FIGUERES

Aquest 18 de juny el Museu del Joguet de Catalunya, un dels més carismàtics de la ciutat de Figueres, ha complert 40 anys de vida. Actualment hi ha més de 25.000 peces guardades, 8.000 d’elles estan exposades, la més famosa: Don Osito Marquina de Salvador Dalí, un os de peluix batejat amb aquest nom pel mateix Federico García Lorca.
Ciutadans ha aconseguit que el Parlament de Catalunya aprovi una bateria de mesures per acabar amb els talls de llum en el Culubret. Demanen una actuació conjunta entre la Generalitat, l’Ajuntament i també la companyia elèctrica per fer front a la problemàtica que fa més d’una dècada pateixen els veïns de la zona.

Figueres incorpora 9 agents de convivència nocturns. L'objectiu, reforçar la seguretat amb proximitat en la franja de nit. Els agents són persones que provenen del programa Treball i Formació  del Servei d'Ocupació de Catalunya. La seva tasca començarà el 21 de juny i sempre treballaran connectats amb la Guàrdia Urbana.

La Guàrdia Urbana de Figueres ha deixat de fer hores extres, des d’aquest dilluns, com a mesura de pressió pel conflicte laboral amb el govern municipal. Es deu a la retirada de les fitxes descriptives de diverses figures del cos policial a l’ordre del dia del ple de dimarts passat. El vicealcalde de Figueres demana que “recapacitin”.

L’escriptora Alba Dalmau ha rebut el 19è premi Maria Àngels Anglada en un acte celebrat a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. Dalmau ha guanyat el guardó gràcies a la novel·la ‘Amor i no’ d’Angle Editorial.

La ciutat de Figueres ha posat en marxa l’Oficina Local d’Habitatge. A més també s’ha estrenat la pàgina web habitatgefigueres.cat coincidint amb la convocatòria del bo jove de lloguer.

Aquest matí al pati del claustre de l'institut Muntaner de Figueres, l'ajuntament de la vila i la Fundació Bertelsmann han signat el conveni d'adhesió de l'Ajuntament amb l'Aliança per la FP dual, han assistit també a l'acte els alumnes que per primer cop han pres part en el curs, ja que l'Ajuntament de Figueres ha posat en pràctica la formació dual per primer cop durant el curs 2021-2022. Guillem Salvans, representant de la Fundació Bertelsmann ha destacat la importància de la formació dual, però ha afegit que cal continuar treballant per millorar. La, i buscar empreses preparades per poder exercir de tutores. Agnès Lladó ha destacat que l'objectiu dels ajuntaments és facilitar la vida de la gent i per aquest motiu la formació dual és una més de les solucions. L'acte ha finalitzat amb la tradicional fotografia de grups amb l'alcaldessa de Figueres, els regidors els membres de la fundació Bertelsmann i els alumnes que han cursat per primer cop la formació dual.

Una trentena d’expositors han omplert la Rambla de la ciutat de Figueres en la 28a edició de la Festa del Joguet de Figueres. Es tracta d’un certamen que gira entorn a la joguina de col·leccionista i que ha atret a un bon grapat de visitants a buscar aquella joia que faci engrandir les seves col·leccions i fins i tot a reviure, a través de les joguines, els anys daurats de la infància.
Héctor Amelló serà de nou l’alcaldable de Figueres per Ciutadans de cares a les eleccions municipals de l’any vinent. Una aposta que s’ha fet pública a Figueres en un acte on ha participat el president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizoa juntament amb diversos simpatitzants del partit.
Una trentena d’expositors han omplert la Rambla de la ciutat de Figueres en la 28a edició de la Festa del Joguet de Figueres. Es tracta d’un certamen que gira entorn a la joguina de col·leccionista i que ha atret a un bon grapat de visitants a buscar aquella joia que faci engrandir les seves col·leccions i fins i tot a reviure, a través de les joguines, els anys daurats de la infància.
Figueres continua essent la ciutat amb més comerços i més metres quadrats per habitant de Catalunya després de la pandèmia. A la ciutat hi ha 16,84 comerços per cada 1.000 habitants i és el municipi de més de 20.000 habitants amb més comerços i metres quadrats comercials per habitant.
Després de dos anys marcats per la pandèmia, la ciutat de Figueres recupera la celebració de la Fira per a la Gent Gran. Tindrà lloc a la Plaça Catalunya, amb xerrades, fira d'entitats, activitats, berenar popular i concert entre els dies 9 i 15 de juny. Les propostes d'activitats han estat realitzades pel Consell Municipal de la Gent Gran
Una dona, veïna de Figueres i de 44 anys d’edat va patir una agressió sexual la setmana passada a plena llum del dia. El suposat agressor és un veí de Salt, d’uns 30 anys d’edat i d’origen subsaharià. Segons la pròpia víctima, l’home va agredir-la quan ella es dirigia al Centre d’Atenció Primària Josep Masdevall, situat a pocs metres d’on va produir-se aquest episodi violent.

