A L'ADN KM0 entrevistem a la Laura Guerrero, cantant figuerenca al Teatre El Jardí de Figueres

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Finalitza amb èxit la 2a edició del Taller de Bones Pràctiques d'Arquitectura a Figueres

  Finalitza amb èxit la 2a edició del Taller de Bones Pràctiques d'Arquitectura a Figueres


  La Delegació de l'Alt Empordà del COAC (Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya) ha completat amb èxit la segona edició del Taller de Bones Pràctiques d'Arquitectura enfocat a projectes realitzats a la ciutat de Figueres. La primera conferència es va centrar en edificis d'equipament i serveis i va comptar amb la participació dels arquitectes Carme Riu, Xavi Cornejo i Feu Godoy.

 • Firavo 2023: Un 25% més de cotxes ecològics

  Firavo 2023: Un 25% més de cotxes ecològics


  La 17a edició de la Fira del vehicle d’ocasió de Figueres (Firavo) se celebrarà del 6 al 8 d’octubre. Enguany presenta un 25% més de vehicles híbrids i elèctrics, impulsant la mobilitat sostenible.

 • El preu dels habitatges a Figueres baixa un 10% en un any, mentre que a les comarques gironines puja un 9,6%

  El preu dels habitatges a Figueres baixa un 10% en un any, mentre que a les comarques gironines puja un 9,6%


  Segons Fotocasa, els preus dels habitatges a Figueres han experimentat una baixada del 10% en l'últim any, situant-se en una mitjana de 1.311 euros/m², tot i que amb oscil·lacions durant aquest període. En contrast, les comarques gironines han registrat un augment del 9,6%, amb un preu mitjà de 2.509 euros/m².

 • Figueres millora la seguretat de vianants i bicicletes a la carretera del Far

  Figueres millora la seguretat de vianants i bicicletes a la carretera del Far


  .Forma part del projecte Bicitranscat Poctefa per al desenvolupament d’un eix de mobilitat sostenible transfronterer


  L’Ajuntament de Figueres ha iniciat aquest mes de setembre les obres per a l’adequació de la seguretat dels vianants i bicicletes a la carretera del Far. Aquest ramal, que uneix les voreres del Passeig del Cementiri amb les voreres de la ronda Sud del Recinte Firal no tenia fins ara un itinerari segur per a vianants i bicicletes, tampoc era accessible ni il·luminat. La creació d’aquest itinerari segur i accessible donarà resposta a aquesta mancança, unint els dos extrems, des de la placeta del Cementiri fins la vorera per a vinanats i bicicletes de la Ronda Sud al recinte Firal. Les obres es divideixen en diferents trams (tal i com es pot veure al PDF adjunt: Tram 1: Es realitzarà un carril bici protegit, amb camins pavimentats i il·lumints a l’interior de la plaça. També es crearà una zona d’estada. Tram 2: Carril bici protegit en calçada, vorera accessible i il·luminada per a vianants. .

 • Acte públic de donació de la biblioteca vitivinícola d’Eduard Puig Vayreda a l'Ajuntament de Figueres

  Acte públic de donació de la biblioteca vitivinícola d’Eduard Puig Vayreda a l'Ajuntament de Figueres


  El fons conté prop de 2.000 obres de vitivinicultura, en diferents idiomes, d’abast cronològic que va del segle XVII al XXI, que permeten l’estudi de totes les regions vitivinícoles del món.


  L'Ajuntament de Figueres organitza un acte públic de donació de la biblioteca vitivinícola d’Eduard Puig Vayreda que tindrà lloc a l’Auditori dels Caputxins, el divendres 22 de setembre, a les set de la tarda. Hi participaran Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, Oriol Puig, fill de l'enòleg, Nati Vilanova, directora de la Biblioteca de Figueres i Jordi Masquef, alcalde de Figueres. El duet de violoncels format per Edgar Casellas i Irma Bau interpretarà peces de Schubert, Mascagni, Vivaldi i Puccini. L’any 2022, Oriol Puig Bordas, fill de l’enòleg i escriptor Eduard Puig Vayreda (1942-2018), va donar a l’Ajuntament de Figueres el fons bibliogràfic sobre vitivinicultura que havia aplegat el seu pare, amb la voluntat que el fons s’ubiqués preferentment a la Biblioteca Fages de Climent de la ciutat. Aquest fons conté prop de 2.000 obres de vitivinicultura, en diferents idiomes, d’abast cronològic que va del segle XVII al XXI, que permeten l’estudi de totes les regions vitivinícoles del món i de qualsevol temàtica vinculada amb la cultura del vi (història, mitologia, art, oficis, producció, gastronomia, ciència, tradicions, literatura, etc.).

MÉS NOTÍCIES: