CASTELLÓ D'EMPÚRIES

L’associació Cultural i d’Esbarjo torna amb les xerrades sobre Història de l’Art


Aquest any el cicle que organitza l’associació Cultural i d’Esbarjo de Castelló d’Empúries dedicat a la Història de l’Art està centrat en el Modernisme. Anton Salcedo Miliani cada 15 dies oferirà una xerrada a la capella del Convent de Santa Clara per descobrir aquest corrent artístic. El tret de sortida del cicle l’ha donat fent una introducció del Modernisme primerenc situat a París, Brussel.les i Escòcia. El cicle consta de 8 xerrades que s’allargaran fins al 25 de maig. Entre d’altres es parlarà de Lluís Domènech i Muntaner, Josep Puig Cadafalch o Antoni Gaudí. El modernisme català va ser un moviment politicocultural que anhelava transformar la societat catalana. Els modernistes, de final del XIX i principi del XX, van maldar per aconseguir una cultura moderna i nacional. El modernisme català es va desenvolupar a Catalunya, i de forma especial a Barcelona, al llarg d'unes tres dècades, entre aproximadament 1885 i 1920. Va ser un moviment molt eclèctic que va destacar sobretot per la seva arquitectura, que es va caracteritzar per una renovació formal, un sentit nacional i l'ús de materials innovadors. Tot i això, el modernisme català no va ser tan sols un estil arquitectònic i decoratiu caracteritzat per les formes curvilínies, extretes de la flora i en general de la natura. En realitat aquest modernisme és només una part del significat del nom, coneguda fora de Catalunya com a Art Nouveau, Modern Style o Glasgow Style, Jugendstil, Sezession, Liberty, etc. El que va començar-se a anomenar modernisme, a Catalunya, eren les arts –incloses literatura i música– més noves, més modernes, que van aparèixer al final del segle XIX i van continuar els primers anys del segle XX. Era l'art més semblant a les tendències més modernes aparegudes a Europa. Així, tan modernista era un pintor que s'acostava al simbolisme com un altre que seguia l'impressionisme o un escriptor seduït pel naturalisme. Si sonaven a modern eren, en conseqüència, modernistes. Encara que és part d'un corrent general que sorgeix a tot Europa (el Modernisme), a Catalunya adquireix una personalitat pròpia i diferenciada, i es converteix en el modernisme probablement més desenvolupat.

Vídeo relacionat

Campanya de control de gossos


Fa dies que la Policia Local ha començat una campanya de control i prevenció d’infraccions relacionades amb la normativa de tinença d’animals domèstics. En la primera fase d’aquesta campanya, els agents informen els vianants acompanyats de gossos, recordant-los les obligacions i responsabilitats com a titulars d’animals de companyia, així com la normativa vigent que existeix al respecte. També es faciliten tríptics als comerços, a les dependències de la Policia Local, a l’Ajuntament i a altres llocs d’interès. De moment, tot i que el període d’informació de la campanya no ha acabat, els agents de Policia Mediambiental ja han aixecat dues actes a causa d’incompliment greu de la normativa. Tenir a càrrec un animal de companyia implica l’acompliment d’una sèrie de deures i responsabilitats.

Vídeo relacionat

Hora del conte el rei Carnestoltes i la vella Quaresma


Disfressada de lloro, així és com Helena Ballester s’ha posat el públic a la butxaca a la sessió de l’Hora del Conte de la biblioteca municipal de Castelló d’Empúries. En aquesta ocasió, l’espectacle pensat per a nenes i nenes a partir de 4 anys i titulat “El rei Carnestoltes i la vella Quaresma” s’ha dedicat a la festa de Carnaval. La biblioteca Ramon Bordas i Estragués periòdicament organitza l’activitat de l’Hora del Conte a la sala infantil i sovint aprofita les festes més assenyalades per dedicar la sessió a la temàtica que toca com contes terrorífics per la castanyada, contes de Nadal al desembre, contes d’històries medievals durant el Festival Terra de Trobadors...per tant aquesta setmana no podien faltar els contes dedicats al Carnaval. Estigueu atents a la temàtica de la propera sessió!

Vídeo relacionat

Obres de millora dels pluvials al carrer Mare de la Font de Castelló Nou


La urbanització de Castelló Nou es troba en plenes obres al carrer Mare de la Font. Aquesta actuació ha de permetre millorar el desguàs de l’aigua que s’acumula al carrer els dies de pluja. Per tal de solucionar aquesta problemàtica, causada per la diferència de pendents entre la part central del vial i els marges, se soterrarà un tub que conduirà l’aigua de pluja fins al bombament situat a la rotonda d’entrada a la urbanització. Amb aquesta actuació a Castelló Nou el tema de pluvials quedarà pràcticament tancat. Per minimitzar les molèsties als veïns i veïnes s’ha tirat endavant amb aquesta obra aprofitant que en aquests moments, al mateix carrer, Castelló 2000 ha obert una rasa i està treballant en la millora de la xarxa d’aigua potable i de l’enllumenat.

Vídeo relacionat

Lectura dramatitzada Un tal Quixot


Aquest divendres a les vuit del vespre, a la Capella del Convent de Santa Clara podreu assistir de forma gratuïta a la lectura dramatitzada d’UN TAL QUIXOT. Un text delirant on MARCEL TOMÀS I TONI ESCRIBANO es posen al paper d’un il·lustre conferenciant i un mosso de manteniment gallec per narrar els capítols més emblemàtics d’aquesta obra universal. Per primera vegada aquesta actuació organitzada des de la biblioteca municipal s’ha inclòs en el programa del Cicle de Teatre Empori. La creació i direcció de l’espectacle és a càrrec de Marcel Tomàs, un actor que embolicarà la troca tant com es pugui.

Vídeo relacionat

Per Carnaval hi haurà bus nocturn gratuït entre Castelló i Empuriabrava


Com que a Castelló d’Empúries hi ha dos nuclis urbans, de sempre la festa del Carnaval s’ha repartit entre Empuriabrava i el centre històric. El dia 24 de febrer la rua i el ball es fan a Empuriabrava i dissabte 25 la festa es trasllada a Castelló. Per què tots els veïns puguin gaudir del Carnaval al 100% i sense haver d’agafar el cotxe, per segon any consecutiu es posarà servei de bus gratuït per a poder-se desplaçar sense haver de patir per la ingesta d’alcohol.

Vídeo relacionat

Ciudadanos denuncia la presència de rates a la part posterior de l’Esclat


Veïns de Castelló Nou han fet arribar la queixa a Ciudadanos d’un problema de rates. El focus està localitzat a les deixalles que es dipositen al contenidor que hi ha a la part posterior del supermercat Esclat. Els taronges ja han entrat una instància a l’Ajuntament per què s’hi actuï de forma immediata.

Vídeo relacionat

“C’est la vie” de Guspira Teatre arriba aquest dissabte a la Sala Municipal


El Cicle de Teatre Empori ens porta la representació del mes de febrer a la sala municipal. En aquesta ocasió dissabte a les 20.30h es podrà veure l’obra “Cest la vie” dels autors Agota Ktistoff i Guy Foissy. Guspira Teatre ha preparat un tastet dels seus personatges a la plaça del poble, al cafè, en un banc o al carrer. Allà on la gent es troba i va i ve, on cada dia és diferent, però al capdavall, no deixa de ser el mateix. Aquesta és una obra pensada des de la senzillesa dels textos i la simplicitat dels personatges, que no fan altra cosa que, simplement, ser tal com són: autèntics. Els protagonistes, no amaguen el seus vicis, neures ni obsessions, però tot plegat sense estridències. I d’una manera suau, el dia a dia flueix a la plaça. Perquè així és la vida. Perquè això... c’est la vie! Guspira Teatre és un grup de teatre amateur creat a Cassà de la Selva l’any 1984 i està dirigit per Nani Castellsagué. A Castelló d’Empúries representarà aquesta comèdia d’una durada de 75 minuts. Guspira Teatre és una formació que té més de trenta anys d'existència i al llarg d'aquest temps ha anat renovant-se i incorporant nous integrants, també gent jove. Cada any i mig intenten estrenar nova obra. Un dels seus darrers muntatges, Mentiders s'havia de representar el 20 de març passat a Castelló d'Empúries, però es va anul·lar per segon cop al municipi per causes derivades de la Covid. Amb el retorn a la normalitat els cassanencs ens presenten el seu nou treball “Cest la vie”. Les entrades es poden comprar a www.castello.cat o a les oficines de turisme del municipi. El preu de les entrades és 5 € excepte les persones majors de 65 anys, els menors de 16 i les persones que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%, que tenen entrada gratuïta.

Vídeo relacionat

Alumnes de la UdG fan el Practium Master sobre Canvi Ambiental a Castelló d’Empúries


Conèixer els conflictes ambientals o socials d’Empuriabrava, la singularitat del centre històric, visitar la zona portuària, els canals i els entorns naturals de La Rubina i La Muga o saber els usos de les diferents platges del municipi, són alguns dels temes que durant 3 dies treballaran els alumnes de la UdG que estan participant en el Practium Master sobre Canvi Ambiental. L’alcalde, Salvi Güell els ha donat la benvinguda i els ha posat en situació explicant el context territorial, social i econòmic del municipi.

Vídeo relacionat

Les colles preparen carrosses i coreografies per celebrar el Carnaval 2023


L’any passat per esquivar les restriccions de la pandèmia el carnaval de Castelló d’Empúries es va celebrar el mes de maig amb un gran èxit de participació. Aquesta vegada però es torna a la normalitat i els dies 24, 25 i 26 de febrer els castellonins tornaran a sortir al carrer per viure aquesta festa. Ja fa uns quants anys que la qualitat de carrosses i coreografies va en augment. De fet, moltes colles, especialment les més grosses, ja fa dies que treballen preparant els balls que faran a les rues. L’Ajuntament els ha cedit la sala polivalent per què els caps de setmana puguin assajar. Si els Anem de Cul enguany estarà d’aniversari també podrem celebrar el retorn de la colla dels Festucs, una de les més grans i que dona més importància a la coreografia. L’any passat no van participar al Carnaval i tornen amb moltes ganes de ballar i passar-s’ho bé. Aquest és només un petit exemple dels preparatius de Carnaval ja que a Castelló d’Empúries són moltes les colles que viuen aquesta festa i cada any la fan més gran. La gresca està assegurada.

Vídeo relacionat

Engega la formació empresarial del 2023


Neurolideratge, transformació digital en el punt de venda o créixer a instagram amb un estil propi són només algunes de les propostes dels cursos de formació que s’ofereixen de forma gratuïta des del departament de promoció econòmica i comerç de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. La primera formació d’aquest primer semestre de l’any comença el proper dimarts. Aquesta informació s’ha fet arribar a les empreses i comerços del municipi amb la idea que la participació sigui alta amb l’objectiu que el màxim de gent descobreixi noves eines o estratègies per a millorar els negocis de Castelló d’Empúries i Empuriabrava.

Vídeo relacionat

Conferència “Els artífexs que varen fer possible la vila de Castelló d’Empúries”


Nova conferència del Cicle de Conferències de Castelló d’Empúries que organitza l’associació Cultural i d’Esbarjo. Salvador Famoso que ja hi ha intervingut en anteriors edicions ha explicat el seu treball de recerca sobre els Mestres d’Obres. Els artifexs que varen fer possible la vila de Castelló d’Empuries (segles Xlll-XlX). El cap de setmana s’ha arrodonit amb una visita guiada al centre històric de Castelló d’Empúries titulada Històries i llegendes medievals que ha anat a càrrec de Pol Andreu, guia oficial de la Generalitat. Aquest divendres la conferència es centrarà en la pagesia i l’oferirà Joan Dalmau amb el títol “La pagesia a Castelló d’Empúries”.

Vídeo relacionat

El Xons Rem Empuriabrava s’emporta la primera regata de la temporada


El VI descens de Canals d’Empuriabrava, primera regata de la lliga catalana de llaüt mediterrani, ha estat tot un èxit de participació. El club castelloní Xon’s Rem Empuriabrava hi ha participat amb dos equips: les veteranes, vigents campiones catalanes, i els sèniors. La regata cronometrada es converteix, en cada edició, en la més singular del campionat gràcies als canals i al seu paisatge tan genuí. La lliga catalana de llaüt mediterrani s’organitza des de la Federació Catalana de Rem i enguany incorpora una novetat. La segona regata de la lliga catalana de llaüt mediterrani serà el dia 27 de febrer a Deltebre.

Vídeo relacionat

Trobada de PFIs a Empuriabrava


El camp de futbol d’Empuriabrava aquest matí ha acollit la 1º Trobada Esportiva dels Plans de Transició al Treball que s’estan fent a diferents centres de la comarca de l’Alt Empordà. El joc com a pretext ha servit per viure una jornada de coneixença i intercanvi. La durada del PTT és d’un curs acadèmic, que ofereix 1.000 hores de formació, de les quals 180 hores es realitzen a un centre de treball. L’alumnat inscrit al programa rep assessorament, orientació formativa i laboral individualitzada, alhora de formació per iniciar-se en una professió i fer un primer contacte amb el món laboral. Una vegada finalitzat el curs l’alumnat que ho superi obté una certificació de la formació rebuda amb la que podrà accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, a l’Escola d’Adults per obtenir el GESO o treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1 entre d’altres.

Vídeo relacionat

Obres d’ampliació de l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries


L’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries es troba ubicat, des de l’any 1987, en una dependència de l’antic convent de Sant Domènec, seu actual de l’ajuntament. Fa unes setmanes que s’han començat les obres d’ampliació d’aquest espai, que permetran disposar d’un parell de sales més i un lavabo. La major part de l’espai es destinarà a la custòdia de documentació amb prestatgeries mòbils, però acollirà també un despatx per poder-hi treballar i un petit magatzem. Fins ara, aquest soterrani estava en desús i tenia un accés complicat. Amb aquesta intervenció s’hi podrà accedir des de l’arxiu, des del pati que comunica amb la plaça Catalunya i es conservarà la sortida a la muralla a través del portal de punt rodó. Està previst que aquestes obres s’allarguin encara dos mesos més. L’Arxiu Municipal és l’òrgan especialitzat en la gestió i el tractament de la documentació, la seva custòdia, descripció i difusió. Les funcions de l’Arxiu abracen tant l’àmbit de la gestió administrativa com el de l’actuació cultural, ja que custodia documentació de caràcter històric i administratiu.

Vídeo relacionat

Programació del carnaval de Castelló d’Empúries


Enguany les desfilades del Carnaval de Castelló d’Empúries que es celebrarà els dies 24, 25 i 26 de febrer, recuperen el recorregut de sempre. La programació del Carnaval ja es pot consultar al web municipal. L’any passat degut a la pandèmia el Carnaval de Castelló d’Empúries es va traslladar al mes de maig per intentar esquivar les restriccions. Com sempre va ser un èxit de participació i el temps va ser magnífic. Ara, es torna a la normalitat i el Carnaval es celebrarà el cap de setmana després del de Roses. Les colles ja estan treballant preparant carrosses, disfresses i coreografies.

Vídeo relacionat

VI Descens de Canals d’Empuriabrava


La regata cronometrada que es va iniciar en el marc de la celebració dels 50 anys d’Empuriabrava es portarà a terme aquest diumenge. El recorregut tindrà com a punt de sortida el Llac de Sant Maurici i l’arribada al Poblat Típic. Aquests dos punts són el millor escenari per seguir la prova que es converteix, en cada edició, en la més singular del campionat gràcies als canals i al seu paisatge tan genuí. Enguany des del club castelloní s’ha convocat un concurs per dissenyar el cartell de la regata. El club castelloní Xon’s Rem Empuriabrava espera començar la temporada amb bons resultats ja que l’equip de veteranes són les vigents campiones catalanes i els tocarà defensar el títol.

Vídeo relacionat

Presentació de la novel·la Orfes


Nova presentació de llibre organitzada des de la biblioteca Ramon Bordas i Estragués. En aquesta ocasió Octavi Dalmau ha presentat “Orfes”, una novel.la policíaca ambientada a la nostra comarca.

Vídeo relacionat

Presentació del cartell de Carnaval de Castelló d’Empúries


Ja fa anys que la imatge del cartell de Carnaval és escollida a través d’un concurs entre els i les alumnes dels instituts de secundària del municipi. De tots els cartells que es van presentar, han resultat finalistes les obres de Nacho Ruiz Espejo, de l’Institut Castelló d’Empúries, Salma Mazghari, de l’Institut Escola El Bruel Empuriabrava i, també, l’obra de Marina Garre Puig, de l’Institut Castelló d’Empúries, una proposta que tot i participar en el concurs de carnaval es farà servir per la portada “Un jove un llibre” de Sant Jordi per la seva qualitat i temàtica. La guanyadora del concurs de cartells de Carnaval d’aquesta edició ha estat l’alumna de 3r d’ESO de l’Institut Castelló d’Empúries Júlia Vidal. L’alcalde, Salvi Güell, i la regidora d’ensenyament, Anna Massot, han rebut a la sala Gòtica als autors i autores dels cartells seleccionats, que han vingut acompanyats de familiars i professors i s’ha aprofitat per fer-los entrega d’un petit obsequi. Des dels Departaments d’Ensenyament i Comunicació es marquen cada any unes pautes amb la temàtica de carnaval com a eix central, al que l’alumnat s’ha d’adaptar. Enguany s’ha demanat que fessin un fons amb tècnica lliure i tant els professors dels instituts com l’Ajuntament en destaquen l’originalitat i qualitat de les propostes.s

Vídeo relacionat

La Bibliomaleta arrela’t a la lectura


En col·laboració amb la Fira Liberisliber del 2016 des del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona s’ha promogut la realització d’una maleta viatgera destinada a lectors de 0 a 5 anys. La Bibliomaleta, arrela’t a la lectura és una maleta viatgera per als més menuts, que quan es desplega es converteix en un arbre amb les arrels farcides de llibres destinats a lectors de 0 a 5 anys i agrupats en 3 nivells de lectura. A més, inclou un dossier didàctic en què s’explica el contingut i com treballar-lo i una guia amb un comentari de cadascun dels 35 llibres que conté. El disseny i contingut pedagògic de La Bibliomaleta ha anat a càrrec de les professores Mariona Masgrau i Karolin Kunde del grup GREPAI (Grup de Recerca en Educació de la Universitat de Girona) i del grup CLER (Club de Lectures Recomanables, col·lectiu de professionals de les biblioteques infantils i juvenils de les comarques gironines). La maleta aquests dies a aterrat a la sala infantil de la biblioteca Ramon Bordas i Estragués i està a disposició dels seus usuaris més petits, les famílies, les escoles bressol i els nens i les nenes d’educació infantil. Els pedagogs parlen de 3 etapes, solapades i interrelacionades en l’aprenentatge de la lectura: la descoberta del llibre com a objecte i el seu funcionament, la interpretació del món simbòlic i la comprensió i construcció d’històries. És per això que la bibliomaleta aporta un recull de llibres que són contes i alhora objectes artístics. Poden proporcionar les primeres experiències estètiques i ajudaran a descobrir com funciona un llibre. Poden ser instruments iniciàtics en la descodificació d’imatges, en la comprensió de la funció de la lletra i en la descoberta de l’existència de fils narratius. Aquest nou aparador de lectura es podrà consultar i visitar a la biblioteca de Castelló d’Empúries fins el 21 de febrer.

Vídeo relacionat

ERC demostra en el darrer ple la seva aposta pel benestar social


Amb la convicció d’haver assolit el compromís del programa electoral, la portaveu d’ERC, Anna Massot, destaca el suport que s’està donant a les entitats que treballen al municipi en diferents àmbits del benestar social. És per això que del darrer ple ordinari destaca les subvencions que s’han atorgat.Amb la convicció d’haver assolit el compromís del programa electoral, la portaveu d’ERC, Anna Massot, destaca el suport que s’està donant a les entitats que treballen al mun

Vídeo relacionat

L’INS Castelló guanya la 1a Fase de la Copa Cangur


La Copa Cangur ha començat amb una primera fase presencial en diferents seus distribuïdes arreu del territori. En el concurs es presenten 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contra rellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant la estratègia d’equip és molt important. A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels participants. Això el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes. L’equip cadet format per alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’INS Castelló d’Empúries han guanyat aquesta primera fase i passen a la final. Els primers classificats a la fase nacional obtindran un passi per a participar en la final internacional (que es fa en línia des del propi centre) amb equips d’altres països.

Vídeo relacionat

S’instal len 5 gronxadors adaptats a parcs infantils de Castelló d’Empúries


En aquests moments Castelló d’Empúries disposa de cinc gronxadors adaptats per a infants amb diversitat funcional. Fa mesos que es va fer la instal·lació del primer, a la urbanització El Temple i, més tard, al Passeig Marítim. Aquests últims dies s’han col·locat els altres tres, un al parc de la plaça Francesc Macià, un altre al parc de Castelló Nou i un últim al parc de la urbanització de Ponent, davant de la Residència Toribi Duran. Aquests gronxadors, tipus cadira, disposen d’un sistema de subjecció de seguretat que faciliten el suport lumbar i cervical, de tal manera que afavoreix la integració dels infants amb diversitat funcional. El seu ús està recomanat per a infants d’entre 5 i 14 anys, sempre acompanyats d’un adult. Aquesta és una de les actuacions que s’havien previst per als parcs infantils, que el departament d’urbanisme pretén anar habilitant amb l’objectiu que aquests espais es converteixin en parcs per integrar nens i nenes de diferents edats i capacitats en el joc.

Vídeo relacionat

Pleguen els fundadors però Demòcrates de Castelló continua endavant


La candidatura de Demòcrates de Catalunya per a Castelló d'Empúries i Empuriabrava continua endavant després que la setmana passada 4 dels seus membres fundadors decidissin abandonar el partit. A través d’un comunicat, aquest grup promotor diu que fan un pas al costat per què a les eleccions es presenten més de 10 partits, només hi ha 17 regidors a repartir i el vot quedarà molt disgregat. Amb aquest panorama pensen que les opcions per ser l’alternativa o ser un soci fort de govern queden molt limitades. La candidata de Demòcrates de Catalunya per a Castelló d'Empúries i Empuriabrava, Cristina Bech, ha confirmat a Empordà Televisió que el projecte que encapçala continua endavant amb la mateixa il.lusió. Demòcrates de Catalunya per a Castelló d'Empúries i Empuriabrava no s'ha volgut perdre la Festa Major d'hivern i ha celebrat la Candelera amb un sopar al que han assistit bona part de les castellonines i castellonins que formaran part de la llista electoral. Tanmateix, alguns càrrecs nacionals del partit han volgut compartir l'escalf a la candidatura i així s'han apuntat a la reunió l'Albert Ros (Regidor Demòcrates a l’Ajuntament de Calonge i portaveu de la demarcació de Girona), en Dani Planàs (Coordinador Nacional de Demòcrates de Catalunya) i Titón Laïlla (Diputada Demòcrata al Parlament de Catalunya), a més del responsable comarcal Demòcrata, Thomas Spieker. La llista de Demòcrates de Catalunya per a Castelló d'Empúries i Empuriabrava es presentarà properament.

Vídeo relacionat

Primera llevantada de l’any


Durant tot el matí hi ha hagut precipitació extensa i continuada a la meitat nord-est del país. A l’Alt Empordà aquesta pluja s’esperava amb candeletes tenint en compte l’episodi de sequera que estem patint. Sembla que Sant Antoni dels Cortals ha escoltat els precs de fa pocs dies de la pagesia castellonina que ha rebut amb els braços oberts aquestes precipitacions en un moment en que els sembrats de cereals necessitaven urgentment aquesta aigua. A les 14h s’havia comptabilitzat 13 mil·límetres d’aigua per metre quadrat. Pel que fa a la mar feia temps que no es veien onades d’aquesta mida a la Costa Brava Nord. Avui el Passeig Marítim d’Empuriabrava era tot un espectacle. La desembocadura de La Muga per fi s’ha començat a obrir després de mesos tancada, una situació gens habitual provocada per la falta d’aigua. Les onades eren d’uns 4 metres amb notable mar de fons de l'est. La combinació de l'onatge i el vent feia difícil enregistrar aquestes imatges. Al litoral avui l’alçària màxima de les onades han superat els 7 metres. Com que la pluja ha anat caient de forma gradual i amb no massa intensitat la policia local no ha hagut de tancar accessos com el pas de Griells. Avui la sortida de les escoles ha estat una mica més complicada del que és habitual per què molta gent ha agafat el cotxe per recollir la mainada. Pel que fa a la previsió de demà, la nuvolositat minvarà de matinada i el cel quedarà serè o poc ennuvolat, si bé al litoral i prelitoral es mantindrà entre mig i molt ennuvolat i no es descarten precipitacions disperses. A més, durant el matí bufarà vent de component est amb cops forts a tot el litoral.

Vídeo relacionat

Gran participació a tots els actes de la festa de La Candelera


Els actes de la festa major d’hivern de Castelló d’Empúries van començar dimecres i dijous es va celebrar la diada de La Candelera. La festa però s’ha allargat fins a aquest diumenge amb un gran èxit de participació a totes les activitats programades. Divendres a la tarda per exemple, en el marc del VII Cicle de Conferències es va organitzar una taula rodona per parlar de la història del teatre al municipi amb la participació de Reparada Canet, Constantí Fontclara, Artur Iglesias, Maria Antònia March i Dolors Parnau. A la sala gòtica es van haver de posar més cadires per fer cabre a tota la gent que va assistir a l’acte. A la nit va arribar el torn de la Festa Jove a la sala municipal, enguany amb el grup Red Hot Chili Covers que fent de taloners va reunir a un públic més aviat madur per donar pas a la Masovera Barbuda, un grup de versions que va fer ballar des del més jove fins al més gran. Dissabte al matí a l’Ecomuseu Farinera s’hi va organitzar un taller familiar natural en el que els assistents van aprendre els tipus d’aus que tenim al nostre territori i a fer menjadores d’ocells. En el mateix Museu, però a la Sala del Blat s’hi va fer l’espectacle “Dansem i recitem memòries”. El col.lectiu El Paller va oferir una composició de dansa contemporània creada arrel de l’exposició Memòries que hi ha instal.lada a l’Ecomuseu i tot seguit es van llegir fragments de les entrevistes realitzades als protagonistes de l’exposició dedicada a la Guerra Civil. A les 11h del matí a la sala municipal van començar les inscripcions del 4º Campionat de Botifarra. Al final hi van participar 14 parelles que van competir en format lligueta fins cap a les 14h de la tarda. La parella guanyadora va ser Isidre Augé i Nico Morillas. A la tarda la sala municipal es va omplir de mainada. S’ho van passar d’allò més bé cantant i ballant amb l’animació infantil d’Albert Such. Tot seguit es va oferir a tothom per berenar xocolata amb melindros. A les 18h a la Capella de Santa Clara Salvador Famoso va presentar el seu nou llibre “Els esquitxos de la pedra”. I una de les sorpreses d’aquesta festa major ha estat l’espectacle d’humor “Comnado Impro” de la companyia Impro Barcelona. El públic a l’entrada de la sala municipal havia d’escriure la primera frase que li vingués al cap i introduir el paper en una maleta. Les actrius durant una hora van estar improvisant històries molt divertides a partir d’aquestes frases i fent riure de valent als assistents. En només 5 minuts es van retirar totes les cadires per donar pas a la música d’Intermusic by RKO DJ. Aquesta proposta va reunir a adolescents d’arreu de la comarca que una vegada més van omplir la sala municipal. Castelló d’Empúries per aquesta festa major ha tornat a apostar per Librum, el mercat del llibre vell. En aquesta segona edició els visitants han pogut tornar a passejar per la plaça Jaume I buscant llibres antics i d’ocasió. Diumenge al matí a la sala polivalent és on es va concentrar el major nombre de gent ja que s’hi celebrava la VII Trobada de Puntaires organitzada per les Puntaires de Castelló d’Empúries. Com cada any per amenitzar la matinal l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries va fer-hi una actuació. Durant la ballada de danses populars el públic va poder veure com està entrant nova mainada petita en aquesta entitat i les noves danses que presenten en el seu espectacle. On també es va poder ballar però en aquest cas sardanes va ser al migdia a la plaça dels Homes amb l’Orquestra Montgrins. Tot i estar la majoria de gent concentrada a la sala polivalent al centre històric també hi havia un gran ambient. Ja a la tarda-vespre la festa de La Candelera va concloure amb el concert i ball ofert per l’Orquestra Montgrins.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

TAMBÉ ET POT INTERESSAR