L'AJUNTAMENT DE BORRASSÀ HA APROVAT EL PLA DE DESPLEGAMENT D'UNA XARXA D'ACCÉS DE NOVA GENERACIÓ MITJANÇANT FIBRA ÒPTICA AL POBLE

L’Ajuntament de Borrassà havia mantingut diversos contactes demanant el desplegament d’una xarxa de fibra òptica al municipi amb l’objectiu de garantir l’accés de la ciutadania a aquest servei, bàsic pel reequilibri territorial i molt important en la gran majoria d’àmbits: l’educatiu, el sanitari, l’econòmic, el cultural, el de lleure i oci, entre altres aspectes de la vida quotidiana. Val a remarcar, a més, la importància que té en la innovació i en l’obertura de noves oportunitats i possibilitats que ajuden al progrés social i econòmic de la població.

I aquest dimarts, 6 de febrer, en el ple ordinari, l’Ajuntament ha aprovat el Pla de desplegament d’una xarxa d’accés de nova generació mitjançant fibra òptica al poble, que desplegarà la companyia Telefònica de España.

L’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, ha dit que “és una bona notícia perquè contribueix a igualar les condicions de vida de les persones que viuen a Borrassà amb les que viuen en indrets més poblats, eliminant d’aquesta manera la bretxa digital”. I ha afegit que “donarà oportunitats noves i, segurament, n’hi haurà d’imaginatives, per encarar el futur amb les millors perspectives possibles. En definitiva, una nova eina al servei de les persones per millorar la seva qualitat de vida i el seu desenvolupament personal, social i professional”.

Una vegada feta l’aprovació i completats els tràmits corresponents, la companyia preveu començar les obres tot seguit i dur-les a terme en un termini d’uns cinc mesos.

Les xarxes d’accés de Nova Generació (NGA) són les noves xarxes d’accés basades en connexions de fibra òptica fins a la llar, o fins a punts propers als habitatges.