La Fira “Del Blat al Pa” ha tingut la Festa de la Sega i la Fira d’ocasió de maquinària agrícola com algunes de les novetats d’aquesta edició.  La Cooperativa Agrícola ha organitzat una demostració de sega de blat, una demostració de fer garbes i de batre el blat que ha anat acompanyada d’una degustació de coca de sucre per part dels Flequers Artesans de les comarques gironines que enguany han col.laborat activament amb la fira.

La Fira del pa va néixer en paral·lel a la posada en funcionament de l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries l’any 1998. Des dels seus inicis, la voluntat era convertir-lo en un referent en la difusió del blat, la farina i el pa, vinculat a Castelló d’Empúries, on ja des d’època medieval hi havia tres molins fariners. Des de l’any 2018 la fira s’organitza conjuntament amb la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries sota el nom “Del Blat al Pa”, unint la Fira del pa i la Fira agrícola d’ocasió. I aquest any s’incorpora a l’organització el Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines. En un cap de setmana marcat per la calor s’han organitzat activitats com el mercat d’alimentació i artesania que s’ha instal·lat a l’aparcament de la Farinera; i la Fira d’ocasió de maquinària agrícola al costat de la Sala Polivalent. També s’han ofert diverses modalitats de visites guiades al museu: la visita guiada normal, la visita teatralitzada i la visita Enfarina’t, que va acompanyada d’una degustació. Amb la participació del Gremi de Flequers Artesans s’ha regalat una bossa de És farina de Girona a les persones que han participat en aquestes visites. També hi ha hagut un parell de xerrades: una sobre la iconografia del blat i el pa en l’art medieval, a càrrec del professor d’Història de l’Art Juan Antonio Olañeta; L’altra xerrada es va centrar sobre un dels pastissers de Castelló d’Empúries, Joan Mallol, de qui aquest any se celebra el centenari del seu naixement. La presentació va anar a càrrec de la seva família.

I com cada any no podien faltar els tallers per aprendre a fer pa, que enguany han anat a càrrec dels Flequers Artesans.

Per completar la programació de la fira també hi ha hagut les actuacions de l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries i l’obra teatral Els Pànids.

Darrera modificació elDilluns, 13 Juny 2022 17:06

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR