Log in

La suposada filla de Dalí es fa les proves d’ADN

La suposada filla de Salvador Dalí, Pilar Abel, s’ha fet l’extracció d’ADN aquest dimarts al matí. Aquest és el primer pas de procés que culminarà, segons ha ordenat la jutgessa, amb l’exhumació del cadàver del geni surrealista.

Pilar Abel, la dona que ha litigat per esclarir si és filla o no de Salvador Dalí, ha estat citada

aquest matí a l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Madrid, allà li faran l’extracció necessària per fer les proves d’ADN. La mostra haurà de servir per comparar-la amb la del geni empordanès i descobrir el parentiu que Abel reclama.

La jutgessa ha ordenat l’exhumació del cos de l’artista tot i que no ha transcendit quan es farà. Per la seva banda la Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat un recurs per evitar desenterrar-lo. El forense figuerenc Narcís Bardalet apunta que, abans de res, seria més prudent fer les proves amb l’home que va donar el cognom a Abel per descartar-ne la paternitat.

Les despulles de l’artista descansen al Teatre-Museu Dalí, sota l’emblemàtica cúpula. Per practicar la prova d’ADN necessiten restes òssies o peces dentals. El procés d’embalsamació podria dificultar l’extracció.

En el cas que Pilar Abel fos filla de Dalí tindria dret a la legitima que alguns mitjans s’aventuren a xifrar en 300 milions d’euros. La suposada filla, però, no diu si reclamarà l’herència que li pertocaria di fos descendent directa.

La mare de la demandant hauria tingut relacions amb Dalí quan la dona treballava a Cadaqués d’assistenta l’any 1955 i va marxar d’allà en assabentar-se de l’embaràs.

 

Deixa un comentari