Log in

La Guàrdia Civil va alliberar 257 víctimes de tracta d’éssers humans l’any 2016

La Guàrdia Civil, juntament amb les autoritats Judicials i el Ministeri Fiscal, ha desenvolupat durant l’any passat 72 operacions contra la Tracta d'Éssers humans , en les quals es va detenir a 175 persones. Com a conseqüència d'aquestes activitats dutes a terme s'ha aconseguit alliberar a 257 víctimes.

També s'ha intensificat el treball en el marc de les xarxes socials. D'aquesta manera, la Guàrdia Civil ha incrementat la seva presència en les xarxes socials de major acceptació entre la població amb la finalitat de distribuir informació actualitzada sobre aquelles campanyes delictives, que a cada moment s'estiguin produint, servint per tant d'avís als ciutadans sobre aquesta problemàtica, i de canal per comunicar fets que poguessin ser constitutius de delictes de Tracta d'Éssers humans.

Per a això, mitjançant la pàgina Web oficial es troba un formulari, on es pot comunicar qualsevol fet sobre suposats casos d'aquest delicte. Igualment, a través de la “Oficina d'Atenció al Ciutadà”, la Guàrdia Civil atén les comunicacions dels ciutadans que desitgin aportar dades sobre suposats casos de Tracta d'Éssers humans.

 

Una de les últimes víctimes de tracta d’éssers humans va ser alliberada a La Jonquera. La dona va ser obligada per la seva parella a prostituir-se durant vuit anys. Per obligar a la víctima, la seva parella no dubtava en amenaçar-la i colpejar-la. En aquest cas va ser la mateixa dóna, de nacionalitat romanesa, la que va trucar a la policia per denunciar aquests fets després que l’home comencés a amenaçar-la amb la filla que tenien en comú.

Deixa un comentari