Anunci Demòcrates

ROSES

Samuel Menacho és el candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Roses


Samuel Menacho és el candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Roses a les eleccions municipals que se celebraran al mes de maig. El president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha volgut destacar la tasca realitzada pels regidors actuals.

Vídeo relacionat

Èxit rotund en la primera LAN Party de Roses


Roses ha celebrat aquest cap de setmana el primer Saló de Tecnologia i Manga amb LAN Party. S’ha realitzat a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports i durant tres dies han passat un gran nombre de jugadors i participants en aquest gran festa de la tecnologia.

Vídeo relacionat

Bosses de tela per evitar el plàstic al mercat itinerant


L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses està repartint 2.000 bosses de tela als mercats itinerants del diumenge. Aquesta setmana ho ha fet al Mercat de la Roba i la propera setmana ho farà al Mercat de la Fruita i la Verdura.

Vídeo relacionat

Junt per Roses inicia un cicle de Xerrades que allargarà fins les municipals


La candidata a les municipals per Junts per Roses, ha preparat pel proper divendres a dos quarts de 8 del vespre, una xerrada que es la primera d’un seguit d’accions que realitzaran fins a les eleccions municipals del proper mes de maig, la convidada en aquesta primera acció serà la que havia portat la conselleria d’afers socials Violant Cervera, que parlarà sobre la llei de la dependència. Junts per Roses, faran mes xerrades d’aquesta mena fins al proper mes de maig, per explicar als votants temes de rellevància.

Vídeo relacionat

Joan Plana presenta la seva candidatura per optar a la alcaldia de Roses


El pròxim divendres a les 19 h al vestíbul del Teatre Municipal de Roses, Joan Plana, presentarà la seva candidatura a ERC de Roses per a eleccions del proper 28 de maig. Després de mostrar la seva voluntat per a tornar a encapçalar la llista republicana com va fer a la conferència "Roses: Construint un futur compartit" on va explicar el projecte que te per a Roses

Vídeo relacionat

Saló de Tecnologia i Manga, a punt


Demà divendres a les 10 del matí obrirà les portes els primer Saló de Tecnologia i Manga, que es celebrarà a Roses durant tot el cap de setmana. avui estan enllestint tot el muntatge, i separant els diferents espais que acolliran totes les activitats que s’han preparat per aquesta gran festa de la cultura tecnològica i el món del Manga i del anime. i una LAN Party non stop, que obrirà les portes demà divendres a les del matí. També i durant aquest cap de setmana es podrà gaudir de la realitat virtual, simuladors de conducció, videojocs de tots els temps, xerrades informatives, tallers, karaoke, tornejos i actuacions, actes que ompliran la Pista Annexa Municipal de tecnologia i entreteniment. Cal recordar a tothom que hi vulgui assistir que cal portar una pantalla per persona amb la consola o el PC i una regleta d’endolls, i l’organització facilita taula, cadira i connexió LAN i elèctrica. Per participar a la LAN Party i als diferents tornejos, cal inscriure’s prèviament a través de www.rosestecnologic.com, espai web que oferirà també els horaris de les diferents activitats i esdeveniments.

Vídeo relacionat

Ja està disponible el calendari fiscal 2023 de Roses


Tota la informació fiscal del municipi corresponent a l’exercici 2023 es troba ja disponible en el llibret editat, el nou calendari fiscal de Roses, en el qual s’indiquen els terminis de pagament dels diferents impostos i taxes que s’aniran succeint al llarg de l’anualitat, així com els llocs, vies i formes de pagament, la informació referent a les domiciliacions de rebuts i a les exempcions i bonificacions a cada cas, per exemple, en els casos de famílies monoparentals i nombroses. El nou Calendari Fiscal ja està disponible en format digital a la web municipal www.roses.cat, mentre que en format paper es pot recollir en les diferents dependències municipals i aquest any com a novetat també es podrà trobar en alguns establiments de Roses

Vídeo relacionat

S’activa l’alerta del Pla PROCICAT per un nou episodi de fred intens


Protecció Civil activa l'Alerta del Pla PROCICAT per un nou episodi de fred intens previst durant aquest cap de setmana. El cos de Mossos d'Esquadra vetllarà per detectar i gestionar en coordinació amb els municipis i el CECAT ajuda per als sense sostre en cas de necessitats excepcionals.

Vídeo relacionat

Roses Aprova un nou projecte per millorar el camp de futbol de la Vinyassa


El ple de l’ajuntament de Roses va aprovar dimecres el nou projecte per la millora del Camp de Futbol de la Vinyassa, tant dels seus espais exteriors on es crearan dos nous espais per l’escalfament, com els interiors, aquest nou projecte s’ha redactat al acceptar pràcticament totes les al·legacions dels clubs que utilitzen l’equipament. També es milloren els espais interiors que s’amplien i s’adapten seguint les recomanacions del consell català de l’esport. Tots els grups que formen el consistori varen estar d’acord al haver-se acceptat les al·legacions dels clubs i per tant varen votar a favor, Algun grup fins i tot va recomanar que ja es hora de començar a pensar en fer un nou estadi. el ple igualment va aprovar el projecte de millora d’eficiència energètica per l’adequació i substitució de l'enllumenat del camp de futbol ambdós punts es varen aprovar per unanimitat.

Vídeo relacionat

Roses presenta La campanya “Fem brillar Roses


El consistori treballa des de 2021 en un canvi en la gestió dels serveis municipals, amb accions com el redimensionat i optimització de contenidors i papereres, el reforç dels serveis de recollida i neteja -sobretot en temporada alta, la incorporació de nous vehicles i equips i les campanyes informatives a peu de carrer. El total de residus originats a Roses el 2021 va ser de quasi 17.000 tones, de les quals 7.500 tones (un 44,5%) corresponien a recollida selectiva i 9.400 (un 55,5%) a fracció resta. Unes xifres que han de millorar sensiblement si el municipi vol assolir els objectius per a la reutilització i el reciclatge marcats per la Unió Europea Diferents accions de comunicació de proximitat, amb l’edició de material informatiu i cartelleria, així com a través de xarxes socials i dels mitjans de comunicació, formaran part d’aquesta campanya. Per això, el lema ‘Fem brillar Roses’, vol transmetre aquesta necessitat d’implicació conjunta i de compromís comú entre Ajuntament i veïns i veïnes, i convida tothom a sumar-se a la responsabilitat de fer lluir Roses, de cuidar-la i de sentir l’orgull de viure en un municipi que vetlla per la neteja i el medi ambient. Joan Plana, alcalde de Roses, assenyala en aquest sentit que "gestionar bé els residus i la neteja és una responsabilitat compartida entre l’Ajuntament i totes les persones que resideixin i treballin a Roses ‘Fem Brillar Roses’ vol generar un canvi d’hàbits en la ciutadania i millorar les xifres de la recollida selectiva a la ciutat, reduint les deixalles dipositades en contenidors d’una fracció diferent a la què correspon.

Vídeo relacionat

Dimecres ple ordinari a l'Ajuntament de Roses


Roses ha programat per dimecres a les set de la tarda el primer ple ordinari del 2023 que compte amb nou punts en l’ordre del dia. El primer com de costum l’aprovació de l’acta anterior, el segon informació d'alcaldia, el tercer tractarà l’aprovació inicial del text refós anomenat modificació del projecte tècnic per a l’adequació i ampliació de la il·luminació del perímetre defensiu i estructures interiors de la Ciutadella de Roses En el quart s’aprovarà inicialment el projecte d'adequació dels espais exteriors i modificació del projecte de reforma i ampliació d'edificacions auxiliars al camp de futbol de la Vinyassa. En el cinquè tractarà d’aprovar inicialment el projecte de millora d’eficiència energètica per l’adequació i substitució de l'enllumenat del camp de futbol de la Vinyassa i legalització de la instal·lació elèctrica del conjunt de l'equipament. El sisè tractarà la modificació de l’ordenança fiscal 8. En el setè es tractarà l’autorització al regidor Marc Danés Zurdo la compatibilitat de l'activitat pública amb la privada per exercir la feina d'agent assegurador i assessor financer, El vuitè tractarà els assumptes urgents i l’últim com de costum serà el de precs i preguntes. El ple el podran seguir aquest dimecres en directe per les xarxes socials d’Empordà Televisió o en la nostre web, i dijous el podran veure íntegrament a Empordà Televisió a partir de dos quarts de nou.

Vídeo relacionat

Dijous cultural a Roses amb la presentació d'un llibre i el Cinema Cicle Gaudí


El dijous serà una jornada molt cultural a Roses s'iniciarà a les 18,30h. a la biblioteca ama la presentació de la novel·la "Bocins de pell" d'Isabel Guzmán Per continuar a les 20:15 h, al Teatre Municipal on torna el Cinema Cicle Gaudí amb la pel·lícula "42 segundos" Un film basat en la participació de la selecció espanyola de waterpolo a les olimpíades de Barcelona 92. La pel·lícula ha estat dirigida Àlex Murrull i Dani de la Orden. Les entrades com sempre es poden adquirir a Roses Cultura al preu de 4,5€ o a les taquilles del Teatre al matí, la dura del film serà de 106 minuts.

Vídeo relacionat

L’Aula Gastronòmica afronta l’hivern amb noves propostes


L’Aula Gastronòmica prossegueix amb les seves formacions culinàries obertes al públic, avalades pel rotund èxit de participació dels showcookings duts a terme al llarg de 2022. Continuant amb la promoció de la cuina de qualitat de proximitat, de temporada i saludable, els diferents xefs i cuiners mostraran al llarg d’aquests dos mesos l’elaboració de plats d’hivern i quins aspectes dietètics cal tenir en compte durant aquesta temporada. L’Aula Gastronòmica de Roses ja té a punt la nova programació de tallers que ofer aquest hivern, entre el 6 de febrer i el 15 de març, i que comptarà amb demostracions i preparacions de plats per part de la xef Ada Parellada, la nutricionista Anna Torelló i els xefs rosincs Jordi Dalmau i Gregory Abella. Pescadors de la Confraria de Roses oferiran plats típics de mar on el peix és absolut protagonista, els cupcakes de Marta Sánchez aportaran el toc dolç i Maria Rosa Picamal presentarà les seves receptes de quaresma amb robots de cuina Més enllà de la preparació d’àpats, l’Aula oferirà també un taller d’introducció i degustació als vins dolços de la mà de la sommelier Laura Masramon, les persones interessades a participar en els taller ja es poden inscriure a www.rosesgastronomia.cat. Els tallers tenen un preu d’inscripció de 3 €.

Vídeo relacionat

Torna a Roses l’aventura de ser pares amb algunes novetats


Sota el lema ‘Fem de la família el millor lloc per créixer’, el programa L’Aventura de ser pares per al 2023 oferirà un total d’11 sessions grupals, participatives i dinàmiques, que tractaran i aprofundiran aspectes com els rols de mares i pares, l’autoestima i l’assertivitat, com parlar als fills i filles perquè aquests escoltin, l’expressió i gestió de les emocions, resolució de conflictes, o el temps lliure i oci en família, entre d’altres. Les famílies interessades a participar en aquesta nova edició del programa han d’enviar un correu electrònic amb el nom i cognoms i un número de telèfon de contacte a: aventuradeserpares@roses.cat La data límit d’inscripció és el 27 de gener.

Vídeo relacionat

Roses, pioners en el servei de mediació


Roses ha presentat el Servei de Mediació Juvenil que pretén resoldre conflictes i treballar en el foment del benestar general de la ciutadania a través de la convivència i la mediació. Per fer-ho s’ha creat una adreça de correu electrònic totalment confidencial on els joves que ho necessitin podran exposar la problemàtica que necessiten resoldre. Dues mediadores seran les encarregades de ajudar a solucionar qualsevol conflicte.

Vídeo relacionat

Feliç any 2973, comunitat amazic


Aquest dissabte, la comunitat amazic ha celebrat la festa d’any nou Yennayer. Aquesta comunitat commemora el 12 de gener la saga del rei Sheshonq I, que es va convertir en faraó d'Egipte cap a l'any 959 a. C., després de destronar a Ramsés II. El 12 de gener correspon al primer dia del calendari julià i enguany han celebrat l’arribada de l’any 2973 amb un teatre de Roses ple de gom a gom.

Vídeo relacionat

Definit el calendari de fires de Rose


Ja està definit el calendari de Fires que duen a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses per aquest 2023. Un calendari que aglutina accions gastronòmiques, econòmiques i comercials amb la complicitat del sector empresarial de la vila.

Vídeo relacionat

La ruta de les tapes i les fires de la rosa i la cervesa ja tenen dates


Les edicions de 2023 de la Ruta de les Tapes, Fira de la Rosa, Fira de la Cervesa i Festivalet, ja tenen dates. Promoció Econòmica de Roses continua així apostant per la realització d’esdeveniments d’impuls a la gastronomia i al comerç al llarg de l’any. Els empresaris de Roses aposten des de fa temps per aquesta mena de fires com es veu en la participació que any rere any va creixent. Promoció econòmica aposta per la organització d’aquests actes al llarg de l’any, i incidint en aquells períodes de fora de temporada alta que són més susceptibles d’atreure públic i visitants. D’aquesta manera, la Ruta de les Tapes tindrà lloc del 17 al 26 de març, la Fira de la Rosa entre el 8 i l’11 de juny, la Fira de la Cervesa del 13 al 15 d’octubre, i finalment, els dies 11 i 12 de novembre, en ple estiuet de Sant Martí, tindrà lloc una nova edició del Festivalet de Roses.

Vídeo relacionat

Dilluns s’obren les inscripcions per a l’Esquiada Jove 2023


Dilluns s’obriran les inscripcions per participar a l’esquiada jove que l’àrea de joventut de l’ajuntament de Roses ha programat pel proper 4 de febrer. La sortida comptarà amb transport amb bus gratuït i totes les persones participants podran beneficiar-se d'un forfet a preu més econòmic. Les inscripcions per apuntar-se a l’activitat es poden realitzar a partir del proper dilluns a les instal·lacions del CAR Jove de Roses i romandran obertes fins exhaurir places.

Vídeo relacionat

La Flota pesquera de Roses començarà dilluns una veda de 2 mesos i mig


Aquest era l’aspecte que presentava el port de Roses aquest mati, a dos dies d’iniciar la veda, a excepció d’una embarcació la resta a sortit a feinejar tot i el vent, ja que a part d’avui demà ser l’últim dia de pesca fins al proper 3 d’abril, ja que la confraria de Roses com la resta de les confraries gironines portaran a terme en els pròxims mesos una aturada biològica, per deixar refer-se als caladors. Palamós, va iniciar l'aturada l' 1 de gener. Port de la Selva, Llançà i Roses començaran el pròxim dilluns 23 de gener i no hi tornaran fins al 3 d'abril. Mentre que Blanes començarà la veda el 27 de gener i la mantindrà fins al 26 de març. D'altra banda, el govern espanyol ha anunciat que mantindrà, durant el 2023, el sistema d'ajudes aplicat l'any passat per compensar a la flota pesquera la reducció dels dies pesca que es va acordar al Consell de Ministres de la Unió Europea. La reducció dels dies de pesca serà d'entre el 7% al 3,5% i sempre que la flota adopti una d'aquestes dues compensacions: apostar per mesures de millora de selectivitat, amb xarxes que milloren el pas d'alevins o bé fer una veda de quatre setmanes consecutives. En aquest sentit, les confraries de la província han acordat el tancament del calador de la zona de l'1 de febrer a l'1 de març.

Vídeo relacionat

Condemnat un administrador de la propietat de Roses a sis mesos de presó


La secció tercera de l’Audiència de Girona ha condemnat un administrador de la propietat de Roses a sis mesos de presó per apropiar-se indegudament de prop de 50.000 euros d’una comunitat de propietaris de Roses. L’acusat va admetre haver comès un delicte de falsedat documental i un delicte continuat d’apropiació indeguda, i les parts van pactar una rebaixa de pena. Inicialment, la fiscalia li demanava 5 anys de presó, però li ha reconegut una atenuant de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici, sense que sigui atribuïble a l’acusat. També haurà de pagar una multa de 900 euros. Pel que fa a la quantitat defraudada, se’n hauran de fer càrrec les asseguradores que el processat tenia contractades. L’acusat, que feia quinze anys que s’encarregava d’administrar aquella propietat, va desviar diners a comptes personals entre 2010 i 2014. El seu càrrec li permetia operar amb plenes facultats per fer pagaments i cobraments i tenia accés al compte de la comunitat. També va introduir als comptes anuals de la comunitat partides comptables que no s’ajustaven a la realitat.

Vídeo relacionat

Roses presenta el punt quilomètric 0 del passeig de Santa Margarida


Aquest mati s’ha presentat el punt quilomètric 0, a tocar la Bocana de Santa Margarida, això forma part d’una petició feta pel club d’atletisme Roses, per marcar un recorregut des d’aquest punt i fins a l’Almadrava un circuit de 7 quilometres que servirà per a la gent que vol caminar i pels turistes per saber quants kilòmetres fan. Des de l’ajuntament es va veure molt positivament la iniciativa per això a partir d’ara es posarà una marca al passeig cada 500 metres, ja que es una bona cosa per la gent que fa esport i pot ser un reclam turístic. El nou recorregut tindrà una llargada de set quilometres des de la bocana de Sant Margarida fins a l’Almadrava.

Vídeo relacionat

Activitats del CAR de Roses per aquest hivern


El Centre d’Activitats de Roses-CAR, després de l’èxit de les activitats de Nadal, inicia l’any amb una programació d’activitats per a joves que inclou una desena de cursos i tallers entorn a disciplines que van des de la zumba o el breakdance fins als tallers de cuines del món, estètica, realitat virtual, manga, teatre o manualitats. Continua a més oferint serveis d’informació i assessorament juvenil entorn a diferents temàtiques, d’orientació d’estudis i professional, així com espais on, simplement, passar una bona estona en companyia de joves que comparteixen les mateixes inquietuds. Totes les activitats són gratuïtes i les inscripcions als tallers s’obriran el dilluns, 23 de gener.

Vídeo relacionat

Roses presenta aquest divendres el nou Servei de Mediació Juvenil


El nou servei de mediació que l’Ajuntament de Roses posa a partir d’ara a disposició dels joves del municipi de manera totalment gratuïta, parteix dels resultats d’un estudi i diagnosi previs realitzats durant els darrers mesos, els resultats dels quals també es presentaran divendres a partir de les 7 de la tarda al teatre Municipal Aquest treball de camp previ, dut a terme per educadors que han recorregut carrers i equipaments del municipi freqüentats pel jovent i que els ha permès interactuar amb els nois i noies, ha permès conèixer els perfils del teixit juvenil de Roses, les seves situacions i necessitats, així com l’origen de determinades conductes al carrer.

Vídeo relacionat

Roses presenta els cartell del primer Carnaval post pandèmic


Per despertar l’esperit carnavaler de rosincs i rosinques, l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Festes, Èric Ibáñez, han desvetllat el cartell que il·lustrarà l’edició del Carnaval d’enguany, juntament amb la dissenyadora del mateix. Èric Ibáñez, ha manifestat que Roses recuperarà per fi la totalitat d’activitats i programació habituals, després que, l’any 2021 s’anul·lés la seva celebració i el passat any es limitessin les activitats. L’autora, Sara Rosell, ha volgut plasmar amb aquesta creació, un Carnestoltes innocent i ple de colors La presentació del cartell s’ha fet al Port Pesquer de Roses, a tocar de l’esplanada que es va tancar perquè les colles de carnaval poguessin aplegar-se en acabar les passades i continuar la festa, i serà la imatge omnipresent del Carnaval 2023 a Roses i amb ella s’il·lustraran totes les campanyes i material promocional que l’Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió de la festa. Roses celebrarà aquest any la seva festa més emblemàtica, el Carnaval, del 16 al 20 de febrer

Vídeo relacionat

El Consell Científic del Parc Natural del Montgrí rebutja el parc eòlic marí


Un informe aprovat pel Consell Científic del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter assegura que els projectes de parcs eòlics marins previstos al golf de Roses no tenen prou garanties mediambientals. Els preocupa l'arribada a terra de les conduccions elèctriques, ja que passarien molt a prop de la zona protegida de les illes Medes i també els preocupa és l'impacte paisatgístic des del Parc Natural.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR