Log in

Els Mossos d’Esquadra ja han pogut esbrinar que el jove de 26 anys i de nacionalitat algeriana que va morir atropellat a la Jonquera el 16 d’octubre es tractava d’un home que va arribar a Espanya en pastera i va ser rescatat a les costes d’Almeria i que intentava creuar la frontera de La Jonquera en direcció a França amagat al para-xocs davanter del camió d’on va caure i va acabar sent atropellat.

Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra han detingut la matinada d’aquest dissabte al peatge de la Jonquera un jove que ha cridat diverses vegades ‘Al·là és gran’. La policia ha demanat que baixés del vehicle sense roba i amb les mans a la vista, el sospitós s’ha atrinxerat al cotxe s’ha negat a seguir les indicacions de la policia i ha s’ha ficat les mans a la butxaca. Els agents han disparat al sospitós a la cama per poder-ho detenir.

Més de quatre-centes persones van participar aquest diumenge al matí en la primera Caminada Contra la Violència de Gènere que es va celebrar a Roses. Una activitat organitzada per la Lídia Marés, una estudiant de batxillerat que va realitzar el seu treball de recerca sobre la violència masclista i que ha destinat tots els beneficis de les inscripcions a un habitatge social per a dones maltractades.

Aquest dissabte al migdia s’ha presentat la candidatura del Partit Popular per Girona. La foto oficial s’ha realitzat davant l’església de Sant Pere de Figueres, on també ha assistit el delegat del Govern a Catalunya Enric Millo. Qui ha assegurat que el PP sempre ha respectat el poder judicial, inclòs el belga. Declaracions que arriben després que divendres es posposés fins el proper 4 de desembre la possible extradició de Carles Puigdemont i els consellers que es troben a Brussel·les.

Els tècnics en seguretat de l’Ajuntament de Figueres han decidit que no s’instal·laran barreres New Jersey a la Rambla de la ciutat per blindar el pas de vehicles a aquest sector de la ciutat durant el Nadal. Quan a aquest indret s’instal·la el tradicional mercat nadalenc. Tot i això, des del consistori s’assegura que hi haurà mesures de seguretat que vetllaran per la tranquil·litat dels vianants.

L’institut Illa de Rodes  reclama el cicle formatiu de grau superior d'animació d’activitats físiques. Després de 10 anys impartint el cicle grau mitjà de conducció d’activitats físiques el medi natural, el centre demana el cicle superior per tal de completar el recorregut educatiu del centre.

La capital de l’Alt Empordà ha tornat a viatjar al món de la ciència ficció amb la Figueres Galàctica. Enguany s’ha celebrat la tercera edició d’aquets certamen que cada vegada ve més atapeït d’actes per a tots els públics però sobretot pels amants del gènere.

La Biblioteca de Castelló d’Empúries, per segon any consecutiu, s’ha sumat a la campanya “Les biblioteques col·laboren amb la Marató de TV3 (2017)” oferint una xerrada sobre les malalties infeccioses.

L’Escola Municipal de Música Antoni Agramont de Castelló d’Empúries ha estrenat la nova sala auditori del Convent de Santa Clara amb una audició de violins.