Log in

Roses celebrarà aquest divendres la processó de Divendres Sant

L’Associació Rosinca de Festes i la Hermandad Rosinca del Nazareno ja han començat els últims preparatius per la processó de Divendres Sant que tindrà lloc aquest proper divendres 14 d’abril. Processó que s’iniciarà a les 21h a la Plaça de l’Església i que seguirà el mateix recorregut que l’any passat per diferents carrers del casc antic. En total hi participaran més de 200 persones entre portadors, manies i tamboriners, i està previst que duri un xic més de dues hores.

L’Associació Rosinca de Festes i la Hermandad Rosinca del Nazareno estan ultimant els preparatius per a la Processó de Divendres Sant, que tindrà lloc a Roses aquest divendres 14 d’abril a les 21h. Processó que va ser recuperada ara farà vuit anys per AROFES i que mou unes 200 persones entre portadors, manaies, tamboriners i natzarens.

En aquests anys són molts els canvis que si han anat introduint per tal de millorar-la i de fer d’aquesta una activitat festiva i cultural de referència tot i el seu marcat caràcter religiós. Prova d’això en són els centenars de persones que s’apleguen a fora de l’església per seguir l’inici de la processó i la sortida de les imatges del temple religiós.

Una activitat recuperada el 2010 per AROFES, que vuit anys després podem dir que és molt esperada per un gran nombre de rosincs i rosinques.

Després de varis mesos assajant els passos a la Plaça Frederic Rahola, aquest dijous s’han iniciat els últims preparatius de la processó. Preparatius que ja s’estan duent a terme a l’interior de l’església, on els membres d’AROFES i de la Hermandad Rosinca del Nazareno estan realitzant els darrers treballs perquè tot estigui a punt per aquest divendres a la nit.

Processó que enguany no comptarà amb cap novetat o canvi, ja que el recorregut serà el mateix que el de la passada edició, on es va canviar el pas pel carrer Sant Sebastià pel carrer Nou. Així el recorregut que es seguirà serà carrer Puig Rom fins arribar al carrer Francesc Macià, on es seguirà uns metres per agafar el carrer Nou, que els portarà a la Travessa de la riera Ginjolers, per fer un tram de la Rambla fins tornar a agafar el carrer Puig Rom, per tornar a la plaça de l’església, on un cop les imatges estiguin ja a l’interior del temple es donarà per finalitzada.

 

En total seran més de 200 persones entre manaies, tamborers, natzarens, i portadors dels passos del Crist de la Columna, del Natzarè, del Crist Crucificat, i de la Dolorosa, que recorreran durant aproximadament dues hores i mitja els principals carrers del municipi.

Deixa un comentari