museu.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR