FIGUERES

La vacunació contra la grip i la covid19 segueix a bon ritme. Hem visitat el CAP Ernest Lluch de Figueres on des del 25 d’octubre estan realitzant la doble vacunació a les persones majors de 70 anys. Pel que fa a la vacuna de la grip al conjunt de Girona es rebran 142.970 dosis.
L'ajuntament de Figueres redueix un 32,70% el període mig de pagament a proveïdors en un any i ja acumula una reducció del 67% en dos anys. El període mig de pagament a proveïdors en els tres primers trimestres del 2021 és de 22,08 dies.
El Senat ha aprovat aquesta mateixa setmana la recuperació de les freqüències que el tren AVE entre la ciutat de Figueres i Barcelona tenia abans de la pandèmia. A més, aquesta proposta presentada pel grup d’ERC també inclou la creació d’un nou trajecte a les 20.30. Tot i això, ara Renfe diu que no espera recuperar-les fins l’estiu per manca de maquinistes.
Figueres aprova el Pla Local de Joventut 2021-2023 que pretén que els joves siguin protagonistes de la transformació de la ciutat. El pla s'articula a través de tres eixos: emancipació, inclusió i transformació social i contempla 25 objectius estratègics i 46 accions concretes a realitzar en els propers dos anys.
Junts per Figueres va presentar dues mocions en el darrer ple municipal de novembre. Les dues en matèria de seguretat. Reclamen que s’incrementi el nombre d’agents de a Guàrdia Urbana destinada a tasques de patrullatge a peu pel carrer. L’altre moció demanen la creació d’un pla d’ajuts a les comunitats de veïns per a la instal·lació de sistemes de seguretat.
Figueres dedica una setmana d'activitats relacionades amb el cineasta Stanley Kubrick. Del 9 al 13 de novembre Figueres acollirà diferents propostes culturals entorn el treball del cineasta amb propostes escèniques, projeccions i material gràfic
Figueres implementarà un pla de xoc en equipaments esportius en els propers dos anys a l'espera de la construcció del nou pavelló. Aquest pla de xoc facilitarà que els clubs esportius puguin realitzar la seva tasca amb normalitat a la ciutat mentre continua la tramitació per al nou pavelló.
Figueres presenta els projectes de millora de la mobilitat de la ciutat vinculats als fons Next Generation. Suposaran en conjunt una inversió de 2 milions i mig d'euros, dels quals s'ha sol·licitat 1.680.000 a càrrec els fons europeus. L’objectiu és transformar la mobilitat a la ciutat de Figueres en tres eixos.
La regidoria de Mercats de l’Ajuntament de Figueres ha volgut posar en valor el pes del mercat a Figueres, que se celebra tres dies a la setmana , i la gastronomia i han creat ‘A Figueres, els dijous mercat i arròs per a tots!. Se sortejaran 50 dinars d’arròs dobles pels compradors dels mercats figuerencs, per menjar en un dels mig centenar de restaurants que han volgut adherir-se a la campanya.

Vídeo relacionat

En motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional s’ha realitzat una taula rodona a l’auditori els Caputxins de Figueres. Diferents dones, amb diferents històries han explicat la seva experiència davant la pèrdua d’un fill no nat. Un tema que a la societat encara és tabú però que des del govern figuerenc es vol donar visibilitat no només amb aquest acte sinó també creant un espai pel dol perinatal al cementiri de la ciutat.

Vídeo relacionat

Ja hem deixat enrere 19 mesos amb moltes i diferents restriccions per guanyar la batalla al coronavirus. La Covid-19 ens ha canviat la vida a tots i moltes coses de les que estàvem acostumats, que formaven part del nostre dia a dia, les hem hagut de variar. L’Ajuntament de Figueres es mostra molt positiu davant la ‘nova normalitat’ i avança a la premsa que la tardor arriba carregada d’actes culturals i festius per a tots els públics.

Vídeo relacionat


L’ajuntament de Figueres instal·larà més càmeres de videovigilància a la ciutat. Actualment el sector on hi ha més és a la zona Oest. Amb un pressupost de 70.000 euros es volen instal·lar al centre de la ciutat. A més també estudien la col·locació de càmeres lectores de matrícula a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat.

Vídeo relacionat

 

Demà divendres s’inicia el cicle 66Butaques que organitza La Cate. Ho farà amb l’actuació del duet de música experimental B1N0 acompanyat de la veu de l’artista empordanès PHOAC. Aquesta ja és la tercera edició d’aquest certamen.

Vídeo relacionat

El Memorial Democràtic ha instal·lat aquest dissabte al matí una llamborda Stolpersteine a Figueres en record al deportat Enric Moner. L’any 2020 ja es van instal·lar 10 llambordes en memòria a persones del municipi que hi van néixer o viure i van ser víctimes dels camps de concentració nazis.

Vídeo relacionat

La taxa d’atur a la ciutat de Figueres ha tornat a baixar per setè mes consecutiu el que ha fet que la capital de l’Alt Empordà se situí en unes dades molt semblants a les del mes de setembre del 2019. Any anterior a la pandèmia.

Vídeo relacionat

 

Aquest matí s’ha realitzat una visita a les obres de millora del Museu de l’Empordà que suposaran la millora de l’entrada i també de l’auditori que hi ha situat a la part baixa de l’edifici. La previsió és que les obres finalitzin entre finals del mes de gener principis de febrer.

Vídeo relacionat

Figueres ha inaugurat la Casa dels Animals. Una aposta del consistori figuerenc per consolidar la ciutat com una ciutat referent amiga dels animals. La finca on se situa la Casa dels Animals era l’antiga escola Parc de les Aigües.

Vídeo relacionat

 

Ahir 30 de setembre era el darrer dia en que el punt de vacunació el Molí de l’Anguila de Figueres obria les seves portes. A la tarda es van registrar llargues cues a les portes d’aquest centre.

Vídeo relacionat

 

Ahir 30 de setembre era el darrer dia en que el punt de vacunació el Molí de l’Anguila de Figueres obria les seves portes. A la tarda es van registrar llargues cues a les portes d’aquest centre.

Vídeo relacionat

 

El Museu del Joguet de Catalunya de Figueres ha acollit, un any més, la presentació de la sisena edició de la Cursa de la Dona de Figueres. Enguany, i per segon any consecutiu, de nou tornarà a celebrar-se de manera virtual. Les inscripcions ja es poden fer a través de web www.grupiris.cat i a Valosport Figueres.

Vídeo relacionat

Aquest cap de setmana s’està celebrant a Figueres el Festival Còmic que ha arribat a la seva catorzena edició. En total s’han realitzat cinc propostes gratuïtes, quatre de pagament i al certamen s’ha afegit el primer concurs de vídeos i mems.

Vídeo relacionat

Figueres inaugura l’Espai d’Innovació Empresarial, un nou pol de creativitat empresarial i emprenedoria. Està situat al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i allotjarà i assessorarà emprenedors que vulguin endegar nous projectes. En total 548 metres quadrats nous que compten amb sales de reunions, una desena de despatxos, aules de formació i un espai de relació.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR