REGIDORES YANNA ARJONA 11/10/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • El Patronat de Turisme Costa Brava es promociona per primera vegada al Quebec

  El Patronat de Turisme Costa Brava es promociona per primera vegada al Quebec


  El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona es promociona per primera vegada al Quebec entre quaranta-cinc agents, programadors de viatges i mitjans de comunicació de la regió. L'objectiu és donar a conèixer les destinacions i marques Costa Brava i Pirineu de Girona, i divulgar i comercialitzar les experiències enoturístiques de la Ruta del Vi DO Empordà A les trobades, que van tenir lloc en dos espais de Montreal, es van reunir trenta agents de viatge i una vintena de mitjans de comunicació i creadors de contingut digital del país amb representants de les tres entitats i marques turístiques. L'entitat gironina va presentar el conjunt de l'oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona i propostes específiques de la Ruta del Vi DO Empordà. Joan Plana, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va encapçalar la delegació gironina per participar en les trobades amb els intermediaris i prescriptors canadencs. Catalunya acull un de cada tres turistes canadencs que visiten l'Estat espanyol. Aquest turista arriba generalment en parella o família i la seva motivació principal són les vacances i l'oci. El turista canadenc s'interessa per la cultura catalana i gasta 149 euros més al dia que el turista estranger mitjà a Catalunya. Així mateix, en el decurs de l'estada a Montreal, el vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Plana, es va reunir amb la directora de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Montreal, Geneviève Abbott. Hi van tractar temes referents a exportacions de productes alimentaris del Canadà i temes relacionats amb la comunitat catalana al Quebec.

 • Presentació a Roses del llibre "Una Planta sota el mar"

  Presentació a Roses del llibre "Una Planta sota el mar"


  La fundació Alive presenta el proper dijous, 30 de maig a les 19:30h a la biblioteca de Roses "Una planta sota el mar", un llibre que revela els secrets del prat de Cymodocea nodosa, un ecosistema vital a la badia de Roses. El llibre destaca els estudis científics realitzats i posa de manifest les amenaces que enfronta aquest ecosistema a causa de la pressió humana. L'extens prat que forma el gram a la Badia de Roses serveix de refugi per a un gran nombre d'espècies, convertint-se en un ecosistema molt important des del punt de vista ecològic i econòmic. Tot i la seva rellevància, enllaçant ecològicament tres parcs naturals de l'Empordà, ha sigut un gran desconegut durant anys. En el llibre "Una planta sota el mar. El prat de gram a la badia de Roses" Alive Fundació exposa, d'una manera gràfica i divulgativa, tota la informació que ha estat recollint d'aquest espai i dels estudis que s'hi han desenvolupat, sense oblidar les amenaces i la pressió antròpica a què es veu sotmès..

 • Guillem Castro, guanyador del MercaChef visita els estudis d'Empordà televisió

  Guillem Castro, guanyador del MercaChef visita els estudis d'Empordà televisió


  Avui ha vingut a visitar-nos als estudis d'Empordà televisió Guillem Castro el guanyador de la primera edició del Mercachef el concurs de cuina que ha organitzat el mercat municipal de Roses conjuntament amb l'àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Roses. Si voleu veure tota l'entrevista, la podreu veure després d'aquest informatiu o les xarxes socials d'Empordà Televisió.

 • Voluntaris ajuden els arqueòlegs en diferents treballs arqueològics

  Voluntaris ajuden els arqueòlegs en diferents treballs arqueològics


  La càtedra d'arqueologia que treballa a la ciutadella de Roses ha convidat la ciutadania a unir-se a dues tardes intensives dedicades al tractament dels materials arqueològics recuperats. Aquesta ha estat una oportunitat ideal tant per a aquells que volien aprofundir en l'art i la ciència de l'arqueologia com per a aquells que simplement estaven interessats a aprendre més sobre el nostre passat. Una de les sessions es va dedicar al tractament pràctic dels materials, que podien incloure ceràmica, ferros, restes d'animals i altres artefactes. Va ser una oportunitat per aprendre les tècniques que utilitzen els professionals per analitzar i interpretar aquestes troballes, i obtenir una comprensió més profunda dels processos de conservació i restauració. A la segona sessió, es va aprofundir en el camp de l'antropologia, amb una exploració de les restes antropològiques trobades en els jaciments arqueològics. Es van discutir temes com la identificació dels individus, les pràctiques funeràries i els aspectes socials i culturals de les comunitats antigues. Les dates previstes per a aquesta experiència van ser el 22 i 23 de maig de 2024, a la Ciutadella de Roses. L’horari va ser de 15 h a 17 h. L'activitat va ser gratuïta i oberta a persones majors de 14 anys. El nombre de places disponibles va estar limitat a 12 participants. Les inscripcions es van obrir per a les dues sessions. En cas de gran demanda, es podien habilitar dues dates addicionals els dies 29 i 30 de maig.

 • Investiguen una empresa nàutica del port de Roses per acumular productes tòxics

  Investiguen una empresa nàutica del port de Roses per acumular productes tòxics


  .La Guàrdia Civil durant la inspecció d'una empresa nàutica en el port de Roses, va comprovar l'existència d'abocaments de productes contaminants, com olis, greixos, ferralles, que de no haver-se descobert haguessin arribat a zones de bany de la platja de Roses. L'actuació la va dur a terme el Seprona de la Guàrdia Civil de Girona, després de tenir notícies que des d'una empresa nàutica de Roses s'estarien abocant i emmagatzemant productes tòxics de manera descontrolada. Per això es va iniciar una recerca que va portar als agents fins a una empresa situada en el port de la referida localitat. Durant la inspecció realitzada es descobreixen zones on s'acumulen aigües barrejades amb diferents productes tòxics comprovant que el sistema de filtratge d'aquestes aigües està inutilitzat i l'aigua contaminada passa directament a la mar. Igualment, es troben bidons de gran capacitat amb restes d'olis usats, grasses, combustibles etc. sense control per a evitar fuites. Els Guàrdies Civils van prendre mostres d'aigües que van ser enviades l'Institut de Toxicologia i Ciències Forenses de Barcelona pel seu anàlisi, donant com a resultat que tenien un alt contingut en hidrocarburs i metalls pesants. Per tot això els agents investiguen la referida empresa com a presumpta autora d'un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, sent remeses les actuacions a l'Autoritat Judicial competent

MÉS NOTÍCIES:

         

NO T'HO PERDIS

TAMBÉ ET POT INTERESSAR