ROSES

 Minut de silenci a Roses en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol al Marroc


  Aquest diumenge, davant de l'Ajuntament de Roses, s'ha guardat un minut de silenci en record de les víctimes del devastador terratrèmol que va sacsejar el Marroc el 8 de setembre. El sisme ha causat més de 2.000 morts i grans danys materials.

Vídeo relacionat

Xerrada De la Vila a la fortalesa Les noves excavacions a la vila medieval de Roses


Dimecres a la tarda es va posar en marxa el VI Cicle de xerrades d'arqueologia de la Càtedra UdG, amb la xerrada: De la Vila a la fortalesa. Les noves excavacions a la vila medieval de Roses, que va anar a càrrec de Lluís Palahí de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic.

Vídeo relacionat

El camp de futbol de La Vinyassa renovarà la instal·lació elèctrica


Actualment, el camp municipal de futbol La Vinyassa disposa d’una instal·lació formada per quatre torres d’il·luminació, cadascuna de les quals conté amb cinc làmpades de 2.000 w. La seva renovació consistirà en la substitució d’aquests focus del terreny de joc, d’acord a les necessitats actuals d’il·luminació i a l’objectiu d’estalvi energètic i econòmic. Per aconseguir-ho, s’instal·laran focus de tecnologia LED que aporten una llum d’intensitat uniforme. Aprofitant aquesta actuació també es dotarà una de les torres de dos conjunts de projectors per il·luminar la nova pista de bicicletes BTT. Pel que fa a la resta de la instal·lació de vestidors, bar i entorns, s’adequaran els subquadres elèctrics per fer-la més racional i permetre independitzar la il·luminació de cadascun dels espais.

Vídeo relacionat

Roses destinarà 3 milions d’euros a solucionar l’alta salinitat del clavegueram de Santa


l’Àrea d’Infraestructures i Serveis de l’Ajuntament ha aprovat inicialment, el projecte per solucionar les infiltracions d’aigües salines a les xarxes de sanejament de Santa Margarida i Salatar, que preveu l’execució de quatre actuacions principals: 1er la rehabilitació de 2.620 m de col·lectors per aconseguir l’estanquitat de les conduccions actuals, 2on la substitució dels col·lectors trencats o col·lapsats, 3er la instal·lació de 640 metres de noves canonades de polietilè; i 4rt la substitució de 19 pous de registre on s’han detectat problemes d’estanquitat. Les obres de rehabilitació als col·lectors, atesa l’envergadura del projecte, es duran a terme de manera gradual en diferents fases. L’adaptació final de la xarxa de sanejament a la seva correcta funció, sense filtracions, significarà també un important estalvi en el consum d’aigua per al reg de plantes i zones enjardinades del municipi, ja que la disminució de la salinitat permetrà emprar l’aigua regenerada a aquest ús.

Vídeo relacionat

Roses amplia el servei de socorrisme de platges fins al 26 de setembre


El servei de vigilància de platges, que cada finalitzava l’11 de setembre aquest any s’allargarà fins al 26 de setembre en horari de dos quarts d’11 del mati fins a dos quarts de sis de la tarda, l’equip de govern justifica aquesta ampliació del servei per millorar la seguretat a les platges, vist l’increment d’usuaris que es registren a les platges els últims anys el mes de setembre.

Vídeo relacionat

La Piscina Municipal de Roses obre inscripcions per als cursos de la nova temporada


La Piscina de Roses ha preparat un ampli programa d’activitats per al curs 2023-2024 format pels cursos d’activitats aquàtiques i el Pack fitness. Les inscripcions per als cursos tindran lloc els dies 13 i 14 de setembre (inscripció preferencial per a les persones abonades a la Piscina i per als participants del darrer trimestre del curs passat o d’un curs d’estiu), i a partir del 18 de setembre (inscripció general).

Vídeo relacionat

Xerrada De la Vila a la fortalesa Les noves excavacions a la vila medieval de Roses


Dimecres a la tarda es va posar en marxa el VI Cicle de xerrades d'arqueologia de la Càtedra UdG, amb la xerrada: De la Vila a la fortalesa. Les noves excavacions a la vila medieval de Roses, que va anar a càrrec de Lluís Palahí de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic.

Vídeo relacionat

2977 alumnes han iniciat avui les classes als centres escolars de Roses


Aquest matí un total de 2977 alumnes, han iniciat les classes a Roses en un inici de curs que es pot qualificar de total normalitat tot i la vaga convocada que a Roses pràcticament no ha tingut cap mena d'incidència, en total han començat el curs 1153 alumnes als tres centres educatius de secundària de Roses, l'institut Illa de Rodes, l'institut Cap Norfeu i el Centre Escolar Empordà, 1208 als 5 centres de primària, l'Escola Els Grecs, Narcís Monturiol, Jaume Vicens i Vives, Montserrat Vayreda i Centre escolar Empordà, i 454 als cicles infantil dels mateixos centres, també començaran el curs un total de 162 nens i nenes a les tres llars de Roses Caballet de Mar, El Franquet i Centre Escolar Empordà tot i que com és habitual, els més petits ho fan de forma escalonada. La tònica entre els més menuts ha estat que tenien ganes de tornar a l'escola per retrobar els amics. Pel que fa als pares i mares també tenien moltes ganes que els nens comencessin les classes, ja que l'estiu es fa llarg. La regidora d'ensenyament ha qualificat de total normalitat l'inici del curs del qual ha dit que a Roses les ràtios estan al màxim i que el gran problema a la població, és la matrícula oberta que es realitza durant tot el curs, perquè darrerament són molts els nouvinguts que arriben a Roses, i les dades que facilita la Generalitat de baixada d’escolars no es valida per a Roses.

Vídeo relacionat

27a pujada patriòtica al puig de l’Àliga


El 10 de setembre l'organització Cabirols de Roses ha organitzat la 27 pujada patriòtica al puig de l'Àliga, un recorregut d'uns 10 quilòmetres on es faran parlaments, una cantada de l'himne nacional dels Països Catalans i la hissada de la senyera. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a la web cabirols.cat

Vídeo relacionat

La Fundació Roses contra el càncer, prepara el seu 25è aniversari


El pròxim dissabte 16 de setembre el teatre Municipal de Roses acollirà l'acte de celebració del 25è aniversari de la Fundació Roses contra el càncer, on es pretén retre un homenatge a totes les persones que al llarg d'aquests 25 anys han fet possible que la fundació realitzes la seva tasca d'ajuda a la població. La Fundació recomana reservar les entrades, ja que en ser l'acte gratuït podria ser que el teatre, quedes petit i algú es quedés sense poder assistir.

Vídeo relacionat

Unes 50 persones, varen participar en la verema de la vinya més petita de Catalunya


La verema de la vinya de Cala Jóncols, a Roses, la més petita de Catalunya, amb una superfície de menys d'una hectàrea a prop del mar, ha aplegat enguany una cinquantena de participants consolidant l'esdeveniment com una de les principals activitats de la temporada que ofereix l'establiment. La recollida del raïm s'ha tornat a fer en horari de vespre, com es va fer en la campanya anterior, per adaptar-se a la situació provocada pel canvi climàtic i esquivar les hores de més calor dels últims dies. D'aquesta manera també, el raïm ha pogut arribar al celler en millors condicions tèrmiques i ha ajudat a obtenir una major qualitat i expressivitat de la fruita. S'hi ha recollit 1.500 quilos de raïm, una quantitat menor que la de l'any passat a causa de la sequera i a les pluges i el vent de la primavera. Però, tot i això, i malgrat haver-hi menys quantitat el fruit és d'una qualitat immillorable, està molt sa i concentrat i té menys acidesa. El balanç de la verema d'enguany ha estat molt positiu no només perquè ha permès controlar millor el procés de fermentació de la fruita sinó perquè, a més, s'ha concebut de nou com una activitat més i s'ha obert a la participació dels clients de l'hotel i dels visitants que s'hi han volgut implicar en el projecte i que han pogut gaudir de l'experiència d'una verema en parella, en família o amb amics i amb una temperatura agradable.

Vídeo relacionat

Roses tornarà a oferir les Escoles Esportives Municipals 2023 2024


La Pista polivalent acollirà aquest curs vinent les Escoles Esportives que com cada any organitza l'Ajuntament de Roses i que inclouen les activitats d'Escola psicomotriu per a nens nascuts els anys 2018-2019 (P4 P5) 30 places. I l'Escola preesportiva per a nens nascuts els anys 2016-2017 (1r i 2n) de la que s'oferiran 30 places més. Els participants es distribuiran en diferents grups, en funció de l'edat i de l'activitat, i amb una ràtio que oscil·len entre els 8-10 participants per grup. Els nens i nenes que estudien en les escoles públiques de Roses, CEIP Vicens Vives, CEIP Narcís Monturiol, CEIP Els Grecs i CEIP Montserrat Vayreda, disposaran d'un servei gratuït de bus que els portarà des dels centres escolars al pavelló poliesportiu municipal a partir de les 16:30 h. Les inscripcions es podran realitzar via web (inscripcions.roses.cat) del 18 al 22 de setembre, o fins que es cobreixin totes les places disponibles, l'inici previst d'aquestes activitats serà el dilluns 2 d'octubre de 2023.

Vídeo relacionat

Un any més torna l'activitat de la Gent Gran Activa


Un any més es tornarà a fer l'activitat de la gent Gran Activa, dirigida als majors de 65 anys, i que intenta sobretot millorar el nivell i qualitat de vida d'aquest sector d'edat d'una forma clarament higiènica. És a dir, amb una activitat física i exercici físic adequats, donant a les articulacions capacitades de moviment, reforçant els músculs i lligaments, augmentant la capacitat respiratòria i cardíaca, així trigarà més temps a aparèixer la fatiga i mitjançant la pràctica esportiva de base, amb l'activitat igualment s'intenta millorar l'autoestima i les relacions socials dels participants. Aquesta activitat és dirigida a les persones jubilades, majors de 65 anys, que estiguin empadronades a Roses. La participació és gratuïta, els grups com sempre seran d'un màxim de 40 participants i es preveu comencin el pròxim 12 de setembre..

Vídeo relacionat

Màrius Solà Paloma guanya el Campionat de Catalunya de Slalom 2023


Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Campionat de Catalunya de Slalom 2023 en aigües de la badia de Roses. Un campionat que ha estat organitzat pel GEN Roses i que ha guanyat el regatista Màrius Solà Paloma. Un esportista amb un gran palmarès a les seves esquenes.

Vídeo relacionat

Roses tanca la temporada estival amb una cantada d'havaneres


La plaça Frederic Rahola de Roses va acollir aquest divendres a la nit una cantada d'havaneres a càrrec del grup Son de l'Havana. L'acte va reunir centenars de persones que van gaudir de la música tradicional cubana i d'altres gèneres musicals.

Vídeo relacionat

Illa avisa a Feijóo que la seva investidura és "impossible"


Salvador Illa, primer secretari del PSC, ha visitat aquest dissabte Roses. Durant la seva visita, Illa ha avisat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que la seva investidura és "impossible". A més també s’ha reunit amb l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez a qui li ha promès la seva ajuda en l’erradicació del Top Manta. Una problemàtica que arrossega el municipi des de fa molts anys.

Vídeo relacionat

Aquesta setmana s’acaba el casal de Tramuntanets 2023


El casal d'estiu per a nens amb diversitat funcional, Tramuntanets de Roses arriba demà al seu final. Aquest any amb una nova junta, la seva presidenta, la Mireia Gibert , qui ens ha fet una valoració general i ens ha explicat amb els reptes que s'han trobat al llarg de l'estiu. El fet que els nens necessitin atenció especial i personalitzada fa que siguin necessaris molts monitors i voluntaris. Durant el casal els nens han pogut participar en una llarga llista d'activitats, moltes d'elles han sigut possibles gràcies a la col·laboració ciutadana com per exemple la teràpia amb gossos de la mà de CETAC. Ens ho explica Adrià Márquez, coordinador del casal. Mireia Gibert recalca també que el casal és possible gràcies a donacions de l'ajuntament i d'empreses i particulars, així com les mateixes famílies. Des del casal s'aprofita també l'ocasió per donar les gràcies a tots aquells familiars d'usuaris i monitors que han fet aportacions.

Vídeo relacionat

ERC-SOM Roses diu NO a enviar els gossos de Roses a la gossera comarcal


Segons ha explicat el cap de Llista i portaveu d'ERC Roses Joan Plana, en la passada legislatura es va evitar des de l'ajuntament enviar cap gos a la gossera, ara que finalitzava el conveni considera era el moment d'apostar per fer un concurs públic perquè sigui una entitat protectora d'animals de Roses qui se'n fes càrrec, però l'equip de govern ha optat per segons ell l'opció fàcil. Aquesta decisió suposa segons ERC un retrocés important en les polítiques de benestar animal que es van impulsar en els últims anys.

Vídeo relacionat

Port de Roses impulsa la sostenibilitat amb la incorporació d’un vehicle elèctric


La nova adquisició, un Nissan Leaf de zero emissions, substituirà de manera efectiva el vehicle convencional de benzina. L’acció del Port de Roses pretén ser un recordatori que les petites accions poden tenir un impacte significatiu en la lluita contra el canvi climàtic i la preservació del medi ambient. D’acord al seu compromís amb la protecció del medi ambient i la promoció de la sostenibilitat. amb aquesta mesura el Port esportiu de Roses continua treballant cap a la reducció de la seva empremta de carboni en consonància amb els seus objectius definits en les certificacions mediambientals ISO 14001 i EMAS i el compliment de les normatives establertes.

Vídeo relacionat

L’associació de veïns de Santa margarida presenta 3000 signatures contra el top manta


L’últim punt de ple va ser la intervenció del Sr. Ricardo Moraes, president de l’associació de veïns de Sta. Margarida que no va poder intervenir com representant de la mateixa, al no estar aquesta inscrita en el registre d’associacions de l’ajuntament, que va manifestar que han fet una recollida de signatures en la que han aconseguit 3000, per queixar.se del tot mant que afecta la urbanització i que fa més de 15 anys que dura sense que l’ajuntament faci res per erradicar-ho. L’alcalde li va contestar que s’hi demanessin firmes entre els veïns de Roses s’hi sumarien la totalitat del veïns, i que porten poc tems a l’ajuntament però que faran tot el possible per acabar amb aquesta xacra, però que no serà en un dia ni un mes ni un any, que es un problema molt complex.

Vídeo relacionat

L’últim punt de ple va ser la intervenció del Sr. Ricardo Moraes, president de l’associació de veïns de Sta. Margarida que no va poder intervenir com representant de la mateixa, al no estar aquesta inscrita en el registre d’associacions de l’ajuntament, que va manifestar que han fet una recollida de signatures en la que han aconseguit 3000, per queixar.se del tot mant que afecta la urbanització i que fa més de 15 anys que dura sense que l’ajuntament faci res per erradicar-ho. L’alcalde li va contestar que s’hi demanessin firmes entre els veïns de Roses s’hi sumarien la totalitat del veïns, i que porten poc tems a l’ajuntament però que faran tot el possible per acabar amb aquesta xacra, però que no serà en un dia ni un mes ni un any, que es un problema molt complex.

36 varen ser els punts que es van tractar en el ple ordinari del mes d’agost


L’ordre del dia del ple ordinari celebrat dilluns a Roses va tractar un total de 36 punts, el dos primers com de costum la informació d’alcaldia i l’aprovació de l’acte anterior, el tercer va aprovar inicialment el projecte per solucionar les infiltracions d’aigua salada a la canonada de sanejament de Santa Margarida, el quart va aprovar el projecte del canvi de les lluminàries al camp de futbol de la Vinyassa, el 5è va ratificar una modificació dels estatuts del consorci d’aigües costa Brava Girona, en el 6è, 7è i 8è es varen modificar uns articles dels estatuts de les societats municipals, en el 9è proposar a l'ajuntament de Roses com a representant local al consell territorial de la propietat immobiliària, en el 10è aprovar l'adhesió a l'acord marc de mobilitat sostenible amb l'ACM, l’11è va aprovar el conveni per al pla educatiu d’entorn dels cursos 2023 a 2027, en el 12è es va aprovar l'adhesió a la segona pròrroga de l' acord marc de subministrament d'energia elèctrica, en 13 es va iniciar el procediment per escollir nou jutge de pau, en el 14 es va aprovar, iniciar l'expedient d'expropiació forçosa per ministeri de llei d’una finca del carrer de Toledo, en 15, 16 17 i 18 es varen convalidar unes factures el 19 va aprovar la revisió del preu de l’aigua, el 20 es va aprovar un projecte per portar la fibra a varies seus municipals, el 21 i 22 es varen aprovar iniciar uns expedients d’expropiació d’un finques. El 23 va aprovar el conveni amb el consell Comarcal de protecció dels animals, el 24 va aprovar l’adhesió al conveni amb l’agencia de residus per les piles i acumuladors el 27 i 28 van tractar uns temes pressupostaris i l’informe de subvencions, el 29è va ratificar la inclusió dels punts 30, 31, 32 i 33 on es varen reconèixer extrajudicialment unes despeses, el 34 va tractar els assumptes urgent que no hi va haver-hi i el 35 com de costum els precs i preguntes, que podran veure íntegrament com el ple en finalitzar aquest informatiu.

Vídeo relacionat

Els petons que ajuden a enfrontar el procés d’adaptació escolar


Aquest divendres, la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses va acollir un esdeveniment especial: la presentació del llibre "Els petons màgics," de l'autora rosinca Marina Gironès. Aquesta obra té com a objectiu ajudar les famílies que s'enfronten al procés d'adaptació escolar mitjançant consells i recomanacions, i a més, acompanya els nens en aquesta transició important.

Vídeo relacionat

Exposició 'El mar i les persones' a la Ciutadella de Roses


L'Exposició fotogràfica 'El mar i les persones' ja es pot visitar a la Ciutadella de Roses. Aquesta exposició presenta les fotografies guanyadores i finalistes del Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània, MedFoto 2022. L'exposició estarà oberta fins al 29 d'octubre a la sala d'exposicions de la Ciutadella i l'entrada és gratuïta. Els visitants poden gaudir de l'exposició de dilluns a diumenge, de 10:00 h a 21:00 h.

Vídeo relacionat

Nits de Circ tanca la tercera edició amb mes 13 000 entrades venudes


.La tercera edició de Nits de Circ es va tancar aquesta setmana amb més de 13.000 espectadors entre les actuacions que es van dur a terme durant dotze nits 4 a Besalú i 8 a Roses. L'esdeveniment en aquesta la seva tercera edició ha reunit alguns dels principals rostres del circ internacional de qualitat i caps de cartell de circs del prestigi com Arlette Gruss, Bouglione, Knie o Krone. En total, 24 artistes d'onze països que hi han presentat nou atraccions en cada jornada. La producció, representada dins d'una pista a l'aire lliure, ha destacat pels nombrosos números aeris, entre els quals el cercle aeri d'Alexandra Sazonova, els funàmbuls a gran alçada de Marin Family i les cintes aèries de Giselle Souza. La parella de mà a mà Duo Vitalys, el màstil xinès del Duo Acero, els malabars de Sergio Paolo, la comicitat de Matute, el llançament de ganivets de Blade 2 blade i el número d'il·lusionisme de Jimmy Saylon han completat el programa.

Vídeo relacionat

Sardanes a la plaça de les Botxes de Roses a càrrec de la Cobla Flama de Farners


El dissabte 26 d'agost tornen les sardanes a la plaça de les Botxes de Roses, aquest cop ho fan a càrrec de la Cobla Flama de Farners, dirigida per Jordi Molina, que començarà el seu concert a les 22 h. La plaça de les Botxes ha estat acollint sardanes des de finals de juny, essent aquest el onzè concert de la temporada i també l'antepenúltim, com sempre l'entrada és totalment gratuïta. Les dues últimes cobles en tocar-hi a part de la de dissabte seran la Cobla Principal de Cassà i la Cobla Cervianenca els dies 2 i 11 de setembre.

Vídeo relacionat

Presentació d'un conte per a facilitar el procés d'adaptació escolar


'Els petons màgics' de l'autora rosinca Marina Gironès és un llibre que vol ajudar a les famílies que comencen el procés d'adaptació escolar a través de consells i recomanacions i acompanya els infants en aquest canvi. La protagonista té 3 anys i fa poc ha començat a anar a l’escola. Tot i que a vegades troba a faltar la seva mare, s’ho passa d’allò més bé i està decidida a compartir quin és el seu secret. L’autora d’aquesta història màgica s’ha endinsat en el món de la literatura infantil de la mà de l’editorial Autografia. El conte està pensat per a nens entre 3 i 6 anys, «perquè els pares el llegeixin als seus fills i filles, amb il·lustracions molt vives i plenes de detalls perquè els infants les mirin, les il·lustracions són d'Antonio Peñalver. El text és senzill perquè també el puguin entendre». La presentació d'aquest llibre de la mà de l'autora es durà a terme aquest divendres 25 d'agost a la biblioteca Jaume Vicens Vives a les 17h.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR