Log in

El Consell Comarcal assegura la continuïtat dels treballadors del servei d’ajuda a domicili

A partir del mes d’abril el Consell Comarcal de l’Alt Empordà procedirà a realitzar el canvi d’adjudicatari de l’empresa encarregada a realitzar el servei d’ajuda a domicili. Un canvi que preocupa, i molt, als treballadors d’aquests servei, que van manifestar-se la setmana passada davant de les portes del Consell. Per la seva banda, l’ens comarcal ha volgut aclarir que el canvi d’empreses implicarà la subrogació dels contractes de tots els seus treballadors.

Aquesta setmana, un grup de treballadores de l’entitat Suara Cooperativa, empresa que realitza el servei d’ajuda a domicili al Consell Comarcal de l’Alt Empordà es va manifestar a les portes del Consell per reclamar el compliment del conveni col·lectiu d’aquestes treballadores i la computació del temps dels desplaçaments com a hores de treball efectives. Al matí, membres del sindicat UGT va reunir-se amb membres del Consell comarcal i van assegurar trobar-se una actitud no disposada a resoldre els problemes. Per la seva banda, el Consell Comarcal, en el ple ordinari celebrat ahir a la tarda va fer públics alguns aclariments.

Serà a partir del mes d’abril quan es procedirà al canvi d’adjudicatari. Això, segons el Consell Comarcal implica la subrogació dels contractes de tots els treballadors d’una empresa a una altra a més de garantir el manteniment de les seves condicions laborals actuals.

 

A més, el Consell Comarcal reitera que no està en les seves mans resoldre una qüestió laboral que han de solucionar empresa i treballadors o, en el seu cas, els tribunals corresponents.

Deixa un comentari