LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES S’IMPLIQUEN EN DONAR SUPORT ALS TRES MUNICIPIS DE LA COMARCA AFECTATS PEL TORNADO

Aquest dijous s’ha celebrat a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona una reunió per conèixer de primera mà les afectacions produïdes pel tornado que diumenge passat al matí va afectar els municipis de Cistella, Navata i Terrades, un cop els tres ajuntaments ja han pogut avaluar les incidències que va produir aquest fenomen meteorològic.

 

A la reunió hi ha assistit els directors territorials de Governació, Raül Morales, i de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, acompanyats pel vicepresident de la Diputació de Girona i ponent de Cooperació Local, Fermí Santamaria, i el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer. Per la banda dels municipis hi eren els tres alcaldes, Enric Gironella (Cistella), Jaume Homs (Navata) i Isidre Felip (Terrades).

 

Després d’analitzar les circumstàncies que van incidir en el fenomen meteorològic que va afectar aquests tres municipis, especialment en els desperfectes causats en l’àmbit públic i en el privat, els alcaldes van remarcar la preocupació que representava la dispersió de nombroses peces d’uralita, procedents dels teulats de les diverses granges afectades. La manipulació d’aquestes restes s’ha de realitzar de forma molt acurada, ja que es tracta de residus contaminants per incloure l’amiant en la seva composició.

 

A continuació s’han especificat les afectacions registrades en les instal·lacions municipals, el mobiliari urbà, el sistema d’enllumenat i els camins rurals, entre altres béns públics afectats, juntament amb desperfectes produïts en les propietats privades, que han estat derivats cap a les companyies asseguradores.