Cs Figueres demana augmentar a 500.000 euros la partida dels PGE per a la rehabilitació de la casa natal de Dalí

“Ja és hora que s'atengui aquesta reivindicació històrica i es rehabiliti la casa natal de Dalí”. Així de concís s'ha mostrat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres i diputat al Parlament de Catalunya, Héctor Amelló, per justificar l'esmena presentada per Cs als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) amb la finalitat d'aconseguir 500.000 € per a la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí.

“Fa anys que s'inclou en els PGE però mai s'executa, per això demanem que s'aprovi aquest mig milió d'euros perquè sigui una realitat immediata” ha indicat Amelló, qui ha recordat que les reivindicacions del territori es van iniciar l'any 2000 i “mai han cessat”. L'edil taronja també ha demanat al govern municipal del PDeCat, “que si obté la subvenció l'executi i no torni a perdre una altra oportunitat”. Al mateix temps, ha exigit al PP que “deixi de posar pals a les rodes d'aquest projecte” perquè “resulta vergonyós que ho prometi en eleccions i després no vulgui pagar”.

Per Amelló, la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí és un projecte estratègic perquè “aposta per la cultura com a valor diferencial per atreure turisme i generar noves activitats”. “Ho hem dit en altres ocasions, creiem que Figueres pot tenir una indústria cultural d'alta qualitat i que generi noves oportunitats econòmiques”, ha remarcat.