L'HORA DE L'ALCALDE-Joan Plana 08/0382023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Roses tornarà a ser punt d’arribada de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast

  Roses tornarà a ser punt d’arribada de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast


  Avui Dijous s’ha presentat a Roses la Deporvillage Transpyr Coast to Coast que torna a comunicar Cantàbric i Mediterrani a través d’un recorregut que neix a Saint-Jean-de-Luz i recorre San-Jean-Pied-de-Port, Oloron-Sainte-Marie, Bagnères-de-Bigorre, Vielha, la Seu d’Urgell i Camprodon, per arribar finalment a Roses, amb una distància total de més de 800 km. Així, la que es considera una de les 10 millors carreres per etapes del món, proposa un recorregut amb les quatre primeres etapes per territori francès creuant la serralada pirinenca de nord a sud, endinsant-se en la península per Vall d’Aran i acabant al Pirineu de Girona, a Roses, en el Mediterrani. Montse Mindan, regidora de Turisme de Roses, ha recordat que "Transpyr és un esdeveniment esportiu en el qual vam creure des del primer moment. Oriol Sallent, director de Transpyr, ha remarcat que Roses va ser un dels primers emplaçaments consolidats de la prova: "des de l’any 2010, en què ens vam convertir en una de les primeres curses per etapes de tot l’estat, tasca que s’ha vist recompensada pel reconeixement internacional com una de les curses d’aventura i natura més importants del món. Per la seva part, l’alcalde de Roses, Joan Plana, ha posat de relleu que "l’aliança entre dues marques tant potents com Roses i la Transpyr, fa augmentar el prestigi i el reconeixement tant de la nostra destinació turística com de la prova esportiva, amb un model sòlid basat en la salut, la cohesió i la identitat". Enguany, com en edicions anteriors, Roses estarà representada al llarg de tota la prova gràcies a la participació en la mateixa d’un equip del club ciclista de Roses. La Deporvillage Transpyr Coast to Coast, fidel al seu esperit innovador, planteja novetats als recorreguts en aquesta nova edició, més perfeccionats i plantejant noves zones de pas per als participants.

 • Presentació de la Guia del Patrimoni Cultural de Roses “El Patrimoni subaquàtic a Roses

  Presentació de la Guia del Patrimoni Cultural de Roses “El Patrimoni subaquàtic a Roses


  Dimecres al vespres es va fer la presentació al centre cultural de Ca l’Anita de Roses de la publicació “El Patrimoni Subaquàtic a Roses” que va anar a càrrec de les editores de la publicació Gemma Domènech, directora de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i Rut Geli Mauri, responsable del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya. Durant l’acte es va projectar el documental "El Triunfante. Descobrint un navili del segle XVIII”. La guia està adreçada al gran públic i té dos objectius principals. Per una banda donar a conèixer el ric patrimoni arqueològic subaquàtic que es troba a la badia de Roses i per l’altra sensibilitzar respecte a la importància del patrimoni subaquàtic i mostrar els mitjans que s’utilitzen per la seva protecció, documentació i preservació.

 • Obertes les inscripcions pel viatge a Beas de Segura

  Obertes les inscripcions pel viatge a Beas de Segura


  Roses torna un any mes ha organitzar un autocar per anar a Beas de Segura a participar de la festa de sant Marcos avui s’han obert les inscripcions que s’han de realitzar al SAC Servei d’atenció a la ciutadania de l’Ajuntament de Roses. La sortida serà el divendres 21 d’abril i la tornada serà el 26 d’abril per a tenir mes informació es pot trobar al web de l’ajuntament de Roses.

 • Ciutadella de Roses i Castell de la Trinitat en realitat virtual

  Ciutadella de Roses i Castell de la Trinitat en realitat virtual


  Roses incorpora al seu patrimoni el nou projecte TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) aplicades al patrimoni històric i cultural. Per a la seva posada en marxa, a Roses s’ha creat una plataforma de realitat virtual i la digitalització i gamificació dels espais visitables, a partir d’un treball museogràfic previ de tots els continguts. Sílvia Ripoll, regidora d’Urbanisme i Patrimoni Històric Cultural Immoble, ha explicat el resultat final durant la presentació duta a terme a la Ciutadella. Ulleres de realitat augmentada permeten al visitant interactuar in situ amb continguts i so 3D, filmacions 360º, escenaris virtuals i personatges metahumans revivint, per exemple, com era la vida dels habitants del barri hel·lenístic de l’antiga Rhode, Èric Ibáñez, regidor de Cultura de Roses, ha explicat com es pot accedir a aquest món virtual Joan Plana alcalde de Roses ha provat avui el nou sistema de realitat virtual i ha sortit molt sorprès per l’experiència, la que ha recomanat tothom per conèixer com era el nostre patrimoni quan es va crear. El cost total del projecte (468.231€), un 50% (234.115,97 €) ha estat aportat amb fons FEDER, un 25% (117.057,99 €) per la Diputació de Girona, mentre que el 25% restant i l’IVA (215.386,69 €) han anat a càrrec de l’Ajuntament de Roses.

 • L’assemblea d’ERC de Roses aprova per unanimitat la llista per a les municipals

  L’assemblea d’ERC de Roses aprova per unanimitat la llista per a les municipals


  L’assemblea de Roses d’ERC va aprovar anit per unanimitat la llista que presentarà a les municipals del 28 de maig d’enguany, llista que donarà a conèixer en els propers dies.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR