Log in

Arcs de Sant Martí per reivindicar la visibilització i la normalització de les persones LGTBI

Fa dos anys, uns veïns d’Ordis van patir un atac homòfob. El seu cotxe va aparèixer pintat amb esvàstiques de color rosa i diversos insults. En resposta a aquests fets l’Ajuntament d’Ordis van acceptar pintar els bancs d’una de les seves places amb l’arc de Sant Martí. Una forma de reivindicar la visibilització i en resposta als fets ocorreguts en aquest municipi alt empordanès.

Els pobles més petits segueixen treballant per la visibiiltzació i la normalització de les persones LGTBI. Malauradament, per a una persona del col·lectiu, viure amb normalitat la seva sexualitat als municipis petits és molt difícil. Encara queden molts tabús. A Ordis, fa dos anys, una parella veïna d’aquest municipi va patir un cas homòfob. Van pintar el seu cotxe amb esvàstiques de color rosa i amb la frase: Gais Moriu. Per aquesta raó, des del consistori han volgut donar visibilitat a les persones LGTBI del poble i coincidint amb el Dia de l’Orgull que se celebra avui 28 de juny, s’han pintat els bancs d’una plaça amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Un petit gest que demostra que quelcom està canviant en el món rural i que cada vegada s’hi sumen més poblacions per celebrar la igualtat, la visibilitat i la normalització de les persones LGTBI. A Roses ja fa dos anys que pengen la bandera de l’Arc de Sant Martí a l’Ajuntament i a una de les rotondes de l’entrada de la vila, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà també s’hi ha sumat i penja una altra bandera irisada durant tot el dia d’avui i l’Ajuntament de Figueres celebra un petit acte amb la lectura d’un manifest i pengen la bandera LGTIB gràcies a una proposta de l’entitat alt empordanesa Violeta.

Deixa un comentari