REGIDORS-Salvi Güell 27/04/2023
Mitjà
Articles relacionats (per etiqueta)
-
Tornen els clubs de lectura a la biblioteca
Taller familiar: Creem amb tints naturals
Aquest dissabte les famílies han tingut l’oportunitat de plasmar la seva creativitat i conèixer plantes naturals. En el taller familiar de tints naturals organitzat per l’Ecomuseu Farinera i el monitoratge de La Copa els participants han après que abans de l’aparició dels tints sintètics, les plantes i els minerals servien per donar color als teixits i per fer pintures i dibuixos. En una primera part del taller, el monitor ha explicat com s’extreu el tint d’algunes plantes tintòries —algunes autòctones, d’altres importades- i quines tècniques s’utilitzaven per fixar-los. Després de conèixer aquestes tècniques s’ha portat a terme la pràctica amb l’elaboració d’alguns tints i la seva aplicació sobre paper. Aquests tallers familiars que es fan un cop al mes reben el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El proper serà el 21 d’octubre i anirà sobre cuina ja que els participants aprendran a fer cupcakes de la castanyada. Recordem que el preu per a participar-hi és de 2 euros els adults i 1 euro els majors de 6 anys. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telf. 972 25 05 12..
-
Taller familiar: Creem amb tints naturals
Taller familiar: Creem amb tints naturals
Aquest dissabte les famílies han tingut l’oportunitat de plasmar la seva creativitat i conèixer plantes naturals. En el taller familiar de tints naturals organitzat per l’Ecomuseu Farinera i el monitoratge de La Copa els participants han après que abans de l’aparició dels tints sintètics, les plantes i els minerals servien per donar color als teixits i per fer pintures i dibuixos. En una primera part del taller, el monitor ha explicat com s’extreu el tint d’algunes plantes tintòries —algunes autòctones, d’altres importades- i quines tècniques s’utilitzaven per fixar-los. Després de conèixer aquestes tècniques s’ha portat a terme la pràctica amb l’elaboració d’alguns tints i la seva aplicació sobre paper. Aquests tallers familiars que es fan un cop al mes reben el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El proper serà el 21 d’octubre i anirà sobre cuina ja que els participants aprendran a fer cupcakes de la castanyada. Recordem que el preu per a participar-hi és de 2 euros els adults i 1 euro els majors de 6 anys. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telf. 972 25 05 12.
-
L’equip de la Síndica de Greuges torna a Castelló d’Empúries
L’equip de la Síndica de Greuges torna a Castelló d’Empúries
L’ Auditori del Centre de Serveis Puigmal és el lloc on aquest dijous l’equip de la síndica de greuges de Catalunya atendrà als castellonins. Aquesta visita és fruit del conveni signat la passada legislatura entre l’Ajuntament i l’oficina del Síndic. Per demanar cita prèvia es pot fer a través del telèfon gratuït 900 124 124, per correu electrònic citaprevia@sindic.cat, al web https://visita.sindic.cat o amb el codi QR que hi ha imprès al cartell.
-
Exposició i conducció pràctica de vehicles elèctrics al passeig d’Empuriabrava
Exposició i conducció pràctica de vehicles elèctrics al passeig d’Empuriabrava
Durant tota la setmana a Castelló d’Empúries hi haurà activitats per recordar i conscienciar a la ciutadania sobre la mobilitat sostenible. A banda del bus interurbà gratuït, al passeig marítim d’Empuriabrava s’hi ha organitzat una exposició i conducció pràctica de vehicles elèctrics. Dimecres hi haurà una xerrada sobre mobilitat sostenible i vehicles elèctrics, dissabte una gimcana familiar i diumenge una bicicletada popular fins a la platja de La Rubina.
-
Commemoració dels 50 anys de la mort de mossèn Joan Alsina
Commemoració dels 50 anys de la mort de mossèn Joan Alsina
El 19 de setembre, és a dir aquest dimarts es compleixen 50 anys de l’assassinat del castelloní Mn. Joan Alsina Hortós, missioner a Xile, assassinat per un escamot militar pocs dies després del cop d’estat d’Augusto Pinochet. Castelló d’Empúries, municipi natal de Mn. Joan Alsina, ha organitzat diferents actes per recordar la seva figura. El primer va ser aquest dissabte a les vuit del vespre amb una taula rodona a la Capella dels Dolors, que va comptar amb la participació de Flora Ridaura, activista social i exmissionera a Xile, Jordi Roig, historiador, Lluís Cortada, coautor de l’opuscle en commemoració del màrtir i Pepe Frías, coordinador de l’Agenda Llatinoamericana a Xile. Demà continuen els actes en record al missioner castelloní. A la Basílica de Santa Maria , a les 10 del matí es celebrarà una missa en memòria de Mn. Joan Alsina i a les sis de la tarda, tindrà lloc una ofrena floral i lectura de textos escrits pel mateix Mn. Joan Alsina, davant el monument en la seva memòria i plaça que porta el seu nom. Altres municipis de la demarcació gironina aquests dies també estan organitzant actes en record a mossèn Joan Alsina. Nascut a una masia de Castelló d'Empúries, als onze anys va ingressar al Seminari de Girona i als divuit, al Seminario Hispano Americano de Madrid per a les missions. Un cop ordenat sacerdot, el 1965, va ser destinat a Malgrat de Mar, on va ser fins al gener de 1968, quan va marxar cap a Xile per a treballar en l'evangelització del món obrer, amb els més desfavorits socialment. A Santiago va ser capellà de la parròquia de San Ignacio i va treballar a l'Hospital de San Juan de Dios. Alsina creia en la teologia de l'alliberament i en el socialisme democràtic de Salvador Allende, per això va ser fitxat com a perillós pel nou règim pinochetista. El 19 de setembre, vuit dies després del cop d'estat que va enderrocar el president Allende, Alsina va ser detingut quan anava a l'hospital a treballar i va ser brutalment apallissat. Al vespre se'l van endur a Puente Bulnes, sobre el riu Mapocho, li van descarregar una ràfega de metralleta i van llançar-lo al riu.