EL CONSELL COMARCAL I VUIT AJUNTAMENTS DE L’ALT EMPORDÀ I ELS PIRINEUS ORIENTALS FAN UN INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES SOBRE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà està impulsant el microprojecte transfronterer “Propostes per a millorar la governança local a l’Espai Català Transfronterer. Intercanvi d’experiències i coneixement en processos de participació ciutadana” amb el suport i el finançament aconseguits en la convocatòria de subvencions de l’Eurodistricte de la Generalitat de Catalunya. Conjuntament amb el Consell, estan participant en aquest projecte els ajuntaments d’Argelers-sur-Mer, Arles-sur-Tech, Elne, Roses, Castelló d’Empúries, L’Escala, Vilafant i La Jonquera.

 

Aquesta iniciativa té la finalitat de promoure un intercanvi de coneixement i experiències en el disseny, la dinamització, la implementació i l’avaluació de processos participatius duts a terme per ajuntaments del Departament dels Pirineus Orientals i de la comarca de l’Alt Empordà. L’objectiu principal del projecte és generar coneixement aplicat sobre un àmbit d’intervenció de les administracions locals que ha estat poc explorat a escala transfronterera per tal compartir les estratègies de participació que es desenvolupen, els espais formals de participació, les estratègies d’empoderament de de la ciutadania i les experiències d’innovació social en processos d’aquestes característiques.

 

En el marc del projecte, durant aquest mes de maig hi ha previstes dues visites d’estudi, la primera, celebrada recentment a Arles-sur-Tech, i la segona, que es farà a Castelló d’Empúries. Totes dues han tingut l’objectiu d’intercanviar experiències de participació ciutadana dutes a terme en els darrers anys pels ajuntaments participants. Participen en ambdues sessions de treball representants tècnics i polítics de tots les ens locals implicats en el projecte de cooperació transfronterera. També hi ha prevista una jornada final, en la que es presentaran els resultats del projecte, per al dia 19 de juny a Figueres.