CASAL PUIGMAL DEL 16 DE MARÇ AL 25 DE MAIG

 • Publicat a Agenda

Articles relacionats (per etiqueta)

 • El Cicle de Teatre Empori porta Casa de Nines al Convent de Sant Agustí

  El Cicle de Teatre Empori porta Casa de Nines al Convent de Sant Agustí


  Dins el V Cicle de Teatre Empori, la companyia Tequatre representarà l’obra Casa de Nines, una de les principals obres escrites per Henrik Ibsen. Casa de Nines va ser la primera obra del dramaturg norueg representada en català. Casa de Nines, és un drama contemporani on la moral i els costums establerts s’enfronten a l’egocentrisme dels personatges. La protagonista de l’obra, Nora, una dona bella, individualista i molt mimada, acaba reconeixent la falsedat de tot allò que l’envolta, i actuant en conseqüència. La companyia figuerenca Tequatre porta a escena un clàssic de l’autor noruec, on posa el feminisme en escena l’any 1879 per mostrar una realitat que encara ara existeix. La interpretació és a càrrec de M. Àngels Galí, Rosalia Comas, Jaume Pujadas, Carme Magester, Quim Pastoret i Pere Gich sota la direcció d’Àngels Barrientos i Jaume Pujadas. La durada de l’obra és d’1hora i 40 minuts i les entrades ja estan esgotades. Les representacions seran el dissabte a dos quarts de nou del vespre, i el diumenge, a les sis de la tarda al Convent de Sant Agustí. Casa de nines és una peça teatral que Henrik Ibsen va escriure entre Roma i Amalfi l'any 1879, va ser publicada el desembre del mateix any i estrenada el gener de 1880 a Christiania, actual Oslo. Protegida pel Programa Memòria del Món de la UNESCO, és l'obra més traduïda i més representada del seu autor. La primera traducció en català, de Frederic Gomis, es va estrenar al Teatre Gran Via de Barcelona, el 1893, uns mesos després d'haver estrenat al Teatre Novetats de Barcelona Un enemigo del pueblo, en castellà. L'obra va ser escrita en una època en què predominava el naturalisme teatral i començava a aparèixer el simbolisme. Encara es considerava que una "obra ben feta" havia de tenir un començament, una trama i un desenllaç en el qual s'exposen les idees. Però el final de Casa de nines és expressament obert, Ibsen no mostra el moment en què el marit de Nora llegeix la carta que ella li ha escrit, amb la qual cosa el final és una pregunta oberta, una invitació que l'espectador reflexioni, en comptes de ser moralitzat. Altres elements innovadors són les accions interiors, la importància del que poden pensar o sentir els personatges i que no diuen, i l'el·lipsi o obscenitat, hi ha coses que ocorren fora d'escena, que l'espectador no veu i ha de reconstruir al cap amb les dades de què disposa, no necessàriament amb solució única, ni amb solució. Aquesta obra teatral ha tingut diverses versions cinematogràfiques.

 • Empuriabrava acull el Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques

  Empuriabrava acull el Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques


  El 35è Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques, en la seva modalitat de circuit, ha començat amb la cursa del canal Olímpic de Castelldefels i aquest dissabte a Empuriabrava. Amb aquesta edició s’hauran celebrat trenta-cinc campionats de forma ininterrompuda, més de dues-centes regates si es té en compte que el nombre de carreres cada any ha variat entre les 3 i les 8 competicions. El Campionat de Catalunya es va iniciar l’any 1990, per tant és més antic que el Campionat d’Espanya i que la majoria de campionats oficials d’arreu del Món. Durant aquests anys han evolucionat les motos aquàtiques disponibles al mercat i han canviat lògicament les categories a les competicions, les seves denominacions, els reglaments i fins les formes dels circuits, per donar cabuda a motos cada cop més potents. Les motos de conducció dempeus, popularment conegudes com a “jets” són l’especialitat de les curses catalanes, però també hi tenen cabuda les motos amb seient, que el reglament internacional anomena “runabout”. Diversos pilots han aconseguit el títol català vàries vegades, com el castelloní Salvador Canet que aquest dissabte també competirà a Empuriabrava.

 • “Allò que hem deixat enrere” al Teatre Municipal de Roses

  “Allò que hem deixat enrere” al Teatre Municipal de Roses


  Després de la gran acollida que ha tingut a Castelló d’Empúries ara “Allò que hem deixat enrere” es podrà veure al Teatre Muncipal de Roses. Aquest muntatge neix a partir de les converses sobre la Guerra Civil entre Manel Puig , autor del text, i la seva àvia, Isabel Fàbrega. Mitjançant la interpretació d’una presentació i sis monòlegs, un total de vuit actors i actrius recordaran les primeres víctimes de la revolució castellonina, els mossens Tomàs Miralpeix i Lluís Frigola; l’assassinat d'onze castellonins; la mobilització de la quinta del biberó; els fets tragicòmics d’una família de la vila; les peripècies d'un soldat durant el camí de l’exili; i els darrers dies de l'alcalde Josep Bordas de la Cuesta. Gran part d’aquests monòlegs estan basats en persones i casos reals amb el relat d’uns fets que haguessin pogut ocórrer a qualsevol població catalana. Sota la direcció d’ Àngels Barrientos i Maria Rosa Oliveres “Allò que hem deixat enrere” aquest any també es representarà a Figueres. Les entrades del 28 d’abril es poden adquirir de forma anticipada al web Roses Cultura de l’Ajuntament de Roses al preu de 8 €.

 • Gran acollida del Cicle de Cures Tradicionals

  Gran acollida del Cicle de Cures Tradicionals


  L’Ecomuseu Farinera organitza un cicle de cures tradicionals per donar a conèixer les eines que tenim a l’abast per tenir cura de la nostra salut, a partir d’elements del nostre entorn, que fem servir diàriament per a la higiene, l’alimentació i, fins i tot, com a decoració. En situacions d’urgència, de catàstrofes naturals o de caos, com ha passat durant la pandèmia o està passant en els països en guerra, aquests elements ens poden ser molt útils quan hi ha dolor, caigudes, problemes circulatoris, tos, etc., i a prevenir malalties de manera natural. El cicle ha començat amb la conferència Què podem fer amb el què tenim a mà quan tot falla ! El cicle ha programat 4 xerrades i tallers en els que es parlarà sobre hidroteràpia i fitoteràpia, els recursos casolans per tenir cura de la nostra salut i una taula rodona sobre Medicina artesanal o medicina industrial? El cicle compta amb el suport de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 • Valoració del ple ordinari de l’equip de govern de Castelló d’Empúries

  Valoració del ple ordinari de l’equip de govern de Castelló d’Empúries


  L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries en la valoració del ple ordinari de març es centra en dos dels punts de l’ordre del dia. El primer fa referència a la instal.lació de plaques solars al centre històric i al control de les sales de joc i el segon a la licitació de les obres de rehabilitació de la sala municipal.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR