ERC donarà suport al trencament amb el compromís públic de garantir la governabilitat de Llançà, sense entrar a govern.

Fa uns dies, en una televisió comarcal, el batlle de Llançà Pere Vila, comentava que els esdeveniments polítics havien provocat consultar les bases del partit (PDeCAT) sobre la conveniència de la continuïtat del pacte de govern amb els socialistes a l'Ajuntament Llançà, ja que les circumstàncies així ho exigien, vist el comportament del PSC, que ha donat suport a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i el portaveu municipal del grup socialista, a més, va ser membre a les llistes del PSC de Girona a les eleccions del 21-D. Que el trencament amb Francesc Guisset i l’altre regidora del PSC pot ser imminent ho palesaria el fet que, just aquest passat dilluns en sessió plenària i arran d’una pregunta del grup d’ERC, l’alcalde reafirmava les seves declaracions en que “difícilment podem donar l’alcaldia al PSC”.

Ahir, va ser Esquerra Republicana, amb tres regidors al consistori, qui va posar més pressió i ha demanat al batlle que ells ja van traslladar mesos enrere la proposta de “garantir la governabilitat”, després d’exigir el trencament, "per defensar la dignitat i el compromís dels nostres companys d’ERC i  JuntsxCAT, ANC i ÒMNIUM empresonats, el president i consellers exiliats i per coherència amb la voluntat del poble.

Als republicans els hagués agradat que des del mateix dia de l'empresonament dels Jordis, el PDeCAT "no continués amb el seu pacte de govern amb el PSC, partit còmplice i col·laborador necessari d'aquest bogeria opressora i violenta". Però des de l'empresonament dels membres del Govern, amb companys seus del PDeCAT, "no entenem que aquest pacte no es trenqués en el mateix moment del coneixement de la notícia de l'entrada a presó dels nostres representants polítics. Pensem que la majoria dels Llançanencs tampoc ho entenen i així ens ho han fet arribar les últimes setmanes. Com tampoc entenem que encara es mantingui a data d’avui".

ERC donarà suport a aquest trencament amb el compromís públic de garantir la governabilitat del poble, “ens farem corresposnables d’aquest trencament, actuant amb coherència i responsabilitat política, per garantir el millor per Llançà i per poder defensar millor la república i les nostres institucions. Des de l’oposició, per que les divergències locals així ens ho exigeixen, però de manera constructiva.”