FIGUERES

Figueres recupera la campanya gastronòmica "Enfiga't"


Figueres recupera la campanya gastronòmica de la figa, que tindrà lloc del 18 al 24 de setembre amb la participació de 20 restaurants de la ciutat i la comarca i que porta el nom d’ “Enfiga’t”

Vídeo relacionat

Figueres presenta la campanya gastronòmica "Enfiga't"


Per posar en valor la figa i la cuina de l'Empordà


.Tindrà lloc del 18 al 24 de setembre i l'organitza Comerç Figueres i la Cuina del Vent, amb col·laboració amb l'Ajuntament Hi participen 20 restaurants que oferiran tapa, plat, postres o menú amb la figa com a producte principal

Figueres incorpora un nou cicle formatiu de grau superior d'Energies Renovables


.L'Institut Narcís Monturiol de Figueres oferirà a partir del curs 2023-2024 un nou cicle formatiu de grau superior d'Energies Renovables, que té una capacitat de 17 places i una durada de dos anys.

Vídeo relacionat

Guàrdia Urbana denuncia 8 persones per tinença de drogues a la plaça de l'Estació de Figueres


.La Guàrdia Urbana de Figueres ha denunciat vuit persones per tinença de drogues en un control a la plaça de l'Estació. La plaça és un punt conflictiu a la ciutat i ha registrat diverses queixes per part dels veïns els darrers anys.

Vídeo relacionat

Figueres crea el comissionat per la transformació ferroviària de la ciutat


L'Ajuntament de Figueres ha creat un Comissionat per a la transformació ferroviària de la ciutat, amb l'objectiu de tractar els reptes relacionats amb la xarxa ferroviària, la connexió amb el tren d'alta velocitat i les infraestructures viàries necessàries.

Vídeo relacionat

Figueres programa més de 150 activitats en la temporada de tardor


Figueres ha presentat la seva programació de tardor per a la temporada 2023-2024. Es tracta d'una programació amb més de 150 activitats, repartides entre Figueres Escena, el Museu de l'Empordà i la Biblioteca Fages de Climent.

Vídeo relacionat

La Generalitat declara Figueres zona de mercat residencial tensionat


.La Generalitat de Catalunya, en una decisió que afecta 140 municipis, ha declarat Figueres com a zona de mercat residencial tensionat. La mesura té l'objectiu de limitar el preu dels lloguers a la ciutat, que ha crescut un 13% en un any.

Vídeo relacionat


. Jordi Molina ha instrumentat la versió per a cobla de l'obra de l'autor dels pastorets de Figueres, la qual serà ballada per alguns dels seus personatges

.El proper dilluns 11 de setembre tindrà lloc l'estrena de la versió per a cobla de la sardana Cortal Avinyó original de Rossend Fortunet i Busquets, autor també dels Pastorets de Figueres, dels quals aquest Nadal se'n celebrarà el centenari. Cortal Avinyó serà estrenada a l'audició que tindrà lloc a la Rambla de Figueres, i serà ballada pels personatges dels reconeguts Pastorets. Rossend Fortunet, que a més de sacerdot i publicista, va ser un excel·lent músic, va escriure la sardana Cortal Avinyó el 1907, de la qual se'n conserva la partitura impresa. Ara, en motiu del centenari de El primer Nadal dels Pastors, i en el marc dels actes per celebrar-lo, l'Associació Pastorets de Figueres ha encarregat a Jordi Molina la versió per a cobla, la qual s'estrenarà en el decurs de la ballada de sardanes que en motiu de la Diada, interpretarà la cobla Contemporània a la Rambla de Figueres a partir de les 6 de la tarda. Una audició organitzada pel Foment de la Sardana Pep Ventura, i patrocinada per l'Ajuntament de Figueres. El dia de Nadal de 2023 es compleixen els 100 anys de l'estrena al Patronat de la Catequística de Figueres de la sarsuela El primer Nadal dels Pastors, els pastorets de Figueres, amb lletra i música de mossén Rossend Fortunet i Busquets. Rossend Fortunet va ser un polifacètic figuerenc (1878-1938), que va ser ordenat sacerdot l'any 1904, i exercí de organista de la parròquia de Calella (Maresme) de 1905 a 1922, en què a causa d'una malaltia, que l'aniria tornant cec, retornà a Figueres. Amb una sòlida formació musical, a part dels pastorets, no s'han conservat gaires més composicions seves. Editades, només ens han arribat dues teories de la música (Prontuario de la teoría de la música, en XXV lecciones i Teoria il·lustrada de la música ) i la ja esmentada sardana Cortal Avinyó.

La Guàrdia Civil desarticula un grup de sicaris que residien a València i Figueres


La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup de sicaris que va intentar assassinar un empresari de Puçol, a València. Els detinguts, tres homes i una dona, de nacionalitat colombiana, van planejar l'assassinat durant tres mesos i van arribar a rebre un acompte de 15.000 euros. Els detinguts residien a les províncies de València i Girona, concretament, a la ciutat de Figueres.

Vídeo relacionat

Figueres: l'escola Carme Guasch comença el curs escolar sense les pintades incíviques


L'escola Carme Guasch de Figueres ha començat el curs escolar sense les pintades incíviques que van aparèixer la setmana passada. L'alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, ha criticat l'acte i ha animat els autors a trobar altres activitats més profitoses.

Vídeo relacionat

Identificat el conductor que realitzava virolles amb cotxe al carrer Nou de Figueres


La Guàrdia Urbana de Figueres ha identificat el suposat autor que conduïa el vehicle que feia virolles al carrer Nou el passat 29 de juliol. L'home de 32 anys, resident a Mollet del Vallès, enfronta acusacions per un delicte contra la seguretat viària.

Vídeo relacionat

Avui comença l'Acústica amb una àmplia varietat de propostes musicals


El festival Acústica, arrelat a Figueres, presenta un cartell divers que abasta gèneres des del rock fins a la música urbana, incloent grups familiars i música electrònica, amb destacats artistes locals i de l'Alt Empordà. Un festival que comença aquest dijous a la nit i que s’allargarà durant tot el cap de setmana.

Vídeo relacionat

Vilatenim ha presentat el nou Consell Municipal amb Mireia Sala com alcaldessa


Durant la festa major d'estiu de Vilatenim, l'antic nucli annexionat a Figueres, s'ha presentat el nou Consell Municipal amb Mireia Sala com a nova alcaldessa de barri.

Vídeo relacionat

Figueres combat el frau d'aigua i suspendrà subministrament als impagadors


L'Ajuntament de Figueres posarà en marxa una campanya per lluitar contra el frau d'aigua i tallarà el subministrament als deutors. Amb un deute acumulat de més de 600.000 euros i uns 100 comptadors amb impagaments, la ciutat busca regularitzar la situació i reduir les pèrdues. Aquesta iniciativa, que es posarà en marxa el setembre, també recorda que no pagar els rebuts implica deixar d'abonar impostos, incloent-hi els d'escombraries.

Vídeo relacionat

"El Crist" de Salvador Dalí brillarà en una exposició única a Figueres


L'obra icònica "El Crist" de Salvador Dalí arriba al Teatre-Museu de Figueres, oferint als visitants una oportunitat única per explorar aquesta creació artística i el seu procés creatiu. La pintura, procedent de Glasgow, es mostrarà des de novembre de 2023 fins a abril de 2024 i serà el centre d'una exposició que destaca la seva importància històrica i artística.

Vídeo relacionat

Nou càmeres intel·ligents controlaran l’aforament de la Rambla durant l’Acústica


Amb l'objectiu de mantenir la seguretat i evitar aglomeracions, nou càmeres intel·ligents supervisaran l'aforament màxim de 10.500 persones a la Rambla durant els concerts de l'Acústica a Figueres. Aquesta mesura forma part del Pla d’Autoprotecció, que també inclou altres estratègies de seguretat.

Vídeo relacionat

La Casa Natal Salvador Dalí s'inicia a les xarxes socials i obre la pàgina web


La Casa Natal Salvador Dalí, a Figueres, inicia la seva presència a les xarxes socials i obre la seva pàgina web amb contingut exclusiu i informació sobre l'equipament.

Vídeo relacionat

Figueres celebrarà el I Festival Internacional de Màgia


Una cita màgica s'apropa a Figueres amb el primer Festival Internacional de Màgia, del 22 al 24 de setembre. Espectacles per a tots, artistes internacionals i tallers únics ompliran la ciutat d'il·lusió.

Vídeo relacionat

Figueres inicia controls d'aigua i imposarà sancions per incompliments


Davant de l'alerta per sequera a Catalunya i l'Alt Empordà, l'Ajuntament de Figueres i Fisersa inspeccionaran els consums elevats d'aigua, especialment el d'aquells que omplen piscines privades. L'ACA començarà a multar els incompliments a partir del 7 d'agost. El govern municipal demana responsabilitat per evitar situacions d'emergència com les ja declarades en 22 altres pobles.

Vídeo relacionat

Davant de l'alerta per sequera a Catalunya i l'Alt Empordà, l'Ajuntament de Figueres i Fisersa inspeccionaran els consums elevats d'aigua, especialment el d'aquells que omplen piscines privades. L'ACA començarà a multar els incompliments a partir del 7 d'agost. El govern municipal demana responsabilitat per evitar situacions d'emergència com les ja declarades en 22 altres pobles.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR