COMARCA

Una tercera part dels boscos catalans que van quedar greument afectats per la sequera de l’any 2016 s’han pogut recuperar, totalment, gràcies a les pluges d’aquests últims anys i, sobretot, del 2020. Són dades que es desprenen de l’informe que fa, cada any, el CREAF, el Centre de Recerca públic dedicat a l’Ecologia Terrestre, que reclama una nova política basada, atenció, en plantar menys arbres i tallar-ne més…

Vídeo relacionat

L’últim cens de duc, elaborat el passat mes de gener amb més de 90 participants i persones voluntàries, ha confirmat la bona salut de la població d’aquesta espècie al parc natural del Cap de Creus. S’ha convertit en un dels indrets de Catalunya amb major densitat de territoris Duc.

Vídeo relacionat

El govern de l’Ajuntament de Bàscara vol reconvertir l’hipòdrom que va ser construït durant el mandat de l’alcalde Lluís Lloret i que va quedar quasi bé abandonat. Vol convertir aquest espai que va costar més de 2,7 milions d’euros a les arques públiques en aquells moments en una zona d’esbarjo amb aparcament per autocaravanes, zona de pícnic i zones d’excursió a peu, en bici i fins i tot en caiac.

Vídeo relacionat

Higièniques reutilitzables i no reutilitzables, quirúrgiques, FFP2 i FFP3, són els tipus de mascaretes més freqüents. La normativa espanyola és més exigent que l’europea perquè totes han de complir un nivell de protecció bacteriana del 90% o més i de respirabilitat inferior a 60.

Vídeo relacionat

Junts per Catalunya ha estat el partit més votat pels ciutadans de l’Alt Empordà seguit d’Esquerra Republicana en segon lloc i el PSC com a tercera opció. La sorpresa l’ha donat VOX que s’ha convertit en a quarta formació política a la comarca i també el partit més votat a Vilamalla.

Vídeo relacionat

Enguany els protocols anticovid han estat els veritables protagonistes de la jornada electoral que es va viure aquest diumenge 14F a tot Catalunya. A l’Alt Empordà des de primera hora del matí ja es van formar cues de votants que van haver d’aguantar la pluja que no va parar de caure en, gairebé, tot el dia.

Vídeo relacionat

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris ha desconvocat aquest divendres a la nit la vaga que hi havia convocada per part del col·lectiu de maquinistes per aquest dimarts. Entre altres coses denunciaven la manca de personal i també el precari manteniment que, segons els sindicats, tenen alguns trens.

Vídeo relacionat

“El plató exterior ja està a punt”. Amb aquestes paraules, Ferran Adrià ha anunciat que les obres estructurals del Bulli 1846 ja han finalitzat. Ara, una vegada ha conclòs aquesta transformació és el moment d’avançar en la museïtzació d’aquest espai que, durant anys, va ser catalogat com el millor restaurant del món.

Vídeo relacionat

Yolaini i Llum són les dues joves empordaneses que enguany representen a Espanya al festival BravoEurovision Junior 2021 que se celebrarà el proper 13 de febrer. Les votacions del públic s’obren aquest dilluns i podran seguir votant fins el dimecres. Les dues joves són alumnes de l’escola Mònica Lucena de Roses.

Vídeo relacionat

 

La variant sudafricana del coronavirus ja ha arribat a Catalunya. El primer cas s’ha detectat, aquest matí, a la ciutat de Barcelona i es tracta d’una persona que no havia estat en aquell país. L’anunci l’ha fet el departament de Salut en la roda de premsa que fa cada setmana per fer balanç del Pla de Vacunació…

Vídeo relacionat

 

Interceptat a La Jonquera un camió tràiler amb tres furgonetes sostretes i 162 quilograms de cabdells de marihuana. El destí de la droga era Alemanya, on també s'anaven a vendre els vehicles robats en el mercat negre. L'organització captava a persones per a llogar furgonetes i, posteriorment, ocultar-les en naus industrials, on se'ls retiraven les plaques de matrícula i logos de les empreses de lloguer.

Vídeo relacionat

 

Al Campus de Can Ruti s’estan duent a terme treballs de seqüenciació on s’utilitza un protocol de nova generació que els permet estudiar 200 mostres a la setmana per saber quantes variants de la Covid circulen actualment. Les soques que, de moment, preocupen més als experts en seqüenciació del virus són la sud africana i la del Brasil. Aquestes podrien ser més resistent als anticossos que creem un cop passada la Covid o un cop vacunats.

Vídeo relacionat

 

A Catalunya, es calcula que 7.440 persones poden tenir càncer sense saber-ho per l'impacte de la pandèmia en el sistema sanitari. És la deducció sobre la manca de diagnòstics que hi ha hagut el 2020 a partir de les previsions que havia fet el Departament de Salut i a partir també del 21 per cent de casos no diagnosticats que assenyalen l'Associació Espanyola contra el Càncer i diverses societats científiques. El Departament de Salut preveu recuperar aquest any una part dels cribratges no realitzats l'any passat, si l'evolució de l'epidèmia ho permet. Els malalts de càncer reclamen un tracte igualitari amb els afectats de coronavirus en el primer Dia Mundial contra el Càncer que es commemora des de la irrupció de la COVID-19.

Vídeo relacionat

La Guàrdia Civil ha intervingut 61kg de marihuana a La Jonquera. Les aprehensions es van realitzar en dues actuacions diferents, una en un camió i una altra en autocar de línia regular. Va ser detinguda una persona de nacionalitat Eslovena.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

TAMBÉ ET POT INTERESSAR