Anunci Demòcrates

REGIDORES-ANNA MASSOT 04/05/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Obertes les inscripcions de Carnaval

  Obertes les inscripcions de Carnaval


  El carnaval de referència a la comarca de l’Alt Empordà, el de Roses, es celebrarà el cap de setmana del 17,18 i 19 de febrer; això vol dir que a Castelló d’Empúries la festa del Carnaval serà el 24, 25 i 26 de febrer. Des de l’àrea de festes per tal de poder organitzar les diferents passades d’aquest cap de setmana s’han obert les inscripcions de colles i carrosses que hi vulguin participar per poder fer una previsió. En el full d’inscripció també s’ha d’especificar si s’assistirà al berenar del Carnaval infantil o al dinar de colles de diumenge. Com cada any el Carnaval tindrà rues a Empuriabrava, divendres a la nit i diumenge al migdia, i al centre històric, dissabte a la tarda i a la nit. Moltes colles ja estan preparant les seves coreografies i carrosses per desfilar i passar un cap de setmana amb molta gresca.

 • Lliurement dels Premis Espiga i Timó

  Lliurement dels Premis Espiga i Timó


  Un any més durant la diada de La Candelera a Castelló d’Empúries s’ha fet l’acte de lliurement dels premis Espiga i Timó 2023. El plenari escull dues persones o entitats rellevants del municipi i les distingeix per la seva tasca. Enguany els premiats han estat Yasmina Alcaraz Moreno, àrbitre internacional de bàsquet i l’Associació Cultural i d'Esbarjo. L’acte que s’ha fet a la capella del Convent de Santa Clara ha acabat amb un piscolabis al claustre obert a tots els assistents.

 • Castelló d’Empúries inicia la campanya de promoció turística

  Castelló d’Empúries inicia la campanya de promoció turística


  El Departament de Turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha iniciat la campanya de promoció turística d’aquest 2023 assistint, aquest mes de gener, a dues fires internacionals, una als Països Baixos i l’altra a Alemanya. De l’11 al 15 de gener, les oficines de turisme han estat presents a Vakantiebeurs, a Utrecht, compartint espai a l’estand del Patronat de Turisme Girona Costa Brava. A Castelló d’Empúries el turisme neerlandès ha estat un dels mercats més importants del 2022. Aquests dies de la fira, els visitants han mostrat interès sobretot en els càmpings i les rutes en bicicleta que es poden trobar a la nostra destinació. D’altra banda, del 21 al 29 de gener, també s’ha celebrat la Boot Düsseldorf, a Alemanya. El certamen arriba aquest any a la seva 54a edició, líder del sector dels esports nàutics, aplega a professionals i compradors de tot el món. Així mateix, des de l’estand del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, es dona a conèixer al públic de la fira el potencial del nostre litoral per a la pràctica dels esports nàutics. Ports de la Generalitat i l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics també hi ha estat presents amb l’objectiu de potenciar les instal·lacions dels ports de Catalunya com a pols d’atracció turística. Amb aquesta finalitat les dues entitats han signat un acord per tal que l’oferta dels ports, com ara el lloguer d’embarcacions o la pràctica d’activitats nàutiques, quedi lligada a la gastronomia, però també a la cultura i l’entorn paisatgístic. La campanya de promoció turística inclourà els pròxims mesos les fires de Berlín, País Basc, França i Barcelona.

 • Els castellonins celebren el dia de La Candelera

  Els castellonins celebren el dia de La Candelera


  Com cada 2 de febrer els castellonins i castellonines han celebrat la diada de La Candelera assistint a la missa solemne presidida per mossèn Joan d’Arquer i amb l’acompanyament musical de la Coral Castellonina, dirigida per Clàudia Coral i avui també amb l’acompanyament al piano d’Ivan Joanals. Per als castellonins aquesta missa és molt especial ja que es fa la benedicció de les Candeles a l’inici de l’ofici i la cerimònia és en honor de la mare de Dèu de la Candelera, copatrona de la vila juntament amb Sant Llorenç. En un dia tan assenyalat fins i tot ha sonat el carrilló de la Basílica de Santa Maria. Recordem que La Candelera és el nom popular amb el qual es coneix la festa cristiana del ritu de la presentació del nen Jesús al temple de Jerusalem, així com la purificació de la seva mare, segons obliga la llei jueva. Aquesta festa se celebra quaranta dies després de Nadal, el 2 de febrer. A Catalunya, la diada es considera el dia per desmuntar el pessebre i, per tant, el moment en què es dona per tancat el cicle de Nadal. Tot seguit la festa local d’hivern ha continuat a la plaça dels Homes amb l’audició de sardanes amb la cobla Foment del Montgrí. La Candelera coincideix amb el dia de la Marmota a Pennsilvània. El dia de la Candelera segons la cultura popular catalana, és plausible fer un pronòstic, a mitjà termini, per saber si l'hivern ha de continuar. Així, segons una dita popular «si la Candelera plora, l'hivern és fora; si la Candelera riu, l'hivern és viu». És a dir que, si no plou, l'ambient hivernal continuarà. Avui sembla que la Candelera tenia ganes de riure per tant si es compleixen els pronòstics encara ens esperen força dies de fred intens aquest hivern.

 • El PSC explica les mocions que va presentar al ple

  El PSC explica les mocions que va presentar al ple


  El PSC en el darrer ple ordinari va presentar dues mocions. La primera, respecte la creació dels premis de la Cultura i les Arts de Castelló d’Empúries i a la creació del Consell Municipal de Cultura. La segona moció presentada pel PSC era respecte a l’ocupació de les parcel·les de propietat municipal situades al polígon industrial El Pla. La primera de les mocions va ser la que va generar més debat mentre que la segona, aprovada per majoria absoluta, va ser l’evidència que cal posar fil a l’agulla per a solucionar aquesta situació que s’allarga des d’inicis de la legislatura.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR