Log in

Els pescadors de Roses celebren la Festivitat de Sant Pere

La Confraria de Pescadors de Roses ha celebrat aquest divendres al matí la festivitat de Sant Pere. Hi ho ha fet amb una activitat popular que ha comptat amb una demostració de la tirada de l’art, una cantada d’havaneres i una sardinada. Aquest 2017 ha estat el novè any consecutiu que els pescadors de Roses celebren la festivitat del seu patró amb aquestes activitats que apleguen pescadors jubilats i en actiu, rosincs i visitants, a la platja del Rastrell.

La Confraria de Pescadors de Roses ha celebrat aquest matí de divendres 30 de juny la festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors. Hi ho han fet amb una activitat popular que ha aplegat a la platja del Rastrell del municipi pescadors jubilats i en actiu, rosincs i rosinques així com un gran nombre de visitants que han gaudit plegats d’un matí festiu.

Una festivitat que després de 9 anys consecutius de dur-la a terme ja s’ha convertit en una tradició.

La celebració de Sant Pere a Roses s’ha iniciat amb la benedicció del mossèn, que ha donat pas a la demostració de la tirada de l’art, la cantada d’havaneres i la sardinada popular. Activitats amb que la Confraria ja fa nou anys que celebra la festivat del seu patró Sant Pere Pescador.

L’acte que ha aixecat més expectació ha estat la demostració de la tirada de l’art que ha reunit a la platja un gran nombre de persones que han pogut seguir aquesta tècnica de pesca que durant molts anys va ser una de les formes que tenien els pescadors de la Costa Brava de guanyar-se la vida i que es va deixar d’utilitzar cap als anys 50.

Activitat que el pòsit està pensant en repetir-la un cap de setmana perquè en pugui gaudir un major nombre de públic.

La Festivitat de Sant Pere a Roses finalitzarà a les 22h amb el ball a la rambla Riera Ginjolers a càrrec de l’orquestra La Montecarlo.

Deixa un comentari