Del 30 de juny al 3 de juliol, el festival Figueres es MOU recupera el seu format habitual i programa una quinzena d’espectacles al centre de Figueres. Artistes i companyies catalanes, espanyoles i internacionals participen en aquesta novena edició marcada per un discurs feminista. El festival manté la gratuïtat de la majoria de propostes per apropar la dansa a tothom, però incorpora per primer cop dos espectacles de pagament amb la voluntat de millorar la seva proposta artística.

Figueres convoca 8 places d'agents de Guàrdia Urbana en comissió de serveis. Van destinades a agents de policia d'altres administracions públiques.

Figueres presenta el Pla de Sostenibilitat Turística per convertir el centre històric en una experiència turística total. El projecte s'ha presentat en el marc dels fons Next Generation. Una de les prioritats del pla és l'ordenació de la zona del Museu Dalí i crear un eix que connecti Casa Natal de Dalí, Rambla, Museu i Castell de Sant Ferran. Les actuacions previstes tenen un cost de 5 milions d'euros .

Figueres presenta la campanya "Posa't a la meva pell" per sensibilitzar sobre les persones amb discapacitat. L'objectiu és conèixer les dificultats amb què es troben en el seu dia a dia i apropar-se a la seva realitat.

L’ONCE ha lliurat quatre contes en braille a la Biblioteca de Figueres. Uns llibres que ja estan disponibles en aquest espai i que, a part del Braille també compten amb il·lustracions en relleu i textures perquè les persones amb discapacitat visual puguin gaudir de la lectura al 100%.

L’auditori dels Caputxins de Figueres ha acollit l’acte ‘Tribut a l’Empordà’ on s’han presentat dos llibres editats per Gorbs: Empordà. Un ampli mosaic de Dolors Gibert i D’Abantes a Xurrencai. El parlar de l’Empordà de Robert Sabater.

Figueres obre la convocatòria per a l'atorgament de subvencions adreçades a entitats culturals, educatives, juvenils, socials i esportives de la ciutat. El termini per a la presentació de sol·licituds comença el dia 23 de maig i s'allarga fins el 3 de juny.

Els nens i nenes de Figueres escullen els noms dels personatges de la campanya de civisme "Figueres, fem-la millor".  Hi han participat 7 centres de la ciutat i 24 aules. Els noms escollits han estat DJ Cor, Punxi, Gupi i Glu-glu.

L’Hospital de Figueres s’ha convertit en el centre hospitalari comarcal més ben valorat de Catalunya pels metges interns residents. Una conclusió que s’extreu de l’enquesta que ha realitzat el sindicat Metges de Catalunya i on han rebut 427 respostes. De l’avaluació també s’extreu que tots els hospitals incompleixen amb el pagament de les guàrdies a les pagues extres.

La fotògrafa Montse Capel ens convida a passejar-nos pel centre de la ciutat de Figueres i visitar la seva nova exposició: Kiel Hejme. Es tracta d’un conjunt de fotografies, repartides per diferents botigues de la capital de l’Alt Empordà, que el faran viatjar a la Figueres dels anys trenta.

Aquest dimecres tenen la oportunitat de gaudir d’un gran espectacle, que ha estat premiat en diversos certàmens: ‘Concerto a tempo d’umore’ de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Es farà al Teatre El Jardí de Figueres i els diners que es recaptin amb la venda d’entrades es destinaran al poble d’Ucraïna.

El Foment de la Sardana Pep Ventura celebra aquest cap de setmana el 61è aplec de la Sardana de Figueres. El primer que es viurà amb normalitat després de la pandèmia. Els actes comencen demà dissabte a les sis de la tarda amb un concert a La Cate de la cobla Ciutat de Girona.

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR