COMARCA

Els alcaldes de tretze municipis de l’Albera –Agullana, Biure, Cantallops, Capmany, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Mollet de Peralada, Pedret i Marzà, Rabós, Sant Climent de Sescebes, Vilajuïga, Vilamaniscle– i també les entitats Allimo (Albera Lliure de Molins) i Iaeden-Salvem l’Empordà han convocat a Capmany aquest diumenge dia 5 de setembre una acció reivindicativa contra la proliferació de projectes de parcs eòlics

Vídeo relacionat

 

No s’esperava però ha succeït i la Costa Brava tanca el mes d’agost assolint registres del 90% d’ocupació. Pel que fa a la demarcació de Girona els Establiments turístics tanquen el mes amb una ocupació mitjana del 77%.

Vídeo relacionat

 

Un estudi realitzat per la Cambra de Comerç i la Diputació de Girona ha calculat que l’aixecament dels peatges de l’AP7 farà incrementar el trànsit en un 15% a aquesta via. Es proposa redefinir l’estratègia de mobilitat, crear noves sortides a l’AP7 i reclamen que no s’oblidin de la Nacional II.

Vídeo relacionat

 

Amb la finalització dels peatges a l’AP7 l’empresa Abertis ha acomiadat a 334 treballadors. La setmana passada van arribar a un acord d’acomiadament en que s’assegura que cap de les persones acomiadades rebrà menys de 45.000 euros.

Vídeo relacionat

 

El Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena ha assegurat que tot i les queixes d’alguns sindicats policials s’han sumat 100 dotacions més com a reforç per controlar la seguretat després de la finalització del toc de queda.

Vídeo relacionat

 

Vilafant ja està preparant un nou curs escolar i enguany, amb la satisfacció d’haver aconseguit que la Generalitat es repensés el tancament d’una de les línies de P3 a l’Escola les Mèlies. Després de diverses reunions i pressions de diferents sectors del municipi el Departament es va fer enrere i enguany continuen oferint les mateixes places a P3 que el curs anterior.

Vídeo relacionat

 

Els maquinistes de Renfe amenacen amb anar a la vaga si l’empresa no retorna els trens que va suprimir durant la pandèmia. El sindicat de maquinistes assegura que la gestió del grup és un caos i per això no s’està prestant el servei a l’usuari amb normalitat.

Vídeo relacionat

 

Es preveu una collita de Poma de Girona un 16% superior a la de l’any passat. A més la qualitat de la fruita és molt bona. Fins al novembre els productors de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona preveuen recol·lectar 84.580 tones de pomes.

Vídeo relacionat

Els Bombers confien poder estabilitzar l’incendi de Llançà en les properes hores. La darrera nit ha estat molt complicada. El perímetre era molt inestable i el foc ha generat diversos focus secundaris. En total unes 350 persones desallotjades preventivament. A les dotze d’aquesta nit, la majoria d’ells, podran tornar a les seves llars. La majoria del foc ha afectat al Parc Natural del Cap de Creus.

Vídeo relacionat

Nit molt complicada a l’incendi forestal de Llançà. El perímetre ha estat molt inestable i el foc ha generat diversos focus secundaris. Un d’aquests, a la matinada, a uns 1000 metres fora del perímetre, ha obert el flanc esquerra. En total unes 350 persones desallotjades preventivament. Un incendi que potencialment pot cremar 2.000. D’elles la gran majoria al Parc Natural del Cap de Creus. Un foc molt virulent que llança focus secundaris.

Vídeo relacionat

Els responsables del projecte Parc Tramuntana, el parc eòlic marí flotant que s’instal·laria a Roses, ha engegat dues campanyes per conèixer les interferències que tindria aquesta instal·lació amb dos grups faunístics: els cetacis i les aus.

Vídeo relacionat

Una prova pilot de l’APPEC Editors de Revistes i Digitals acosta als pobles sense quiosc les prop de 200 revistes de diverses temàtiques escrites en català. L’objectiu és apropar aquestes publicacions a ciutadans que no tenen un accés fàcil degut a la falta de punts de venda.

Vídeo relacionat

Enguany no s’ha pogut celebrar la Fira del Conill de Vilafant tal i com la coneixem però sí s’ha pogut realitzat ‘El Conill en Ruta’. Nou restaurants de la comarca de l’Alt Empordà preparen plats de carn de conill fins el 23 de juny. Una ruta gastronòmica amb producte de qualitat i de Vilafant.

Vídeo relacionat

A partir del dia 7 de juny les ciutats de Figueres i Madrid estaran més connectades que mai gràcies als nous 76 servies que Renfe oferirà a partir de la propera setmana. A partir de la data esmentada passaran 262 trens per l’estació Figueres – Vilafant, un 41% més.

Vídeo relacionat

Una dona s’enfronta a 22 anys de presó per permetre que violessin a la seva filla de vuit anys a canvi de droga i diners. A més també està acusada de maltractar a la nena de forma habitual, humiliar-la i a més d’obligar-la a presenciar relacions sexuals.

Vídeo relacionat

Helena Cánovas ha estat distingida en la segona edició del Carmen Mateu Young Artist European Award. La jove compositora s’ha imposat entre 39 candidats de 15 països i rebrà 30.000 € en concepte d’encàrrec d’una nova composició que s’estrenarà en el marc del Festival Castell de Peralada i un guardó creat per l’artista internacional Santi Moix.

Vídeo relacionat

La Fundació Salut Empordà té 52 treballs de recerca en marxa, d’aquests, 23 són estudis impulsats des de l’entitat, dos, endegats conjuntament amb altres centres i, en la resta, s’hi participa com a col·laboradors. En els últims anys ha anat en augment l’activitat científica que desenvolupen els professionals de la Fundació.

Vídeo relacionat

La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada a falsificar certificats PCR. Cinc persones han estat detingudes com a presumptes responsables de les falsificacions, als qui se'ls ha intervingut un total de 137 documents fraudulents amb resultat negatiu en COVID-19. Els arrestats són membres d'una empresa de transport de viatgers, amb ruta entre Espanya i Romania, i que oferia paquets de viatge que incloïa la realització de la prova PCR.

Vídeo relacionat

‘Tot mirant els Museus Dalí’ és el nom del cicle de xerrades breus que ha presentat la Fundació Gala – Salvador Dalí aquest dimarts al matí. Aquest programa es realitzarà al llarg del mes de juny i compta amb 21 xerrades que es realitzaran al Teatre – Museu Dalí de Figueres i també a les cases – museus de Portlligat i Púbol.

Vídeo relacionat

Aquest divendres 14 de maig ha finalitzat l’onzena edició del projecte Okup’Alt, una iniciativa que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l'Alt Empordà, d'entre 16 i 24 anys, per tal d'oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició van començar el projecte una trentena de joves, dels quals cinc no han acabat la formació i cinc han trobat feina abans de finalitzar el curs. Al llarg d'aquests tres mesos els joves han tingut la oportunitat d'aprendre l'ofici escollit de manera totalment pràctica, i de formar-se i adquirir habilitats personals amb els tallers formatius complementaris que s'oferien. El darrer dia de curs van poder demostrar el seu potencial en tres processos de selecció de personal amb tres empreses de la comarca: Merca Jardi de Castelló d'Empúries, La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, i l'Hotel Nieves Mar de l'Escala. D’aquesta manera els joves van tancar el curs realitzant entrevistes de treball abans de rebre els diplomes conforme havien superat la formació. El projecte, ha rebut el suport dels ajuntaments de Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, i l’Escala, que han apostat per fer una de les formacions en el seu municipi, implicant treballadors i oferint tasques a desenvolupar als joves. Tanmateix, el projecte compta amb el seguiment i supervisió dels tècnics de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb l'assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d'oferir pràctiques en els oficis. El projecte Okup’alt Els joves inscrits han realitzat tasques relacionades amb la jardineria a Castelló d’Empúries, manteniment i pintura a l’Escala i brigada a Sant Pere Pescador. El curs constava de 240 hores de formació; de dilluns a dijous aprenent l'ofici i els divendres fent formacions complementàries. L'objectiu final és que en els tres mesos que dura el projecte els joves hagin tingut la possibilitat d'aprendre l’oficis d'una manera molt pràctica i donar-los recursos a l’hora de buscar feina. Alguns dels joves que s'inscriuen a l'Okup'Alt ho fan per iniciativa pròpia, i d'altres derivats dels Serveis socials o de Joventut de la comarca, així com d'altres serveis com el CSMIJ o aconsellats pels instituts o associacions. Les empreses de la comarca també són un element clau, perquè confien en els joves del projecte fent entrevistes i obrint les seves seus per mostrar el funcionament
El Ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos ha a dit que l’Estat està estudiant si es millor suprimir els passos a nivell de Figueres o treure l’estació que hi ha al centre de la ciutat. Una decisió que assegura, es vol prendre de manera consensuada amb l’Ajuntament.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR