L'ANÀLISI - La realitat de les "relacions transfrontereres"

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • LA CUINA DE CAN PEBROTS Suquet de gat del cap de creus amb canana
 • L'Hora de Poder Sergi Morales Cap 5 Temp 2
 • Dues patents sanitàries del segle XVIII, per demostrar no tenir la pesta

  Dues patents sanitàries del segle XVIII, per demostrar no tenir la pesta


  .L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes des del seu servei digital El Document del Mes, dues patents de sanitat emeses per l’Ajuntament de Roses els anys 1765 i 1785. A la més antiga, hi consta que el patró Joan Soteras, de Blanes, i tres mariners, tots lliures de pesta, van arribar a Roses amb el llagut anomenat Sant Antoni de Padua i es dirigiren a continuació cap al port de Barcelona. La segona patent, de 12 de desembre de 1785, va ser emesa a favor del patró català Jaume Nogueras i els seus quatre mariners, que estaven embarcats al canari anomenat Sant Jaume. Per continuar el seu viatge marítim sense cap tipus de problema, les tripulacions necessitaven una patent sanitària que certifiqués que cap dels seus integrants no eren portadors de cap malaltia infecciosa. Si a l'arribada a un port les embarcacions no tenien aquest document, les autoritats de la vila els obligaven a passar una quarantena per evitar qualsevol transmissió de malalties a la població portuària que els acollia. Aquests documents pertanyents al Fons Carles Pàramo Ponsetí, són els únics testimonis coneguts d'aquesta pràctica a Roses.

 • Jordi Compte agraeix la seva confiança als palauencs i treballa pel futur

  Jordi Compte agraeix la seva confiança als palauencs i treballa pel futur


  El candidat de Junts per Palau-saverdera Jordi Compte agraeix la confiança dels palauencs que li varen votar, i assegura que ja treballa per mirar de formar part d’un govern que doni estabilitat pels propers quatre anys a Palau.

 • Plaça per a tothom a la llar d’infants de Castelló

  Plaça per a tothom a la llar d’infants de Castelló


  Els nens i nenes que el curs que ve s’incorporaran a l’educació infantil no obligatòria tenen plaça assegurada a la llar d’infants. En un primer moment, degut a l’alta demanada es temia que no hi hagués prou espai per encabir les sol.licituds però finalment tothom que ha fet la preinscripció ha pogut entrar. En un futur pròxim l’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’haurà de plantejar com ampliar el nombre de places de la llar d’infants. Recordem que a l’estiu la llar d’infants Passeig de les Oques no tanca.

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR