Q.H.P. CASTELLÓ D'EMPÚRIES-EMPURIABRAVA 17/11/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • “Allò que hem deixat enrere” al Teatre Municipal de Roses

  “Allò que hem deixat enrere” al Teatre Municipal de Roses


  Després de la gran acollida que ha tingut a Castelló d’Empúries ara “Allò que hem deixat enrere” es podrà veure al Teatre Muncipal de Roses. Aquest muntatge neix a partir de les converses sobre la Guerra Civil entre Manel Puig , autor del text, i la seva àvia, Isabel Fàbrega. Mitjançant la interpretació d’una presentació i sis monòlegs, un total de vuit actors i actrius recordaran les primeres víctimes de la revolució castellonina, els mossens Tomàs Miralpeix i Lluís Frigola; l’assassinat d'onze castellonins; la mobilització de la quinta del biberó; els fets tragicòmics d’una família de la vila; les peripècies d'un soldat durant el camí de l’exili; i els darrers dies de l'alcalde Josep Bordas de la Cuesta. Gran part d’aquests monòlegs estan basats en persones i casos reals amb el relat d’uns fets que haguessin pogut ocórrer a qualsevol població catalana. Sota la direcció d’ Àngels Barrientos i Maria Rosa Oliveres “Allò que hem deixat enrere” aquest any també es representarà a Figueres. Les entrades del 28 d’abril es poden adquirir de forma anticipada al web Roses Cultura de l’Ajuntament de Roses al preu de 8 €.

 • Gran acollida del Cicle de Cures Tradicionals

  Gran acollida del Cicle de Cures Tradicionals


  L’Ecomuseu Farinera organitza un cicle de cures tradicionals per donar a conèixer les eines que tenim a l’abast per tenir cura de la nostra salut, a partir d’elements del nostre entorn, que fem servir diàriament per a la higiene, l’alimentació i, fins i tot, com a decoració. En situacions d’urgència, de catàstrofes naturals o de caos, com ha passat durant la pandèmia o està passant en els països en guerra, aquests elements ens poden ser molt útils quan hi ha dolor, caigudes, problemes circulatoris, tos, etc., i a prevenir malalties de manera natural. El cicle ha començat amb la conferència Què podem fer amb el què tenim a mà quan tot falla ! El cicle ha programat 4 xerrades i tallers en els que es parlarà sobre hidroteràpia i fitoteràpia, els recursos casolans per tenir cura de la nostra salut i una taula rodona sobre Medicina artesanal o medicina industrial? El cicle compta amb el suport de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 • Valoració del ple ordinari de l’equip de govern de Castelló d’Empúries

  Valoració del ple ordinari de l’equip de govern de Castelló d’Empúries


  L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries en la valoració del ple ordinari de març es centra en dos dels punts de l’ordre del dia. El primer fa referència a la instal.lació de plaques solars al centre històric i al control de les sales de joc i el segon a la licitació de les obres de rehabilitació de la sala municipal.

 • Finalitza el VIII Cicle de Conferències de Castelló

  Finalitza el VIII Cicle de Conferències de Castelló


  El VIII Cicle de Conferències de Castelló, organitzada per l’Associació Cultural El Salner amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha tancat aquesta edició amb un nou èxit d’assistència a cadascuna de les 10 conferències que s’han organitzat. El cicle s’ha tancat amb la xerrada Què és un habitatge autosuficient? a càrrec de l’arquitecta, Irene Oliva Batlle. El cicle de conferències es va iniciar el 19 de gener i s’ha allargat fins al 5 d’abril. En total s’han ofert 10 conferències, una Taula Rodona i dues visites comentades amb recorregut pel centre històric.

 • Els Espais Joves i el Com a Casa organitzen un taller de galetes a l’Ecomuseu Farinera

  Els Espais Joves i el Com a Casa organitzen un taller de galetes a l’Ecomuseu Farinera


  Els Espais Joves de Castelló d’Empúries i Empuriabrava conjuntament amb la mainada que assisteix al Com a Casa han organitzat a l’Ecomuseu Farinera un taller de galetes. La proposta ha estat un èxit de participació ja que l’objectiu era preparar les galetes per portar-les al segon Iftar comunitari. Al taller hi ha participat joves de totes les ètnies i religions convertint aquesta activitat en una bona oportunitat per a proper diferents cultures i tradicions..

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR