CASTELLÓ D'EMPÚRIES

El IV Cicle de teatre EMPORI porta “Els gossos” de Nelson Valenge


Aquest dissabte arriba la representació del mes de març del IV Cicle de Teatre Empori i ho fa amb Els Gossos, una obra escrita i dirigida per Nelson Valente, on veurem com el dia a dia d’una família acomodada és capgira totalment. Protagonitzada per Mercè Aránega, Albert Pérez, Sandra Monclús i Joan Negrié aquesta comèdia tràgica ens parla sobre els secrets i els desequilibris d’una família qualsevol. Com dèiem, Mercè Aránega és una de les protagonistes d'aquesta comèdia grotesca sobre la fràgil "felicitat familiar". La Laura va cap a casa el dia del seu quarantè aniversari, per celebrar-lo amb la parella i els sogres. Però un fet imprevist al metro li dispara tot un seguit d’interrogants que fan que es replantegi la vida que ha dut fins aleshores. La celebració amb els seus éssers estimats s’acaba convertint en una tragicomèdia en la qual es destapen un munt d’odis, amors, ressentiments i altres secrets que causen el desgavell de l’equilibri familiar. L’autor argentí Nelson Valente ens porta aquest text sobre qüestions que afecten tota la humanitat i dirigeix una brillant interpretació a quatre bandes. Els Gossos també mostra com la llar es pot convertir en un camp de batalla, en què esclaten les frustracions, els odis i els ressentiments. En aquest cas, el punt de partida és un sopar familiar per celebrar el 40 aniversari del Ramon. Però al Ramon aquell matí li ha passat una cosa inesperada. Podria ser una mera anècdota, però a ell l’ha remogut per dintre i li ho fa replantejar tot. Els Gossos és una d’aquelles obres en què rius molt, però amb aquell riure que et regira, potser perquè el que t’expliquen toca de prop. Un text intens, amb unes interpretacions magnífiques. Durant 80 minuts l’Albert, l’Emili i l’Alicia, confortablement acomodats en les seves pors, es veuran abocats a revisar certs plantejaments que convertiran la seva plàcida llar en un camp de batalla, mentre la Laura, es descobreix capaç de la seva major heroïcitat: atrevir-se a mirar des de la consciència. Com ja sabeu les entrades es poden comprar a través del web municipal o a les oficines de turisme.

Vídeo relacionat

Curs d’introducció a la peixateria


Fins al 17 de març es portarà a terme un curs d’introducció a la peixateria, en el marc dels cursos de formació ocupacional que s’organitzen cada any des del Departament de Treball, Formació i Ocupació. Aquesta és la segona vegada que es porta a terme aquest curs per satisfer la demanda de personal per part de les empreses. El curs que és gratuït, amb un total de 30 hores, està destinat a conèixer els diferents tipus de peix i marisc i tècniques per netejar, filetejar i conservar. L’Aula Gastronòmica de l’Empordà porta a terme la formació que es fa de dilluns a divendres de 9.15h a 12.15 h a l’Espai Alberes.

Vídeo relacionat

Torna el Casal Puigmal


El 18 de març es donarà el tret de sortida del Casal Puigmal, una activitat que es realitza durant deu dissabtes a la tarda. Les inscripcions s’obren aquest dimecres i les places són limitades. El Casal Puigmal és una acció per fomentar el lleure del cap de setmana, que es porta a terme al pati de l’IE El Bruel Empuriabrava, on es realitzen activitats diverses com tallers, jocs o sortides. Aquesta activitat s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn amb l’objectiu de donar oportunitats educatives més enllà de l’escola. L’objectiu és que nens i nenes disposin d’un espai lúdic, de lleure, obert, divers i flexible, on es contribueixi, a través del joc i del temps de lleure, a l’educació dels infants, fomentant l’esperit crític i participatiu.

Vídeo relacionat

Casal de Setmana Santa als Aiguamolls de l’Empordà


El 18 de març es donarà el tret de sortida del Casal Puigmal, una activitat que es realitza durant deu dissabtes a la tarda. Les inscripcions s’obren aquest dimecres i les places són limitades. El Casal Puigmal és una acció per fomentar el lleure del cap de setmana, que es porta a terme al pati de l’IE El Bruel Empuriabrava, on es realitzen activitats diverses com tallers, jocs o sortides. Aquesta activitat s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn amb l’objectiu de donar oportunitats educatives més enllà de l’escola. L’objectiu és que nens i nenes disposin d’un espai lúdic, de lleure, obert, divers i flexible, on es contribueixi, a través del joc i del temps de lleure, a l’educació dels infants, fomentant l’esperit crític i participatiu.

Vídeo relacionat

La biblioteca té un nou aparador dedicat al còmic


Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Còmic el 5 de març la biblioteca Ramon Bordas i Estragués acull fins al 27 de març a la sala infantil un aparador dedicat al còmic. En Tintin i en Son Goku us ajudaran a trobar les millors aventures per als lectors més joves. L'objectiu és fomentar el gust per la lectura i donar a conèixer la riquesa i els beneficis dels còmics infantils i juvenils. Les històries en vinyetes, es basen en una successió d’imatges que formen una seqüència amb significat, una història il·lustrada. Els elements del còmic poden estar relacionats amb les imatges com és el cas de les vinyetes, les metàfores visuals, els personatges o les línies cinètiques o bé amb el text, com és el cas del cartutx, les galarades o les onomatopeies. Un còmic o historieta il·lustrada és una narració realitzada mitjançant una seqüència d'imatges o il·lustracions juxtaposades de forma deliberada, que tenen com a objectiu transmetre una història o qualsevol informació al lector i provocar una impressió estètica. Per fer-ho, els autors de còmics utilitzen tot un seguit de recursos gràfics. Will Eisner, autor i teòric del còmic, també el definia com art seqüencial. Alguns dibuixants de còmic el consideren el "novè art". A Catalunya, a mitjan segle xx, el còmic era conegut com a "Patufet" a causa de la popularitat de la revista En Patufet i com a "tebeo" per causa de la difusió de 1917 al 1998 de la revista TBO. Els temps però han canviat i el còmic a evolucionat a diferents parts del món i també s’ha globalitzat. Superherois, Manga...infants i joves viuen aventures amb la interiorització d'unes regles que fan entendre a tothom el còmic de la mateixa manera, gràcies a un seguit de recursos gràfics establerts. Així doncs, amb el grafisme s'imita el so a través de les onomatopeies; amb la successió de vinyetes per tal de representar la temporalitat, la bafarada o globus indiquen els diàlegs dels personatges o amb altres recursos expressius. Feu un cop d’ull a aquest aparador del còmic i descobriu l’ampli ventall d’històries i temàtiques que us ofereix el que alguns anomenen el 9º art.

Vídeo relacionat

Ariadna Dorca parla del seu treball de recerca sobre Open Arms


Un any més, el Cicle de Conferències que organitza l’associació Cultural i d’Esbarjo compte amb la col·laboració de l’INS Castelló d’Empúries. A cada edició un alumne presenta un dels treballs de recerca que s’han portat a terme en aquest centre. L’estudiant de segon de Batxillerat Ariadna Dorca ha presentat el seu treball que porta per títol “Herois invisibles, Open Arms” del qual va treure un 10. Aquest divendres per a commemorar el Dia Internacional de les Dones el cicle es traslladarà a la capella del Convent de Santa Clara on s’oferirà una conferència i la projecció “Dones singulars nascudes a la postguerra” a càrrec de Maria Velasco, fotògrafa i documentalista. I dissabte es realitzarà la segona sortida, en aquesta ocasió s’anirà a Perpinyà acompanyats per Iraida Sais, doctorada en història d’arrt medieval, per visitar el Palau dels Reis de Mallorca.

Vídeo relacionat

Bona acollida de la jornada de portes obertes dels Xots


L’agrupació escolta Xots és una organització sense ànim de lucre que és membre de Minyons Escoltes i guies de Catalunya. El seu objectiu és educar infants i joves amb uns valors que els permetin deixar el món una mica millor de com l’han trobat. A Castelló d’Empúries ja fa anys que treballen en aquest àmbit i aquest diumenge han organitzat una jornada de portes obertes a la sala municipal per què qui encara no els coneix pogués veure com treballen i per recaptar diners per ajudar a pagar el projecte de voluntariat que portaran a terme aquest estiu a Aragó. Els Xots habitualment es troben els dissabtes al seu Cau per realitzar diferents activitats lúdiques i també fan sortides de cap de setmana, normalment relacionades amb la natura.

Vídeo relacionat

Diumenge els Xots organitzen una jornada de portes obertes


L’agrupació escolta Xots és una organització sense ànim de lucre que és membre de Minyons Escoltes i guies de Catalunya. El seu objectiu és educar infants i joves amb uns valors que els permetin deixar el món una mica millor de com l’han trobat. A Castelló d’Empúries ja fa anys que treballen en aquest àmbit i aquest diumenge organitzen una jornada de portes obertes per què qui encara no els conegui pugui veure com treballen. Els Xots habitualment es troben els dissabtes al seu Cau per realitzar diferents activitats lúdiques i també fan sortides de cap de setmana, normalment relacionades amb la natura.

Vídeo relacionat

Reunió dels municipis implicats en el Pla d'Ordenació d'Espais Marítims


La trobada que ha durat més de dues hores i mitja ha servit per què la consellera Teresa Jordà tranquil·litzés als alcaldes dels municipis del litoral que va des de Cadaqués fins a Begur. Jordà els ha dit que la Generalitat de Catalunya no permetrà cap pas per a la implementació de macro parcs eòlics a la zona fins que no s’hagi executat una prova pilot. Els alcaldes han sortit contents de la reunió. Una quinzena de persones pertanyents a grups ecologistes s`han concentrat davant de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries demanant que s’escolti la veu del territori. Els alcaldes dels municipis afectats ja s’han reunit en diverses ocasions amb la conselleria per rebre informació de primera mà dels projectes que es volen desenvolupar al territori.

Vídeo relacionat

Sessió informativa sobre preinscripció i matriculació


Properament s’iniciarà el període de preinscripció escolar per al curs 2023-2024 que es realitzarà exclusivament de forma telemàtica. És per aquest motiu, que des del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, s’ha organitzat una sessió informativa. A la reunió hi ha assistit la regidora i la tècnica del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, i els directors i directores de les escoles i instituts del municipi. Per a qualsevol pregunta o per al suport presencial per a la realització dels tràmits, es podrà comptar amb l’Oficina d’Escolarització.

Vídeo relacionat

Els alumnes de P5 del Ruiz Amado visiten l’Ajuntament


Com cada any els alumnes de P5 de l’escola Ruiz Amado de Castelló d’Empúries dediquen un mes a un projecte que consisteix en conèixer el municipi. Els alumnes fan diferents sortides a punts d’interès com el pont vell, la Basílica, la Cúria Presó, el Portal de la Gallarda...i aquest dimecres va tocar conèixer l’Ajuntament. Els escolars acompanyats per les seves mestres van ser rebuts a la sala gòtica o saló de plens per l’alcalde de la vila, Salvi Güell i la regidora d’ensenyament, Anna Massot. Tots dos els van explicar com funciona l’Ajuntament i van respondre a les seves preguntes. Crida l’atenció com mainada tan petita està tan sensibilitzada amb el medi ambient ja que moltes de les seves intervencions van estar relacionades amb temes de neteja d’espais públics bruts per culpa dels guixots amb esprais o per plàstics. Com és lògic, degut a la seva edat no van faltar preguntes sobre els espais de joc infantils i la que no falla mai “quan tindrà piscina municipal Castelló d’Empúries”. La visita va continuar per les dependències municipals. Amb aquest projecte escolar els nens i nenes de 5 anys comencen a aprendre coses del lloc on viuen i a familiaritzar-se amb el seu entorn més proper.

Vídeo relacionat

Els plataners del carrer Santa Clara s’han tallat a petició dels veïns


Fa una setmana els jardiners de Castelló 2000 han tallat dos plataners del carrer Santa Clara. Aquesta actuació no ha agradat a tothom per això el conseller delegat de Castelló 2000, Josep Maria Canet, ens explica quin ha estat el motiu. Pel que fa a plantar arbres nous al municipi com que avui s’ha activat el Decret de Sequera s’ha decidit que per ara es plantaran 30 arbres nous amb el sistema de gota a gota i la resta s’esperarà a fer-ho a la propera tardor amb l’esperança que plogui.

Vídeo relacionat

L’Ecomuseu Farinera renova de nou el Distintiu de Qualitat Ambiental


El distintiu de garantia de qualitat ambiental que atorga la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, és un sistema d’etiquetatge ecològic de productes i serveis amb el qual es pretén fomentar el disseny, la producció, la comercialització, l’ús i el consum de productes que tenen una qualitat ambiental que va més enllà de l’establerta per la normativa vigent. En la categoria d’equipaments culturals, el distintiu té com a principal finalitat promoure i reconèixer l’ecoeficiència i la sostenibilitat en la planificació, projecció i gestió dels equipaments culturals. L’Ecomuseu Farinera acaba de renovar per segona vegada aquesta certificació. En aquesta ocasió, les tasques de promoció i suport a la renovació han estat realitzades per ECOGESA, empresa contractada per la Direcció General de Qualitat ambiental i Canvi Climàtic per donar suport en el procediment a totes aquelles empreses i entitats que disposen del Distintiu i desitjaven renovar-lo..

Vídeo relacionat

SOM parla de mobilitat i seguretat a la sala gòtica


Aquest dimarts ha tocat el col.loqui de febrer del cicle que organitza SOM d’Empuriabrava i Castelló. Agustí Ayats, cap de llista de la formació ha assumit els treballs d'anàlisi, per tant juntament amb Emmanuel Shubert ha conduit la ponència que estava dedicada a la seguretat i a la mobilitat. En aquest col.loqui s’han exposat quines polítiques es poden aplicar per viure en un poble més segur.

Vídeo relacionat

El PP proposa un acord amb Putignano per a millorar el Carnaval


El Carnaval de Putignano és un dels carnavals més antics d’Europa. Cada any es tria una temàtica que segueixen comparses i carrosses. Mentre dura la festa s’organitzen diferents esdeveniments com concerts, exposicions o recitacions de poesia. No obstant, el més destacat d’aquest Carnaval són les carrosses fetes de paper maché. Els artesans obren les portes dels seus tallers per què el públic els visiti convertint-se en una gran atracció turística per a la ciutat. El portaveu del PP, Agostino Aventurato proposa que Castelló d’Empúries arribi a un acord amb aquesta localitat italiana per millorar el carnaval del municipi. Els carnavals de Putignano es remunten des del 1394. Una de les llegendes del seu orígen diu que aquesta festa va començar quan els cavallers de Malta van decidir reubicar les relíquies del Màrtir Esteva amb la finalitat de protegir-les. Els habitants d’aquesta localitat del sud d’Itàlia feien una processó i després ballaven pels carrers.

Vídeo relacionat

Castelló estrena nou gimnàs municipal


Castelló estrena nou gimnàs municipal El gimnàs municipal de Castelló d’Empúries ja ha obert portes. Aquest projecte -que ha tardat molt a ser una realitat per què també s’ha aprofitat per fer la nova consergeria i posar un ascensor al pavelló- és una de les propostes guanyadores del Pressupost Participatiu. La quota del gimnàs inclou l’ús dels serveis complementaris del Pavelló d’Esports com són les taquilles o dutxes. L’horari és possible que es modifiqui en els períodes de vacances escolars i quan l’equipament porti uns mesos en funcionament s’estudiarà la possibilitat que també en puguin fer ús els clubs esportius del municipi. Les places seran limitades per tal que es pugui donar un bon servei.


Vídeo relacionat

Rua de Carnaval de l’escola El Bruel d’Empuriabrava


Vídeo relacionat

6º Col loqui de SOM mobilitat i seguretat


Aquest dimarts toca el col.loqui de febrer del cicle que organitza SOM d’Empuriabrava i Castelló. Agustí Ayats, cap de llista de la formació ha assumit els treballs d'anàlisi, per tant juntament amb Emmanuel Shubert conduirà la ponència que estarà dedicada a la seguretat i a la mobilitat. En aquest col.loqui s’exposaran quines polítiques es poden aplicar per viure en un poble més segur.

Vídeo relacionat

Tot i l’amenaça de pluja Castelló d’Empúries salva el Carnaval


Totes les escoles de Castelló d’Empúries celebren el Carnaval però l’institut escola El Bruel d’Empuriabrava fa un pas més i cada any organitza una desfilada de disfresses pel barri de Puigmal. Aquest divendres a la tarda, els alumnes de primària, disfressats de la temàtica del mar, han fet un recorregut molt vistós pels carrers que envolten el centre educatiu. Peixos, una orca gegant, submarinistes, taurons, meduses....no hi faltava res. Els pares dels escolars no s’han volgut perdre ni un detall de la desfilada i han anat seguint la rua durant tot el recorregut.

Vídeo relacionat

Exhaurides les places per la sortida a Canillo (Andorra)


El cap de setmana de l’11 i 12 de març torna la sortida a Andorra que cada any s’organitza des de l’Espai Jove de Castelló d’Empúries. Concretament es va a Canillo gràcies a l’acord existent entre els dos ajuntaments. Aquesta sortida sempre és un èxit fet que demostra que en poques hores han quedat exhaurides les places. Els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult, excepte els joves majors de 16 anys, que viatgin amb els Espais Joves.

Vídeo relacionat

La Càtedra de Patrimoni Literari convoca el II Premi a Treballs de Recerca de Batxillerat


La Càtedra de Patrimoni Literari vol fomentar la recerca, entre l’alumnat dels centres d’educació secundària, sobre Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent, convocant el II Premi a Treballs de Recerca de Batxillerat. Es podran presentar a aquesta convocatòria treballs de recerca escrits en llengua catalana, corresponents al curs 2021-2022 i al curs 2022-2023. Els treballs poden presentar-se fins el 23 d’abril a través d’un formulari. Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent són escriptors vinculats estretament amb l’Empordà i especialment amb Castelló d’Empúries. La Càtedra va ser creada el 28 d’octubre de 2004 amb el nom de Càtedra M. Àngels Anglada i el 31 d’octubre de 2013, el Consell de Govern de la UdG va acordar ampliar el seu camp d’acció i afegir i incorporar el nom de l’escriptor Carles Fages de Climent, amb l’objectiu de promoure també l’estudi i la difusió de l’escriptor empordanès.

Vídeo relacionat

Castelló d’Empúries repartirà 1000 euros amb els premis de Carnaval


Ja fa anys que a Castelló d’Empúries el diumenge a la tarda es lliuren els premis de Carnaval. En total es reparteixen 1000€. En dues de les categories, a la de Carrosses i Comparses es reparteixen 3 premis guanyant el primer 250€, 150€ el segon i 100€ el tercer. La categoria Flor i Nata és un premi honorífic i únic que no és remunerat. La difícil feina d’escollir qui mereix aquests premis la porta a terme un jurat format per veïns i veïnes del municipi que pertanyen a diferents entitats. Per a cada categoria hi ha una puntuació final que s’obté fent una valoració de diversos aspectes. En el cas de la carrossa es té en compte l’estètica, l’elaboració i l’originalitat. En el cas de les comparses l’estètica, l’elaboració dels vestits i també la coreografia. La darrera categoria, La Flor i Nata nomena l’ànima del carnaval. Per optar a un dels premis serà obligatori haver-se inscrit prèviament i participar, com a mínim, a la desfilada divendres a la nit a Empuriabrava, la del dissabte a la nit al Centre Històric i la del diumenge al matí a Empuriabrava. Com dèiem els premis es lliuraran diumenge a la tarda després del dinar ja que aquest any s’ha acordat no realitzar la demostració de coreografies de les colles.

Vídeo relacionat

Augmenten les donacions de sang a la primera convocatòria de l’any


Aquest dimecres a Castelló d’Empúries hi ha hagut la primera convocatòria per anar a donar sang del 2023. Les donacions s’han fet a la sala municipal de 16h de la tarda a les 21h del vespre. Per remuntar les donacions i cobrir les necessitats de les persones es necessita sang, per això els delegats del Banc de Sang i Teixits havien fet una crida a la població demanant a tothom que es trobés bé de salut que no deixés passar aquesta oportunitat per ser altruista amb qui ho necessita. Amb les dades a la mà, sembla que la crida ha donat bons resultats ja que s’han comptabilitzat 69 donacions, una xifra superior a la donació de sang del mateix mes del 2022. El més destacable és que 14 persones més s’han ofert per participar a la donació però finalment han estat descartades per diferents motius. Una altra de les alegries de la jornada és que 7 persones noves han donat sang per primera vegada. Aprofitant la convocatòria el Banc de Sang i Teixits també ha citat a 7 donants de plasma. D’altra banda, per culpa de la Covid es va haver d’aturar la col.laboració amb l’institut de Castelló d’Empúries però aquest dimecres s’ha pogut reprendre. Els alumnes han realitzat tasques d’informació, de subministrament de mascaretes i han ajudat a l’hora de servir les begudes i el menjar als donants. Aquests estudiants també han dissenyat i repartit el cartell que publicitava la donació de sang. El seu voluntariat pot continuar a les properes convocatòries que aquest 2023 seran el 28 de juny i el 25 d’octubre a la sala municipal del centre històric i el 19 de juliol a Empuriabrava. Precisament a Empuriabrava, on només es fa la donació de sang de l’estiu, hi haurà canvi d’ubicació; del Casal Cívic d’Alberes Comercial es passarà al nou auditori del Centre de Serveis Puigmal, un espai més ampli i que disposa d'aire condicionat.

Vídeo relacionat

Subvenció als establiments que realitzin actuacions d’estalvi energètic


El departament de promoció econòmica i comerç de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries destina 100 mil euros a una nova subvenció destinada a tots els establiments amb activitat econòmica que realitzin actuacions d’estalvi energètic. La voluntat municipal és incentivar que els empresaris i empresàries del municipi facin actuacions de millora en els seus establiments encaminades a la reducció del consum d’energia per així també facilitar les dificultats econòmiques provocades per l’augment dels preus de l’electricitat. Les actuacions subvencionables estan enfocades a la renovació de finestres i tancaments exteriors, aïllaments tèrmics i estalvi energètic i la implementació d’energies renovables.

Vídeo relacionat

La XXXIII Fira del Vaixell d’Ocasió es celebrarà de l’1 al 9 d’abril


Amb l’arribada de les festes de Setmana Santa, arriba també la Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava. De l’1 al 9 d’abril les instal·lacions del port de la marina acolliran una nova i ja normalitzada edició de la Fira. Aquesta és una Fira que ja porta 33 edicions exposant i venent un nombre important d’embarcacions gràcies al parc nàutic existent a la zona tenint en compte que està situada a la Marina navegable més gran del país (16 km), la qual cosa fa que sovint hi hagi canvis d’embarcacions i també que Empuriabrava sigui la base dels concessionaris de la majoria de marques existents al mercat. L’any passat es va reprendre la fira, després de dos llargs anys, en format reduït. Tot i això els expositors participants van quedar satisfets amb els resultats. En aquesta edició 2023, la pràctica totalitat dels expositors nàutics participants en les últimes 30 edicions compten amb assistir a la Fira, exposant per a la seva venda, les seves millors ofertes en nou, seminou i usat. Recordem la Fira és d’ entrada gratuïta. Per a més informació: www.firavaixell.com

Vídeo relacionat

Més de 2500 persones assisteixen L'arrossada de carnaval de Roses


Després d'uns anys d'impàs el pavelló poliesportiu i l'annexa va tornar a acollir l'arrossada de dilluns de carnaval, una decisió que l'Ajuntament de Roses va prendre conjuntament amb l'Associació Rosinca de Festes, donat que aquest any per fi s'han acabat totes les restriccions, i l'arròs ja es podia tornar a fer al pavelló o a l'exterior com es va fer l'any anterior, tenint en compte, dolentes previsions que hi havia del temps per a Roses, que per sort no s'han complert es va decidir fer-lo al pavelló com es va començar a fer el 2015 El Pavelló Poliesportiu novament va quedar petit, per encabir-les moltes persones que no es van voler perdre aquest típic àpat del Dilluns de Carnaval, on nova quedar ni una sola cadira lliure, la pista annexa o sala polivalent també presentava un aspecte molt bo, ple de gom a gom de membres de les colles que varen anar disfressats, algunes colles van a buscar l'arròs i se'l varen emportar a les seves carrosses, que per a l'ocasió varen estacionar a l'esplanada del costat de la Piscina Municipal. Aquesta Arrossada Popular de Dilluns de Carnaval està elaborada per una seixantena de voluntaris de l'Associació Rosinca de Festes, dirigits un any més, pel rosinc Andreu Rodríguez "Boque", que són els encarregats de tallar tota la carn, les verdures i preparar el marisc amb què s'elabora l'arròs, així com d'encendre els focs de llenya i preparar les grans peroles on es cuina l'arròs. En total es fan servir uns 300 kg d'arròs, que necessita unes 5 hores per a tenir-lo a punt, enguany com a gran novetat també es va fer una gran paella d'arròs vega, que es va acabar ràpidament. Joan Plana va valorar molt positivament esl carnavals del que ha dit que han estat un dels més multitudinaris i amb menys incidents tants mèdics com de seguretat. Aquest any es calcula que van ser més de 2500 persones que varen assistir a l'arròs, uns 1200 entre visitants la majoria francesos, veïns i 1300 membres de les diferents colles, les que van gaudir d'aquest últim àpat de germanor del Carnaval a la pista annexa.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

TAMBÉ ET POT INTERESSAR