Anunci Demòcrates

L'Exposició "Memòries" arriba a l' Ecomuseu-Farinera De Castelló d'Empúries

 • Publicat a Agenda
L’exposició s’inaugurarà el proper divendres 2 de desembre, a les 19h. L’exposició mostra diverses històries personals ocorregudes totes elles entorn la Guerra Civil espanyola (1936-1939) a Castelló d’Empúries.

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Xerrada “Llums i ombres al Kurdistan”

  Xerrada “Llums i ombres al Kurdistan”


  En aquests moments l'Estat turc està perpetrant atacs militars contra el Kurdistan Sirià, provocant milers de morts i desplaçats civils. Alhora, Rússia dona suport explícit i públic a la invasió territorial de Rojava per part de Turquia i Estats Units ha retirat ara l’exèrcit, deixant el poble Kurd en mans de les forces armades d'Erdogan. La xerrada “Llums i ombres al Kurdistan” ha servit per posar en context tota aquesta situació. Segons Reguant, el Govern espanyol n’és còmplice, per la seva negativa a deixar de vendre armament a Turquia. Faruk Doru a la xerrada ha mostrat el seu agraïment a les administracions que estan mostrant el seu suport al poble kurd..

 • Divendres es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

  Divendres es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones


  Aquest any, des del Departament de Benestar Social, es posa en marxa la campanya “Fartes de Violències Masclistes” que pretén ajudar a visibilitzar les diferents cares que pot adoptar la violència masclista. Aquesta campanya va adreçada a alumnes de secundària, amb la intenció d’ajudar a les persones joves a identificar i aturar la violència masclista en totes les seves manifestacions...

 • Dijous passa per ple el pressupost de l’exercici 2023

  Dijous passa per ple el pressupost de l’exercici 2023a


  Com es fa habitualment abans que finalitzi l’any aquest dijous en el ple ordinari s’ha inclòs a l’ordre del dia el punt per aprovar inicialment la plantilla orgànica del personal, el pressupost general de la Corporació i les bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2023. L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell ens fa una explicació de com és aquest pressupost per l’any que ve.

 • 8º any consecutiu amb Estrella Michelin per al restaurant Emporium

  8º any consecutiu amb Estrella Michelin per al restaurant Emporium


  Es podria dir que aquesta ha estat una nit daurada per a la gastronomia catalana. Els germans Torres han aconseguit la tercera Estrella Michelin fent que a Catalunya hi hagi quatre restaurants que ostenten la màxima distinció a la guia francesa. La Guia Michelin també ha guardonat fins a cinc restaurants amb la primera estrella. A Castelló d’Empúries el restaurant Empòrium també està d’enhorabona ja que manté la seva Estrella per 8º any consecutiu. El fet d’estar entre els millors suposa no estar-se quiets i buscar l’excel.lència; per això l’Empòrium aquest any ha fet moltes millores al seu establiment. Aquest any la guia francesa ha introduït dos premis nous que ha atorgat al cuiner Joan Roca, com a millor xef mentor, i al maître del restaurant Castell Peralada Toni Gerez, com a millor cap de sala..

 • La gira de “El llarg dinar de Nadal” passa per Castelló d’Empúries”

  La gira de “El llarg dinar de Nadal” passa per Castelló d’Empúries”


  La Ruta 40 és una companyia de teatre independent fundada l’any 2011 a Barcelona. Des de la seva creació ha estrenat dotze espectacles. Els seus treballs s’han vist al Festival Temporada Alta, Festival Grec, Teatre Lliure, Sala Beckett o El Maldà, entre altres. Ha estat reconeguda amb diversos premis com el III Premi ADETCA – Catalunya Teatre 2020 en la modalitat de “Projecte artístic singular”, el Premi de la Crítica 2019 a Millor Espectacle de Petit Format per Reiseführer o el Premi Butaca 2015 a Millor Espectacle de Petit Format per El llarg dinar de Nadal. Com que aquest any 2022 fa deu anys que La ruta 40 puja als escenaris com a companyia de teatre professional està girant arreu del país un dels seus primers espectacles i un dels més estimats ja que va fer cinc temporades consecutives a El Maldà i diverses gires. Ara la companyia barcelonina recupera aquest espectacle emblemàtic de la seva trajectòria ”El llarg dinar de Nadal”. Aquesta obra es va estrenar en la seva primera versió el 12 de novembre de 2014 a El Maldà i aquest any es pot veure a diferents teatres de Catalunya, València i Balears entre novembre de 2022 i gener de 2023. Castelló d’Empúries gràcies al III Cicle de Teatre Empori ha tingut la sort de poder programar aquesta obra que ens explica com a casa de la família Bayard el gall d’indi és a punt i el vi, a les copes. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen, enyoren, riuen, moren… I repeteixen rituals, ecos i cançons, de generació en generació. I comparteixen la tragèdia quotidiana i eterna del pas del temps. Una peça carregada d’humanitat, humor i tendresa, on es convida a l’espectador a viure 90 anys a través dels seus 90 dinars de Nadal, perquè “només el temps pot curar-les aquestes coses.” La sala municipal es va omplir per veure la representació a l’espera que es tanqui el cicle Empori d’aquest any amb el Microteatre que portaran a terme diverses companyies al mes de desembre. Mentrestant, per anar fent boca, aquest dissabte al migdia a la sala municipal arriba el darrer espectacle de l’Emporikids “Contes que vetllen per la igualtat”. L’Alma ens portarà un seguit de contes que ens explicaran els seus titelles, són contes amb valors com la llibertat, la igualtat i el respecte i que ensenyen moltes coses per què pensem i reflexionem.

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR