Reportatge Carnaval Infantil Castelló d'Empúries 2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • REGIDORS- Josep Maria Canet 17/04/2024
 • Un gos de raça potencialment perillosa s’escapa de casa i ataca a dos gossos

  Un gos de raça potencialment perillosa s’escapa de casa i ataca a dos gossos


  El passat dissabte 13 d'abril la Policia Local de Castelló d’Empúries va rebre una trucada alertant de què un gos havia accedit als patis de dos domicilis, atacant a dos gossos que es trobaven al seu interior i causant ferides importants a un dels animals. La unitat de la Policia Mediambiental va identificar al propietari del gos atacant i tot seguit va comprovar que l'animal en qüestió es tractava d'un encreuament de raça potencialment perillosa. Un cop finalitzades totes les gestions i comprovacions pertinents, es van detectar un total de cinc infraccions relatives a la tinença de gossos de raça potencialment perillosa i es va denunciar al propietari del gos per aquest motiu. Cal recordar que els gossos que són encreuaments d'exemplars de raça potencialment perillosa, també són considerats d'aquest tipus i se'ls aplica la mateixa normativa. Els propietaris i les persones que passegen gossos potencialment perillosos han de complir amb les obligacions següents: A les vies públiques, a les parts comunes dels immobles col·lectius, als transports públics i als llocs i als espais d'ús públic en general, els gossos han d'anar lligats amb una cadena no escorredora de 2 metres de llargada màxima i proveïts del corresponent morrió. Les instal·lacions que alberguin els gossos potencialment perillosos han de tenir les característiques següents, a fi d'evitar que els animals puguin sortir i cometin danys a tercers: Les parets i les tanques han de ser suficientment altes i consistents i han d'estar ben fixades per tal de suportar el pes i la pressió de l'animal. Les portes de les instal·lacions han de ser tan resistents i efectives com la resta del contorn i s'han de dissenyar per evitar que els animals puguin desencaixar o obrir ells mateixos els mecanismes de seguretat. El recinte ha d'estar convenientment senyalitzat amb l'advertiment que hi ha un gos d'aquest tipus. Només es pot passejar un gos potencialment perillós per persona. Està prohibit fer-los criar, llevat que s'inscriguin les instal·lacions al Registre de nuclis zoològics com a centre de cria.

 • El Xon’s Rem Empuriabrava subcampió de la Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani

  El Xon’s Rem Empuriabrava subcampió de la Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani


  L’última regata de Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani s’ha disputat al Canal Olímpic de Castelldefels i a les semifinals l’equip del Rem Xons Empuriabrava s’ha classificat per la final A, que dona accés directe al podi. Les empordaneses que han arribat a l’última regata de la competició en segona posició, a 4 punts del rem Santa Cristina i empatades amb el Rem Badalona han realitzat una final molt igualada. Les veteranes han entrat en segona posició, tot i que amb el handicap més desfavorable de les tres embarcacions, finalment han quedat terceres. Malgrat això i degut als punts obtinguts a les regates anteriors, han pujat fins a la segona posició de la classificació general quedant subcampiones de Lliga. Els propers objectius són el Campionat de Catalunya que tindrà lloc a Deltebre el dia 11 de maig i el Campionat d’Espanya que es disputarà a la Línea de la Concepción els dies 25 i 26 de maig. Una temporada més, l’equip de veteranes es mostra com el grup més fort del club d’Empuriabrava competint al màxim nivell tant a les regates catalanes com a les estatals.

 • El Consorci instal.larà una planta d’osmosis mòbil al Trabuc per a garantir l’aigua a Empuriabrava

  El Consorci instal.larà una planta d’osmosis mòbil al Trabuc per a garantir l’aigua a Empuriabrava


  Castelló d’Empúries es troba en fase d’emergència II per sequera i sinó plou no pot garantir l’abastiment d’aigua en els propers mesos a la marina d’Empuriabrava. És per això que avui s’ha reunit el Consorci d’Aigües de la Costa Brava amb l’Ajuntament per a concretar mesures urgents per què aquest estiu no hi hagi restriccions a Empuriabrava. La solució més imminent és la instal.lació d’una planta d’osmosis mòbil al Parc del Trabuc. La primera alternativa per abastir d’aigua a la població eren els pous de Roses i Cadaqués però després del sabotatge que van patir aquesta opció ha quedat desestimada.

 • Setmana de proves de competències bàsiques per als alumnes de 6º

  Setmana de proves de competències bàsiques per als alumnes de 6º


  Els alumnes de sisè avui han fet les primeres proves d’avaluació de primària, el que abans es coneixia com a competències bàsiques. L’objectiu és demostrar que s’han assolit els coneixements necessaris per a passar a secundària. Aquest matí s’han fet les proves de competència comunicativa lingüística en llengua castellana i competència matemàtica. El director de l’escola Ruiz Amado, Raul Galobardes explica la principal novetat d’aquest any. Demà les proves continuen amb la competència comunicativa lingüística en llengua catalana i la competència en ciència, tecnologia i dijous finalitzen amb la competència comunicativa lingüística en llengua estrangera.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR