Log in

Obligada a exercir la prostitució a Alacant i La Jonquera

Agents de la Policia Nacional han detingut a Benidorm a una parella –un home i a una dona de 44 i 45 anys d'edat - que explotava sexualment a una jove de 28 anys, a la qual van obligar a exercir la prostitució durant set anys en diversos clubs de la província d'Alacant i també de La Jonquera. Els arrestats són de nacionalitat romaneses i tenien en vigor Ordres Europees de Detenció i Lliurament emeses per Romania.

La parella detinguda per la Policia Nacional a Benirdorm s'enfronten a una pena màxima de 20 anys de presó per la seva participació en els delictes de tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal. Al detingut se li imputa també un delicte d'agressió sexual, ja que va aprofitar la captivitat de la seva víctima per agredir-la sexualment en diverses ocasions.

La recerca va començar quan els agents van rebre una documentació que podria haver estat falsificada, comprovant poc després que pertanyia a un fugitiu de nacionalitat romanesa reclamat per les autoritats del seu país per delictes relatius a la tracta d'éssers humans i pertinença a organització criminal. A més, la seva parella es trobava en la mateixa situació, tenint en vigor una altra ordre de detenció per part de les autoritats judicials del mateix país.

Després de dur a terme una sèrie de perquisicions, els investigadors van descobrir que tots dos convivien al costat d'una jove de 28 anys a la qual explotaven sexualment des de feia set anys en diferents clubs. Van esbrinar també que en algunes ocasions l'havien traslladat a La Jonquera per exercir la prostitució.

La parella va conèixer la seva víctima a Roma quan aquesta tenia 21 anys i on la van convidar a marxar amb ells cap a Espanya amb la promesa, que una vegada aquí, tindria treball, allotjament i manutenció garantida. En un primer moment es va establir al municipi de l'Alfàs del Pi, a Alacant on la van obligar a exercir la prostitució, apoderant-se de tots els diners que guanyava fruit de l'explotació sexual i fent-li lliurament únicament de sis o set euros al dia.

Una vegada identificada la víctima, es va desenvolupar un dispositiu en el qual van ser arrestats els dos presumptes autors, fugitius al seu país d'origen, Romania, des de l'any 2010. Al seu país natal enganyaven a noies per viatjar a Espanya sota la falsa promesa d'un contracte fix de treball i una major qualitat de vida, per després obligar-les a exercir la prostitució sense cap tipus de remuneració econòmica. A més de delictes relatius a la prostitució i de les Ordres Europees de Detenció i Lliurament pels delictes de tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal, a l'home se li acusa de cometre un delicte de falsificació documental i agressió sexual, ja que durant els anys de captivitat la va agredir en repetides ocasions.

Deixa un comentari