FIGUERES

El passeig està fet per en Mario, un jardiner municipal que fa més de 35 anys que cuida el Parc Bosc i que descobreix els racons emblemàtics del parc 

 

Figueres ha senyalitzat amb uns panells informatius nous itineraris del Parc Bosc. El passeig està fet per en Mario, un jardiner municipal, que fa més de 35 anys que treballa al Parc Bosc i que fa descobrir als visitants els racons emblemàtics del parc a través d'un recorregut: la plaça Isabel Clara Simó, les escales dissenyades per l'arquitecte figuerenc, Ricard Giralt, els cirerers japonesos, el jardí romàntic... Espais a vegades desconeguts i que passen desapercebuts i que amb aquest recorregut, es fan més visibles

Els panells informatius també indiquen els serveis de la zona com les fonts, la zona de pícnic, la zona infantil, la cafeteria, el parc central, els lavabos, l'àrea de salut i la zona de petanca entre altres. 

Es un reconeixement a l'esforç per millorar la protecció animal 

 

Figueres ha rebut la distinció de "Ciutat amiga dels Animals", que atorga el ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. És un reconeixement als ajuntaments que realitzen un esforç per millorar les pràctiques en matèria de protecció animal i de convivència responsable als municipis. Té com a finalitat reconèixer la implicació dels ajuntaments en la millora de la convivència amb els animals i de les mesures de protecció animal. 

 

Hi ha tres categories: Premi al millor Programa d'integració, convivència i tinença responsable (Ajuntament de Logronyo); Premi al millor Programa Municipal de Gestió Ètica de Colònies Felines (Ajuntament de Còrdova i Albarracín) i Ciutat Amiga dels Animals (Figueres) . 

 

El guardó suposa una promoció nacional i internacional dels municipis amb esdeveniments relacionats amb la protecció i el benestar animal. S'han reconegut accions que s'han dut a terme a la ciutat com la protecció i la cura de les colònies felines, la creació de la Casa dels Animals, la creació de la taula de benestar animal, la campanya d'adopcions, la campanya Figuers ciutat amiga dels animals, els parcs canins i fonts dobles amb abeuredors per gossos, el pinso anticonceptiu per a coloms... 

 

La regidora de Medi Ambient, Sònia Trilla,  ha explicat que "aquest és un reconeixement a la feina que estem fent per a la protecció dels animals a la nostra ciutat, amb accions concretes per al benestar animal". 

Es tracta del pla d’asfaltatge més ambiciós que tindrà la ciutat en els darrers anys

La Junta de Govern Local ha aprovat avui el pla d’asfaltatge 2022 que suposarà la millora de 30 carrers de la ciutat. Suposa un cost de 900.000 euros. Aquest pla d’asfaltatge se suma als que ja s’han realitzat el 2019, 2020 i 2021. 

Aquest pla d’asfaltatge, que s’iniciarà a la tardor, suposarà la millora de l’asfalt de bona part de la ciutat i inclou els següents carrers: Calçada Romana, Camí Vell de Vilatenim, Campinya, Carme Monturiol, Costa Brava 70, Cresques Elies-Dr Pasteur, Ctra. Vilabertran a Vilatenim, Dr. Pasteur, Duana-Nou Vilatenim, Duana 37, Enric Sans, Esperança, Frederic Mistral, Itàlia, Joan Bruguera, Jòncols, Josep Ma Segarra, Lleida, Món Millor, Mossèn Franco, Passatge Ponent, Port de la Selva (La Salle), Ronda Sud, Rec Arnau, Avinguda Roses (entre Capricorn i Escorpió), Rotonda Ctra de Roses-Campinya, Sant Pau (Muntaner-Sant Jordi), Sant Vicenç, Taure, Travessera Rec Arnau i Víctor Català. 

El Figueres Meeting Point es podrà recollir gratuïtament a l'Oficina de Turisme, Hotels i
Apartaments de la ciutat

Figueres ha presentat avui el Figueres Meeting Point, una guia completa amb l'oferta turística de la ciutat i el seu entorn per la gent que la visita. D'aquesta manera, les persones que arriben a Figueres poden trobar agrupada tota l'oferta cultural, comercial, patrimonial i museística de la ciutat així com també les activitats que es poden realitzar a l'entorn, a la comarca de l'Alt Empordà (natura, patrimoni romànic, esports...) així com els productes de la terra com l'oli i el vi. 

Aquesta guia és el resultat de la voluntat d'ordenar l'oferta turística de la ciutat, un dels objectius de l'estratègia de turisme. A la guia, podem trobar el següents apartats de la ciutat de Figueres: Descobreix Figueres, Dalí a Figueres, Altres museus de Figueres, Castell de Sant Ferran, Edificis històrics emblemàtics, itineraris culturals, gastronomia, festivals, fires, mercats, comerç i espais verds". 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "era indispensable que les persones que arriben a la ciutat puguin tenir agrupat tot el que poden fer a Figueres, en una sola guia. D'aquesta manera els hi posem més fàcil per conèixer els atractius de la ciutat i de retruc, a la comarca de l'Alt Empordà"

El regidor de Turisme i Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que "el Pla estratègic de Turisme 2019-2023 preveia que ens calia unificar i ordenar tota l'oferta i els recursos turístics de la ciutat però també del que poden fer els turistes a 10-15 minuts de distància de la ciutat. Per tant, el Meeting Point ens ha de ser molt útil per ordenar tota aquesta oferta i que Figueres continuï essent un punt de trobada cada cop més important". 

Oques Grasses, Sopar de Cabra, Els Catarres i Doctor Prats són alguns dels caps de cartell del Festival Acústica de Figueres, que enguany promet tornar a ser el mateix que abans de la pandèmia. La dinovena edició se celebrarà de l’1 al 4 de setembre en tres escenaris del centre històric de Figueres.

Figueres aprova el projecte de millora de l'Estadi Albert Gurt amb una inversió de 827.000 euros. Les millores consisteixen en la renovació del paviment de les pista d'atletisme i la reconversió a gespa artificial del camp de futbol així com la millora del tancament de l'estadi. Les actuacions formen part del pla de xoc per a la millora dels equipaments esportius.

Aquest any se celebra el centenari de la Biblioteca Fages de Climent i per celebrar aquesta efemèride han preparat un bon grapat d’actes: dansa, xerrades, exposicions... A més també donaran a conèixer el fons documental que han aconseguit al llarg d’aquest segle de vida.
Després de la revetlla de Sant Joan, a la capital de l’Alt Empordà arriben les Revetlles de Sant Pere. La segona festa major de Figueres que celebra amb diversos actes la festivitat del sant patró de la ciutat. Enguany la celebració s'ha ampliat a cinc dies amb l'objectiu de dignificar la festa major d'estiu de la ciutat.
Figueres recupera la Mostra del Vi de l'Empordà, que se celebrarà des de demà 25 al 28 de juny. El certamen, que s'havia anul·lat per la pandèmia durant dos anys, arriba a la 36a edició. Durant 4 dies la Rambla acollirà 9 cellers de la DO Empordà i 6 estands de productes agroalimentaris.
Des del govern de la ciutat de Figueres alerten que la pujada del preu de la llum i el gasoil afectarà negativament als serveis de la ciutat. Els tècnics treballen per tal de poder aconseguir els millors preus i saber quina serà la repercussió d’aquest augment de costos per a la capital de l’Alt Empordà.
Aquest 18 de juny el Museu del Joguet de Catalunya, un dels més carismàtics de la ciutat de Figueres, ha complert 40 anys de vida. Actualment hi ha més de 25.000 peces guardades, 8.000 d’elles estan exposades, la més famosa: Don Osito Marquina de Salvador Dalí, un os de peluix batejat amb aquest nom pel mateix Federico García Lorca.
Aquest 18 de juny el Museu del Joguet de Catalunya, un dels més carismàtics de la ciutat de Figueres, ha complert 40 anys de vida. Actualment hi ha més de 25.000 peces guardades, 8.000 d’elles estan exposades, la més famosa: Don Osito Marquina de Salvador Dalí, un os de peluix batejat amb aquest nom pel mateix Federico García Lorca.
Aquest 18 de juny el Museu del Joguet de Catalunya, un dels més carismàtics de la ciutat de Figueres, ha complert 40 anys de vida. Actualment hi ha més de 25.000 peces guardades, 8.000 d’elles estan exposades, la més famosa: Don Osito Marquina de Salvador Dalí, un os de peluix batejat amb aquest nom pel mateix Federico García Lorca.
Ciutadans ha aconseguit que el Parlament de Catalunya aprovi una bateria de mesures per acabar amb els talls de llum en el Culubret. Demanen una actuació conjunta entre la Generalitat, l’Ajuntament i també la companyia elèctrica per fer front a la problemàtica que fa més d’una dècada pateixen els veïns de la zona.

Figueres incorpora 9 agents de convivència nocturns. L'objectiu, reforçar la seguretat amb proximitat en la franja de nit. Els agents són persones que provenen del programa Treball i Formació  del Servei d'Ocupació de Catalunya. La seva tasca començarà el 21 de juny i sempre treballaran connectats amb la Guàrdia Urbana.

La Guàrdia Urbana de Figueres ha deixat de fer hores extres, des d’aquest dilluns, com a mesura de pressió pel conflicte laboral amb el govern municipal. Es deu a la retirada de les fitxes descriptives de diverses figures del cos policial a l’ordre del dia del ple de dimarts passat. El vicealcalde de Figueres demana que “recapacitin”.

L’escriptora Alba Dalmau ha rebut el 19è premi Maria Àngels Anglada en un acte celebrat a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. Dalmau ha guanyat el guardó gràcies a la novel·la ‘Amor i no’ d’Angle Editorial.

La ciutat de Figueres ha posat en marxa l’Oficina Local d’Habitatge. A més també s’ha estrenat la pàgina web habitatgefigueres.cat coincidint amb la convocatòria del bo jove de lloguer.

Aquest matí al pati del claustre de l'institut Muntaner de Figueres, l'ajuntament de la vila i la Fundació Bertelsmann han signat el conveni d'adhesió de l'Ajuntament amb l'Aliança per la FP dual, han assistit també a l'acte els alumnes que per primer cop han pres part en el curs, ja que l'Ajuntament de Figueres ha posat en pràctica la formació dual per primer cop durant el curs 2021-2022. Guillem Salvans, representant de la Fundació Bertelsmann ha destacat la importància de la formació dual, però ha afegit que cal continuar treballant per millorar. La, i buscar empreses preparades per poder exercir de tutores. Agnès Lladó ha destacat que l'objectiu dels ajuntaments és facilitar la vida de la gent i per aquest motiu la formació dual és una més de les solucions. L'acte ha finalitzat amb la tradicional fotografia de grups amb l'alcaldessa de Figueres, els regidors els membres de la fundació Bertelsmann i els alumnes que han cursat per primer cop la formació dual.

Una trentena d’expositors han omplert la Rambla de la ciutat de Figueres en la 28a edició de la Festa del Joguet de Figueres. Es tracta d’un certamen que gira entorn a la joguina de col·leccionista i que ha atret a un bon grapat de visitants a buscar aquella joia que faci engrandir les seves col·leccions i fins i tot a reviure, a través de les joguines, els anys daurats de la infància.
Héctor Amelló serà de nou l’alcaldable de Figueres per Ciutadans de cares a les eleccions municipals de l’any vinent. Una aposta que s’ha fet pública a Figueres en un acte on ha participat el president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizoa juntament amb diversos simpatitzants del partit.
Una trentena d’expositors han omplert la Rambla de la ciutat de Figueres en la 28a edició de la Festa del Joguet de Figueres. Es tracta d’un certamen que gira entorn a la joguina de col·leccionista i que ha atret a un bon grapat de visitants a buscar aquella joia que faci engrandir les seves col·leccions i fins i tot a reviure, a través de les joguines, els anys daurats de la infància.
Figueres continua essent la ciutat amb més comerços i més metres quadrats per habitant de Catalunya després de la pandèmia. A la ciutat hi ha 16,84 comerços per cada 1.000 habitants i és el municipi de més de 20.000 habitants amb més comerços i metres quadrats comercials per habitant.
Després de dos anys marcats per la pandèmia, la ciutat de Figueres recupera la celebració de la Fira per a la Gent Gran. Tindrà lloc a la Plaça Catalunya, amb xerrades, fira d'entitats, activitats, berenar popular i concert entre els dies 9 i 15 de juny. Les propostes d'activitats han estat realitzades pel Consell Municipal de la Gent Gran
Una dona, veïna de Figueres i de 44 anys d’edat va patir una agressió sexual la setmana passada a plena llum del dia. El suposat agressor és un veí de Salt, d’uns 30 anys d’edat i d’origen subsaharià. Segons la pròpia víctima, l’home va agredir-la quan ella es dirigia al Centre d’Atenció Primària Josep Masdevall, situat a pocs metres d’on va produir-se aquest episodi violent.

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR