Log in

Castelló declara la ‘guerra’ al mosquit tigre

El mosquit tigre s’ha convertit en tota una problemàtica a l’Alt Empordà. Tot i això encara hi ha persones que no prenen consciència i, amb les seves males practiques, estan creant espais adients per a la seva reproducció. Per això el casal Aventura’t de Castelló d’Empúries conjuntament amb el Servei de Controls de Mosquits han organitzat una activitat per a realitzar un mapa virtual amb els possibles focus que cal tenir en compte.

Ja fa uns anys que el mosquit tigre es va instal·lar a casa nostre per quedar-s’hi, amb tot el que això comporta. A Castelló d’Empúries, com a altres municipis altempordanesos han patit les pessigades d’aquests insectes. Per això, el Casal Aventura’t de Castelló i el Servei de Control de Mosquits han organitzat una activitat entorn aquesta problemàtica a han aprofitat per fer una campanya de sensibilització als habitants del municipi.

En total, 90 nois i noies participants al casal Aventura’t tindran l’objectiu de crear un mapa de densitat de cria del mosquit tigre a Castelló d’Empúries i per tant sensibilitzar als habitants del municipi sobre la seva problemàtica.

Per realitzar aquesta tasca es farà un treball de camp a diversos barris i zones el poble per poder localitzar els seus potencials llocs de cria. Amb l’ajuda de l’aplicació per a telèfons mòbil “Mosquito Alert”, les fotografies que s’hi pujaran i la seva posterior validació farà que es creï un mapa virtual amb els possibles focus per tal de tenir-los en comte i sensibilitzar sobre les bones practiques davant aquesta problemàtica.

Deixa un comentari