Log in

La Generalitat es rendeix en la lluita contra la vespa asiàtica

Les vespes asiàtiques ja no són problema de la Generalitat de Catalunya. El govern català s’ha rendit davant d’aquesta espècie invasora i ara són els ajuntaments i els consells comarcals de cada comarca els que hauran de lluitar contra aquest insecte que depreda les abelles de la mel. Una espècie protegida a Catalunya. Els apicultors ja no saben com afrontar les pèrdues que els ocasiona aquesta espècie invasora ni com eradicar aquesta problemàtica. Aquests professionals de les abelles es troben abandonats per l’administració catalana.

Això que veuen és un niu de vespa asiàtica, una espècie invasora que va arribar a Catalunya l’any 2012 i que s’ha instal·lat, sobretot, a l’Alt Empordà, al Ripollès i a la Garrotxa. I ho ha fet per quedar-s’hi, segons informen els experts. La Generalitat s’ha rendit en aquesta lluita contra la vespa asiàtica i decideix que davant l’expansió d’aquesta espècie invasora que depreda abelles de la mel, el Cos d’Agents Rurals ha deixat de fer-se càrrec. Així viuen aquesta rendició els apicultors catalans.

Ara, la tasca de l’eradicació d’aquesta espècie va a càrrec de cada ajuntament o cada consell comarcal. Per la seva banda, el sector apicultor adverteix que ells sols no poden fer front a aquesta plaga i necessiten ajuda.

 

L’any passat van localitzar 200 nius de vespa asiàtica i es creu que hi ha 400 nius més a la zona nord de la província de Girona. A cada niu viuen unes 2.000 vespes d’aquest tipus. La velutina, que és així com s’anomena aquesta vespa han aconseguit menjar-se rucs sencers d’alguns productors garrotxins i empordanesos.

Deixa un comentari