Log in

La biblioteca es prepara per celebrar Sant Jordi

La biblioteca Ramon Bordas i Estragués de Castelló d’Empúries ja està a punt per celebrar Sant Jordi. En aquest equipament cultural la festa del llibre es celebrarà amb diferents activitats adreçades al públic adult i infantil.

Com cada any la biblioteca municipal de Castelló d’Empúries es bolcarà amb la celebració de Sant Jordi oferint als seus usuaris la presentació dels llibres: “Joan Subias Galter (1987-1984): Dues vides i una guerra” i “Girona fotògrafs: Joan Subias Galter”. L'Institut d'Estudis Catalans va publicar a finals de l'any passat el llibre Joan Subias Galter (1987-1984): Dues vides i una guerra, de Joaquim Nadal, un estudi biogràfic de la vida i obra de Joan Subias, un pioner en la salvaguarda del patrimoni cultural, figura activa en la declaració dels monuments nacionals de Sant Pere de Roda i Santa Maria de Vilabertran i promotor de la restauració i rehabilitació de molts altres monuments. Per altra banda, darrerament també s'ha publicat una altra obra Girona fotògrafs: Joan Subias Galter., editada per l'Ajuntament de Girona i Rigau editors. Amb un pròleg extens de Joaquim Nadal, aquest llibre posa de manifest la passió que sentia Subias per la fotografia: es tracta d'una selecció del fons d'aquest fotògraf sobre les comarques gironines, que plasma una mirada etnogràfica i paisatgística del territori. Precisament en aquesta publicació també hi ha una referència a Castelló, concretament se'ns diu com en el llibre Les Taules gòtiques de Castelló d'Empúries, Subias ens relata que el retaule que es proposava estudiar, no es trobava documentat gràficament, és a dir que no hi havia fotografies. L’acte serà el dijous a les 19,30 h a la Capella del convent de Santa Clara.

I com cada any la biblioteca castellonina es suma a la Revetlla de Sant Jordi, la festa de la lectura, els lectors i les biblioteques que aquest any arriba a la cinquena edició.

A banda d’aquestes activitats, la Biblioteca ha preparat un aparador cultural per aquest Sant Jordi. Es tracta d’una  acció expositiva conjunta amb les biblioteques que participen en el projecte de la Revetlla de Sant Jordi, que inclou recomanacions per tal que pugueu  gaudir de bones lectures aquest Sant Jordi.

 

Per Sant Jordi a banda d’aquestes presentacions a la biblioteca, també presenten a Castelló d’Empúries Quim Giró el  llibre “Living & working in Empuriabrava” i Raimon Casals i Glòria Canyet amb el llibre “Famílium 2.0: sobreviure a l’adolescència”.

Deixa un comentari