Anunci Demòcrates

Q.H.P. Roses - 03/06/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • L’Aula Gastronòmica afronta l’hivern amb noves propostes

  L’Aula Gastronòmica afronta l’hivern amb noves propostes


  L’Aula Gastronòmica prossegueix amb les seves formacions culinàries obertes al públic, avalades pel rotund èxit de participació dels showcookings duts a terme al llarg de 2022. Continuant amb la promoció de la cuina de qualitat de proximitat, de temporada i saludable, els diferents xefs i cuiners mostraran al llarg d’aquests dos mesos l’elaboració de plats d’hivern i quins aspectes dietètics cal tenir en compte durant aquesta temporada. L’Aula Gastronòmica de Roses ja té a punt la nova programació de tallers que ofer aquest hivern, entre el 6 de febrer i el 15 de març, i que comptarà amb demostracions i preparacions de plats per part de la xef Ada Parellada, la nutricionista Anna Torelló i els xefs rosincs Jordi Dalmau i Gregory Abella. Pescadors de la Confraria de Roses oferiran plats típics de mar on el peix és absolut protagonista, els cupcakes de Marta Sánchez aportaran el toc dolç i Maria Rosa Picamal presentarà les seves receptes de quaresma amb robots de cuina Més enllà de la preparació d’àpats, l’Aula oferirà també un taller d’introducció i degustació als vins dolços de la mà de la sommelier Laura Masramon, les persones interessades a participar en els taller ja es poden inscriure a www.rosesgastronomia.cat. Els tallers tenen un preu d’inscripció de 3 €.

 • Roses, pioners en el servei de mediació

  Roses, pioners en el servei de mediació


  Roses ha presentat el Servei de Mediació Juvenil que pretén resoldre conflictes i treballar en el foment del benestar general de la ciutadania a través de la convivència i la mediació. Per fer-ho s’ha creat una adreça de correu electrònic totalment confidencial on els joves que ho necessitin podran exposar la problemàtica que necessiten resoldre. Dues mediadores seran les encarregades de ajudar a solucionar qualsevol conflicte.

 • Feliç any 2973, comunitat amazic

  Feliç any 2973, comunitat amazic


  Aquest dissabte, la comunitat amazic ha celebrat la festa d’any nou Yennayer. Aquesta comunitat commemora el 12 de gener la saga del rei Sheshonq I, que es va convertir en faraó d'Egipte cap a l'any 959 a. C., després de destronar a Ramsés II. El 12 de gener correspon al primer dia del calendari julià i enguany han celebrat l’arribada de l’any 2973 amb un teatre de Roses ple de gom a gom.

 • El Coll de Banyuls torna a ser obert per a la lliure circulació.

  El Coll de Banyuls torna a ser obert per a la lliure circulació.


  Aquest divendres, veïns d’Espolla han obert de nou el Coll de Banyuls per facilitar als visitants de Catalunya Nord l’accés a la 26a. Fira de l’Oli i de l’Olivera del diumenge 22, com sempre han fet en les anteriors edicions. Fa més de dos anys que el govern francès va tancar arbitràriament diversos passos transfronterers. El del Coll de Banyuls és una via tradicional de comunicació entre el Rosselló i l’Alt Empordà. Mentre els responsables polítics dels dos estats responsables de la situació es reunien fa pocs dies i no prenien decisions per solucionar una situació injusta que afecta veïns i treballadors d’un costat i altre de la frontera, són els qui en pateixen les conseqüències que ho resolen. Els qui el proper diumenge s’acostin a la Fira de l’Oli i l’Olivera d’Espolla hi trobaran una parada de l’Associació reivindicant l’obertura del Coll i una de les pedres que fins aquest divendres bloquejaven el pas de vehicles. Els que vulguin podran escriure missatges per exigir que es mantinguin oberts tots els camins i carreteres transfrontereres.

 • A l'ADN KM0 parlem amb l'Ana Novella, pintora de Sant Pere Pescador

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR