Anunci Demòcrates

REGIDORS.Antonio Martín 12/10/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Comença el Gran Recapte d’Aliments amb el lema “Ajudar omple”

  Comença el Gran Recapte d’Aliments amb el lema “Ajudar omple”A


  El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments. Amb 14 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics. Aquesta edició es celebra en un format mixt, és a dir, torna la recollida física d’aliments i la participació activa del voluntariat, liderat per Càritas Castelló d’Empúries amb la col·laboració de l’Institut Escola El Bruel Empuriabrava. El dissabte continua la recollida física d’aliments. Del 25 de novembre al 6 de desembre es poden fer donacions monetàries a la línia de caixa dels establiments adherits a la campanya i al web www.granrecapte.com L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any. El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. L’any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d’aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9 %.

 • 25N “Fartes de violències masclistes”

  25N “Fartes de violències masclistes”


  En motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones des del Departament de Benestar Social, ha posat en marxa la campanya “Fartes de Violències Masclistes” que pretén ajudar a visibilitzar les diferents cares que pot adoptar la violència masclista entre els joves. La commemoració ha començat amb la lectura del manifest. Tot seguit s’ha organitzat una jornada adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO dels dos centres educatius. La Cia i el col·lectiu El Paller ha presentat BARAYE per les dones, un espectacle que pretén conscienciar sobre la forta repressió de les dones a l’Iran. Per la seva banda, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, del cos de Mossos d’Esquadra, ha fet una dinàmica/presentació sobre els diferents tipus de violència masclista amb la finalitat de detectar-la i prevenir-la. També s’ha editat una llibreta per a tot l’alumnat de secundària que inclou l’eslògan de la campanya..

 • Acte de la sembra del blat i del millor Pa de Tramuntana del 2022

  Acte de la sembra del blat i del millor Pa de Tramuntana del 2022


  Per aquest diumenge 27 de novembre a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries s’ha organitzat una jornada festiva que començarà a les 11.30 h del migdia a la Sala del Blat de l’Ecomuseu Farinera amb un espectacle d’humor amb titelles en el qual es reflecteixen les qualitats i les virtuts saludables de menjar pa artesà. Aquest serà el tret de sortida d’una matinal que pretén celebrar una nova campanya agrícola. La Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries i el Gremi de Flequers de les comarques de Girona en són els impulsors. La tardor obre un nou cicle productiu. Cal tenir de nou la terra a punt, ben llaurada, neta i adobada, i deixar-la a punt per sembrar, per dipositar les llavors que es multiplicaran en moltes més llavors a través de l’espiga de blat. Per això la Cooperativa Agrícola del poble ens ensenyarà com es fa la sembra d’aquest cereal. D’altra banda, recordem que el Pa de Tramuntana està elaborat amb blats de varietats antigues produïts per la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Totes les activitats són gratuïtes. Aquest esdeveniment és una iniciativa per retre homenatge al món rural perpetuant la tradicional celebració que marcava l’inici de l’any agrícola i a l’ofici de flequer, ara que sembla que hi ha una falta de relleu en la professió.

 • Visita a l’excavació de la muralla medieval del Convent de Sant Domènec

  Visita a l’excavació de la muralla medieval del Convent de Sant Domènec


  Aquesta setmana han començat els treballs d’una excavació arqueològica preventiva al Passeig arqueològic existent a la muralla medieval de Castelló d’Empúries, concretament al tram de l’antic Convent de Sant Domènec de la vila comtal. La intervenció arqueològica, promoguda pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s’emmarca en el programa anual de recerca arqueològica del museu i té com objectiu conèixer quina era l’estructura del passeig arqueològic d’aquest tram conservat de la muralla medieval, ran del talús, que originalment estava destinat a fossat, la seva cota de circulació i la forma originals, ja que també interessa dignificar l’espai per fer-lo visitable. Aquest espai és una àrea de notable interès patrimonial i arqueològic, en la qual s’han fet diverses intervencions, com ara una excavació arqueològica els anys 1992 i 1993 a l’interior de la torre semicircular conservada dotada d’espitlleres, durant la qual es va localitzar un conjunt de ceràmica de gran qualitat, a més d’altres peces i objectes com ara una matriu de segell del segle XV i un dau per jugar fet d’os, que actualment es poden veure al Museu d’Història Medieval. L’any 2007 es va fer una prospecció amb georadar per determinar la presència d’unes restes en el subsòl atribuïbles al palau del comte Enric II, de principis del segle XVI, o a altres edificacions anteriors; l’any 2011 es va dur a terme una rehabilitació arquitectònica del parament vertical de tot el tram de la muralla gràcies a una subvenció econòmica de 200.000 € del programa Romànic Obert; i finalment, l’any 2020 es va fer una intervenció preventiva al claustre del convent de Sant Domènec, edificat a finals segle del segle XVII i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). L’actual excavació arqueològica està dirigida per l’arqueòloga Anna Maria Puig i comptarà amb dos auxiliars d’arqueologia i els treballs de màquina per a l’excavació; té un cost de 15.546,08 € i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha rebut enguany una subvenció econòmica de l’OSIC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya de 6.598,00 €. Està previst que els treballs arqueològics durin deu dies.

 • Setmana de presentacions de llibres a la biblioteca

  Setmana de presentacions de llibres a la biblioteca


  Júlia Domínguez i Montse Cufí aquest dimecres a la tarda han presentat a la capella del Convent de Santa Clara el llibre Jo, Júlia, una presentació que també ha comptat amb l’acompanyament musical d’Auxi López. Jo, Júlia és una novel·la autobiogràfica editada per Edicions Girasol. La història de la Júlia és una història de superació personal en què la protagonista, amb valentia i coratge, aconsegueix trencar amb el seu passat fins a trobar l’equilibri i l’estabilitat. Una història d’una dona extraordinària que commou i encoratja. La vida de la Júlia es mou en un entorn humil que arrenca en plena dictadura franquista. De ben jove, la protagonista es veu obligada a deixar els estudis per anar a treballar. El retrat costumista de l’època, la falta de recursos econòmics, la dictadura franquista amb totes les seves restriccions, el paper reduït de la dona, la mà negra d’un ésser proper i estimat i la traïció familiar; aquest és el marc per on discórrer aquesta novel·la, que de tan real sembla fictícia. La novel·la amaga una clara voluntat de crítica social. Jo, Júlia és també una història que defensa el feminisme, és un crit a favor de les dones, de la seva capacitat per tirar endavant, per lluitar i per demostrar el seu coratge i valentia. Aquesta però no és la única presentació de llibre de la setmana ja que aquest divendres un altre autor visita la biblioteca. A les 19h a la capella de Santa Clara es farà la presentació d’‘Ocurrencias virales’ de Mario Bueno..

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR