REGIDORS-Pere Gotanegra 11/01/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Presentació de llibre Els Pergamins de l'Alguer de Salvador Vergés

  Presentació de llibre Els Pergamins de l'Alguer de Salvador Vergés


  El 28 de setembre les 18 h a la biblioteca municipal de Roses, Salvador Vergés presentarà la seva nova novel·la, Els pergamins de l'Alguer, una història sobre una dona del segle XIV que haurà d'amagar que sap llegir i a escriure de ben petita, habilitats extraordinàries entre les dones d'aquell temps. La presentació anirà a carrer de Carles Paramo, Enric Matarrodona i el mateix autor Salvador Vergés que encara no s'havia aventurat a escriure una novel·la ambientada en l'època medieval. Tot i això, i després d'endinsar-se en les Cròniques de Pere III el Cerimoniós, va decidir començar a escriure sobre l'època de la conquesta de l'Alguer. Un dels temes que aborda la novel·la i que es desvetlla un cop acabada la lectura és saber per què a l'Alguer es parla català. Salvador Vergés aconsegueix combinar aquest fet històric amb la història de l’Ermessenda, la dona protagonista que havia après a llegir i a escriure. La història transcorre entre la zona del Cap de Creus i l’Alguer

 • Roses entra en estat d'emergència per sequera

  Roses entra en estat d'emergència per sequera


  Ahir dimarts 26 de setembre, va entrar en vigor la resolució, per la qual es declarà l'estat d'emergència per sequera hidrològica a la unitat d'explotació de l'embassament de Darnius Boadella, on pertany Roses. La resolució és fruit de l'avaluació de la Comissió Interdepartamental de Sequera. L’alcalde de Roses considera que a la població ja fa temps que s’han pres mesures, algunes molt excepcionals. L’ús de l’aigua per a abastament de la població restarà sotmès a totes les limitacions de les fases d’Alerta i Excepcionalitat amb els afegits següents: S’estableix una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia, se suprimeix el reg agrícola, es redueix el 25% dels consums d’aigua dels usuaris industrials, es prohibeix l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes (públics i privats), s’imposa prohibició total de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials, piscines d’aigua dolça, es prohibeix netejar qualsevol vehicle excepte en establiments de neteja específics

 • La Fundació Roses conta el càncer organitza uns taller d’alimentació saludable

  La Fundació Roses conta el càncer organitza uns taller d’alimentació saludable


  La FECEC i la Fundació Roses contra el càncer amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses i Dipsalut, han organitzat pel pròxim dilluns 2 d'octubre a les 6 de la tarda a l'aula gastronòmica de Roses, un taller d'alimentació Saludable, menja sa i mou-te dins la programació de la XII setmana catalana de prevenció del càncer. Aquest taller d'alimentació saludable es planteja com a alternativa als entrepans amb embotits, i anirà a càrrec de la nutricionista Cristina Más, es recomana a totes les persones interessades a assistir que reservin la seva plaça a la Fundació Roses contra el Càncer, ja que només hi ha 22 places.

 • 'La Mar de Net' tanca l’edició 2022-23 amb alumnat de Roses i Blanes

  'La Mar de Net' tanca l’edició 2022-23 amb alumnat de Roses i Blanes


  La Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació han finalitzat el projecte 'La Mar de Net' del curs 2022-23, que forma part de l'acció col·lectiva Pesca Neta. Aquest projecte educatiu té com a objectiu implicar als infants i joves en la preservació del medi marí i compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeus Marítims i de la Pesca (FEMP).

 • 'La motxilla de l'Ada': Una obra de teatre que aborda la identitat de gènere

  L'entitat Optimist Roses presenta l'obra de teatre 'La motxilla de l'Ada', que explora la història d'Ada, una nena que neix com a Adam i decideix viure com a nena, abordant temes importants com la identitat de gènere.


  .

MÉS NOTÍCIES: