La Fes-te Bruixa de Llers estrena dates i escenaris

La fira ocupa tot el cap de setmana del 12 i 13 de maig i es reforça amb la intenció d'adquirir més personalitat

La plaça del Ramal s'ambienta com un poble màgic i de bruixes

Un concurs Trencabarrets i la participació de l'Escola de Mariló Casals, entre les novetats

La Fira Fes-te Bruixa de Llers s'avança en el calendari i presenta novetats tant pel que fa l'ambientació de places i carrers com a l'estrena d'activitats. La Fira se celebrar durant tot el cap de setmana del 12 i 13 de maig i oferirà concursos oberts als visitants (com un Trencabarrets amb regals per als participants i un concurs de llançament d'escombres) i una xerrada sobre l'origen de les bruixes i un taller sobre el tarot de la mà de Maria del Mar Tort, membre de la prestigiosa Escola Mariló Casals, de Barcelona, fundada per la televisiva i ja desapareguda tarotista l'any 2000.

Fins ara, la Fira Bruixa sempre s'havia fet coincidint amb el dia de Sant Joan, però les organitzadores aposten per un canvi de dates pensant en fer-la créixer  i donar-li més personalitat pròpia. El foc, les històries de bruixes, la música als carrers, els tallers infantils, actuacions sorpresa i les parades de productes naturals i esotèrics es mantindran amb algunes novetats.

“Ens desvinculem de Sant Joan per dedicar-li sempre el mateix cap de setmana de l'any. Que el públic tingui clar que té una cita amb les bruixes i amb Llers”, avança Nuri Llinares, una de les promotores de la iniciativa. Fins ara, totes les edicions de la Fira Fes-te Bruixa s'havien fet d'un sol dia i sempre per Sant Joan, tant si era cap de setmana o entre setmana. Amb l'experiència acumulada, expliquen que han vist que es poden expandir a dos dies. És per això que  han cregut convenient no dependre de Sant Joan i situar-se en un cap de setmana concret. “Ja l'any passat vam apostar més per la foscor i el foc allargant els actes fins a mitjanit, perquè era dissabte. Ens va funcionar molt bé i ho repetirem”, hi afegeixen Anna Admetlla i Núria Bosch, també organitzadores.