FIGUERES

Vídeo relacionat

3 hectàrees de poma gala malmeses per la tempesta de la setmana passada


Roses i Castelló d’Empúries van ser dos dels municipis més afectats per la tempesta de la setmana passada. En poc més de 20 minuts van caure 30 litres i en algunes zones molt localitzades també va pedregar. Aquest és el cas d’aquesta finca de 3 hectàrees de Castelló d’Empúries on feia pocs dies havia començat la campanya de la poma gala. Els efectes de la pedra han malmès tota la collita i ara els propietaris estan a l’espera del peritatge per avaluar els danys. Aquesta varietat ja es dona per perduda en un any en que s’esperava una collita excel.lent. Ara tocarà esperar a principis de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Augmenta la criminalitat a Figueres en un 29,5%


Segons el Balanç de Criminalitat que ha fet públic el Ministeri de l’Interior, durant el primer semestre de l’any 2022 es van produir 1.781 delictes a la ciutat de Figueres, un 29,5% més que l’any passat en el mateix període. Per delictes els que més han crescut són els relacionats amb lesions, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, els robatoris amb violència i intimidació i el tràfic de drogues. Per altra banda han baixat els robatoris amb força als domicilis.s de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Vídeo relacionat

Un radar i panells informatius per controlar la velocitat


Figueres instal·larà un radar i panells informatius de velocitat a l’Avinguda Salvador Dalí, l’antiga Nacional II. Una carretera que depèn de l’Estat però que està pendent de traspàs a titularitat municipal. Tot i això, segons un estudi elaborat per l’àrea d’Urbanisme del consistori figuerenc, cal fer una inversió de 8,2 milions d’euros abans de fer el canvi de titularitat de la via.

Vídeo relacionat

Liciten l’obra del tancament de l’estadi Albert Gurt


L’Ajuntament de Figueres licita l’obra del tancament de l’estadi Albert Gurt per 229.477 euros. Unes obres molt demandades degut a l’estat en que es troba l’actual tanca i el deteriorament que ha patit al llarg dels anys. Tot i les càmeres de videovigilància les entitats usuàries ja fa temps que es mostren preocupades degut a que diverses persones i grups han saltat les tanques de l’estadi des de diferents punts.

Vídeo relacionat

La Casa Nouvilas, a la venda per un 62% menys del que va costar


L’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà intenten vendre la Casa Nouvilas un 62% més barata del que va costar la seva compra. Actualment es perdrien 1.612.300 euros de les arques públiques d’un edifici que es va comprar l’any 2008 pels dos ens.

Vídeo relacionat

Augmenta la criminalitat a Figueres en un 29,5%


Segons el Balanç de Criminalitat que ha fet públic el Ministeri de l’Interior, durant el primer semestre de l’any 2022 es van produir 1.781 delictes a la ciutat de Figueres, un 29,5% més que l’any passat en el mateix període. Per delictes els que més han crescut són els relacionats amb lesions, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, els robatoris amb violència i intimidació i el tràfic de drogues. Per altra banda han baixat els robatoris amb força als domicilis.

Vídeo relacionat

Figueres presenta la programació cultural de desembre a juny de 2023


La ciutat de Figueres ha presentat la programació cultural de desembre a juny del 2023. Figueres Escena potencia la diversitat i la inclusivitat en la nova temporada. Destaquen espectacles com "La trena", de Clara Segura, "Rèquiem Nocturn" de Pere Faura o artistes musicals com Pau Vallvé, Núria Graham o Momi Maiga, el "Humor de Mi Vida", de Paz Padilla o "Mort de Riure" de Los Galindos

Vídeo relacionat

Un acord per combatre el malbaratament alimentaria


Ciutadans Figueres ha presentat una moció on demanava nous acords amb els supermercats, comerços i hostalers de la ciutat per a combatre el malbaratament alimentari. Una moció que ha estat aprovada per tots els grups polítics en el darrer ple del consistori figuerenc..

Vídeo relacionat

La Casa Nouvilas, a la venda per un 62% menys del que va costar


L’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà intenten vendre la Casa Nouvilas un 62% més barata del que va costar la seva compra. Actualment es perdrien 1.612.300 euros de les arques públiques d’un edifici que es va comprar l’any 2008 pels dos ens..

Vídeo relacionat

Es desencalla en el ple la tramitació del POUM de Figueresa


En el darrer ple del consistori figuerenc s’ha desencallat la tramitació del POUM aprovant tres convenis urbanístics. Uns tràmits que fan que al mes de gener ja es pugui realitzar un ple per aprovar el POUM de forma provisional i tramitar-lo a Urbanisme.

Vídeo relacionat

Les llums de Nadal dalinianes, un reclam figuerenc


Un any més han tornat les visites guiades per les llums dalinianes de Figueres. Un passeig que submergeix el públic en un recorregut per les postals surrealistes que va pintar Salvador Dalí entre els anys 1959 i 1973.

Vídeo relacionat

Abans de l’homicidi, víctima i autor de l’agressió, haurien robat en un bar


Els Mossos d’Esquadra continuen buscant a l’autor de l’apunyalament que va deixar una víctima mortal en la matinada de divendres a dissabte a la ciutat de Figueres. Segons les investigacions, tant el noi mort com el seu agressor acabaven de robar en un bar de la ciutat.

Vídeo relacionat

Jordi Masquef encapçala la llista de Junts per Figueres


A través d’una nota de premsa, el partit de Junts per Figueres, ha fet públic que Jordi Masquef tornarà a encapçalar la llista per a les eleccions municipals del 2023. Masquef diu que vol tornar a recuperar l’alcaldia de la ciutat.

Vídeo relacionat

JORDI MASQUEF ENCAPÇALARÀ DE NOU LA LLISTA DE JUNTS PER FIGUERES A LES ELECCIONS MUNICIPALS AMB L’OBJECTIU DE RECUPERAR L’ALCALDIA


El candidat ha estat ratificat com a cap de llista en una assemblea d’afiliats i afiliades que ha presidit el secretari general de Junts, Jordi Turull, aquest dijous al vespre L'objectiu de JxF és augmentar el nombre de regidors obtingut el 2019 “per evitar pactes forçats que impedeixin que governi la força més votada” El proper mes de febrer.

L’exalcalde i actual cap de l’oposició a l’Ajuntament, Jordi Masquef, es presentarà de nou com a candidat de Junts per Figueres a l’alcaldia, amb “el compromís i la il·lusió renovats” per consolidar els resultats que li van permetre ser la llista més votada el 2019. L’objectiu és “aconseguir una àmplia majoria que permeti governar a la candidatura més votada, però sempre amb la mà estesa per arribar a grans acords de ciutat”. Masquef ha estat ratificat aquest dijous al vespre com a cap de llista de Junts a la capital altempordanesa, en una assemblea d’afiliats i afiliades que ha presidit el secretari general del partit, Jordi Turull, que li ha expressat el màxim suport. També hi ha participat la presidenta a la Vegueria de Girona, Maria Àngels Planas, a l’Alt Empordà, Míriam Lanero, així com el president local, Josep Maria Bernils. Masquef ha confirmat la seva condició de cap de llista i candidat a l'alcaldia tot demanant "deixar de retreure'ns el passat, prioritzar la ciutat i superar els partidismes i la política de blocs”. I ha afegit: “Fa quatre anys alguns deien que Figueres necessitava un canvi. Ara, Figueres, necessita urgentment un punt i a part”.

S’aproven els pressupostos de Figueres pel 2023


Ahir dimarts al vespre es van aprovar els pressupostos de l’Ajuntament de Figueres per l’any 2023 amb els vots favorables dels quatre partits que formen part del govern de la ciutat. Per altra banda el grup de Junts i el regidor no adscrit van abstenir-se. El grup que va votar en contra va ser Ciutadans qui va dir que “el model de ciutat del govern municipal ha fracassat”..

Vídeo relacionat

Figueres bat el rècord de llicències d'obres menors


Figueres ha batut el rècord de llicències d’obres menors. Al 18 de novembre ja es va superar el rècord de llicències que es va produir l'any 2018 amb 518, 5 menys que les que es portaven a mitjans de novembre d'aquest any.

Vídeo relacionat

L’arbre de la memòria a Figueres per recordar les víctimes de feminicidis


A la capital de l’Alt Empordà s’ha omplert la plaça de l’Ajuntament per commemorar el dia internacional per l’eliminació de les violències masclistes. Un 25 de novembre per ser la veu de les víctimes d’aquesta xacra. A Espanya, en el que portem d’any hi ha hagut 79 feminicidis i assassinats.

Vídeo relacionat

142.993€ per eliminar barreres arquitectòniques


L’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció europea dels fons Next Generation que ascendeix als 142.993€. Uns diners que es destinaran a l’eliminació de barreres arquitectòniques de diversos edificis municipals..

Vídeo relacionat

Figueres presenta un programa de Nadal amb més activitats que mai


Figueres ha presentat aquest matí, el programa d’activitats de la campanya nadalenca. Més de trenta activitats formen part del programa Viu el Nadal a Figueres. Destaquen l'encesa de llums, el mercat de Nadal, el màpping, en Fumera, el tió de Nadal, el Nadal als barris i el campament i cavalcada de Reis.

Vídeo relacionat

‘Com acompanyar la sexualitat dels infants’ a


La psicòloga Anna Salvia va oferir aquest passat divendres una xerrada sobre com acompanyar la sexualitat d’infants i joves. Aquesta activitat, que s’engloba dins de l’Aprenem Jugant està impulsada per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses. En aquesta ocasió la xerrada estava destinada a guiar i donar orientacions a pares i mares sobre com acompanyar la sexualitat en la infància, mentre que la que es realitzarà el dia 9 de desembre estarà centrada en la sexualitat dels joves..

Vídeo relacionat

L’arbre de la memòria a Figueres per recordar les víctimes de feminicidis


A la capital de l’Alt Empordà s’ha omplert la plaça de l’Ajuntament per commemorar el dia internacional per l’eliminació de les violències masclistes. Un 25 de novembre per ser la veu de les víctimes d’aquesta xacra. A Espanya, en el que portem d’any hi ha hagut 79 feminicidis i assassinats..

Vídeo relacionat

Figueres encén les llums de Nadal durant el Black Friday


Aquest divendres al vespre la ciutat de Figueres bullirà i de ben segur els carrers s’ompliran de gom a gom. A dos quarts de set del vespre es farà l’encesa de les llums de Nadal des de la Font Lluminosa en un espectacle que promet moltes sorpreses i on hi haurà la presència de l'emissari dels Reis d'Orients, en Fumera..

Vídeo relacionat

Figueres presenta un programa de Nadal amb més activitats que mai


Figueres ha presentat aquest matí, el programa d’activitats de la campanya nadalenca. Més de trenta activitats formen part del programa Viu el Nadal a Figueres. Destaquen l'encesa de llums, el mercat de Nadal, el màpping, en Fumera, el tió de Nadal, el Nadal als barris i el campament i cavalcada de Reis..

Vídeo relacionat

La UdG treballa per obrir una unitat docent universitària a l’Hospital de Figueres


La Universitat de Girona i la Fundació Salut Empordà acorden començar a treballar en la creació d’una unitat docent universitària que podria ser una realitat, previsiblement, el curs vinent i que afavorirà acostar els estudis de Grau en Infermeria, que actualment imparteix la Facultat d’Infermeria, a la ciutat de Figueres.

Vídeo relacionat

1 expedient d’expulsió i 14 citacions és el resultat del dispositiu a la Marca de l’Hama


En el dispositiu que va dur a terme la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Figueres a la zona d’habitatges ocupats del barri de la Marca de l’Ham van identificar a 53 persones. Com a resultat hi ha un expedient preferent d'expulsió, per estada irregular a un ciutadà; i es lliuren 14 citacions per a la incoació d'expedients ordinaris de sortida obligatòria.

Vídeo relacionat

L’Estació Depuradora de Figueres retira 170.000 quilos l’any


L’Estació Depuradora de Figueres retira 170.000 quilos de residus anualment. Una xifra que suposa un cost de 70.000 euros l’any. Entre els elements que s’hi retiren hi ha, sobretot, tovalloletes. Unes xifres que s’han publicat per conscienciar a la població coincidint amb el Dia Mundial del Sanejament..

Vídeo relacionat

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR