Finalitza el projecte FutbolNet de la Fundació FC Barcelona a Roses

Aquesta setmana ha finalitzat la segona edició del projecte FutbolNet, impulsat per la Fundació F.C. Barcelona, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Roses. Projecte que segons els seus responsables ha complert el seu objectiu que és ensenyar als joves els valors de l’esport a través de la pràctica del futbol.

L’Ajuntament de Roses i l’equip tècnic encarregat de la seva dinamització, estan molt satisfet de com s’ha desenvolupat la segona edició del projecte Futbolnet de la Fundació FC Barcelona, que ha finalitzat aquesta setmana amb la última i darrera sessió.

Projecte en el que hi han participat un grup nens i nenes amb edats compreses entre els 10 i els 16 anys, el qual té per objectiu principal l’educació en valors fent servir el futbol com a eix vertebrador. Aquest aprofita l’atracció que genera la pràctica d’aquest esport, unit amb la imatge del FC Barcelona, per facilitar que els infants en situació de vulnerabilitat social participin en el projecte, que vol que a través de la pràctica d’aquest esport, els nens i nenes participants puguin aprendre i adquirir una sèrie d’hàbits de convivència indispensables en el seu procés de socialització.

Un cop finalitzat, la valoració que en fa la coordinadora del projecte al municipi és molt positiva.

El projecte FutbolNet a Roses es va iniciar el passat mes d’octubre de 2017 i ha finalitzat aquesta setmana amb la última i darrera sessió. Cada setmana es duien a terme dues sessions d’entrenament de dues hores de durada que estaven dirigides per professionals de la Fundació FC Barcelona. Ells eren els encarregats de fer entendre als nens i nenes participants que per sobre de qualsevol pràctica esportiva el més important és l’adquisició i consolidació dels valors socials que comporten.

Els valors que és treballen són el respecte, l’ambició, la humilitat, el treball en equip i l’esforç. Per cada valor es van fer 10 sessions per després fer-ne una d’especial on es va tractar la inclusió social, la interculturalitat, el respecte pel medi ambient i la igualtat de gènere, fent un total de 60 sessions ens els set mesos que ha durat el projecte.

Un cop acabada aquesta segona edició del projecte, la valoració que en fa el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, també és molt positiva.

Tot i l’èxit aconseguit en les dos edicions celebrades al municipi, l’Ajuntament de Roses s’ha de reunir amb les parts implicades, que són la Diputació de Girona i la Fundació F.C. Barcelona, per saber si té continuïtat amb una nova edició el curs vinent.

Mitjà