ROSES

Ja neden a Roses els esportistes europeus preparen les seves competicions a la Piscina Municipal


Han arribat a Roses els primers nadadors que del 6 al 25 de febrer i de l’1d’abril al 5 de maig, durant a terme els seus entrenaments a la Piscina Municipal de Roses, que es convertirà en centre d’entrenament de diferents clubs europeus, durant aquest període, en total seran 14 clubs de triatló i natació, provinents majoritàriament de França, superant els 350 participants, entre esportistes i equips d’entrenament els que es desplaçaran a Roses La majoria d’equips realitzen estades que oscil·len entre 5 dies i una setmana. Molt d’ells repeteixen després de les bones experiències d’anys anteriors, atrets per la idoneïtat de l’equipament i de la resta d’instal·lacions esportives del municipi, així com pel fet que a Roses disposen de l’oferta d’allotjament i serveis que necessiten.

Vídeo relacionat

La Revista de Carnaval de Roses ja està disponible


A pocs dies de la celebració del Carnaval de Roses 2023 (del 16 al 20 de febrer), ja es troba disponible per al públic la Revista de Carnaval, amb un extens recull de fotografies de les passades i esdeveniments de l’edició celebrada el passat 2022. Els punts de distribució de la revista són l’Ajuntament, la Biblioteca i l’Oficina de Turisme.

Àngel Reynal va prendre el relleu de Robin Townsend com a fotògraf del Carnaval de Roses l’any 2020, i continuà immortalitzant amb la seva càmera les passades, actes i festes del Carnaval 2022 (l’edició 2021 no es va celebrar a conseqüència de la pandèmia). Els milers de fotografies realitzades de cada edició es dipositen a l’Ajuntament, amb l’objectiu de mantenir el fons fotogràfic del carnaval rosinc per a la preservació d’aquest important testimoni gràfic. Un recull de 250 fotografies entre les realitzades per Reynal l’any passat, es pot veure ja a la revista de Carnaval acabada de publicar on, al llarg de les seves 52 pàgines, es fa un recorregut per la festa de dijous d’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, per les passades de divendres, dissabte i diumenge, i per l’arrossada i l’enterrament que tenen lloc dilluns. La salutació de l'alcalde, Joan Plana, obre la revista recordant la suspensió del Carnaval de 2021 i l’adaptació de 2022 a les restriccions sanitàries encara vigents, i parla de com aquests darrers temps complicats, han de servir per valorar encara més el Carnaval i optimitzar-ne la seva organització perquè la festa en surti reforçada. El programa de festes, les bases del concurs fotogràfic del Carnaval 2023 i la informació sobre el punt lila, completen els apartats de la revista, que ja es troba disponible al Servei d’Atenció a la Ciutadania-SAC de l’Ajuntament, a la Biblioteca Municipal i a l’Oficina de Turisme. L’Ajuntament ha editat un total de 3.000 revistes que es distribuiran fins a la fi d’existències. La imatge que il·lustra la portada és el cartell de Carnaval de l’edició d’enguany, obra de la il·lustradora Sara Rosell Betriu. ,

Preveuen una inversió de 6,5MEUR a la terminal de Vilamalla


Els Pressupostos de Catalunya 2023 tiraran endavant gràcies a l’acord que ha arribat el govern de la Generalitat amb els Comuns i el PSC. A la província de Girona s’invertiran 156 Milions d’Euros, una xifra que suposa un 40% més. 6,5 milions d’euros es destinaran a millorar la versatilitat i les prestacions de la terminal de Vilamalla. Un pas important per potenciar el transport transfronterer de mercaderies per ferrocarril.

Vídeo relacionat

Jaume Geli i Pilar Farrés inauguren ‘Nit’ a Ca l’Anita de Roses


Aquest divendres al vespre es va presentar l’exposició Nit. Una obra conjunta de Pilar Farrés i Jaume Geli i que es podrà visitar a la sala d’exposicions de Ca l’Anita de Roses fins el 19 de març.

Vídeo relacionat

El Grup Terraza entrega un vehicle elèctric a la Fundació Altem


Aquest dissabte al migdia, el Grup Terraza, ha fer entrega d’un vehicle elèctric a la Fundació Altem. És el resultat de la primera nit solidària que van celebrar el passat 11 de novembre i on es van recaptar més de 10.000€.

Vídeo relacionat

El Conseller Carles Campuzano es reuneix amb les entitats socials de Roses


El conseller d'Afers Socials, Carles Campuzano, va visitar aquest dissabte la vila de Roses. Va aprofitar per reunir-se amb les entitats socials del municipi. Una trobada per conèixer la situació que viuen i els reptes amb els que es troben.

Vídeo relacionat

Protecció Civil activa l’alerta per fort onatge


El temporal, que ha començat al nord, ja s’estén a tot el litoral català. Per aquesta raó des de Protecció Civil han activat l’alerta per fort onatge a tota la costa de Catalunya. Un dels efectes d’aquest temporal que ens acaba d’entrar i que està fent que a l’Alt Empordà ja es puguin veure, també, les primeres nevades a cotes a partir dels 500 metres.

Vídeo relacionat

Josep Maria Martínez, candidat del PSC a Roses


La Ciutadella de Roses ha acollit l’acte de presentació del cap de llista del PSC a Roses per ales properes eleccions municipals. Josep Maria Martínez és la primera vegada que encapçala la llista socialista rosinca.

Vídeo relacionat

Quim Masferrer esgota les entrades de Roses i oferirà una segona sessió el mateix dia


L’àrea de Cultura de Roses havia programat per al 18 de març l’obra de Quim Masferrer, Bona Gent, pràcticament el mateix dia que les entrades es varen posar a la venda es varen esgotar, per aquest motiu l’ajuntament va pactar amb l’actor la possibilitat de fer una altre sessió el mateix dia perquè la gent que volgues veure l’obra pugues anar, i així s’ha fet el dia 18 a les 17.30 es farà una segona representació Aquesta ha esta la primera vegada a Roses que es fan dues representacions d’una obra el mateix dia. Les entrades per a aquesta funció addicional ja estan a la venda com sempre a les taquilles del teatre i a Roses cultura.cat

Vídeo relacionat

Divendres s’inaugura a Ca l’Anita l’exposició de De Jaume Geli i Pilar Farrés


Jaume Geli i Pilar Farrés inauguraran demà divendres 3 de febrer a les 7 de la tarda l’exposició “Nit” on la foscor es deixa veure amb la recessió hivernal de la llum; abraça l’espai expositiu per desplegar les virtuts plàstiques en pell, forma i ombra, el dia de la inauguració hi participarà la Cia. El Paller amb una peça creada per a l'exposició. La mostra hi serà a Ca l’Anita del 3 de febrer al 19 de març

Vídeo relacionat

Gosbi ha portat un parell de gossos a l’escola JVV per interactuar amb la mainada


Dos responsables del projecte Gosbi del Girona Futbol club, ja que son una de les empreses patrocinadores del club, han desplaçat un parell de gossos ensinistrats, el Mico i la Canya que curiosament també es la mascota del club, a l’escola Jaume Vicens Vives per interactuar amb la mainada ja que amb aquestes sessions socioeducatives, s’aconsegueix molt implicar als nens i aporta moltes avantatges per ells en la seva relació tant amb els animals com amb els seus propis companys La mainada aquest mati s’ho ha passat d’allò mes bé amb aquest dos gossos amb el que han posat en practica totes les seves habilitats Des de l’escola es valoren molt positivament aquestes jornades en les que intentaran que passin per elles la totalitat dels alumnes de primària.

Vídeo relacionat

Resum de la Junta de Govern del dia 2 de febrer de 2023


La junta de Govern de Roses d’aquesta setmana va tractar un total de 21 punts, Vero Medina en destaca els mes rellevants, es va aprovar la programació de les activitats del CAR, es va aprovar la sortida a la Molina i la la programació de les activitats de Ca l’Anita de gener a agost, i es va aprovar definitivament el projecte de museïtzació amb realitat virtual del Castell de la Trinitat.

Vídeo relacionat

14 clubs esportius europeus preparen les seves competicions a la Piscina de Roses


Del 6 al 25 de febrer i de l’1d’abril al 5 de maig, la Piscina Municipal de Roses es convertirà en centre d’entrenament de diferents clubs europeus, durant aquest període, realitzaran els seus entrenaments a les instal·lacions de la Piscina un total de 14 clubs de triatló i natació, provinents majoritàriament de França, superant els 350 participants, entre esportistes i equips d’entrenament. La majoria d’equips realitzen estades que oscil·len entre 5 dies i una setmana. Molt d’ells repeteixen després de les bones experiències d’anys anteriors, atrets per la idoneïtat de l’equipament i de la resta d’instal·lacions esportives del municipi, així com pel fet que a Roses disposen de l’oferta d’allotjament i serveis que necessiten. La regidora d’Esports i presidenta de la Piscina Municipal, Verònica Medina Flores, assenyala valora molt positivament aquestes estades: "és tot un goig per a nosaltres ser escollits com a centre d'entrenament de molts clubs europeus que es preparen per a les competicions. Per una banda, això reafirma el compromís de qualitat que es treballa diàriament i per l'altra banda, fomenta el gran valor de Roses com a destinació turística". Pel que fa als abonats i usuaris de l’equipament, es recomana consultar setmanalment l’ocupació dels espais de la piscina, a través de la pàgina web piscinaroses.cat. En aquelles franges de forta ocupació a la piscina profunda, s’habilitaran 2 carrers longitudinals a la piscina poc profunda (de 17m x 2m) per al bany lliure, sempre que aquest vas estigui disponible.

Vídeo relacionat

Fàtima, amb Mercé Arànega, arriba aquest dissabte al TMR


L’obra, escrita i dirigida per Jordi Prat, Fatima se situa en el Raval, el barri on viu Fàtima (Queralt Casasayas), un personatge que s’endinsa en un viatge perillós cap a la drogoaddicció per superar el dolor derivat d’un fet traumàtic. Una obra de teatre fosca, però poètica on les drogues són només una excusa per parlar de la societat abandonada i de realitats que sovint preferim ignorar. L’obra es representarà dissabte 4 de febrer a les 20.15 h les entrades al preu de 15 € ja es poden adquirir a www.rosescultura.cat.

Vídeo relacionat

L’Ecomuseu Farinera rep una subvenció per a la redacció del Projecte de renovació museogràfica


L’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries ha rebut subvenció del Departament de Cultura per a la redacció del Projecte de renovació museogràfica de la seva exposició permanent dins la convocatòria de Subvencions per la implementació de programes estratègics i projectes específics dels museus – 2022. Aquesta proposta de renovació museogràfica respon a un dels objectius del pla estratègic del museu: disposar d’una proposta de valor que respongui de forma més directa als interessos i necessitats de la població. Una de les seves línies de desenvolupament és Revisar i prioritzar les línies argumentals del relat del museu per dissenyar i implementar accions de comunicació més eficients. La museografia actual va ser inaugurada l’any 2004 i, tot i que funciona prou bé, té un recorregut de millora considerable tant pel que fa a l’experiència de la visita com a la seva accessibilitat i sostenibilitat. En la nova proposta, l’exposició esdevé el nexe de comunicació entre el museu i la societat, un espai de diàleg entre persones, que dona lloc a noves mirades. Un entorn en el qual es produeixen transformacions, en què es parla dels problemes actuals i s’estimula el debat envers possibles solucions. Des del punt de vista del disseny es tenen en compte dos criteris a l’hora de plantejar-ne l’execució: sostenibilitat pel que fa als materials i accessibilitat universal, tant física com cognitiva.

Vídeo relacionat

Doble promoció per a noves altes i ex abonats a la Piscina Municipal de Roses


La Piscina Municipal de Roses se suma al carnaval i ha preparat unes noves promocions, una per a noves altes durarà fins al 31 de març i permetrà a totes les persones que s’abonin per primera vegada a la instal·lació, gaudir d’una matrícula de només 20 € per a qualsevol tipus de quota mensual. L’altre per les persones ex abonades que faci més de 3 mesos que estiguin donades de baixa i al corrent de pagament, podran tornar a abonar sense haver de pagar la quota de matrícula d’entrada. En aquest cas la promoció finalitzarà el 28 de febrer. La Piscina Municipal de Roses és la primera instal·lació esportiva de les comarques gironines que obté el Segell de Qualitat atorgat pel Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC), amb la modalitat màxima de tres estrelles.

Vídeo relacionat

La cantant francesa Zaz, primera artista confirmada al Festival Sons del Món 2023


El Festival Sons del Món ja ha desvetllat la primera confirmació de la seva pròxima edició: La cantant francesa Zaz. L’autora d’èxits mundials com “Je veux” o “On ira” presentarà el seu cinquè disc, Isa, a la Ciutadella de Roses en el marc de la gira mundial “Organique Tour”. El concert de Zaz tindrà lloc el dia 3 d’agost a la Ciutadella de Roses i les entrades ja estan ala venda des de el passat 27 de gener. Zaz va publicar el seu cinquè disc Isa la tardor del 2021, un àlbum pintat amb emocions sinceres que va compondre durant el confinament de la primavera de 2020. Per a aquest nou àlbum va treballar amb el productor holandès REYN amb qui es va prendre el temps d’aplicar un color particular a cada cançó, amb una veu que no necessita cap introducció, tan vivaç com emotiva, i lletres directes que són alhora íntimes i personals. Al Sons del Món portarà un espectacle especial, enèrgic, positiu i, com sempre, amb "de la joie et de la bonne humeur" per viure la vie en rose. L’artista es mostra més propera que mai en aquesta gira on retorna a la seva essència. La 16a edició del festival delicatessen de l’Empordà, el Sons del Món, se celebrarà un any més exclusivament a la Ciutadella de Roses, un espai patrimonial i arqueològic, que és un dels escenaris més privilegiats de la Costa Brava.

Vídeo relacionat

Roses reparteix els segells de qualitat Sempre Roses, comerç tot l’any


Aquesta setmana s’han començat a repartir els primers distintius del segell de qualitat "Sempre Roses, comerç tot l’any" la concessió del certificat està avalada per l’Àrea de Promoció Econòmica i permetrà mostrar el distintiu a aquells establiments reconeguts, oferint així un valor afegit a la seva oferta i als seus serveis, i afegint un plus de seguretat i confiança per als clients. A part de la placa que identifica els establiments adherits i com a curiositat també es col·loca una cadira a l’entrada de l’establiment. Els establiments interessats a obtenir el segell "Sempre Roses, comerç tot l’any” poden posar-se en contacte amb promocioeconomica@roses.cat.

Vídeo relacionat

Resum de la junta de Govern del dia 26 01 2023


Marc Danés ens ha fet avui el resum de la Junta de Govern de Roses d’aquesta setmana, que contenia moltíssims punts, després d’enumerar-los tots ha destacat un parell l’aprovació per a la realització del primer Saló de cultura tecnològica i el Manga que es farà durant tot el cap de setmana, i la modificació del pla d’usos de platges on s’ha inclòs la possibilitat de la instal·lació d’un parc aquàtic amb inflables flotants.

Vídeo relacionat

Samuel Menacho és el candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Roses


Samuel Menacho és el candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Roses a les eleccions municipals que se celebraran al mes de maig. El president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha volgut destacar la tasca realitzada pels regidors actuals.

Vídeo relacionat

Èxit rotund en la primera LAN Party de Roses


Roses ha celebrat aquest cap de setmana el primer Saló de Tecnologia i Manga amb LAN Party. S’ha realitzat a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports i durant tres dies han passat un gran nombre de jugadors i participants en aquest gran festa de la tecnologia.

Vídeo relacionat

Bosses de tela per evitar el plàstic al mercat itinerant


L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses està repartint 2.000 bosses de tela als mercats itinerants del diumenge. Aquesta setmana ho ha fet al Mercat de la Roba i la propera setmana ho farà al Mercat de la Fruita i la Verdura.

Vídeo relacionat

Junt per Roses inicia un cicle de Xerrades que allargarà fins les municipals


La candidata a les municipals per Junts per Roses, ha preparat pel proper divendres a dos quarts de 8 del vespre, una xerrada que es la primera d’un seguit d’accions que realitzaran fins a les eleccions municipals del proper mes de maig, la convidada en aquesta primera acció serà la que havia portat la conselleria d’afers socials Violant Cervera, que parlarà sobre la llei de la dependència. Junts per Roses, faran mes xerrades d’aquesta mena fins al proper mes de maig, per explicar als votants temes de rellevància.

Vídeo relacionat

Joan Plana presenta la seva candidatura per optar a la alcaldia de Roses


El pròxim divendres a les 19 h al vestíbul del Teatre Municipal de Roses, Joan Plana, presentarà la seva candidatura a ERC de Roses per a eleccions del proper 28 de maig. Després de mostrar la seva voluntat per a tornar a encapçalar la llista republicana com va fer a la conferència "Roses: Construint un futur compartit" on va explicar el projecte que te per a Roses

Vídeo relacionat

Saló de Tecnologia i Manga, a punt


Demà divendres a les 10 del matí obrirà les portes els primer Saló de Tecnologia i Manga, que es celebrarà a Roses durant tot el cap de setmana. avui estan enllestint tot el muntatge, i separant els diferents espais que acolliran totes les activitats que s’han preparat per aquesta gran festa de la cultura tecnològica i el món del Manga i del anime. i una LAN Party non stop, que obrirà les portes demà divendres a les del matí. També i durant aquest cap de setmana es podrà gaudir de la realitat virtual, simuladors de conducció, videojocs de tots els temps, xerrades informatives, tallers, karaoke, tornejos i actuacions, actes que ompliran la Pista Annexa Municipal de tecnologia i entreteniment. Cal recordar a tothom que hi vulgui assistir que cal portar una pantalla per persona amb la consola o el PC i una regleta d’endolls, i l’organització facilita taula, cadira i connexió LAN i elèctrica. Per participar a la LAN Party i als diferents tornejos, cal inscriure’s prèviament a través de www.rosestecnologic.com, espai web que oferirà també els horaris de les diferents activitats i esdeveniments.

Vídeo relacionat

Ja està disponible el calendari fiscal 2023 de Roses


Tota la informació fiscal del municipi corresponent a l’exercici 2023 es troba ja disponible en el llibret editat, el nou calendari fiscal de Roses, en el qual s’indiquen els terminis de pagament dels diferents impostos i taxes que s’aniran succeint al llarg de l’anualitat, així com els llocs, vies i formes de pagament, la informació referent a les domiciliacions de rebuts i a les exempcions i bonificacions a cada cas, per exemple, en els casos de famílies monoparentals i nombroses. El nou Calendari Fiscal ja està disponible en format digital a la web municipal www.roses.cat, mentre que en format paper es pot recollir en les diferents dependències municipals i aquest any com a novetat també es podrà trobar en alguns establiments de Roses

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

TAMBÉ ET POT INTERESSAR